Julia / Den tredje dagens kyla

 

Ja, det finns inte mycket att säga om den här boken. Den var grym och skit bra precis som alla andra böcker i serien. Det var spännande och en riktig nagelbitare enligt mig.

 

Dom som inte har läst den här serien, missar något sådant otroligt mästerverk. Det går inte beskriva dessa böcker i ord. Jag har 3 böcker kvar i serien, och jag vill inte att de ska va slut efter det! Men man märker också att böckerna blir hårdare och hårdare. Det är mer blod och "krig" i den här boken än i den första. Men, jag som hatar sånt i vanliga fall älskar det här.

Och filmen, den är också så nedrans bra så det inte är sant. Hoppas att det kommer en tvåa ut snart också, läste på en blogg att det var uppskjutet för regisören fick ett annat jobb. Hur kan man inte vela göra en sån här bra film av den sådan bra historia?!

 

Sex månader efter invasionen av Australien förbereder sig Ellie och hennes vänner för att utföra sin största attack någonsin. Deras mål denna gång är den för fienden så viktiga djuphamnen i Cobbler´s Bay. Uppgiften är dem egentligen övermäktig. Hamnen är hårt bevakad och fiendesoldater svärmar överallt. Själva saknar de både vapen och kunskap för en sådan operation. Rädda och fyllda av tvivel sätter de sin plan i verket. Ellie och de andra plågas av frågor om vad som blivit av dem och vart de kan fly. I ett land som tycks för alltid förlorat kämpar de för att överleva då hjälpen utifrån tycks oändligt avlägsen.

 

 

Författare: John Marsden

Antal sidor:

Betyg: 10/10

 

Imorgon när kriget kom del 1

När natten är som mörkast del 2

Och denna bok är del 3 i serien!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0