Julia / Katarernas fästning

Jag har läst ut den andra delen utav Den yngste tempelriddaren serien. Det var faktiskt över ett år sedan jag läste ut den första delen. Jag hittade ju inte fortsättningen i biblioteket efter dom hade renoverat... Så jag vart överlycklig när jag kollade lite extra efter fortsättningen och hittade den! 

Direkt när jag kom hem började jag läsa den och minnet började komma tillbaka. Det jag började minnas var att, gud vad spännande boken är! Jag kunde aldrig släppa ifrån mig boken. Även om böckerna är ganska korta så kändes dom som riktiga tegelstenar. 

Det jag älskade med den här boken var att spänningen var olidig. Jag skojar inte, hela tiden var jag på spän. (de var ju jagade). Även om JAG inte vart jagad av Sir Hugh så var jag på spän och fruktade för blända blad. Det vart aldrig tråkigt att läsa den här boken. Det hände alltid något. Jag måste säga också att den här boken var snäppet bättre än första boken. 

Karaktärerna är några av mina favoriter. Speciellt Tristan. Vilken modig kille! Dock vart jag ändå lite irreterad på han. Han är ju för snäll mot sina fiender. Men jag ser även att han har utveckltas något enormt. 

Och äntligen äntligen var det lite kärlek i boken. Jag saknade faktiskt det lite i den första boken. Men nu så. Och Celia verkar underbar. "spoiler" Synd att det slutar som det slutar. 

Även om jag vanligtvis aldrig bruka läsa om riddare eller om kungar så är det här bland en av mina favoriter. Serien får inte missas! Jag älskar allt med boken, världen, karaktärer, naturen, folket. Allt!


Titel: Katarernas fästning
Författare: Michael P. Spradlin
Serie: Den yngste tempelriddaren #2
Antal sidor: 234 sidor
Betyg: 8/10Stormen sliter i seglen och de väldiga vågorna sköljer över skeppet och för med sig allt som kommer i dess väg. Tristan och hans vänner, Maryam och Robard, sveps alla överbord och spolas medtagna upp på en strand i ett okänt land.

De tre vännerna hittas av en ung flicka, Celia, och hennes följe. Det visar sig att Celia tillhör katarerna och att de är förföljda av ärkebiskopens män som är utsända för att döda dem då de inte har den rätta tron. Tristan fattar tycke för Celia och lovar hjälpa henne, trots att han vet att han borde skynda sig till England med den heliga Graalen som han har gömd i sin väska.

Julia / Nya böcker

Här ser ni lite nya böcker jag har samlat på mig under veckorna jag inte har bloggat. JAG KAN INTE FATTA ATT JAG HAR FÖR EVIGT I MINA HÄNDER. Lite efter men vafan, det va värt väntan. Ska börja läsa den ikväll.
Skyddad identitet vann jag på biblioteksrådet i skolan till klassen. Hoppas det är mer än bara jag som vill läsa den. Haha.
På vinst och förlust köpte jag på bokrean för 15 kr. Ska ska ska läsa den snart.
Glashuset är ett recensionexemplar från Styx. Tack tack så mycket!
Dracula är ett seriealbum. Har fått för mig att jag gillar serier. Hmmm.
För evigt det är kärlek rakt igenom allstå.
Darlah handlar om en resa till månen. Fick den gratis ifrån mitt stadsbibliotek på världboksdagen. Sånt gillar vi!

Ha en bra valborgskväll!

Elin / Vacker tavla


Elin / Requiem for a dream

För ett par månader sedan började jag kolla på en film om olika sorters missbruk. pga av några skäl orkade jag aldrig titta klart på den då den tar sådan himla energi från en som människa. Idag bestämde jag mig för att se om den, och de klart den vilket jag nu gjort. Åh herregud...Filmen är från 2000 och handlar om hur drömmar och hoppet för framtiden helt plötsligt försvinner för fyra människor när de blir offer för olika missbruk. Det är verkligen hemskt att veta att världen faktiskt kan se ut såhär för vissa människor och tragiskt för dem som inte kommer ur det. 

Jag tycker att filmen var rätt invecklad, men ioförsig tror jag inte att en missbrukares liv är så speciellt lätt. Jag blev däremot överraskad utav de otroligt duktiga skådespelarna. Jag tänker speciellt på 30 seconds to mars sångare och gitarrist Jared Leto. Kanon bra. 

Detta är en film man endast ska se om man tror att man klarar av att följa fyra människor igenom ett missbruk. Jag tror inte det är en film man bara ska slå på för att se något. Tänker man faktiskt efter, är detta en vardag för många människor i världen. Men jag rekommenderar er att se den, det gör jag verkligen!

Veckans läsare #1


Sof ia spelar helst på sin gitarr och umgås my cket med sina vänner. Hon spelar sin covers och lägger upp dom på Youtube. Lyssna här. Vi har turen att få ställa några bokfrågor till henne!

Vad läser du helst på för språk?
Sofia: Engelska, för om bokens orginal språk är engelska så känns mer äkta.


Vilken är din favoritgenre?
Sofia: Deckare och självbiografier.

Du ska välja ny bok att börja läsa, hur väljer du boken? Omslaget? Bakside texten? Karaktärerna?
Sofia: Först läser jag vad som står på baksidan. Allstå, jag kollar alltid textstorleken i boken. För om det är för liten text så blir det tråkigt.

Köper du böcker i affär eller lånar på biblioteket/vänner?
Sofia: Köper böcker eller lånar ifrån vänner.

Serier eller ensamstående böcker?
Sofia: Serier, då blir jag mer sugen på att läsa ut böcker när jag vet att det finns en fortsättning.

Okej, serier säger du. Vilken är din favoritserie då? Sofia: Systrar i jeans. Jag har gillat den serien ända sedan jag gick sjätte klass!

Sista frågan. Om du fick välja en bok som redan finns, fast det är du som har skrivit den. Vilken skulle det bli då?
Sofia: Hmm, vilken svår fråga. Harry Potter kanske.


Vi kommer att fråga olika slags människor om deras bokvanor och favoriter.

Julia / Favoriter ifrån Dash och Lillys utmaningsbok


Julia / Mitt skitliv - en kärlekshistoria

Jag får verkligen tänka efter nu. Läste ut den här boken för cirka 19 dagar (jag vet, är  skitseg på att recensionera böckerna:P) sedan och jag kommer inte på vad den handlar om. Den här lämnade inget avtryck på mig alls, jag menar. Jag kommer ju inte ens ihåg vad den handlar om! Och ändå stod den på min läsalista. Som tur läste jag den nu och inte senare. Det var inget misstag att läsa den, utan jag hade nog förstora förhoppningar.
Jag tyckte nog inte alls om den här boken. Ingenstans njöt jag av bokens innehåll. Kanske jag också håller på att bli lite förstor för sådana här böcker.
Jag kände också ingen kontakt med karaktärerna. Det enda som fastnade från den här boken vad invandrarpojken Charlie. Han kommer jag ihåg. Det ENDA ifrån boken.
Men nej, det här var ingen kärlekshistoria jag fastnade för (brukar ju annars kunna lipa för det fina bokförhållande som är mellan tjej och kille. tex Rose och Dimitri). Den här boken får gärna lite yngre människor än mig läsa, och uppskatta det jag inte uppskattar.

Titel: Mitt skitliv - En kärlekshistoria
Författare: Vibeke Baekkelund Lassen
Antal sidor: 190 sidor
Betyg: 3/10Clara har varit kär i Jonas hur länge som helst, men han är med i innegänget och vet nog inte ens vem hon är. Och det vet knappt hennes pappa heller känns det som, men nu vill han plötsligt ha kontakt med Clara igen. Själv vill Clara bara att livet ska vara enkelt. När kompisen Charlie vill få med henne på fest med hans kompis Jazzy Jo hop-pas hon att det äntligen ska hända något. Men Jazzy Jo går över gränsen och plötsligt vet Clara varken in eller ut.

Julia / Bibliotekslån och påsklovsläsning

Här är mina biblioteks lån som jag gjorde idag. Detta är också min påsklovsläsning. Har läst ut 3 böcker hittills. Hoppas ni har ett bra lov och läser mååånga böcker. Här hemma hos mig är det inte så jätteroligt väder. Regn och moln hela dagen.

Julia / Gone - Övergivna

- Sam. Ja, han gillade jag. Lugn och modig, men ändå självsäker. Jag tycker om hans och Astrids förhållande.
- Boken var lite otäck och grym. Med grym menar jag att Lana fick ligga med skelettben utstickande. Medan fåglar bara väntade på att hon skulle dö.
- Själva handlingen, den är briljant tycker jag! Att alla vuxna försvinner.
- Den var lättläst även om den var tjock. Vilket är ett plus enligt mig.
- Alla krafter, först var jag lite skeptisk mot det. Att vissa får speciella krafter, men jag gillar det nu. Det blir en kontrast av allt jag gillar i bokväg. Romantiskt, fantasy, äventyr.
- Att den slutade så spännande! Jag bara måste läsa Hunger typ nu.
- Att man får följa Albert. Han som tog över McDonalds när alla vuxna försvann. Det gillade jag.
- Caine och Dianas förhållande. Jag vet, Caine. Han är ond. Men egentligen tror jag att han är snäll, och Diana med.
- Men Drake. Honom gillar jag inte. Usch vilken otäck kille.
Den är helt klart läsvärd!


Titel: Övergivna
Författare: Michael Grant
Serie: Gone
Antal sidor:
Betyg: 7/10

På ett ögonblick försvinner alla över 15 år!
Bilar kör av vägen, spädbarn ligger ensamma i sin vagga och plötsligt fungerar inte telefonerna, Internet eller TV. Det finns ingen hjälp.
En helt ny skrämmande värld möter de övergivna barnen och tonåringarna. En värld utan vuxna där laglöshet träder in. Där mat för dagen blir en kamp och där de starka ställs mot de svaga. Förtvivlat försöker de ungdomarna komma på gåtans lösning. Men tiden börjar rinna ut för Sam. Han fyller snart år. Och när man fyller femton försvinner man.

Julia / födelsedag och påsk

Haha, det är ju typ helt dött här på bloggen nu förtiden. Dock finns det ju rimliga förklaringar varför det inte har bloggats så mycket. Läser man inga böcker, har man ju inget att skriva om.
Skolan tar ju också upp massor med tid, och så har man vänner att umgås med och familj att hitta på saker med. Men nu har jag äntligen fått påsklov och ja, jag tänker läsa en hel del.
Hoppas ni får en bra påskafton imorgon med mycket godis och mat. Själv fyller jag 16 år (!!!!!!!) och tänker bara umgås med familjen och släkten.
Glad påsk!

Julia / Tips

Vissa älskar att göra egna smycken, andra älskar musik, vissa människor tycker om att måla. Men, jag älskar fotboll!
Igår visades det en SUPER bra intervju med sveriges största fotbollsspelare just nu, Zlatan Ibrahimovic. Han är ju inte bara en fotbollsspelare för mig, utan min stora idol.
Jag tycker verkligen den här intervjun med Zlatan ska ses av ALLA människor. Till er som har vänner som uttrycker sig så fint som "zlatan är en diva för han aldrig springer", Ni kan ju tipsa om den här intervjun. Eller bara be dom att dra åt helvete.

Men jag tror att den här skulle förändra allas syn på honom.
HÄR kan ni se den på TV3 Play.
Ikväll möter Milan Barcelona och vi får hoppas på det bästa. Grande Milan!!

Julia / Sommarböcker!

Det är snart snart snart sommar. Om cirka 2 månader bara. Jag längtar mest till att läsa på stranden, i trädet, på klipporna, vid havet (speceillt havet), hängmattan (måste köpa en!!).
Men på sommaren lämnar jag helst alla deckare, vampyrböcker, dystopier, kvar i biblioteket och i bokhyllan. Jag välkommnar dock alla roliga high school böcker, fina romaner, roliga och knäppa sport böcker. Ja, ni fattar.


En bok om roaptrip och om årets mest omtalade bok. Anna and the french kiss. Typ bara måste läsa snart! Och så en sportbok. Jag är så sugen på att läsa engelska böcker!


Himmelen börjar här har jag redan läst men det är absolut värd att läsas om. Årets näst mest omtalaste Lola and the boy next door. Åh, vill läsa läsa läsa boken nu. Och så Before I Fall, som jag faktiskt har hemma fast på svenska.


Rock on verkar va en lovande bok. Mycket mer än så är min favorit av Sarah Dessen. Och så en serie av Meg Cabot som jag ej har hunnit läsa men jag har två delar hemma som jag köpte på bokrean nu i vintras.The Carries Diaries har jag läst och Sommar i New York också. Dom är roliga och perfekt för en dag på stranden! Katie Elison köpte jag på Röda Korset i vintras och jag älskade den! Så rolig och knäpp. Cathing Jordan är också en high-school bok som jag måste läsa inom kort.Sista sommarböckerna. Stealing Paarker har jag faktiskt inte läst handlingen om, men det är samma författare som Cathing Jordan. Mitt perfekta liv är också en bra sommarbok. Och så en bok till Meg Cabot. Jag tycker verkligen om Meg Cabots böcker!

Julia / veckans färg [4]

Goddagens.
Här hos mig är det svinkallt ute och jag stannar helst i sängen hela kvällen.... Men här kommer iaf Veckans färg och den här gången är det Blå/Lila.
Ja, ni ser ju själva vilka böckerna är. Jag vet bara att jag snart måste läsa Honey Moon!

Julia / Läst i mars och första april

Hej! Det är första april idag och 6 dagar till påskafton och min 16-års dag. Har ni blivit lurade något? Jag vart det imorse när mamma slängde upp dörren till mitt rum och såg jättearg ut och sa "klockan är halv 3!! nu måste du gå upp. Skärp till dig!" Jag som får ångset för att sova för länge sprang upp ur sängen och kastade mig genom dörren och kollade på klockan. Halv tio. Såklart sitter hela min familj utanför vid TV och skrattar och säger APRIL APRIL!

Men nu åter till saken. Vad har jag läst i mars?
Totalt: 10 böcker
Jakten på WondLa
Tusen gånger starkare
Hungerspelen
Fatta eld
Norwegian wood
Den andre Will Grayson
Justin Case
Pojkarna
Sju jävligt långa dagar
Mitt skitliv
Bästa bok: Hungerspelen, Norwegian wood och Sju jävligt långa dagar.
Sämsta bok: Pojkarna eller Justin Case eller Mitt skitliv
Sammanfattning av mars månad: Den här månaden har varit seg och tråkig. Läste bara tråkiga böcker förutom typ 4 stycken som var läsvärda och bra. Men hoppas arpil blir bättre!
Planer för april: Gone serien utav Michael Grant. Håller på med Övergivna, så jäkla bra. Har också Dash och Lillys utmaningsbok liggandes som jag snart vill läsa!

RSS 2.0