julia / böcker jag vill läsa...soon!

Här kommer en liten lista på vad jag planerar att läsa dom närmaste veckorna. Har ni läst någon utav dom? :)





Engelsfors. Vackert namn, risig stad. Omgiven av djupa skogar där människor ofta går vilse och försvinner. Sex tjejer har just börjat gymnasiet. De har inget gemensamt - förutom att en uråldrig ondska jagar dem.
Höstterminen har just börjat när en elev hittas död på en av gymnasieskolans toaletter. Alla förmodar att det var ett självmord. Alla utom de som vet sanningen.
En natt då månen färgats mystiskt röd förs sex tonårstjejer till den nedlagda folkparken. De vet inte hur de har kommit dit eller varför de är där, men utan varandra kommer de inte att överleva.
De får veta att de är häxor. De Utvalda, som nämns i en uråldrig profetia.
Plötsligt är gymnasiet på liv och död - bokstavligt talat. De måste lära sig samarbeta trots sina olikheter, och kontrollera de m
agiska krafter som vaknat till liv inom dem. Tiden håller på att rinna ut. De måste hitta och besegra ondskan som jagar dem, innan ondskan hittar dem.
En svensk bruksort blir spelplatsen för den stora striden mellan ont och gott. Cirkeln bjuder på 520 spänningsladdade sidor med kärlek, magi, jobbiga föräldrar, läxor, död och vänskap.

Det kommer komma två böcker till. Eld och Nyckeln. Eld kommer komma ut 2011 och Nyckeln 2013.





Efter ett par år som moderedaktör på Bladet med rapportering från modeveckor, Elegancegalor och bröllop får Elsa ovälkomna nyheter: Bladet måste säga upp ett stort antal medarbetare och hon är en av dem. Beskedet kommer som en fullständig chock och Elsa blir mer rådvill än någonsin - vad ska hon ta sig till?
Som tur är finns pojkvännen sedan ett par år tillbaka, Hugo, vid hennes sida. Han är inte bara en av Sveriges mest uppskattade modeskapare utan också Elsas stora kärlek. En hamn i stormen, den hon kan luta sig mot när det blåser hårt runt henne.
Med hjälp av Hugo och sina närmsta lägger Elsa upp en plan för sin framtida karriär. Men ska Elsa få det hon vill ha? Och ska Hugo få reda på hennes stora hemlighet?
Följ med till modemagasinet Elegance, exotiska platser som Miami, Verbier och New York, och den bästa sommaren i Elsas liv.


Detta är den tredje boken i Sofi Fahrmans serie. Dom tidigare böckerna heter Elsas mode och Elsas värld.





På dagarna utstår Kim tillsammans med sina tjejkompisar Bella och Momo killarnas kränkningar, men på nätterna dricker de av nektarn från en fantastisk blomma som förvandlar dem till pojkar.

Kim kan inte få nog av friheten i en annan kropp och blir som pojke också kär i Tony. Tillsammans upplever de både spänning och attraktion, men som tjej är inte Kim intressant för Tony.

Pojkarna är en tonårsskildring som ingen annan. Den kombinerar det plågsamt vardagliga med det vackert magiska i en berättelse om uppväxt, förvandling, kärlek och systerskap.

Men tanke på att jag inte vart imponerad av Om du var jag så tror jag att denna är much better!


Paul har det inte lätt just nu. Hans bästa vän Joni har dumpat honom och hela gänget för den där Chuck! Och Tony, hans andra bästa vän, är inspärrad i huset av sina hysteriska föräldrar för att omvändas. Och Noah sedan. Noah med de grönaste gröna ögon vill inte se honom längre eftersom han råkade kyssa sitt ex Kyle i skolans städskrubb. Rörigt värre! Och mitt i alltihop ska han hinna förbereda Glada änkans fest med döden-tema.



Jag behöver mer tragedi i mitt liv! Jag är inte adopterad och min mamma har inga tatueringar. Mina föräldrar är inte alkoholister, narkomaner eller smygtransvestiter. Med andra ord - mitt liv är hopplöst normalt!

Rachel Riley är uttråkad. Det är dags att få saker och ting att hända! Som nyårslöfte lovar hon att sätta snurr på sitt förutsägbara liv: hon ska bland annat bli litterär och börja dricka kaffe och avslöja bästa kompisen Sad Eds sanna sexualitet. Och hon lyckas. Över förväntan ?




Varning! Dumpa aldrig en popstjärna!
När Audrey Cuttler bryter upp från sin egotrippade pojkvän Evan, sångaren i bandet The Do-Gooders, har hon ingen aning om vilka konsekvenser det får. Efter uppbrottet skriver Evan av sig sin sorg i en låt han tillägnar Audrey. En låt som otippat klättrar upp på landets alla topplistor och blir en megahit. Och Audrey Cuttler - är plötsligt berömd! Ofrivilligt. Fans invaderar hennes skola, reportrar ringer ner hennes telefon för att få en intervju. Och Simon, stjärnan i bandet Lolita, vill ha henne som sin musa. Papparazzi lurar i buskarna och på nätet dokumenteras varje steg hon tar. Audrey kan inte längre hänga ute som förr med sina bästa vänner, eller vara för sig själv med sin nya kille.
Följ med Audrey på hennes berg- och dalbane-liknande resa kantad av feta rubriker, skandaler, vild lycka och värsta olycka. Och missa inte när hon konfronterar sitt ex på MTV - samt tar chansen att visa hela världen vem hon egentligen är...






Kendra återvänder från Australien till England och hyr ett rum av Kyle, som är ensamstående pappa med två barn. Kendra ser fram emot ett okomplicerat och bekymmersfritt liv. Kyles barn, tvillingarna Summer och Jaxon adopterar dock snabbt Kendra som sin nya mamma - först och främst för att hon låter dem äta marshmallows till frukost! Trots att Kendra bär på en smärtsam hemlighet som gör att hon gärna håller barn på en armlängds avstånd finner sig hon ändå väl tillrätta och livet ljusnar alltmedan hon blir en del av Kyles familj. Så en dag stöter Kendra ihop med den man som delar hennes hemska hemlighet och allt rasar samman - särskilt som barnen, Summer och Jaxon, hämtas av sin mamma. Det enda sättet att ordna upp saker och ting är att träda fram och avslöja hemligheten om det förflutna, något som hon svurit på att aldrig göra ...

Kommentarer
Postat av: ADARAS.se - din bloggtidning på nätet!

Sv: Ja jag ska ta och göra det! :) Håller med, det skulle vara riktigt fint! :)

2011-11-04 @ 01:06:51
URL: http://adaras.se
Postat av: Anonym

2011-11-04 @ 09:58:43
Postat av: Maja

Jag har läst cirkeln så grymt bra!

2011-11-04 @ 09:59:17
URL: http://llivetenligtmaja.blogg.se/
Postat av: Ebba

Jag har läst Cirkeln och jag tyckte inte att den var särskilt bra. Den var inte särskilt originell (kan man säga så?) då det känns som att det redan finns väldigt många böcker som är likadana, enligt mig :)

2011-11-04 @ 15:32:12
URL: http://ebbablixth.blogg.se/
Postat av: Siis

Cirkeln : Är jättebra!

Ibland bara måste man: Är en jätte fin bok med bra karaktärer.

Audrey: Är en mellanbok, bra, men inte toppen. Enlig mig då.

2011-11-04 @ 23:06:10
URL: http://siisthafreak.blogg.se/
Postat av: Anonym

Cirkeln är asbra!

2011-11-06 @ 18:26:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0