Julia // Robothjärta

Denna bok, jag vet inte rikigt vart jag ska börja. Den är så otroligt vacker, sorglig, rolig på samma gång.
 
De sista 10 sidorna grät jag förbi. Jag ville inte att boken skulle sluta så, så tragiskt och jobbigt. Jag tyckte boken kunde få ha ett lyckligt slut. Jag är sån, vill att alla böcker ska sluta lyckligt. Nu kommer jag ha mängder med frågor och funderingar. 
 
 
Denna bok har ett fantastiskt språk som var lättläst, roligt och det vart aldrig för mycket information på en och samma gång. 
 
Det finns så mycket jag gillar med denna bok så jag vill nästan inte skriva för mycket om den, jag hade aldrig hört talas om den här boken eller om Natalie innan jag såg på hyllan på biblioteket. Det var ett under att jag såg den, och faktiskt lånade hem den. 
 
Det här är en sånhär bok jag skulle vilja äga och ha i bokhyllan.  Så bra tyckte jag om den. Det här är liksom en blandning mellan John Green, Sophie Kinsella, David Levithan, Meg Cabot. Jag förstår inte nästan varför denna har väntats med att få översättas. Detta är en tio poängare.
 
Om ni läser den här boken så blir ni inte besvikna, inte i början, mitten eller i slutet. Det är helt enkelt bra ända in till slutat. Jag vart helt fast och det vart en sträckläsare. 
 
Karaktärerna är alldeles underbara och mysiga. Ni måste helt enkelt läsa den. 
 
 
Titel: Robothjärta
Författare: Natalie Standiford
Antal sidor:
Betyg: ★★★★★★ - Bästa boken jag läst.
Serie: -
 
 
När Beas ökenråtta dör tycker hennes mamma att hon beter sig som en robot eftersom hon inte sörjer ordentligt. Bea börjar tänka på sig själv som Robot Girl och inser att hon trivs med det. Allt blir mycket lättare när man är gjord av stål. 

När familjen flyttar för femtielfte gången hamnar hon i en liten skola där alla har känt varandra sedan dagis. I bänken bredvid sitter Jonah, en pojke som klasskamraterna retsamt kallar för Ghost Boy. Han är en tyst enstöring som inte har haft någon kompis sedan tredje klass. Någonting med honom fångar Beas intresse och snart har en oväntad vänskap vuxit fram. Det är inte romantik, precis, men det är definitivt kärlek. På nätterna lyssnar de på nattradio. Alla ensamma människor som ringer in skapar en fond mot vilken deras vänskap framträder ännu tydligare.

Julia // Revolt

Jag vet jag vet jag vet. Det tog mig ett år innan jag läste den sista delen i The hunger games. Jag vet inte varför, läste hungerspelen och fatta eld ganska så tätt inpå varandra, men jag läste aldrig Revolt och varför vet jag inte. 
 
Men så en dag sså insåg jag att jag var bara tvungen att få reda på hur det slutar och nu är typ boken utläst och jag säger hejdå till The awesome hunger games. Denna bok är så rå, tycker ändå inte att barn under 12-13 ska läsa den. Mycket dödande och så.
 
Men jag tyckte att serien slutade bra, är ju som sakt Team Peeta rakt igenom. Ni som har läst Revolt vet vad jag menar. (gale, du kan slänga dig i väggen). Men det känns lite sorgligt ändå för nu har jag ju läst alla böcker i denna fantastiska värld och serie. Har ju alltid haft att "juste, jag kan ju läsa Revolt. Nej, jag sparar den" i baktanken hela tiden. Men nu så, är serien utläst och jag tackar för mig.
 
Men samtidigt så tycker jag språket är ganska svårt, inte jättesvårt. Utan  det är mer anträngande, man får tänka till under läsningens gång. Men jag gillar det, som sakt. Det finns inga så lika spännande och bra böcker som dom här. Jag älskade varje sida och rad.
 
 Omslaget är dock så jäkla fult...

Titel: Revolt
Författare: Suzanne Collins
Antal sidor: 329 sidor
Betyg: ★★★★★ - Strålande
Serie: The hunger games #3
 
Rebellerna har gjort uppror. Katniss är räddad. Distrikt 12 ligger i ruiner. Peeta är kvar i huvudstadens våld. Finns verkligen distrikt 13? Kommer Katniss och Peeta att återförenas eller tar huvudstaden Peeta från henne. Var är hennes mamma och lillasyster? Och vilka andra från distrikt 12 har undkommit?
 

Julia // Klaras dröm

Ni förstår att när jag var mindre så tänkte jag bara på killar och fotboll och kläder, (speciellt min örhänges samling, hade över 230 par örhängen). Så jag missade allt med den här hysterin om hästar. Var inte ettt dugg intresserad och tyckte ett tag att hästar borde nog inte finnas egentligen. Efter att ha sett Stallkompisar så insåg jag att det verkar ju roligt att rida. Eller ja, att vara i stallet. 
 
Men nu så, 7-8 år senare har jag upptäckt Klara serien. Den är hur gullig som helst. Lättläst och bra, jag gillar Klara och hennes mamma och Lasse. Det är många karaktärer med i boken men jag kan hålla reda på alla. 
 
Jag tycker det är en bra fart i boken, det står aldrig stil och man känner verkligen att Klara brinner för att rida och hästar. Något som också  va skönt när jag läste var att det var lätt att förstå allt hästsnacka. Jag kan inte ett dugg, men kunde ändå klura ut att galopp så betyder det att hästarna *springer jättesnabbt och det känns som om att man flyger*. 
 
Men tyvärr är jag liiiiite förstor för den här serien, men jag tänker läsa den iaf. Den är på 17(?) böcker, så jag har lite att stå i. Men jag tyckte ändå om den här boken! Ett tips till er alla som inte har läst den här serien, passa på! 
 
 
 
 
Titel: Klaras dröm
Författare: Pia Hagmar
Serie: Klara #1
Antal sidor:189 sidor
Betyg: ★★★★ - Bra.
 
I första boken om Klara, Klaras dröm, får vi träffa 12-åriga Klara som inget hellre vill än att få börja rida. Klara har ont i magen av avundsjuka när hon hänger över staketet vid ridskolan och ser eleverna rida. Hästar och ridning präglar så småningom Klaras vardag genom glädje och förväntningar, men också sorg och besvikelse allt det som hör livet till! Pia Hagmars serie om Klara är en kärleksförklaring till hästar och ridsporten i 18 böcker. Men Klaras övriga vardag skildras också med närhet, värme och humor. Böckerna är gestaltade ur hennes perspektiv och med stark närvarokänsla får vi vara med om allt ifrån den första kärleken och nära vänskap till uppbrott och svåra val.

Julia // Nya böcker och nya lån

Hejhej. Idag har jag lånat och köpt böcker second hand. Hittade massor med böcker som jag vill läsa! Har beslut ångest över vilken bok jag ska läsa .

Dessa böcker kommer från ett stadsbibliotek. Jellicoe Road hittade jag på SKOLANS bibliotek. Hur jävla najs är inte det? Dom hade massor med bra böcker, men jag måste behärska mig lite haha. Kommer ju ändå gå där i 3 år så hinner nog låna en del. 
 
En bok om brasilianskfotboll. Älskar Brasilien och deras fotboll. Har kollat på denna länge. Alldeles ny köpte jag den. 10 kr. 
 
3 kr styck. En sommardröm låter som en typisk tonårsbok och Dumpa Matthew lät väldigt intressant!
 
Och så kanske mina bästa fynd från idag! Avund (har deluxe) och så Saknad: Träffad av blixten. Ännu en till Meg Cabot bok! 
 
Dom här kostade inte mycket, 3 kr styck. Extrem puls är en serie som jag känner att jag bara måste läsa! Wendy boken vet jag inte varför jag köpte den. Tyckte den lät gullig! 
 
 
Kanske blir mindre bloggning, (är inte så jättebra men). Har börjat skolan...gymnasiumet faktiskt! Så, vi får se hur mycket bloggat det kommer bli! :) 

Julia // Airhead och Att vara Nikki - Meg Cabot

Nu i veckan har jag läst Meg Cabots serie om Nikki (eller om Em). Jag måste säga att jag inte hade en aning om vad den här serien handlade om när jag lånade hem dom. Tänkte faktiskt lämna tillbaka dom utan att ha läst dom. Men det är jag glad över att jag lät bli, för en bättre serie får man leta efter. Jag tänker läsa Jagad som är den tredje delen i serien ganska snart. För jag måste veta hur det går.
 
Den är tycker jag är ganska så olik Megs andra serier. Den här är inte så rolig, (man skrattar ju till ibland) men oftast så brukar Megs böcker vara roliga igenom hela boken, dom här böckerna fick mig att tänka till och stanna upp läsningen för att ta in vad som hände i böckerna. Ibland gick det segt, men det gjorde inget, för det hände alltid något. Jag älskar att Em är så smart! Ibland kan vissa karaktärer vara riktigt pinsama och dumma, men Em är smart och gör inte bort sig mer än vanligt.
 
Till en början när Em hamnade på sjukhuset så fattade jag inte vad som hände. Haha, kände mig som Em just då och undrade varför folk undrade ifall om det verkligen va hon osv. Jag var helt borta! Men sen ljusade upp sig. 
 
Och lilla Christopher då! Åh, raraste killen. I Att vara Nikki trodde jag att min hjärta skulle gå sönder. Han är ju helt nere och ledsen, och inte heller kan Em säga att det är hon osv. 

Det är jättesvårt att skriva om den här serien utan att avslöja för mycket. Men om ni har missat denna serie så måste ni läsa den, jag menar det. För den är så bra och så vriden och så osannolik att man bara måste läsa den. Jag kunde inte lista ut slutet i båda böckerna utav vart väldigt förvånad och det kändes som om slutet kom från ingenstans och så fort jag kommer iväg till ett bibliotek så ska jag låna fortsättningen som heter Jagad. 
 
 
 
Titel: Airhead
Författare: Meg Cabot
Antal sidor: 290 sidor
Serie: Arihead #1
Betyg: ★★★★★ - Strålande
 
Titel: Att vara Nikki
Författare: Meg Cabot
Antal sidor: 304 sidor
Serie: Airhead #2
Betyg: ★★★★★ - Strålande
 
 Emerson Watts är en 16-årig pojkflicka som inte är värst populär i skolan, hon ogillar de Levande Döda, hejaklacken, mode och allt annat 'tjejigt'. Istället gillar hon att spela tevespel och titta på operationsdokumentärer med Cristopher, som hon är hemligt förälskad i.
Nikki Howard igen är raka motsatsen, hon är nämligen tonårsmodell och därför väldigt populär. Hon hänger med kändisar och klubbar. Hon är ansiktet utåt för Stark produktionerna.
En dag händer det en hemskolycka på ingivningen av Stark Megastore där Em Watts befinner sig med Cristopher och sin lillasyster Frida, även Nikki Howard är där.
Både Em och Nikki hamnar på sjukhuset, men båda kommer aldrig själv gående tillbaka. 
 
 

Julia // Instagram bilder

Här kommer lite instagram bilder som innehåller böcker! :) Vad heter ni på instagram? Jag heter juliachristensson! 
 
En bild på nya böcker, och en annan bild på också en ny bok och nyinköpt te och en temugg.
 
En kväll åkte jag till bästis och drack te och snacka böcker. När jag var på semster så låg vi på stranden och läste!  
Har som sakt läst Bamse hela sommaren som ni kunde se i ett annat inlägg. Älskar Bamse. Och så en bild på när jag äntligen kunde sitta ute och läsa. För då hade regnet semester. 
 
En bok alla bokälskade borde läsa, så himla bra. Jag och min lillasyster satt ute och läste en hel dag! 
 
 
Snälla, kan ni inte skriva vad ni heter på Instagram? :) 
 
 

Julia // Harry Potter

Hejhej! 
Jag har en sådan himla Harry Potter time just nu. Är helt freaky utav mig. Det enda jag tänker på är HARRY POTTER!! Idag har jag kollat på Halvblodsprinsen, och igår kollade jag på Den flammande bägaren. Så himla bra filmer...Dom här filmerna är något jag kommer visa för mina barn och barnbarnbarn osv. Åh, så bra Harry Potter är <3
 
 

Julia // Rockar fett

Detta bibliotektlån var helt spontant. Hade inte alls tänkt låna någon bok, men så fick jag syn på omslaget och det ser ju lite speciellt ut. Boken var också speciellt. Fast på ett bra sätt. 
 
Jag tyckte mycket om den, språket var helt fantastiskt roligt. Ozzy är ju helt suverän. Det enda negativa med honom är att han är så besatt av Samantha! Men annars är han är skön kille som jag gärna skulle vilja ha bland mina vänner. 
 
Jag kommer aldrig glömma visa karaktärer, typ som Amerikanen och Ozzy och alla bandmedlemar. Författaren gjorde så att alla karaktärer fick en egen personlighet som är ovanlig. Oftast i böcker brukar det ju vara så att det bara är EN person som har en personlighet som sticker ut, men i denna bok hade ALLA karaktärer roliga och knäppa personligheter. Ett minne för livet som man brukar säga. 
 
Man kommer väldigt lätt in i boken och vilket är ett plus. För jag tycker när man väl kommer in i boken så kan man inte lägga ifrån sig den! 
 
Storyn total älskade jag! Jag älskade hela boken, språket var helt fantastiskt, den va rolig, knäpp. Jag skrattade flera gånger. 
 
Psst. Till er alla som gillar musik, ni lär nog gilla denna. 
 
 
 
Titel: Rockar fett
Författare: domenica Luciani
Antal sidor: 2??
Betyg: ★★★★★ - Strålande
Serie: -
 
 Ozzy Mesini, även kallad Mesen, är tretton år och bor med sin mamma. Han är allt annat än tuff; han spelar basfiol, är hemligt kär i klassens snyggaste tjej, hatar hårdrock och fula ord och har inga märkeskläder (det sistnämnda är inget han har valt själv). Men hans namn Ozzy (efter den legendariske Ozzy Osbourne) inger ändå en viss respekt hos hans hårdrocksälskande klasskompisar. Han är dessutom resultatet av hans mammas mycket korta förbindelse med en berömd och förmögen hårdrockstjärna, Roddy Young. Men det vet han inte om. Hon har konsekvent vägrat att berätta vem fadern är ända till den dagen pappan plötsligt ringer och annonserar sin ankomst. Och han är inte precis den Ozzy hade drömt om ? 

 
 
 

Julia // Nya loppisböcker

Hejhej! 
När jag var på semester i Skåne så besökte jag och min kusin en Lions loppis. Det var mycket folk och lite för varmt. Men vi kom tillslut till bokavdelningen. Det kan nog vara den bästa loppisen jag har besökt när det gäller böcker. Det var 3 pocketböcker för 10 kronor. Helt sjukt bra ju! Och alla böcker va nästan nya och inte lästa. Såklart hittade jag några fynd! 
 
En Sophie Kinsella bok, jag vill ha alla hennes böcker och speciellt hennes En shopaholic serie. Nu har jag en iaf haha.
Vad mina döttrar bör veta har jag spanat på hur länge som helst i bokaffärer. Den ser ut att vara direkt från bokaffären. Så fin!
Svensk maffia kunde jag inte lämna kvar,sjukt intressant att läsa om maffian. Visste inte ens att det fanns i Sverige. 
Hungerspelen. Såklart var jag bara tvungen att köpa den, inte fasen kunde jag lämna den där. Men hur kan någon lämna ifrån sig den?? 
Inte enklare än så och Lyckans hjul. JAA, äntligen har jag två Kajsa Ingemansson till att läsa! Efter jag har läst Små citroner gula så bara måste jag läsa mer utav henne! 
 
Aldrig fucka upp. Okej, den här va också helt ny och fin. Älskade Snabba Cash. Dock vet jag inte om det här är fortsättningen eller om det är någon boke emellan. En guldpeng fick jag punga ut, helt okej tycker jag! 
En förtjusande man. Också helt ny och jag älskar Marian Keyes! 
Övererenskommelser. Denna bok är dock inget loppisfynd, det är ett recensionexemplar från Damm förlag! Tack tack så mycket! 

Julia - Över näktergalens golv

Jag hittade tvåan, trean, och fyran på loppis. Jag hittade inte den första, (vilket stör mig något så otroligt haha).
Så jag fick helt enkelt låna den första delen på biblioteket,
 
Den här boken var svår att läsa. Japanska namn, klaner, ord mm. Jag hängde inte riktigt med ibland och det va säkert det för det tog så långt tid att läsa ut den, ca 4 veckor (vilket är långt för mig). Som tur så var den spännande, men det gick inte fort fram. Men det var en vacker kärlekshistoria, och ja, jag måste läsa tvåan nu även om jag inte vart så imponerad över denna bok. Den kändes mest seg och som den aldrig tog slut. Som tur var så var det ganska så stora bokstäver. Haha.
 
En annan sak jag störde mig på var hur folk va rädda. Jag vet att det fanns en härskare och blabla, men folk lät honom verkligen köra över dom. Sånt kan jag bli irreterad över. Grrrr....
 
 När det kommer till karaktärer så fastnade jag inte för någon, det fanns ingen som stack ut. Vilket var grymt tråkigt, jag kommer knappt ihåg vad alla hette. Så mycket brydde jag mig ungefär. Jag vet inte när jag kommer läsa fortsättningen, men det kommer inte bli på ett tag iaf.
 
Ni behöver inte läsa den här boken, för det finns måååånga fler bra böcker att läsa! Låter nästan som om jag totalsågar den här, men det gör jag inte. Jag hade helt enkelt förhöga förväntningar och vart besviken helt enkelt.
 
'
 
Titel: Över näktergalens golv
Författare: Lian Hearn
Antal sidor:  313 sidor
Betyg: ★★ - Dålig men den funkar.
Serie: Klanen om Otori
 
I en avlägsen och fridsam bergsby lever en ovanlig pojke. Takeo har ännu inte upptäckt sitt sanna jag, och känner inte till sin avlidne fars hemlighet. Men hans stillsamma liv förändras för alltid den dag då krigsherren Iida Sadamu skövlar och bränner hans hemby. Takeo räddas av den unge herremannen Otori Shigeru, som för honom till sitt hem. Där sätts han i lära i allt en ädling behöver veta, men också i andra färdigheter - de märkliga, närmas magiska förmågor som tillskrivs det legendariska Släktet. Långsamt upptäcker Takeo sanningen om sig själv, och om det öde som väntar honom.

Bokmärken.

Hejsan alla vänner! Är tillbaka efter en veckans semester i skåneland! Har badat och chillat, men också köpt böcker och läst böcker! Har ni läst något spännande den senaste tiden? :)
 
Jag tänkte visa en sak jag köpte i en affär i Trelleborg. Fyra speciella bokmärken. Fast det är nog inte bokmärken till böcker utan mer gem till papper, men jag tänker använda dom som bokmärken.
 
Visst är dom sjukt fina?
 
 
 

Elin / High Fidelity

Ok, detta var boken Julia valde att jag skulle läsa under första "Do you accept the challenge?" och jag ska vara ärlig. Det har gått segt, men jag är faktiskt klar med den, och nu sådär en vecka senare är det dags att skriva om den. 

HANDLING: Rob är 36 år och driver en nedåtgående skivaffär i London. Hans lägenhet är fylld av tusentals skivor och musiken är hans stora passion i livet. När vi kommer in i handlingen har han just blivit lämnad av sin flickvän – Laura, vilket får honom att börja fundera över sitt liv. Han söker upp sina före detta flickvänner och försöker hitta en förklaring till varför tjejerna alltid gjort slut med honom. Rob hade sitt första förhållande när han var tolv år, det varade i sex timmar. Sedan dess har alla hans romanser, enligt honom, enbart varit olika varianter av den första. I sitt sökande efter svaren så börjar han så småningom att hitta sig själv och förstå sig på vem han är.

Boken utspelar sig uteslutande i London. Miljöerna som skildras är mestadels Robs skivaffär samt hans lägenhet. Händelseförloppet brer ut sig över ett par månader. Vi bjuds även på tillbakablickar från huvudpersonens forna förhållanden. Karaktärerna som vi får lära känna är, förutom Rob och Laura, huvudpersonens båda anställda – Dick och Barry – vilka är två karikatyrliknande besserwissrar med totalt motsatta personligheter, det enda som binder dem samman är deras brinnande musikintresse. Rob fungerar som ett bollplank mellan dessa två i deras livliga diskussioner. Vi får även träffa fem av Robs ex-flickvänner.Titel: High Fidelity
Författare: Nick Hornby
Utgiven: 1995
Betyg: 3/5
Läs den/inte: Om du är musikfantast och tycker om kärlekshistorier/om du som jag inte kan ett smack om musik och tycker att en story som man hört förut är tråkig. 


Startskottet för denna bok var så otroligt segt för mig. Vi får följa med och lära känna hans fem tidiga kvinnor som han har haft ett förhållande med. Varför det? Ren ut, tyckte jag det var skittråkigt och svårt att förstå. Nu handlar det om henne, och sen om henne och nu henne. Varför? När frågorna började få svar och man kunde ana varför blev det ju en annan grej. 

Stundtals så låg jag dubbelvikt utav garv för Nick Hornbys sätt att skriva är verkligen unikt. En allvarlig, och egentligen ganska ledsam och tragisk historia blir rolig. Vi får följa med Rob när han tar upp sitt förflutna och frågar varför han egentligen blivit dumpad. 

Det här är en bok alla musikintresserade borde läsa, dels för att mycket bra musik nämns och dels för att det fanns några intressanta rader om just ämnet. Boken utspelar sig ju i en skivaffär i london när man läser, försvinner vi till ett musiklondon på mitten av nittiotalet. Boken blev ju även film 2000, så den ska jag se, och kanske återkomma med några rader om den. 


RSS 2.0