julia / de utvalda

Tom, du har verkligen konkurrens nu. LÄS min recension här på De vandrade städerna där jag utsåg Tom som den bästa karaktären som har jag stått på. Men herregud, Prins Po slår Tom i hästlängder.

Att en bok kan vara så spännande, innehålla så mycket kärlek, få hjärtat att banka fortare, den sitter fast. Och jag kan inte släppa den här boken... Sån här känsla har jag bara upplevt med Frost och Feber, och De vandrade städerna. Men De utvalda kommer alltid hamna först. Den är så jävla bra så det inte är sant!!

Men tyvärr kommer bok 2 inte att handla om samma personer. Vilket suger. Hade gärna sett Katsa och Po gifta sig iaf. Åh. Fina bok.

 

 

Författare: Kristin Chashore

Antal sidor: 479 sidor kärlek

Betyg: 10/10

 

 

Beskrivning:

Katsa är slagskämpen som ingen kan besegra. Allt förändras när hon möter prins Po - han är mystiskt, svårslagen i strid, otroligt vacker, och har ögon som ser rätt igenom henne... Han förstår henne som ingen annan, men vad döljer han? En farofylld färd tar sig början och Katsa får uppleva sådant hon inte trodde var möjligt. Bottenlös ondska, trofast vänskap och en kärlek så stark att den skrämmer henne.

Bok nummer 2.

Sjuttonåriga Flamma kan läsa människors sinnen och styra deras vilja. Hela hennes väsen är förföriskt, men folk minns hennes elake döde far och undrar om dottern är likadan. Flamma vill bevisa att hon inte alls är som sin far. Med hjälp av sina krafter försöker hon avstyra ett hotande krig. Hon börjar inse den fulla vidden av sin styrka och den skrämmer henne. Kommer hon att bli ett lika fruktansvärt monster som hennes far var, eller kan hon använda sin förmåga till att göra gott?

Monstrets dotter är en mörk, känslosam berättelse som förtrollar och berör. Författaren Kristin Cashore har skapat sin egen nisch som unik fantasyförfattare med känsla både för trovärdiga karaktärer och en andlöst spännande intrig som man bara måste följa till slutet.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0