elin / Det fattas en tärning



Puck är en ung tjej som kämpar och gör allt för att inte förlora kontrollen i sitt liv. Som inte låter någon komma för nära och inte heller visa vem hon egentligen är. Hon hade en pappa som stack, och en mamma som stannade och en dag får hon en lapp med en email adress till sin pappa från sin kompis Emanuel. Hur ska hon skriva ett mejl till sin pappa som hon inte har hört något ifrån på flera år?

I varannat kapitel berättar Puck, som egentligen heter Petra men som avskyr att bli tilltalad så, om sin barndom och om sina föräldrars bråk, brevkamrater och skolan. Och varannat berättar hon om den tid som är nu, om fester och om att träffa en kille för allra första gången. Men framförallt handlar den om vem hon var egentligen den där Puck, och vem hon blev i det liv.. där det fattades en tärning.

Författare: Johanna Thydell. 
Antal sidor: 205
Betyg: En svag tvåa. 
Läs den/inte: om du vill läsa om svek, ilska men samtidigt om vänskap och kärlek/ Om du tycker det är jobbigt att en berättelse som hoppar fram och tillbaka mellan dåtid och nutid.

Det som jag ger plus för i denna bok är att jag känner igen mig så mycket i den. Jag känner igen hur det är att tveka på sig själv, sina känslor och om hur det är att ha en sådan stor saknad till en så viktig människa i sitt liv. Annars hade jag väldigt svårt för boken då den hoppar fram och tillbaka och är skrivet med så mycket förklaringar. Inte alls en bok för mig, men jag har väl växt ifrån denna sort.

Kommentarer
Postat av: Anonym

det var riktigt gott :D

allt bra idag då?=)

2011-10-15 @ 18:45:32
URL: http://duggin.blogg.se/
Postat av: Madde

sv: visst ä dom söta :D köpte dom på en marknad eller nått ^^

2011-10-15 @ 22:09:19
URL: http://mezos.blogg.se/
Postat av: Hanna

Jag gillar verkligen den boken! :)

2011-10-16 @ 02:52:32
URL: http://lolliipopgirl.blogg.se/
Postat av: Camilla

Ha en fin dag! :)

2011-10-16 @ 06:57:16
URL: http://franberg.blogg.se/
Postat av: Madde

sv: visst äre, jag älskar marknader hittar alltid någor udda o sött ^^

2011-10-16 @ 11:40:43
URL: http://mezos.blogg.se/
Postat av: Ellen

Är det inte fel efternamn på författare? :)

sv: Ja, absolut! :)

2011-10-16 @ 16:05:39
URL: http://ttypisktellen.blogg.se/
Postat av: Sara

jag håller på med en barn bok faktiskt :) Har även en ungdoms bok på börjad med. Men barnboken är egentligen en dröm jag hade från början till slut så de är lite ledsam åventyrlig och rolig på samma gång :)

2011-10-16 @ 16:53:41
URL: http://saraberne.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0