julia / Katie Ellsion ljuger inte

Det är nog inte många som har hört talas av den här boken. Jag hade inte det. Men fy tusan vad bra den var! Typisk amerikansk, lättskriven, rolig. Och helt underbar. Den skulle göra sig underbar på film, jag ska se alla scener framför mig och jag tror att den filmen skulle bli så bra!
Nu tänker ni kanske att hur kan hon bli hyper om en sådan här "vanlig" tonårs bok? Jo, det jag gillade med den här boken är hur Katie då, förändras. Från att ljuga till att berätta sanningen inför flera tusenpersoner. Dock så tyckte jag att Meg Cabot kunde dra ut på svängarna lite, typ att Katie nästan hamnar i trubbel. Jag tyckte inte att hon fick så många konsekvenser för sitt ljugande.
Ännu en gång sträckläser jag en utav Meg Cabots böcker!

 

 

Titel: Katie Ellision ljuger inte

Författare: Meg Cabot

Antal sidor: 280 sidor

Betyg: 5/5

Favorit karaktär: Hm, lätt. Tommy Sullivan. Han är snäll, smart, klyftig, rolig, och har växt som person genom boken.

Katie Ellison har allt. Hon är populär, snygg, och har dessutom den snyggaste killen på skolan till pojkvän. Men hon har en ful vana, hon ljuger nästan hela tiden. Hon hånglar med skolanas snygga rebell bakom ryggen på sin pojkvän, Och när man tycker att quahog-musslor är äckliga samtidigt som man kandiderar till att bli quahogprinsessa i stans årliga quahogfestival.
Vissa sanningar är det dessutom livsnödvändigt att hålla hemliga. T.ex. vad som verkligen hände den där kvällen när någon sprejade Tommy Sullivan är en fjant på gympasalsväggen i neonorange. Alla vet ju att det var det som drev Tommy från stan för fyra år sedan.
Och nu har Tommy Sullivan kommit tillbaka. Katie är övertygad om att han är ute efter hämnd, och hon är beredd att göra vad som helst för att behålla sitt perfekta (om än något oärliga) liv. Även om det betyder att ljuga mer än någonsin. Även om livet faktiskt är bättre än någonsin det är sant nu när Tommy har kommit tillbaka.


Kommentarer
Postat av: Nea

Ååå, älskar den där. Särskilt Tommy :D

2011-12-27 @ 20:11:57
URL: http://boknea.blogspot.com
Postat av: Andrea :D

Den är så bra och lättläst :D

2011-12-28 @ 13:15:57
URL: http://andypandycool.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0