FLYTTAR!!!!!!!!!

Vi byter blogg, till en mer allsidig en, där vi även kommer att skriva om resor, filmer, musik och självklart böcker. Även lite recept och kreativa saker kommer att dyka upp. Vi vill byta upp oss, satsa mer på sånt som vi tycker är kul och sådär. 

Vi hoppas självklart att ni vill ta del utav vårat andra projekt och vi tackar för denna tid på Loobook. 

Adressen ni nu finner oss på är volym.blogg.se volym.blogg.se volym.blogg.se volym.blogg.se volym.blogg.se volym.blogg.se volym.blogg.se volym.blogg.se volym.blogg.se volym.blogg.se volym.blogg.se volym.blogg.se volym.blogg.se volym.blogg.se volym.blogg.se volym.blogg.se volym.blogg.se volym.blogg.se volym.blogg.se


Julia / Bröllopsgåvan

På baksidan av boken stod att om man gillar Lisa Jewell så skulle man älska den här boken. Jag måste ju säga att den är en vansinig jämförelse! Den här boken var nästan lika bra, men Lisas böcker är på någon helt annan nivå!

Den här boken var rolig och jag skrattade till några gånger. Jag älskar ju att läsa sådan här böcker. Där det är mycket kärlek och gulligull. Den här boken utspelade sig i Rom vilket inte slog fel.

Jag gillade också när kändisar möter "vanliga" människor och det höjde faktiskt den här boken. Jag älskar storyn i den här boken, den skulle kunna bli jättebra. Men det var någon som saknades hela tiden. Dock gick det framåt och det vart aldrig långtråkigt att läsa, menar språket.

Men jag hade hoppats på ett bättre slut. Jag trodde INTE att det skulle sluta som det sluta. I alla Chick-lit böcker vill man ha det perfekta slutet. Men det vart ingen perfekt slut, det var inget bra slut alls tyckte jag. En besvikelse där som kunde ha höjt boken. Vart så besviken haha.

 

Boken är annars perfekt för slappläsning och vid brasan på vintern. Men om du vill ha ett perfekt slut (gud vad jag tjatar haha) och en riktig kärlekshistoria så leta vidare!

 

Titel: Bröllopsgåvan

Författare: Julia Llewellyn

Antal sidor: 329 sidor

Betyg: 6/10

Serie: Ingår inte i någon serie

Alla vägar bär till Rom sägs det och Amy har på grund av olika omständigheter hamnat ensam i denna historiskt bevingade stad. Att få njuta av det italienska solskenet och lyxen på ett av stadens bästa hotell fick henne att ensam ge sig iväg, trots att det var hennes bröllopsresa. Att bröllopet nu är avlyst och brudgummen försvunnen är någonting som Amy beslutat sig för att ignorera. Varför blev det så här? Vad var det som fick mannen i hennes liv att rymma fältet? Var befinner han sig just nu och med vem? Många tankar hinner virvla genom huvudet på Amy medan taxin från flygplatsen letar sig fram från kusten till det centrala myllret i Rom. Amy torkar sina tårar och går ut för att möta livet i Den eviga staden. Kanske är hon inte så ensam ändå som hon först trodde...

 


Julia / Böcker ifrån London och B.Wahlströms

Nu är jag tillbaka efter 5 dagar i London. Måste säga att staden är ALLDELES underbar. Hehe. Stod inne i en bokhandel med en STOR hög böcker. Kunde inte bestämma mig, klämde och kände på allihopa. Fick dock begränsa mig (pga för lite plats i väskan). Men jag valde 3 böcker jag längtat efter att så läsa! Och sedan hemma låg det ett paket ifrån B.Wahlströms! Tack så skit mycket! Har typ längtat as mycket efter fortsättningen i en av mina favorit serier!

Julia / Dag 4

Dag 4 - En besvikelse

Hm. Jag har flera besvikelser. Eller inte besvikelser, utan mer sånt jag irreterad mig på. Haha.


1.

2.
Att nästan alla bloggkändisar i Sverige säger att dom älskar Hungerspelen. Men dom har inte läst böckerna?! Läste på Fokis blogg att Hungerspelen var en av hennes favoritfilmer! Och sen så en vecka senare köper hon böckerna för att läsa dom. Då vart jag faktiskt lite irreterad. Eller om man har klasskompisar som säger EFTER filmen att dom älskade Hungerspelen och Peeta, men dom har inte läst böckerna...Ni bokbloggare måste ju bara hålla med mig haha.Att Sveriges förlag är så sega på att översätta böcker. Jag vet massor med bra engelska böcker som borde finnas på svenska! Jag vet att det kostar pengar att ge ut böcker, men det finns massor med böcker som verkligen borde finnas på svenska tycker jag.

Julia / Tappa inte huvudet

Jaaaaa. Den här boken har varit oläst i min bokhylla sedan bokrean. Men efter halv boken insåg jag mitt misstag! Jag läste fortsättningen! Hur kan man vara så dum att inte kolla upp vilken som är ettan och tvåan? Jag köpte båda böckerna på bokrean och trodde att den här boken var första boken. Men måste ju säga att det är kul att Meg har utvecklats sina böcker till "tjejdeckare". Gillar det starkt!
Men till boken nu. Meg Cabot har förmåga att skapa sådana härliga karaktärer i alla sina böcker. I den här boken har alla någon häftig eller rolig personlighet. Jag vill bara hoppa in i boken och bli superbästis med allihopa. Favoriten i den här boken är såklart Heather. Hon är rolig, lätt, och en aning lite klumpig enligt mig.

Jag måste ge cred till Meg för språket! Språket är fantastiskt roligt att läsa och det vart aldrig tråkigt att läsa boken eftersom det nästan hände något. Början var dock lite seg men sen "lossnade" det och då vart det att åka kana!

Späningen vart ju också olidig mot slutet. Eftersom det är mord iblandat (älskar college/highschool mord) i boken så var späningen var på topp. Dock kanske jag listade ut vem som var mördaren innan slutet men det förstörde inte läsningen.

Och nu, det svåraste. Vart ska jag placera in den här boken? Den hade ju lite kärlek, späning, mord, humor. Den har lite allt i allo tycker jag nog allt! Även om jag förväntade mig ett storslaget slut mellan Heahter och Cooper...

Tveka inte att läsa den här serien. Meg Cabot har lyckats en gång till och jag hoppas att det kommer ännu en fortsättning.

Titel: Tappa inte huvudet
Författare: Meg Cabot
Serie: Ett nytt fall för Heather Wells #2
Antal sidor: 326 sidor
Betyg: 7/10


Ett nytt mord har skett på Dödens korridor och inget gör Heather så upprörd som när någon dödar hennes studenterFöre detta popstjärnan Heather Wells har funnit sig väl till rätta i studenthemmets reception. Snabbt och lätt löser hon alla problem som uppstår och hon har inte ens svårt att hantera sin ex-pojkväns kommande bröllop, av pressen kallat århundradets kändisbröllop. Däremot har hon lite svårt att hantera situationen i kafeterians kök där en cheerleader bokstavligt talat tappat huvudet (faktum är att de hittat huvudet, det är kroppen som saknas). Omgiven av hysteriska studenter, sin kontaktsökande pappa och med sin ännu efterhängsnare ex-pojkvän i hälarna kastar sig Heather tacksamt över uppgiften att lösa mordet. Men spåret efter mördaren leder henne in på farliga vägar och om hon inte är försiktig har hon snart tagit sin sista bit choklad

Julia / Läst i April 2012

Antal böcker läst i april: 7 böcker (finns dock inga recensioner haha)
Röda kort och svart naglar
Den yngste tempelriddaren: Den sista striden
Bröllopsgåvan
Fans: Motståndarna
Dash och Lilys utmaningsbok
Den yngste tempelriddaren: Katarernas fästning
Kärlek
Bästa bok: Bröllopsgåvan eller Den sista striden. Tyckte faktiskt alla böcker var bra!
Sämsta bok: Dash och Lilys utmaningsbok om jag måste välja en bok.
Kommentar: Det var en ganska bra läs månad tycker jag. Har bara läst bra böcker. Dock så måste jag börja läsa böcker ur min egen bokhylla än att springa på biblioteket och låna böcker. Har minst 60 st här hemma som är olästa. Nästan så man skäms ju. Haha.
Såhär såg det ut igår hemma hos mig! Fantastiskt är ett ord.

Julia / veckans färg [5]

Tjooohooo! Har ni också lika fint väder som jag? Fast jag hoppas ni inte är sjuka som jag är och missar solen!
Det känns som om jag snart har visat alla färger som finns i min bokhylla? Tror jag har någon färg kvar att visa. Iaf, nu ska jag springa till TV för att kolla på Navy CIS och Criminal Minds!
Har ni läst någon av dessa böcker? :)

Julia / Tillbaka till Pompeji.

Vet ni hur skönt det var att ligga i solen och bara sträckläsa?


Jag vet inte varför jag lånade hem den här ifrån biblioteket. Kanske för att minnerna kom tillbaka då jag BARA läse B.Walhström böcker. Med en sån där fin liten logga. Har minst 20 stycken här hemma. Vissa är olästa...

Den här boken förvånade mig verkligen. Trodde att den skulle vara skittråkig. Men den visades vara en alldeles utmärkt bra bok och gullig bok. Den gick fort att läsa eftersom texten var så stor och den var ganska tunna. Men hon kunde ha förlängt boken lite. Ramona var där i en dag i "riktiga" Pompeji och hon vart direkt jättekär i Theo. Hmmm. Det räkte med att hon kollade på han så pang, hon var kär.
Jag skulle gärna vilja att kim utvecklade karaktärerna lite mer. Man fann liksom inget djup i dom. Och Theo. Han skulle kunna bli världens dream man. Men det vart han ju tyvärr inte. Men vem vet? Ramona och Theo kanske utvecklas i nästa boken!
Jag känner ändå att jag inte behöver stressa med att springa till biblioteket för att låna nästa bok. Man lärde ju aldrig att lära känna Ramona och Theo så varför skulle jag lära känna dom i bok2?

Men jag gillade boken ändå, det enda minus va då karaktärerna men annars fanns det inget annat jag störde mig på. En perfekt bok för lata sommardagar och passar även de som är yngre!

Titel: Tillbaka till Pompeji
Författare: Kim M. Kimselius
Serie: Har olika namn. Tidsresarna. Ramona och Theo böckerna.
Antal sidor: 188 sidor
Betyg: /10

Ramona är på skolresa till ruinstaden Pompeji. Hon mår dåligt av gipsavtrycken av dem som dött i vulkanutbrottet som utplånade staden. Hon sätter sig ner för att vila och somnar.

När Ramona abrupt väcks ser hon ett levande Pompeji. Ramona inser att hon blivit förflyttad i tiden till Pompeji, före vulkanutbrottet! Hon blir jätterädd. Hon vet att staden kommer att utplånas, alla människor kommer att dö, även hon och Theo, om de inte tar sig därifrån i tid. Men hon vet inte när vulkanen kommer att förinta staden, om hundra år, om tio år eller om tio minuter…

Gillade också att det var verklighets baserat.Julia / Dag 3

Dag 3: En bok som du önskar att fler läste

Oj, det finns många böcker som jag önskar att folk läste. Jag önskar att folk läste mer överhuvudtaget och jag blir ärligt lite irreterad på folk som inte läser böcker. Att läsa är jätteviktigt för både själen och hjärnan. Någon timme kan jag bara få släppa allt och alla och bara tänka mig in i boken. Att säga att det är tråkigt att läsa är ingen ursäkt. Det finns böcker åt precis alla. Eller vad tycker ni?Några böcker som jag vill att folk ska läsa!

Julia / 11 frågor utmaning

Vi har blivit utmande av Jana att svara på 11-frågor. Antar att nästan alla bokbloggare har blivit utmnade vid det här laget!

1. Vilken är din favorit Astrid Lindgren-karaktär?
alla barn i byllerbyn och Ronja rövardotter. Älskar alla Astrids karaktärer.
2. Om du skulle ordna en blind-dejt åt två fiktiva personer, vilka skulle du vilja få ihop?
Hmm, jag vet inte! Ron och Hermonie kanske. Fast egentligen hade jag hoppats på Draco och hon...
3. Nämn ett exempel där filmen är bättre än boken!
oj, tycker alltid att böckerna är bättre än filmerna.
4. Vilken var din favoritbok när du var åtta år?
Eva och Adam tror jag nog.
5. Vilken klassiker tycker du bäst om?
Har inte läst så många klassiker. Räknas Harry Potter som klassiker? ;)
6. Hur mycket kostade den dyraste boken du har köpt?
139 kronor. Det var De utvalda - Tankeläsaren.   
7. Hur mycket kostade den billigaste boken du köpt?
5 kronor. De bästa böckerna hittar man på Secondhand eller loppisar!
8. Kommer du ihåg när du knäckte läskoden?
Nej. Haha. Fast egentligen borde jag ju göra det tycker man.
9. Vilken var den första boken du läste helt själv?
Det var väll en bok hette Babyfeber. Minns att tjejen det handlade om hade fått 9 syskon haha.
10. Vilken var den första boken du läste på engelska?
Minns inte. Var typ någon ifrån skolan. Fast jag har bestämt att jag ska börja läsa på engelska!
11. Vilken var din allra första favoritbok?
Jolly! Mammas gamla Jolly böcker. Kissar på mig av skratt av dom!

Och sedan också av Bokvarg!

1. Har du någonsin haft en crush på någon karaktär från en bok/tecknad film?
Ja! flera gånger faktiskt. Typ Sam i Vargarna i Mercy Falls och Patch i Hush Hush serien. Och Peeta i The Hunger Games.
2. Om du skulle bli förvandlad till ett djur, vilket?
Katt! Eller något häftigt djur som bor i djungeln.
3. Vilken karaktär från en bok har du velat ge ett slag, varför?
Oj, det finns många.
4. Hade du kunnat leva som vegetarian, varför?
Ja absolut. Men nu är det så att jag älskar kött.
5. Om du var med i Harry Potter, hade du velat ändra på historien?
Nej och ja. Ville ju att han skulle bli den nya rektorn på skolan.
6. Vilken genre läser du helst inte?
Jag läser nog allt. Men jag har börjat tröttna på vanliga tjejböcker.
7. Sommar eller vinter? Varför?
Både och. Jag älskar havet och stranden på sommaren. Men jag älskar också snön utanför när man sitter vid brasan och läser.
8. Har du läst en bok som alla andra älskade men inte du? Vilken?
Ja, Jag saknar dig jag saknar dig. Tyckte inte heller om filmen. Inte min typ av bok tror jag.
9. Var (soffan utomhus osv), när (på natten, dagen osv) och med vilket snacks läser du helst en bok?
Stranden på dagen och med popcorn! Älskar popcorn.
10. Vad väljer du, att leva i Narnia eller gå på Hogwarts?
Narnina lätt! Älskar allt med Narnia.
11. Om det började brinna i ditt hus och du bara hann ta ut 2 saker vad skulle du då välja av Böcker, Djur, Datorn, Anteckningar, Bilder eller något annat, varför?
Min katt lisa såklart och mina favoritböcker!


Ja. ni får väl ta frågorna och svara på själva. Jag antar att nästan alla har blivit utmande redan!

RSS 2.0