julia / jag är zlatan



I "Jag är Zlatan Ibrahimovic" ger han en helt ny och skakande bild av uppväxten i Rosengård. Med sina egna ord berättar han om papporna från den fina sidan av stan som försöker få honom utslängd från Malmö FF. Han berättar om kampen och striderna i Ajax, om köpet till Juventus, succén i Italien och spelskandalen som höll på att förstöra hans karriär. Han berättar om Inter och segrarna, om Mourinho, målen och de stora stjärnorna. Han berättar om Helena, barnen och om livet bakom strålkastarljuset. För första gången avslöjar han precis vad som hände med Pep Guardiola i Barcelona.


Titel: Jag är Zlatan Ibrahimovic
Författare:
Zlatan Ibrahimovic & David Lagercrantz
Antal sidor:
432 sidor
Betyg:
5/5

När jag såg att Zlatan själv, skulle ge ut en självbiografi hoppade jag upp ner. Det var ren lycka. Det finns ett par antal böcker om Zlatan, men han själv har aldrig varit med och skrivit i böckerna. utan, det här är hans egen bok.

Men den här boken är mer än en vanlig biografi. Det är mycket om hans barndom, och om Malmö. Om att han "dribblade" för mycket och för att han var "mörk". Det är inte en glans alltid att vara en fotbollstjärna.
Jag tyckte verkligen om den här boken, och alla borde verkligen läsa den. Oavsett om man inte tycker om fotboll eller Zlatan, så borde man läsa den.

Ibland kan jag tycka det är lite sjukt att vi har en värlsspelare från Sverige. Jag menar, han har varit på toppen ett tag. Haft de bästa som tränare, spelare, motståndare, lagkamrater. Och lyft upp ett helt lag som har varit på väg att falla ihop till att vinna serien. Magiskt!


All cred till David som har skrivit boken, han har lyckats att det låter som om något Zlatan skulle kunna berätta. Allstå, jag hör Zlatans röst när jag läser boken. Det tycker jag är så ganska så fantastiskt gjort utav han.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0