elin / Just nu läser..



.. jag den första boken ur Sofi Fahrmans triologi om Elsa. Det tog mig ungefär tre sidor innan jag vek mig utav skratt i sängen. Boken är verkligen rolig och nu måste jag stäckläsa ut den och låna de två andra i serien.


julia / de vandrande städerna

Ni vet att det finns böcker där man kan lista ut slutet? Det kunde man inte på den här boken. Och den var så bra. Hela handlingen, börjar var inte seg, slutet slutade så himla spännande så jag vill bara läsa dom två andra delarna nu. Det är en magisk värld som Philip Reeve har byggt upp. Och jag är så förbaskat kär i Tom. Bästa karaktären jag har stött på i mina läsår. Men liksom, jag hade ändå hoppats på Kate och Tom.

 

 

Den här  boken hade verkligen allt. Det var 357 sidor kärlek rakt igenom. LÄS DEN!

 

 

 

 

Författare: Philip Reeve

Antal sidor: 357 prick

Betyg: 5/5

 

Beskrivning:

Föreställ dig att du bor i ett London som drivs framåt av stora motorer. Tänk dig att du faller av din stad och ser den försvinna i fjärran. Det är vad som händer Tom. Han är övergiven och förrådd, strandsatt i ödemarken tillsammans med Hester, en vanställd och hämndlysten flicka. Tillsammans tvingas de fly genom ödemarken, förföljda av Jägaren Törnskata, en död man som återuppväckts med hjälp av Gammal Teknik. Samtidigt har staden London slagit in på en ödesdiger kurs, i hemlighet bärande på ett fruktansvärt vapen. Toms värld ställs på ända när han tvingas förråda sin födelsestad för att stoppa en katastrof.

Elin / Överraskning



På torsdag kommer något supermysigt att starta på bloggen. Men vi tänkte visa er det redan nu. En elektrisk julkalender som finns HÄR. Varje dag kommer vi tävla ut fina priser som vi tycker ni ska gå och tävla om!

Psst... Och bloggen har fått ett nytt utseènde. Klicka F5!


julia / 5 snabba med mig



Ni har väll inte missat att jag är har ett eget inlägg hos Beasbokhylla! Jag älskar deras blogg (dom är två systrar)
och har följt den så länge jag man minnas!
Och det är väldigt kul att dom kör med en 5 snabba med bokbloggare. För bokvärlden håller på och växer så det knakar. Så gå in där och svara på om 5 snabba frågorna och så kanske du kommer upp på deras blogg =)





Besök deras blogg på http://beasbokhylla.blogg.se !


julia / Bokjuryn 2011/12

Ja, som ni vet har ju Bokjuryn valt ut sina favorit böcker som har kommit ut detta år. Allstå 2011. Och jag har bara läst 2 böcker utav alla ungdomsböcker (!) Skandal. Trodde faktiskt jag hade läst fler, men icke sa nicke.
Det startar i Januari och då kan du börja rösta på din favorit :)
Jag har valt ut dom böckerna som jag vill läsa inom en kort framtid. Specielt Pojkarna som även fick Augusti priset.
Jag kommer ihåg när jag gick i 4:an, och vi satt i klassrummet och kollade igenom katalogen och försökte bestämma oss för vilken bok vi skulle rösta på. Det är lika svårt idag kan jag säga er.
fyra dagar fyra nätter av Morgan Matson Mitt perfekta liv av Sarah DessenEn bit av mig fattas av David Levithan
Men i andra bokvägar så vill jag också läsa dom här. Sarah Dessen. Hennes böcker är alldeles underbara och alldels för somriga. Och man bara längtar till nästa sommar. Stranden, solen, festerna, bada, killar.

Elin / The blind side

The blind side är en amerikansk sportfilm från 2009. Det är en film som baseras på en verklig historia om
Michael Oher. Michael är en hemlös afroamerikans pojke som är yngst i sin syskonskara 
och växt upp i ett mycket trassligt hem. Han får flytta in hos familjen
"Bik Mike" som han också kallas att uppnå och utveckla sin Touhy, en
fulla potential.  såkallad "vit" och väldigt rik familj som hjälper

Under 128 minuter får vi följa en ung herre som går från
att inte ha någonting till att plötsligt ha allting. Livet kan
förändras helt plötsligt, för precis vem som helst.


I rollerna ser vi:
Quinton Aaron som Michael Oher, Sandra Bullock som mamman 
Leigh Anne Tuohy och i rollen som pappa ser vi Tim McGraw.
Vi ser även Lily Collins som sonen Collins Tuohy och Adriene
Lenox som dottern Denise. 

Jag tycker det här var en bra film för att den visas ur ett verkligt
perspektiv. Dock skulle kanske inte vem som helst plocka upp
vem som helst på gatan men det jag tror filmen vill säga är att
vi måste finnas för varandra. Stötta varandra när det är svårt
och när man behöver hjälp. Tycker helt klart att den är värd att ses. 

TRAILERN KAN DU SE HÄR IFALL DU VILL

julia / tre böcker som får mig att rysa

När jag var mindre och gick med i någon bokklubb så fick man ju kryssa i vilka böcker man skulle få i start paket. Och jag valde Saknad Jennie 3 år och Vad hände med Jennie? Bara för att dom såg "tjejiga" ut. Jag läste inte ens vad dom handlade om. Men efter något år efter dom bara hade legat i en hög så läste jag den första boken. Och herregud vad bra den var! Och jag läste tvåan. Tyckte den slutade med massor med frågor, och sen var jag nere i Skåne, och gick in på en bokhandel. Och gissa vad!? Där fanns den sista delen!! Och jag vart överlycklig! Och än idag kan jag läsa dom. För det är den bästa bokserien enligt mig.

Vad hände med Jennie? (pocket)Måste Jennie välja? (pocket)
FÖRSTA BOKENS HANDLING:


Först tänkte Janie inte så mycket på bilden av den lilla saknade flickan. Hon var bara ett av de många barn som försvunnit spårlöst och som nu efterlystes av sina förtvivlade föräldrar. Janie hade sett hundratals liknande bilder förut. Men plötsligt slog det henne. Hon kände igen den där lilla flickan, som enligt texten försvunnit tolv år tidigare i ett köpcentrum. Och hon kände igen den prickiga klänningen! Den klänningen hade varit Janies älsklingsplagg. 
Det hela verkade så otroligt, som en hemsk mardröm, men hon kunde inte komma ifrån tanken. Flickan på bilden var hon själv
Herregud, läs dom. Läs dom och bli nykär!

julia / böcker med kille/ar som huvudperson/er







Miles lämnar ett trist, ensamt liv på High School bakom sig och anländer till internatskolan Culver Creek i Alabama en tryckande het dag strax före terminens början. Han längtar efter förändring och ett nytt liv och hoppas kunna hitta det på Culver Creek. Och visst förändras hans liv. Livet på skolan bygger på vänskap, fiendskap och ständiga brott mot skolans stränga regelverk.
Och han träffar galna Alaska. HAR LÄST DENNA, EJ FÖR KÄNSLIGA MÄNNISKOR! buhu.


Livet är inte lätt för Jon Whitcroft. Mot hans vilja skickar hans mamma honom till en internatskola i Salisbury. Strilande regn, mörka murar, tomma korridorer, främmande ansikten, och desutom måste han dela rum med två skolkamrater. Jon anar inte att detta snart kommer att vara hans minsta problem. Den sjätte natten på internatet uppenbarar sig plötsligt tre vålnader utanför fönstret till hans rum. De stirrar på honom. Som tur är finns det en person i Salisbury som kan allt om vålnader …




Sextonårige Peter, född i Jugoslavien men nu bosatt i en Stockholmsförort, slits mellan olika val och har svårt med identiteten. Allt rasar då hans tjej, politiskt aktiva Sofie gör slut, han blir ovän med bästa vännen och fadern hamnar på psyket.





Johan Alexander går i nian. Han spelar basket, är populär hos tjejerna. Men under ytan slits han nästan sönder av sina demoner. För det är killar som intresserar honom, inte tjejer. Hemma anar man ingenting, Alexander, som han kallas i hemmet, träffar tjejer och allt verkar vara "som det ska". Kompisarna märker heller ingenting, för dem är Johan, som han kallas av dem, killen som får alla tjejer. Den där killen alla tjejer vill ha och alla killar vill vara.



Paul har det inte lätt just nu. Hans bästa vän Joni har dumpat honom och hela gänget för den där Chuck! Och Tony, hans andra bästa vän, är inspärrad i huset av sina hysteriska föräldrar för att omvändas. Och Noah sedan. Noah med de grönaste gröna ögon vill inte se honom längre eftersom han råkade kyssa sitt ex Kyle i skolans städskrubb.


Edmund hålls fången ombord på piraternas fartyg utan någon möjlighet att fly. Från och med nu måste han göra allt för att överleva - eller riskera att begravas på närmaste öde ö på order av piraternas ledare, den ökände kapten Flinthjärta ...




Erebos är en piratkopia av ett dataspel som skickas runt i Londons skolor. Det sprids snabbt och leder till att studenterna fastnar helt och spelar nätterna igenom. 16-åriga Nick är en av de som fallit handlöst för spelet. Han fastnar i spelets intelligenta fällor som alla går ut på en sak. Hämnd. Erebos manipulerar sina spelare även när de inte spelar. Det kan det göra eftersom det under spelets gång tar sig in i datorns hårddisk och använder sig av informationen där. När spelet ger Nick uppdraget att förgifta en av lärarna på skolan (som försöker stoppa Erebos) inser Nick faran. Tillsammans med några vänner börjar han undersöka spelet och upptäcker något förskräckligt. Det visar sig att de är ute precis i sista stund.






julia / little darlings

Jag tyckte om den här boken och den är absolut värd att läsas. Jag tyckte om storyn, karaktärerna, omgivningen mm. Jag trodde den skulle vara lite barnslig, handlar ju ändå om 11-åringar.
Och det var lite för mycket tårar, tex: Sunset grät för varje liten sak i början. Denna bok är en perfekt present till en tjej som precis ska börja läsa "svårare" böcker. Den handlar om vänskap, hur det är att ha kända föräldar, att vara ny på en skola. Den hade allt. Och Sunset och Destiny är väldigt mogna för att vara 11 år.
Författare: Jacqueline Wilson
Antal sidor: 325
Betyg: 3/5
Andra böcker utav Jacqueline Wilson:
Kära tjejer
Stressade tjejer
Tjejer på stan
Lola Rose
Kyssen
Midnatt
Sockervadd och svåra val


Beskrivning:
Sunset levet i lyx tror många. Hon med sina 2 småsyskon och sin modellmamma och rockstjärnelegenden till pappa. Men vad för man om man inte passar in någonstans? Har inge vänner? Och man känner att man inte kan ta hand om båda syskonen och sina föräldrar som bara bråkar?

Destiny bor i en förort med sin trippelarbetande mamma som försöker att få ihop det. Hennes mamma högsta dröm är att Destiny ska få träffa sin pappa. Rockstjärnelegenden.

julia / barnen på luna.

 

jag har kollat på hela min barndom är Barnen på luna. Jag älskade den serien, och jag älskar den fortfarande. Jag kunde sitta i flera timmar och bara kolla. Det var liksom det här och Den vita stenen som gällde!

 

 

Mercedes, Glenn, Pärla, Torsten. Alla har dom gemensamt att deras föräldrar har dött i en flygolycka. Dom fyra barnen vill inte hamna hos fosterfamilj. Dom tar Glenns föräldras båt Luna och börjar åka runt i skärgården. De fyra barnen lovar varandra att lita på och aldrig svika varandra, detta sätts på prövning då det konstant kommer upp saker som svik och brist på tillit. Barnen blir efter kort efterlysta och jagade av polisen och försöker fly för att slippa återvända. Efter en tid på flykten bestämmer sig barnen för att leta efter Torstens mormors sommarhus, "Solbacken", där de kan stanna utan att bli funna.

 

 

åh, min barndom. ♥


 

 


julia / kär i kärleken

Eftersom jag älskar London. Så trodde jag att jag skulle älskar den här boken lika mycket. Men icke sa nicke.
För det första: Den var rörig, ena stunden var hon och sina kompisar vänner. Andra var dom ovänner.
För det andra: Hennes vänner är knäppa. Hela bunten. Och jag blandade ihop Maggie och vad nu dom hette.
För det tredje: det enda som var bra med boken var att den utspelade sig i älskling staden London. Punkt.

sådär tråkig var boken enligt mig... Snark.

 

 

Handling:

Timotej har precis flyttat till London med sin mamma och sin styv pappa Örjan. Hon har allt, en egen vindsvåning, pengar, killar. Och hon gör nästan allt för att inte vara ensam. Hon har ständigt en kille. Måns, Wille, John... Och hon är ständigt kär. Eller är hon bara kär i kärleken?


Elin / Kära jultomten..

.....jag har alltid trott att du finns så jag önskar mig detta utav dig. 



1. Tre böcker
Jag läser Alex Schulmans blogg och är lite fast. Hans bok "Att vara med henne är som att springa upp för en sommaräng.." tror jag är riktigt bra. Likaså Stephen Kings "Under kupolen" som kategoriseras som deckare, och Mia skäringers "Dyngkåt och hur helig som helst" som jag tror man får läsa med blandade känslor.



2. En egen "läshörna."
Jag skulle gärna vilja ha en snurrfåtölj i skinn med en passande fotpall som går i ljust brunt och en golvlampa för att skapa en perfekt läshörna. Fåtöljen kostar 3 995kr, fotpallen 1 495kr och lampan 349kr och alla är från IKEA. Perfekt att ta med sig när man flyttar hemifrån till något eget sen också! 


3. Anteckningsböcker
Just nu skriver jag ner alla böcker jag läst i ett tråkigt, och fult kladdigt block bara. Det skulle vara så mycket mysigare med en fin "läsdagbok." Sedan skulle jag även vilja ha lite vanliga anteckningsböcker som jag kan skriva ner en massa kladd och allt övrigt i. Gärna någon stilren och enkel. Den blå finns här och den svarta här.


4. 6 vackra från The red bunny shop.
Att klicka sig in på The red bunny shop är livsfarligt. Man vill klicka hem allting liksom. Jag hittade 6 otroligt vackra saker därifrån som mer än så gärna skulle få finnas i ett paket under granen. Från övre raden till vänster: En mugg med den sötaste katten, de raraste bokmärken i form utav små gubbar som sticker upp huvudet från boken, eftersom jag skriver ganska mycket brev så vore lite mysiga kyvert och kort inte heller fel. Från undre raden till vänster: och att dekorera breven med en massa fina klistermärken skulle göra det så mycket roligare, fina pennor och yttligare lite fler klistemärken. (Alla bilder är lånade från webbshopen.)

julia / boknyhet #2

 









Jag har suttit här hela morgonen och dreglat över att bra boknyheter som kommer i början av 2012 (inte Nora Roberst bok, den kom ut 2011-11-15) och det är massor med bra böcker som kommer ut. Mest är jag så hysteriskt över För Evigt. Jag älskade, verkligen älskade Frost och Feber. FEBER recensionen och FROST recensionen.



julia / nya böcker till hyllan #3

 

Om ni ser en tjej, med brunt hår i en affär och hon håller i böcker. Hindra henne att gå till kassan. Slit och riv i henne, för hon får absolut inte köpa mera böcker. Hennes bokhylla är överfull.

 

Men just idag kunde hon inte stoppa sig själv när hon fick syn på 4 godbitar. Som hon har letat! På bibblan i skolan, på stadsbiblioteket, på bokia, på internet. Ingenstans för ett bra pris. Men så gick hon in på en second hand affär och hittade 4 sprillans nya böcker för 45 kronor. Dom är inte ens liiiiite skadade. Pocket boken är inte ens läst.

 

HALLELUJAH!

Glöm inte att kolla i vår kategori, Inköp/lånat. Där hittar ni även andra böcker vi har köpt. Och ni får en liten koll vad vi är för människor och vad vi gillar för slags böcker!


elin / Saker som aldrig händer



"Jag måste bara kolla med Hanna först, så jag får se. Kanske"
"Men hanna?" upprepade Erik förvånat. "Varför då? Eller, jag menar, jaha. För det. Kolla med henne."
Det var den första häpna tonen och minen och hur han sen ansträngde sig för att så snabbt som möjligt se alldeles normal ut igen. Det var det som fick Andreas att säga "vadå?" och Erik att svara "vadå vadå?" tillbaka, men alldeles för ansträngt oskyldigt.

Han såg på Erik, och han visste plötsligt vad som vad svaret på "vadå?" Sådär som man ibland vet exakt vad som ska komma en eller två isande hemska sekunder innan det faktiskt sägs.

Andreas är ihop med Hanna sen ett år, och han tror att han känner henne. Samma med killarna i hans klass. Men Hanna, och även kompisarna, sviker Andreas och han blir helt knäckt. Hur går man vidare? När ska det slutas kännas? Och vad gör man när saker som aldrig händer, faktiskt händer?

Författare: Johanna Lindbäck (som bland annat skrivit "Min typ brorsa" som jag skrivit om här.)
Antal sidor: 255
Betyg: 1/5
Läs den / Läs den inte: Ifall du vill läsa en tråkig bok om kärlek som inte fungerar och som slutar tråkigt. / om du är trött på allt som har med svenska böcker att göra där skolan framstår som det enda, där främst tankarna dyker upp, sitta på ett cafe och tråkig story i dålig berättarform. 

Kanske är jag lite för gammal för denna bok, eller så är det en för låg nivå för mig. Jag tycker inte alls att den här boken var det minsta bra, men jag läste den för att få reda på slutet. Han blir krossad och i vanliga fall blir det lyckliga slut. Men det här slutet var mer ett "gissa-vad-som-händer-sen-då-nanana".

julia / på bio besök....TINTIN: Enhörningens hemlighet

Idag nämligen kom min pappa och min bror att vi skulle gå på bio. På Tintin. Och jag tänkte "neeeeeeeeeeeeeej". Men det slutade med att jag sitter där i biosalen med 3D glasögon på och popcorn iknät. Jag hade inga förväntingar, eller jo. Att jag gick med om världens misstag som gick med på att vi skulle se Tintin istället för Breaking Dawn. Och dessutom har jag aldrig gillat Tintin. Är det en bok? typ.


Men att kortfatta. Filmen var bra. Och jag hoppas det kommer fler Tintin filmer. Och det var faktiskt skönt att det var noll kärlek med. Typ, kille möter tjej kärlek.
Filmen var också väldigt spännande, och filmen ska absolut ses i 3D, inget annat duger!

julia / Baristas - andra boken

Jag har skrivit om den första Baristas boken. HÄR nämligen. Men den här dubbelt så mycket bättre än den första boken.
Och så när jag satt och läste i den här boken dyker Alexander och Theresa upp, och i den här boken Jacob också. Och jag satt och tänkte, och tänkte. Vart har jag hört dom här namnen förut? Jo, nämligen i Denise Rudbergs andra serie Tillsammans! Kul att Theresa och Alexander fortfarande är tillsammans, hehe.


Men den här boken händer det mer i. Den stod inte "stil" som i första boken. Och alla karaktärer har vuxit fram och man ser deras tydliga olika personligheter.



En kväll på kaffebaren strax före lucia får Ruben en lysande ide: Hela gänget ska dra till hans familjs fjällstuga. Sticka direkt, med morgontåget!
men det som till en början är rena drömupplägget - vänner, mat, vin, och skidåkning, utan vuxna i närheten - förvandlas snart till rena mardrömmen. Är vänskapen stark nog när medvind vänder till motving?


Författare: Denise Rudberg
Antal sidor: 198
Betyg: 4/5

julia / boknyhet

 

Idag såg jag en alldeles fantastiskt bra boknyhet som kommer glädja väldigt många tror jag. Ni har väll läst Nick & Norah's oändliga låtlista, eller Naomis &Elys kyssförbudslista? Den här boken bevisar återigen att deras samarbete funkar alldeles utmärkt och jag hoppas dom fortsätter att skriva mer och mer böcker.

Och den här boken handlar om...........BÖCKER eller ja, en bokaffär. Jag tror den är perfekt för en boknörd!

 

Av olika omständiheter är Dash och Lily ensamma i New York över julhelgen. Lily har placerat ut en utmaningsbok i sin favoritbokhandel i hopp om att en kille ska hitta den.

Utmaningarna tar Lily och Dash runt på klassiska NY-ställen, Macys och FAO Schwartz till exempel, och den röda moleskineboken fylls inte bara av kluriga ledtrådar utan också av deras små personliga historier.

Men kommer de någonsin att träffas i verkligheten? Och om de gör det, kommer magin från utmaningsboken att finnas kvar?

julia / nya böcker till hyllan #2

 

Som ni vet så bloggade jag om att jag hade köpt några böcker. Och jag hade köpt Beautiful dead: Jonas bok. HÄR finns det inlägget för er som vill läsa det.

 

Min lillebror sålde jultidningar (alla vet väll vad det är right?) och då köpte jag två böcker! Nämligen Smaragdernas Bok och Beautiful dead: Phoenix bok. Jag är mycket nöjd.

Men visst ser Smaragdernas bok omslag lite barnsligt ut? Jag tycker dom skulle tuffa till det lite iaf. Det här är den första boken av tre delar. Jag ser väldigt mycket fram emot den här boken. Älskar att läsa fantasy har jag kommit på. Det trodde jag inte om mig själv, jag trodde att jag alltid skulle vara den där som bara läser romaner. Hm.


HÄR kan du köpa Smaragdernas bok på bokia.

Elin / Jag överlevde!



Mietek var en helt vanlig judisk 12-åring som bodde med sin familj i Warszawa. Året vad 1939 och skolan hade precis slutat och Mietek liksom många andra barn, skickades iväg på sommarkoloni på landet. Det var härligt väder, han hade hela livet framför sig och var barnsligt förälskad i grannflickan Halinka. Men så kommer hans pappa och hämtar hem honom. Hitler och nazisttyskarna hade annekterat Österrike och Tjeckoslavien. Rykten spred sig, och enligt dessa var han ute efter Polen också. Invånarna i Polen såg till att förbereda för det värsta.

Den 1 september anföll nazisterna och ingenting skulle något bli sig likt igen. Under drygt fem års helvete gjorde nazisterna det yttersta för att förinta Europas judar. Fem år där varje dag, bokstavligen var en kamp om livet. Han överlevde, sex miljoner andra judar gjorde inte det. Mietek Grochers hemska resa genom tidiga år.

Jag skulle aldrig kunna tänka mig att betygsätta en bok som denna. Jag skulle aldrig tänka mig att skriva, läs den inte eller läs den med olika förklaringar om varför. Detta är en bok där du får följa en ung pojkes år genom en hemsk uppväxt. När han var femton år gammal hade han sett mer än vad han borde i sin unga ålder. Han har sett och upplevt så mycket som en människa aldrig skulle kunna tänka sig. Om det är sant det han skriver.

Men jag tvekar inte när jag läser boken. Jag tror inte att mina tårar på kinderna bildas utav en lögn. Jag har haft författaren som skrivit denna bok, som har upplevt detta och sett det med egna ögon stående rakt framför mig och berättat om det. Han berättade om hur det judiska folket blev behandlat i lägerna, vad vakterna gjorde ifall någon försökte smita, hur de kallblodigt kunde skjuta en annan människas kropp och själ i bitar, hur man offrade sig själv för att sina nära skulle överleva och att man kunde göra vad som helst för en bit bröd. 

Och likaså jag har svårt att förstå, hur människor kan såhär mot varandra, att de kan göra hål i en lång generation, att de kan förändra en hel värld, utrota ett helt folk så har jag svårt att förstå och tro att någon skulle ljuga om detta. Att leva i en hemsk lögn. Mietek Grocher överlevde historiens hemskaste förintelse. 


julia / den bästa sommaren

Åh, jag har trillat in i något "gamla filmer" näste tror jag. Jag har kollat på flera stycken filmer som utspelar sig från förr i tiden. Tex, St Elmo's Fire, den den gula rolls roycen är en stor favorit. Och Den bästa sommaren gjorde mig inte besviken. Jag älskar Mårten, han är blyg och rädd, men samtidigt så smart. Och ung kärlek sängs ju vara den bästa, och det håller jag definitivt med om. Ung kärlek är så fin. Inte för jag vet om man kalla 11-åringarnas relation för kärlek.


Mårten och Annika är fosterbarn placerade. Annika i Uppsala och Mårten i Stockholm. Tillsammans kommer dom hem till Yngve Johansson. Som bjuder hem sommarbarn som får bo hos honom över sommaren. Det är året 1958 och det är fotbolls VM. Tillsammans får dom hemma hos Johansson vara med och massor med roliga saker och gud vad jag skrattade!


Yngve - vad ska ni bli när ni blir stora då?
Annika- jag ska bli hora jag

Yngve - Kolla här barn, en livslevande neger. Det är inte alla dagar man får se en levande neger.

Yngve 2 - Titta, där kommer en till neger. Har sett flera stycken. Kanske det är samma.

julia / nya böcker till hyllan

Förra veckan var jag i Ullared, jag hade en lång lista med böcker jag skulle köpa. Liksom, det är Ullared där finns allt. ALLT utom böcker. Dom har bara pocket böcker, såna som jag redan har läst. Jag vart grymt besviken. Men jag hittade två böcker som jag gillade, och en har jag redan skrivit om. Men brevid Gekås finns det massor med olika affärer, och där fanns en bok affär. Bok-Olle tror jag den hette. Jag gick in där, och hittade 4 böcker för 85 kronor!! Och nya dessutom, och en LISA JEWELL bok. Trodde jag skulle smälla av. Sommar I New York är fortsättningen på Tha Carries diaries. HÄR kan ni läsa min recension av den. Glad och belåtet vart jag iaf! :) Men också lite besviken på Gekås utbud av böcker!

 

 

 

Ännu mer att läsa, HURRA! :)


julia / Baristas - första boken

Jag har läst en liten gullig bok som favoriten Denise Rudberg har skrivit. Som ni vet har hon gett ut en mängd med bra böcker, jag har själv läst hela Tillsammans serien, Matilde, och Jenny S. Jag gillade allihopa, och jag gillade den här boken. Och nu förtiden brukar det faktiskt komma fler böcker ifrån killarnas perspektiv och det gillar jag. Bara man vet hur man tänker så, det kan ju vara ganska svårt att veta vad en kille tycker och tänker. Men Denise Rudberg lyckas perfekt enligt mig!

 

Författare: Denise Rudberg

Antal sidor: 238 sidor

Betyg: 4/5

Läs den/läs den inte: om du gillar att läsa från killars perspektiv och vill prova något nytt / om du är trött på "vanliga" ungdomsböcker

 

Nicolas har nyss kommit hem ifrån efter ett år i New York och ingenting är roligt längre. Framförallt verkar Natahalie vara mer kär i honom än han i henne. Livet känns hopplöst. Tills han får veta att en nyöppnad kaffebar bakom Stureplan letar personal.

Ruben har kommit in på Södra Latins teaterlinje. Men han snya sköna teaterstil blev långt ifrån vad han drömt om och han vill prova något nytt. Trots att han aldrig har druckit kaffe går han i på ett litet kaffehak och blir intresserad när han får veta att de söker baristas.

Ludvigs föräldrar bråkar och hela familjen försöker undvika varandra. Så när Viki frågar om de ska plugga ihop ser hans sin chans att slippa vara hemma. Viki är smart, självsäker, rolig och skitsnygg - och det gör honom nervös. Han önskar att han vore mer världsvan och inser att ett extraknäck skulle kunna ta honom en bit på vägen.


Elin / För latmaskar

Alla har vi väl någongång haft problem med att ligga och läsa skönt? På rygg, på mage, på sidan eller vad det nu är. Jag föredrar att ligga på ryggen helst, men att hålla upp boken i armarna blir rätt jobbigt efter ett tag. Det kan dock "slöfocksglasögonen" ändra på.



Det är alltså ett par glasögon med vinklade speglar som gör att du ser 90° nedåt fast du ligger ner och tittar rakt fram (upp i luften) vilket är perfekt när du ska läsa böcker, eller kanske titta på tv. Eller om du bara känner för att inte titta i taket när du vilar. Själv tycker jag dom är ruskigt dyra men det är en liten rolig och kreativ grej. Testat?

Finns att klicka hem här för 295kr ifall någon skulle vara intresserad.

julia / Per Nilsson

Per Nilsson är en sån där författare man antingen älskar eller hatar. Det finns inget mellanting här inte.
Hans böcker kan vara ganska udda, men jag gillar udda. Och jag tror att jag skulle gilla hans böcker. Jag har Solprinsen här hemma som jag har precis köpt, och den tänker jag läsa ganska så snart!
I det här trädetI det här trädet
Dom här böckerna lockar mig mest. Har du läst någon bok av Per Nilsson?

GÄSTRECENSION AV Fanny Strand. #2

Vem är du? Jag heter Fanny Strand och är syster till Elin som bloggar på Loobook. Jag är 11 men ska fylla 12 i December. Jag har läst många bra och kan inte direkt sätta någon favorit. Jag tycker mest om att läsa Sci-Fiction. Här kommer min recension som riktar sig mot yngre.


Vi träffas fortfarande ibland, Bea, Meja och jag. Men vi pratar aldrig om det. Det är en sorts tyst överenskommelse. Som om det kanske aldrig hände om vi inte pratar om det. Men innerst inne vet vi förstås ...

Den här natten vaknade både Meja och jag av Beas skärande skrik. Hon satt i sin säng med kudden hårt tryckt mot ansiktet. Hon sa inte ett ljud. Snyftade inte ens. Men jag såg att hennes ben skakade under täcket.
- Du drömde bara, viskade jag. Här är ingenting.
Jag viskade för att inte väcka Meja, men hon var redan vaken.
- Vad är det? frågade hon och lutade sig över sängkanten.
- Inget, sa jag. Bea drömde en grej bara.
Bea skakade på huvudet bakom kudden.
- Det var ingen dröm, sa hon tyst. Jag såg henne, på riktigt.
- Såg vem? undrade Meja.
- Spöket, viskade Bea. Den vitklädda flickan.

Kanske borde Elvira ha blivit misstänksam när hon fick plats på kollot trots att hon anmälde sig en vecka för sent. Och kanske borde hon ha ångrat sig och åkt hem igen när hon hamnade i rum 213. Det går rykten om att det spökar där, man har sett en vitklädd flicka med långt rött hår irra runt på nätterna.


Genre: Spänning. 
Författare: Ingelin Angerborn
Antal sidor: 196
Betyg: 4½/5
Läs den / Läs den inte: För att boken är bra och har en story som är bra. / Ibland var den ganska oförstålig. 

Boken var bra och spännande och jag skulle gärna vilja ha en fortsättning för på den för på sista sidan avslöjas något som kan bli en fortsättning. Men boken är ganska ny och kom ut den 13 juni så en fortsättning är inte helt omöjligt. Jag har läst andra böcker som Ingelin har skrivit och hon är bra på det. Böckerna påminner mycket om varandra och det tycker jag är bra. Det var inte så mycket svåra ord heller.

julia / tre filmtips

Jag tänkte tipsa om 3 filmer. Alla filmer har samma "utpunkt" eller vad man ska säga. A cindrella story. och ganska så nyligen har det kommit ut en tredje film.
Först ut är den första filmen. Som är den bästa enligt mig.

Handling:
När den unga flickan Sams pappa dör tas hans café över av Sams styvmamma som tvingar henne att jobba där, då får hon också öknamnet "Caféflickan" i skolan. Samtidigt chattar Sam oavbrutet med en kille från hennes skola, med hemligt namn. På höstbalen stämmer de träff och allt i Sams värld förändras när killen med den hemliga mejladressen visar sig vara skolans populäraste kille. Finns det någon chans för Sam att bli ihop med honom, hon är ju bara en nörd som jobbar på café? Killens före detta flickvän gör också allt för att livet ska bli botten för Sam.

Sen har vi den andra filmen. Som heter Another Cinderella Story.


Handling:
Joey Parker har nyss kommit tillbaka från sin världsturné. Nu har hans skivbolag gjort en tävling så en lycklig student får dansa med honom i hans nästa musikvideo, Joeys exflickvän, gör såklart allt för att vinna. När det planeras en bal i skolan bestäms det att Mary inte går på den. Hon måste städa sin styvmors rum som ser ut som en svinstia. Tami, Marys bästa vän och dessutom gudmor hjälper henne så att hon kan få på balen. Det visar sig att balen är en maskeradbal, och när det blir dans på golvet dansar Mary med en kille med mask...Och denna kille råka vara Joey Parker.







Och sen har vi den tredje filmen, som inte riktigt nådde fram till förväntningarna. Filmen heter Another cinderella story upon a song.

Handling:
Utarbetad, hunsad och ständigt livrädd för att skickas tillbaka till fosterhemmet gör 17-åriga Katie allt hennes styvmor och styvsystrar kräver utan att klaga. Men Katie blir riktigt upprörd när hon blir tvungen att låna ut sin vackra sångröst till sin obegåvande styvsyster Bev, så att hon ska kunna delta i Massive Records stora talangtävling.
















Här kan ni ju se själva "budskapet" mellan filmerna. Alla 3 filmer har Askungen som utpunkt.

elin / farväl till agnes


Knut Forsö ligger på sjukhuset och har sina död nära. Han ligger och minns hela livet. Han minns hur Agnes var som ung, hans karriär inom konum och om när han barn föddes. Han kommer ihåg mycket, han tänker på det och vi läsare får ta del utav hans jäktanade liv med alla flyttar, kärleksgnagg och affärer. Medans Knut ligger och känner smärta, är Agnes hemma i lägenheter och irrar omkring i sin ensamhet. Hur ska hon ta hand om sig själv? Hon minns inte någonting, varför saknas något? och varför är det vatten på golvet?

Författare: Elisabeth Lindfors
Antal sidor: 303
Betyg: 3/5
Läs / Läs inte: Om du gillar äldre böcker och kärlek. / Om du inte tycker om att en historia hoppar mellan dåtid och nutid. 

Jag gillar gamla historier. Jag tyckte om den här. Det var mysigt att läsa om en gammal man som berättade om sina upplevelser i sitt liv. Det var mysigt att få läsa om en stark kärlek till en annan människa. Att få läsa om ärlighet, villighet och att stanna och leva med samma människa livet ut. Att stanna hos henne, för att man älskar henne även fast hon inte kommer ihåg ditt namn. Slitsam kärlek. 

Dock blev boken lite seg runt mitten. Det berodde på författaren. Den röda tråden försvann och helt plötsligt, mitt i allt kunde man bli inkastad i ett nytt äventyr och sedan fortsatte ett annat och jag förstog inte riktigt när detta hände. Men den är endå en bra och fin bok. 
En dansbana i en norrländsk utkant. Två unga människor. En blick. Så börjar Agnes och Knuts långa liv tillsammans. Om detta berättar Elisabeth Lindfors i sin tredje roman, Farväl till Agnes, som är en fristående uppföljare till den rosade debuten Hon hette Agnes. Det är en gripande berättelse om ett samhälle i förvandling och om en slitstark kärlek som kanske kostar en kvinna hennes förstånd.
Att det ska behöva sluta så. Knut Forsö var med och byggde landet, drömde om en ny värld, om medinflytande och demokrati, om kooperation och folkbildning. Nu ligger han på en brits på det stora sjukhuset. Ingen har tid för honom.
Knut började som springschas, blev påläggskalv inom den gryende konsumentkooperationen och gjorde en spikrak karriär upp genom hierarkierna och in i KF:s direktionsrum. Han är en företagsam man från folkhemmets botten, med höga ideal, stora drömmar och gott uppsåt.
Vid hans sida finns Agnes, som gjort precis allt som förväntats av henne, vandrat hans väg, fött hans barn, inrett de allt större hemmen. Det blev inte som Knut hade tänkt sig. Inte när han ligger där på sjukhusbritsen och ser tillbaka på sitt liv. Och hemma i lägenheten irrar Agnes omkring i sin ensamhet - hur ska hon reda sig nu?

julia / lycklig_tjej_96

Igår när jag kom hem så fanns denna underbara bok i min brevlåda. Jag slet upp paketet på direkten och började läsa på en gång. Hann dock inte läsa så mycket, men en bit har jag iaf kommit och ALLA måste bara läsa den!! Den har så mycket humor och det är inte bara fotboll fotboll fotboll. Det är väldigt mycket från hans barndom, och hur hemsk (läs: jag tycker det) den har varit.
Och det här kommer bli den bästa boken jag har läst på hela året.

elin / Intervju med David Lagercrantz

Imorgon kommer Zlatans bok ut och den ser jag fram emot att läsa någongång. Jag tror faktiskt att det kan vara väldigt intressant att få läsa om en utav världens största fotbollsspelare eftersom jag själv spelar. Dessutom skriver bokus "Aldrig har vi på Bokus upplevt att intresset varit så stort för en bok som inte ens kommit ut" och bara det förklarar ju vilken stor efterfrågan boken haft. 

Iallafall har bokus gjort en intervju med David Lagercrantz som är medförfattare till "Jag är Zlatan Ibrahimovic". Jag tänkte dela med mig utav den intervjun så att ni som är intresserade kan läsa.

"Jag har verkligen gjort allt för att förstå Zlatan"

Hur har skrivprocessen sett ut för dig och Zlatan?
David Lagercrantz
- Det har varit en lång resa. Jag började med att bo i Milano en månad och för det
mesta sågs vi på kvällarna och talade tills ögonen blödde. Jag har inte räknat tiden,
men gissar att det rör sig om uppåt 100 timmar totalt. Vi pratade och pratade, i
Sverige, på flygplan, på träningsanläggningen, på telefon. Det här är verkligen
ingen skandalbok där han talar skit om andra och bara berättar grabbiga
historier om slagsmål och biljakter, som vissa verkar tro. Det är allt annat än det.

Det är ett otroligt seriöst arbete för att förstå honom och det sanslöst spännande
liv han levt. Han ville verkligen gå till botten även med de mest smärtsamma
perioderna i sitt liv. Han borrade djupt i sitt förflutna, och försökte aldrig försköna.
"Det ska vara sant. Det är det viktigaste", sa han ofta.

Hur hittade du hans språk?
- På dagarna satt jag i mitt hotellrum och lyssnade på våra bandinspelningar
om och om igen för att få in hans språkrytm, och jag skrev om gång på gång.
Sedan hade jag en lysande redaktör. Varje gång det lät mer som mig än som
Zlatan, satte hon en kråka i kanten.

Är din bild av Zlatan annorlunda nu efter att du lärt känna honom?
- Jösses, ja! Han är så oerhört mycket mer än den vi ser intervjuas på teve. Han är intelligent och analytisk (annars hade han inte lyckats i sin värld), och ofta en lysande berättare. Jag skrattar mycket på bandinspelningarna. Ibland hör jag knappt vad han säger. Men framför allt skyggade han aldrig för att prata om allvarliga saker. Han blottlägger sig verkligen. Han visade ett stort mod. Han är allt annat än en tuff grabb som inte kan tala om känslor. Han är oerhört mycket mer mångfacetterad än vad folk föreställer sig.

Vad förvånade dig mest?
- Hans nyfikenhet. Han ville verkligen förstå mitt yrke. Sedan hans noggrannhet med manuset. Han och Helena läste det säkert fem, sex gånger och alla synpunkter de kom med var genomtänkta och kloka. Visst, ibland blev jag tokig på honom. "Nej, nej Zlatan", ville jag skrika. "Har vi inte gått igenom det nog nu? Vi är redan försenade." Men han gick på med samma ambition som när han spelar fotboll, och idag är jag otroligt tacksam för det. Det här är verkligen hans berättelse, och i mitt tycke finns ingen häftigare story i Sverige.

Har du något favoritavsnitt i boken?
- Barndomsskildringen från Rosengård, inte bara för att den är otroligt stark, utan för att den visar på ett Sverige som knappast är beskrivet i litteraturen tidigare och för att den på många sätt förklarar varför Zlatan är som han är.

Vad tror ni om boken? Är den bra, eller kommer den bli en flopp?

julia / lisa jewell, ett självklart val inom chick-lit

Idag vill jag ge ett litet på tips på en författare som förtjänar all uppmärksamhet hon kan få. Hon skriver böcker på ett helt speciellt sett. Roliga är dom också. Jag älskade Ralphs party. En riktigt sträckläsare, och man blir berörd också. För personerna väljer fel och man vill liksom slänga boken i väggen för att det går åt pip svängen för dom. Så jag rekomenderar verkligen dom här böckerna!





STJÄRNA FÖR EN NATT:
Vem drömmer inte om att bli rockstjärna, glida omkring i boa och stilettklackar, dricka champagne medan alla kysser ens fötter. Bee fick den där hiten alla drömmer om. Ana, hennes mycket yngre, tanigare, blygare halvsyster solar sig i glansen.

Exotiska och spännande Bee sticker till London för att erövra världen. Men under årens lopp förlorar Ana och Bee kontakten.

När Bee plötsligt och mystiskt dör, 36 år gammal, kallas Ana till London för att ta hand hennes saker. Det går upp för henne att Bee fört ett liv som ingen, varken deras smått galna mamma, hon själv, vänner eller grannar hade en aning om.

RALPHS PARTY:
Jem letar lägenhet och när hon stiger över tröskeln hemma hos Ralph och Smith känner hon sig direkt som hemma. Hon får också den behagliga känslan av att här kan hennes drömmars man finnas. Men vem av de två killarna kan det vara?
Ralph är den lata och missförstådde konstnären medan Smith drar på sig kostymen om dagarna för att tjäna ihop till hyran. De är bästa vänner sedan femton år och sitter gärna i ömsesidigt samförstånd kvällar igenom och zappar mellan 47 kabelkanaler utan att säga ett ord. Deras vardag blir sig inte lik med en söt kvinna i lägenheten, en kvinna vars dagbok Ralph inte kan låta bli att läsa.

VINCE & JOY:
Efter en rad kraschade förhållanden inser Vince att det är den första kärleken, Joy, som han alltid har saknat. Han upptäcker att hon bor i närheten av honom och är på väg att gifta sig, men han törs inte ge sig till känna. Joys äktenskap blir inte som hon tänkt sig. En dag råkar Vince och Joy springa på varandra. 

Vince har inte riktigt fått ordning på sitt liv, han har ett tråkigt jobb och har aldrig riktigt lyckats bra med ett förhållande. Men hans nya flickvän Jess är faktiskt bättre än de flesta, egentligen förtjänar han inte henne. Och en dag är hon gravid. 
Men det är något som känns fel, Vince minns sin första kärlek, Joy, alltför väl. Det var hon som bara försvann utan ett ord till förklaring en dag när de var nitton år. Det enda Vince kunde läsa på lappen hon lämnat som förstörts av regn var: "Jag skäms så..." 
Han har aldrig kunnat sluta tänka på Joy och när han inser att hon bara bor några kvarter ifrån honom och är på väg att gifta sig måste han se henne igen. Men när han ser Joy uppklädd och leende på sin bröllopsdag inser Vince att han inte kan klampa in som ett patetiskt spöke från det förflutna. Han ger sig inte till känna. 
Joys äktenskap blir dock inte riktigt som hon tänkt sig, hennes omtänksamme make George förvandlas snart till en dominant och mycket svartsjuk man som helst vill hålla henne borta från världen.
Så en dag av en slump springer Vince och Joy på varandra &
Och den första förälskelsen glömmer man ju aldrig!

elin / lånat



Tre böcker som jag har lånat från biblioteket och ser fram emot att läsa. 


Haruki Murakami - Sputnikälskling
Berättaren, läraren K, älskar Sumire, en ung, begåvad och orolig författare. Sumire älskar sin vän och arbetsgivare Myu, en affärskvinna som är betydligt äldre. Myu har förlorat förmågan att vara närvarande i någon kärlek överhuvudtaget. Myu är Sumires "sputnikälskling", ett smeknamn som kommer sig av att hon en gång råkat kalla Sumires favoritförfattare Jack Keroauc "sputnik" i stället för "beatnik".


Hanna Österberg - Varje dag har vi en liten tävling 
"Alla säger att jag håller på att tappa mina byxor, att de bara hänger på mig. De förstår inte! Det
De förstår ingenting!"förstår inte att det är min mage som är så stor att den knuffar ner byxorna hela tiden.

Det här är en berättelse om en mångårig kamp mot en förrädisk sjukdom. Det är en berättelse om träning, yrsel, tjockkänslor och ångest. Men det är också en berättelse om att långsamt ta sig tillbaka till livet. Om vänskap, kärlek, mod och musikens starka kraft.

Jandy Nelson - Himlen börjar här
Lennie är sjutton år och lever ett tryggt liv i skuggan av sin utåtriktade syster Bailey. Men när Bailey plötsligt dör förändras Lennies liv dramatiskt. Förlamad av sorg drar hon sig undan alla i sin närhet, men vad gör man när man plötsligt drabbas av passionen?

Jag är inne i en "sorg-period" där bara kärlek och just sorg existerar. Det är det enda jag känner för att läsa. Att få gråta lite åt känslor, åt att världen är kass och få le åt kärlek i form utav rader i en bok.

Gästrecension av Sofia Gustafsson. #1



Såld är en skrämmande, gripande och sann berättelse om en ung rysk flicka
som drömmer om ett bättre liv men istället faller offer för trafficking.
Sjuttonåriga Natasja lockas av erbjudande om ett jobb som barnflicka i
Sverige. Hennes biljett till frihet blir en värre mardröm än hon kunnat
föreställa sig.
I all tysthet börjar hon planera sin flykt. I boken berättar Natasja om hur hon
mot alla odds lyckades bli fri.


Författare: Vera Efron och huvudpersonen Natasja T.
Antal sidor: 287
Betyg: 4/5
Läs den / Läs den inte: Om du tycker om sanna berättelser och gripande berättelser. / Om du inte tycker om grovt språk.
Den här boken är värd att läsas. Man blir helt tagen av boken. Om jag hade suttit ensam när jag läste boken
så hade jag brustit ut i tårar flera gånger.
Författaren har skrivit på ett väldigt förklarande sätt så man ser allt framför sig, vilket kan vara ett minus
med en sån här gripande historia.
HÄR bloggar Sofia förövrigt.


Om du vill göra en en gäst recension så kan du nu skicka in till oss. Bok eller Film spelar ingen roll. Vi kommer att lägga upp den här på bloggen, ha gärna en bild på boken/filmen som inte är tagen från google. Undantag för filmen.
Du får göra din egen recension hur som helst. Om du har blogg kan du ju skriva det så kan vi länka dig också.

Enda kravet vi har är att du måste skriva vilken som är din absoluta favorit bok! Kollas på sofias favorit bok och film.

Du skickar din recension till [email protected]

julia / karriär och köksbesvär

 

Okej, måste få återhämta mig. Denna kvinna. Sophie Kinsella. Hon..jag finner inga ord. Hennes böcker får min mage att vrida på sig av skratt. Jag har läst Mina hemligheter av henne och den boken är nog den roligaste boken jag har läst. Men åter till denna bok, den var rolig, lättsam, romantisk, och jag föll också lite för Nathaniel. Hur kan hon komma på en sådan här handling? Den är helt magisk rolig!

Jag vill bara läsa mer och mer utav henne. Jag rekomenderar Mitt nya jag och Mina hemligheter till alla er som vill få ont i magen av skratt och få en riktigt feel-good känsla ända ut till tårna!

 

 

Författare: Sophie Kinsella

Antal sidor: 367 sidor för lite

Betyg: 5/5

 

Beskrivning:

Samantha är jurist på en stor advokatfirma i London. Hon arbetar dygnet runt för att bli den yngste delägaren någonsin. En dag begår hon ett misstag. Men istället för att stanna och försöka fixa det lämnar hon desperat London. Utan att veta hur det egentligen har gått till har Samantha tackat ja till ett jobb som hemhjälp ute på landet, långt ifrån alla hon känner och med arbetsuppgifterna hon inte har en aning om hur hon ska klarea.
Samanthas arbetsgivare anar inte att de har anställt en av Englands mest eftertraktade advokat. Och Samantha, vet inte ens hur man bakar bröd, sätter på ugnen än mindre hur man fäller upp strykbrädan...

julia / böcker jag vill läsa...soon!

Här kommer en liten lista på vad jag planerar att läsa dom närmaste veckorna. Har ni läst någon utav dom? :)





Engelsfors. Vackert namn, risig stad. Omgiven av djupa skogar där människor ofta går vilse och försvinner. Sex tjejer har just börjat gymnasiet. De har inget gemensamt - förutom att en uråldrig ondska jagar dem.
Höstterminen har just börjat när en elev hittas död på en av gymnasieskolans toaletter. Alla förmodar att det var ett självmord. Alla utom de som vet sanningen.
En natt då månen färgats mystiskt röd förs sex tonårstjejer till den nedlagda folkparken. De vet inte hur de har kommit dit eller varför de är där, men utan varandra kommer de inte att överleva.
De får veta att de är häxor. De Utvalda, som nämns i en uråldrig profetia.
Plötsligt är gymnasiet på liv och död - bokstavligt talat. De måste lära sig samarbeta trots sina olikheter, och kontrollera de m
agiska krafter som vaknat till liv inom dem. Tiden håller på att rinna ut. De måste hitta och besegra ondskan som jagar dem, innan ondskan hittar dem.
En svensk bruksort blir spelplatsen för den stora striden mellan ont och gott. Cirkeln bjuder på 520 spänningsladdade sidor med kärlek, magi, jobbiga föräldrar, läxor, död och vänskap.

Det kommer komma två böcker till. Eld och Nyckeln. Eld kommer komma ut 2011 och Nyckeln 2013.





Efter ett par år som moderedaktör på Bladet med rapportering från modeveckor, Elegancegalor och bröllop får Elsa ovälkomna nyheter: Bladet måste säga upp ett stort antal medarbetare och hon är en av dem. Beskedet kommer som en fullständig chock och Elsa blir mer rådvill än någonsin - vad ska hon ta sig till?
Som tur är finns pojkvännen sedan ett par år tillbaka, Hugo, vid hennes sida. Han är inte bara en av Sveriges mest uppskattade modeskapare utan också Elsas stora kärlek. En hamn i stormen, den hon kan luta sig mot när det blåser hårt runt henne.
Med hjälp av Hugo och sina närmsta lägger Elsa upp en plan för sin framtida karriär. Men ska Elsa få det hon vill ha? Och ska Hugo få reda på hennes stora hemlighet?
Följ med till modemagasinet Elegance, exotiska platser som Miami, Verbier och New York, och den bästa sommaren i Elsas liv.


Detta är den tredje boken i Sofi Fahrmans serie. Dom tidigare böckerna heter Elsas mode och Elsas värld.





På dagarna utstår Kim tillsammans med sina tjejkompisar Bella och Momo killarnas kränkningar, men på nätterna dricker de av nektarn från en fantastisk blomma som förvandlar dem till pojkar.

Kim kan inte få nog av friheten i en annan kropp och blir som pojke också kär i Tony. Tillsammans upplever de både spänning och attraktion, men som tjej är inte Kim intressant för Tony.

Pojkarna är en tonårsskildring som ingen annan. Den kombinerar det plågsamt vardagliga med det vackert magiska i en berättelse om uppväxt, förvandling, kärlek och systerskap.

Men tanke på att jag inte vart imponerad av Om du var jag så tror jag att denna är much better!


Paul har det inte lätt just nu. Hans bästa vän Joni har dumpat honom och hela gänget för den där Chuck! Och Tony, hans andra bästa vän, är inspärrad i huset av sina hysteriska föräldrar för att omvändas. Och Noah sedan. Noah med de grönaste gröna ögon vill inte se honom längre eftersom han råkade kyssa sitt ex Kyle i skolans städskrubb. Rörigt värre! Och mitt i alltihop ska han hinna förbereda Glada änkans fest med döden-tema.



Jag behöver mer tragedi i mitt liv! Jag är inte adopterad och min mamma har inga tatueringar. Mina föräldrar är inte alkoholister, narkomaner eller smygtransvestiter. Med andra ord - mitt liv är hopplöst normalt!

Rachel Riley är uttråkad. Det är dags att få saker och ting att hända! Som nyårslöfte lovar hon att sätta snurr på sitt förutsägbara liv: hon ska bland annat bli litterär och börja dricka kaffe och avslöja bästa kompisen Sad Eds sanna sexualitet. Och hon lyckas. Över förväntan ?




Varning! Dumpa aldrig en popstjärna!
När Audrey Cuttler bryter upp från sin egotrippade pojkvän Evan, sångaren i bandet The Do-Gooders, har hon ingen aning om vilka konsekvenser det får. Efter uppbrottet skriver Evan av sig sin sorg i en låt han tillägnar Audrey. En låt som otippat klättrar upp på landets alla topplistor och blir en megahit. Och Audrey Cuttler - är plötsligt berömd! Ofrivilligt. Fans invaderar hennes skola, reportrar ringer ner hennes telefon för att få en intervju. Och Simon, stjärnan i bandet Lolita, vill ha henne som sin musa. Papparazzi lurar i buskarna och på nätet dokumenteras varje steg hon tar. Audrey kan inte längre hänga ute som förr med sina bästa vänner, eller vara för sig själv med sin nya kille.
Följ med Audrey på hennes berg- och dalbane-liknande resa kantad av feta rubriker, skandaler, vild lycka och värsta olycka. Och missa inte när hon konfronterar sitt ex på MTV - samt tar chansen att visa hela världen vem hon egentligen är...






Kendra återvänder från Australien till England och hyr ett rum av Kyle, som är ensamstående pappa med två barn. Kendra ser fram emot ett okomplicerat och bekymmersfritt liv. Kyles barn, tvillingarna Summer och Jaxon adopterar dock snabbt Kendra som sin nya mamma - först och främst för att hon låter dem äta marshmallows till frukost! Trots att Kendra bär på en smärtsam hemlighet som gör att hon gärna håller barn på en armlängds avstånd finner sig hon ändå väl tillrätta och livet ljusnar alltmedan hon blir en del av Kyles familj. Så en dag stöter Kendra ihop med den man som delar hennes hemska hemlighet och allt rasar samman - särskilt som barnen, Summer och Jaxon, hämtas av sin mamma. Det enda sättet att ordna upp saker och ting är att träda fram och avslöja hemligheten om det förflutna, något som hon svurit på att aldrig göra ...

Elin / Himlen är oskyldigt blå



En film om livet mellan tonårens frihet och de ofta svåra stegen in i vuxenvärlden. För några går dessa snabbare än för andra. Martin är 17 år och går ut andra ring på gymnasiet, han våndas för att tillbringa sommaren i stan tillsammans med sin gravt alkoholiserade far och sin nedtryckta mor. När välbärgade kompisen Micke på inrådan från sina föräldrar lockar med Martin till skärgården och Sandhamn tar han chansen. För Martin blir mötet med idyllen en enkelresa in i en oförberedd kriminalitet, vilket han inser först när det är för sent..

En svensk film som är baserad på den sanna berättelsen om det mest uppmärksammande narkotikatillslaget i svensk kriminalhistoria, när den så kallade Sandhamnsligan sprängdes 1975.

Regissör: Hannes Holm
Betyg: En fyra.
Varför? Jag är svag
för filmer som utspelar sig förr i tiden. Jag är svag för filmer som det finns en historia eller sanning bakom och när jag fick höra talas om den här var det självklart att jag blev tvungen att se den. Det är en fin berättelse om sommaren 75. Om vad man gjorde bakom hörnet, om vad man pratade om med sin rumskamrat, om misstag man inte insåg att man gjort förrän efteråt. Miljön och bilderna i filmen är så otroligt fina. 

Sedan är ju Bill Skarsgård med och gör mycket utav filmen. Liksom alla andra i familjen är han en kanonskådespelare och att se någon annan i den rollen hade jag nog inte kunnat tänka mig.

elin / Skicka vidare



12-årige Trevor McKinney bor i Las Vegas lite fattigare kvarter, med sin mamma Arlene Arlene försöker vara en bra mamma samtidigt som hon har två jobb och sliter för att ge sin son ett bättre liv. Trevor och hans klass får en uppgift av sin SO-lärare, Eugene att tänka ut ett sätt att kunna förändra världen. Trevor är den som kommer på den bästa idén. En man som även har uppmärksammat Trevors idé letar och letar efter personen som kom på det och hälsar på människor som varit med och "skickat vidare". Han fortsätter sedan för att hitta personen som från början startade detta och får världens chock när han märker var och från vem det kommer ifrån.

"Skicka vidare". Om alla hjälps åt så kan idén förändra världen, men tyvärr blir det inte så om en del inte vågar. Samtidigt som allt händer så märker Trevor att hans mamma dricker, och det gillar inte Trevor. Hans mamma och Eugene träffas och blir kära, men plötsligt kommer Trevors pappa hem. Hur ska det gå?

Orginaltiteln: Pay it forward
Regissör: Mimi Leder
Betyg: En stark femma.
Varför? Detta är en stark
film om hur vi ska göra världen till en bättre plats att leva på. En liten 12-årig pojke kastar sig in i en annan människas vardag och ska hjälpa den med sina problem. Han kommer på en idè och startar den. En liten 12-årig pojke. Han kämpar och kämpar men ingenting går som han vill. Fast egentligen blev det så. När filmen var slut satt jag i soffan och grät stora mängder med tårar. Se den ni också, så kommer ni att förstå.

elin / nowhere boy




Året är 1956. I ett grått Liverpool bor en pojke med sin morbror George och moster Mimi. Pojken heter John Lennon är 16 år och gillar tjejer, cigaretter, musik och att skippa skolan. När ett tragiskt dödsfall plötsligt inträffar väcks frågor till liv. Från att inte ha haft någon kontakt alls med sin biologiska mor Julia, söker han nu upp henne för svar. Finns det plats för honom i hennes liv? Varför blev han bortlämnad? Var finns hans far?

Samtidigt utvecklas musikintresset. Lennon och hans skolkamrater startar The Quarrymen och när Paul McCartney ansluter till bandet börjar det faktiskt likna något...

Regissör:
Sam Taylor-Wood
Betyg: En stark femma.
Varför: John Lennon förändrade
en hel värld, en hel kultur och gjorde vardagen för många människor speciella med sin musik. En film om honom kan man inte missa. Att få ta del utav en människas liv på så sett som i denna film är helt otroligt. Det är dessutom bra bra musik som b.la Jerry Lee Lewis, Elvis Presley och Chuck Berry. Det tar oss till en annan tid och visar vad man som ungdom gjorde under denna tid och filmen får mig att önska att jag var ung på 50-talet. 

Det är mycket nöje och visar den posetiva sidan i hans liv, samtidigt man får vara med om tragiska händelser. Filmen berör för det har ju trots allt hänt på riktigt. Hänt en riktig människa. Också med känslor. 

Jag tycker du ska se den, även fast inte John Lennon är någon speciell i dina ögon, även fast rock'n'roll inte är något för dig och även om du inte tycker att 50-talet är något vidare intressant.

julia / längtan efter ett eget bibliotek

Ja, visst är det fint? Jag får mer och mer sug efter att ha ett eget litet bibliotek. Titta och njut!

julia / elsas värld tv premiär 3/11-11

Imorgon kommer ni kunna se premiären för Elsas värld. Som är baserad på Sofi Fahrmans bok Elsas mode.


HÄR kan ni läsa Ellen Bergströms blogg, Ellen kommer spela Elsa under serien. Victor von Schirach, Alida Morberg, är också Joakim Nätterqvist med i Serien.

Jag tycker själv att böckerna är jättebra och det är så kul att det blir en liten serie utav dom. Så imorgon gott folk, då är det premiär!



elin / update



En ny design. Klicka f5 ifall den inte lyckas hamna på din skärm än. Själv tycker jag att denna är mycket mycket bättre än den vi hade innan. Känns ungefär som ett litet bibliotek. Mysigt.

Förresten så åker jag bort idag och kommer hem på fredag eftermiddag. Men jag har tidsinställt (obs nu avslöjar jag mig) filmtips till er med mina två absoluta favoriter + en annan helt okej fin. Ha det fint sålänge!

Elin / med marias ögon



Maria snubblar fram genom den mörka skogen. Hon vill bort från elden nu, bort från midsommarvakan, bort från alla. Blåbärsriset prasslar mot hennes ben. Hon andas tungt och flåsigt. Annars är det inga andra ljug. Inga andra än Marias. Så sjunker hon ner på en stubbe. Upptäcker att hon har en ölflaska i handen. Hon vill inte ha mer öl nu. Hon lägger bort flaskan brevid stubben. 

Då märker hennes öron att det inte alls är tyst i skogen. När hon lyssnar kan hon höra stef som rör sig snabbt i mörktet. Hör hur den mjuka mossan suckar när stegen trampar på den. Stegen närmar sig. 

Så når en röst fram till hennes stubbe. Rösten ropar ett namn. Men bara lågt, så att det inte ska höras så mycket. Som om det var vinden som bar namnet genom skogen, precis så låter det.
- Airam, viskar rösten.
Författare: Stefan Casta
Antal sidor: 236
Betyg: 3/5
Läs den / Läs den inte: Om du vill läsa en bok med fina ordval och lite sådär halvpoetisk till en början. / Dålig story tycker jag och mycket konversationer, vilket jag inte gillar. 

Den här boken hade kunnat blivit riktigt bra. Den börjar med menningar som Våra handflator möts. Vi utstöter var sitt läte. Vi kysser varandra på kinden. (Fast jag vet att du vill kyssa mig någon helt annanstans. och Jag ligger med slutna ögon. Jag tycker om att göra det, att blunda och höra att livet fortsätter trots att jag inte ser på men fortsätter sedan med en otroligt tråkig story och helt andra sätt att skriva på. Men jag tycker kanske att ni ska ge den en chans endå ifall ni vill läsa om lite kärlek och bli förvirrade en de.

julia / M som i Mara

 

Det finns knäppa böcker, och det finns ännu knäppare böcker. Det finns konstiga böcker, och det finns ännu konstigare böcker. Den här boken vet jag inte riktigt vart jag ska placera den, knäpp eller konstigt? Den var inte bra, men den var ändå inte värdelös. Den hade en knäpp handlig, tro mig. Jag vart lurad på handlingen på baksidan. Jag trodde den skulle va bra, men icke sa nicke. Som sakt, den var konstigt och hamnar inte på min topp 40 lista ens.

 

 

 

Författare: Cannie Möller

Antal sidor: 187

Betyg: 2/5

Läs den / läs den inte: lite gullig, kille möter tjej / jag tröttnade på handlingen, hände inget speciellt.

 

 

Beskrivning:

Trots sitt avståndtagande dras Mara in gruppen av ungdomar som samlats till en skrivarvecka vid havet.

Hon möter möjligheterna att överskrida människans begränsningar, hon möter den berusande förälskelsen och fruktansvärda tvivlet. Hon möter sig själv - Hon möter Simon.


julia / The Lorax

 

Jag är en liten sucker för tecknade barnfilmer. Den här filmen tror jag kan bli årets (2012) barnfilm. Den verkar jättemysig. Den svenska premiärer kommer att bli den 23 mars och amerikansk premiär 2 mars.

Rösterna som vi kommer höra är Zac Efron (!), Danny DeVito, Taylor Swift, Ed Helms och Betty White. Spännande spännande.

 



julia / halloween utklädnad 2011

 

Med tanke på att det var halloween i helgen så tänkte jag visa er vad jag klädde ut mig till ut på utklädningsdagen vi har i skolan varje år. Är det någon som ser vad jag är? Och visst är jag en riktig pudding i gult? :)

Och har ni läst någon riktigt skrämmande bok då? en som ni verkligen har fått mardrömmar av


julia / feber

Om du inte har läst Frost eller Feber. Då har du verkligen missat något. Dom här böckerna får Twiligth att framstå som barnböcker och Harry potter som tråkigt.
Den här serien är min favorit. Den har allt. Kärlek, spänning, sorglig, den har verkligen allt. Och så är jag lite förälskad i Sam. Finns det någon mer underbarande än han ? Och sättet han han behandlar Grace på. Jag blir tårögd. Och slutet, herregud. Jag måste läsa fortsättningen. NU. Jag bara måste veta hur det går för dom.
Först var jag lite skeptiskt till att kom två personer till som man får följa boken genom deras perspektiv. Men jag hade helt fel! Boken vart genast mycket bättre. HÄR kan du läsa min recension om Frost.

Författare: Maggie Stiefvater
Antal sidor:
Betyg: 5/5
Läs den / läs den inte: Denna bok får inte missas helt enkelt / finns inget som säger att du inte ska läsa den.



Beskrivning:
Grace borde vara lycklig. Sam har klarat sig genom hela vintern utan att förvandlas till varg. Men en våldsam feber rasar i hennes kropp och för var dag som går växer vargen inom henne sig allt starkare och hotar att ta över hennes kropp. Kommer hon förvandlas när vintern kommer?