Julia / ny bok till hyllan

 

Att lova sig själv att inte gå in i en bokhandel i Marieberg Galleria är väldigt svårt. Speciellt nu när jag har min lilla fantasy bubbla. Men iaf, så hittade jag en spännande bok. Och det är författare till House of night serien som jag vill så gärna läsa. Jag sa att jag absolut inte skulle köpa en bok, men det var väldigt länge sedan jag köpte böcker. Så jag kunde verkligen inte hålla emot idag. Hoppas den är bra bara!

 

 

Men såhär står det på boken att boken handlar om:

Den enda spänningen high school-läraren Shannon Parker förväntar sig på sommarsemestren är lite shopping. Men så kör hon rakt in i ett oväder - och vaknar upp i en annan värld...Partholon är inte som något tidigare hon upplevt och dess folk behandlar henne som om hon vore en gudinna... Snart visar det sig emellartid att gudinnerollen medöfr vissa skyldigheter - bland annat att skydda landet och befolkningen från blodsugande angripare.

Den verkar väll bra? Någon som har läst den här boken eller House of night serien? :)


elin / TipsJag har kanske världens smartaste bokmärke. Man kapar bara av ett hörn på ett kyvert och klipper ut något fint och klistar på. Det passar alla möjliga storlekar. Jättesmart. Men jag kan inte ta åt mig utav det smarta utan det
är bara något jag läst och hört om och så jag visar er.


julia / dansfabriken

Jag har läst tre böcker som är en serie utav Eva Susso. Nämligen dansfabriken. Böckerna är väldigt lättlästa och passar nog barn i 10-13 år.

Serien handlar om 4 ungdomar som älskar att dansa. Tillsammans får dom uppleva kärlek, vänskaps som förstärkes, föräldrar som sviker. Dansfabriken är blod, svett, och tårar. Men också stark kärlek och skön vänskap. Och så gör dom allt för att lyckas med en dans karriär.


Dom som är med i serien är:
Melina: Inget kan stoppa henne från toppen. Inte ens killar tror hon.
Marko: Dansar gärna men hånglar hellre. Bästa kompis med Melina.
Rafael: Börjar bli grym på dans och mer och mer kär i Melina.
Terese: Klassikt skolad. Lite yngre. Lite rikare och fruktansvärt envis.
Läs dom om du gillar att läsa om dans, om kärlek och om vänskap. För serien har nämligen båda delarna.
Böckerna i ordning är: Street, Funk, Break.

julia / En djävulsk romans = Cruel Intentions

Denna film, är alldeles magisk. Slutet herregud vad jag grät. Jag älskade allt, scenerna, replikerna, miljön.
Och det bästa med allt. Sebastian. Den killen alltså. Från att vara  en skitstövel till en kille som är guld värd.
Men något jag inte gillar är Kathryn, måste hon vara en sån bitch? Eller ja, det bestämmer ju författaren såklart. Men jag gillade henne inte alls, hon är taskig och riktigt elak. Som bara vill förstöra för andra
Filmen kom ut år 1999 och är skriven som en roman utav Choderlos de laclos.

Beskrivning:
Kathryn gör ett vad med sin styvbror Sebastian att han inte kan få Annette i säng. Annette som är oskuld och vill vänta tills man älskar varandra. Om han förlorar får Kathryn hans Jaguar, och om han vinner får han Kathryn.  Men så finns ju denna kärlek också. Kanske Sebastian ser mer än att bara ligga med Annette. För hon är ju snygg, vacker , smart och beslutsam och helt omotståndlig.

elin / ExcessI höst (September) lanserades ett nytt bokformat. Excess. Böckerna är 12x8 cm och lite större än en mobil. Får plats i fickan och läses på höjden. Det är trådbunden tygg och hårda och stabila pärmar. Excess ges ut utav Pocketförlaget i nära samarbete med holländska Jongbloed bv.

Just nu finns det 6 böcker i detta format.
[geim]  utav Anders De La Motte.
En dag utav David Nicholls.
Ett litet snedsprång utav Denise Rudberg.
Johan Johanssons Hundraåringen som klev ut genom fönstet och försvann.
Huvudjägarna Jo Nesbø
Livet av Keith Richards

Ca-priset för böcker ligger på 129:- och här kan ni läsa själva om dem.
Vad tycker/tror ni om detta?

julia / två recensioner. The Carrie Diaries och Stenhjärta

När jag först hörde talas om att det fanns en bok om Carrie, innan hon kom till New York lät alldeles vansinnigt tyckte jag. Jag kunde inte tänka mig att Carrie hade en bakgrund innan hon kom till New York och sedan drog Sex and the City igång. Och eftersom jag hade så låga förväntningar på boken så slog den mig med häpnad och  det slutade med att jag sträcktläste den.
Den var rolig och gav en riktig "high school" feeling. Och jag tänker absolut läsa Sommar i New York som är fortsättningen.

Författare: Candace Bushnell
Antal sidor: 428
Betyg: 4/5
Läs den / läs den inte: om du gillar high school böcker / om du inte vill förstöra din egen "bild" av Carrie.


Beskrivning:

Carrie som alla vet, är känd ifrån Sex and the City. I The Carrie Diaries får vi lära känna Carries barndomsvänner, hennes familj, och så får vi vara med när hon plöstsligt tar det stora steget och lämnar sin lilla småstad för ett New York liv. Men innan hon tar steget och lämnar småstaden för vi följa med henne i kärlekstrubbel, hemligheter avslöjas, vänner försvinna.

Stenhjärta trodde jag skulle vara en magisk kärleks historia. Men det var den ju såklart inte. Den var lite tråkig, och seg. Och den slutade inte alls lyckligt. Tjejen fick inte killen... Och så måste det vara. Punkt slut.
Men annars var den lättläst och gick lätt att läsa ut.
Författare: Ingrid Olsson
Antal sidor: 298
Betyg: 1/5
Läs den / läs den inte: om du gillar att typiska svenska ungdoms böcker / om du är som jag och vill ha ett litet djup på boken.Beskrivning:


Hanna saknar sin syster, den enda som Hanna kan prata med om allt som är jobbigt. Som skolan, och Kalle. Världens snyggaste trummis! Hanna är dökär i Kalle. Men han är ihop med Jossan, mardrömstjejen med silkesblondt hår.
Hur långt ska man gå för att få den man vill ha? Är det okej att såra andra på vägen? Och hur mycket ska man utsätta sig själv för?

elin / Stor höstrea på Bokus!

Nu har Bokus kommit igång med sin höstrea. Ett perferkt tips för dig som vill liva upp vardagen för någon annan lite grann och ge någon du tycker om en höst-present, eller bara för att fylla på bokhyllan hemma.Ingemar Bergmans "Söndagsbarn", Charlaine Harris "Klubb Röd" som är den tredje delen om Sookie Stuckhouse som vi känner igen från True blood, "I den innersta kretsen" utav Viveca Sten, den unga Johannes Anyurus första roman "Skulle jag dö under andra himlar", Sista boken utav Hanne-Vibeke Holsts trilogi om kvinnor och makten i Danmark vid namn"Drottningoffret" och sist men inte minst Åsa Grennvalls starka, känsloladdade självbiografiska historia "Sjunde våningen" är sex böcker jag gärna skulle vilja klicka hem. Har ni fyndat under årets höstrea?

julia / väntar !!

 

Jag är Zlatan: Zlatans egen berättelse

Okej alla galna fotbollsfans där ute! Zlatan kommer släppa sin egna skrivna självbiograf. Det finns mängder med böcker om Zlatan men han har aldrig skrivit en själv. Förns nu då. Jag är ju ett stort fan av Zlatan och förhandsbeställde boken idag! Och nu vill jag bara att det ska bli den 9:e november! 

ja, Zlatan är min idol och jag kan inte minnas hur länge han har varit det heller.
min vägg i mitt rum. Ja, det är en fototapet. Medan alla andra tar blommor/städer så tar jag Zlatan!

Beskrivning:

"Varför kom hon inte? Tyckte hon inte om mig längre? Det gick en minut, två, tre, tio minuter, och till slut pallade jag inte längre. Det var värsta förnedringen. Hon har säkert blåst mig, tänkte jag. Vem skulle vilja ha en date med mig? Och så drog jag därifrån. Jag skiter väl i henne, typ. Jag ska ändå bli fotbollstjärna. Men alltså, det var dummaste grejen. Tjejens buss hade bara varit lite försenad. Det var chaffisen som velat ta en cigg eller nåt, och hon kom dit precis efteråt och blev lika ledsen som jag."

I Jag är Zlatan Ibrahimovic ger han en helt ny och skakande bild av uppväxten i Rosengård. Med sina egna ord berättar han om papporna från den fina sidan av stan som försöker få honom utslängd från Malmö FF. Han berättar om kampen och striderna i Ajax, om köpet till Juventus, succén i Italien och spelskandalen som höll på att förstöra hans karriär. Han berättar om Inter och segrarna, om Mourinho, målen och de stora stjärnorna. Han berättar om Helena, barnen och om livet bakom strålkastarljuset. För första gången avslöjar han precis vad som hände med Pep Guardiola i Barcelona.

I Zlatans egen självbiografi får vi det rafflande spelet bakom klubbytena. Vi får en insyn i den absoluta toppfotbollen vi aldrig fått förut.
Vår egna storhetsmakt.


elin / Bryta om

Enda sedan Minna var fem år, när hennes pappa stack har hon fått tagit hand om sin psykiskt sjuka mamma. Nu ska Minna börja gymnasiumet och det ska hon klara av. Hon har ju Eddie vid sin sida och kontakten med hennes pappa ökar. Men så finns ju Emma i klassen. Dumma, jobbiga Emma.

Men när Emma tar över klassen med sin fest efter "lära-länna-picniken" med klassen, Eddie bara pratar om att flytta till Amerika och Minna hittar sin mamma en dag inlåst i garderoben hemma funkar det inte längre. Minna som har lånat pengar för att klara sig under sommaren måste nu betala för mat till tre stycken.

Det här är en berättelse om en tjej, vars hennes vardag för några andra, också är verklighet.

Författare: Åsa Anderberg Strollo
Antal sidor: 271
Betyg: 3/5

"Bryta om" gick rakt in i hjärtat och vi några gånger kände jag mig så otroligt hjälplös. Varför ska andra få uppleva detta och jag ha det så bra? Men jag hade svårt för hur den va skriven. Jag hade svårt att någon berättade OM henne och att inte hon berättade historien själv. Men sådan är ju jag, det så sådant jag tycker är bäst att läsa. 

Det är verkligen hemskt att unga, barn till någon och oerfarna människor ska få leva såhär. Att de måste stjäla för att kunna överleva, att de faktiskt kämpar för att kunna klara av sitt liv men att någon som sin egen mamma förstör det, att man inte får chansen att gå i skolan, att göra ett matteprov som man suttit uppe i flera timmar och pluggat till, att bo i ett hus som snart ska rivas. Men det är så himla fint att de får en ny chans i livet, att de tar den och de faktiskt vänder det hela, och börjar om igen.

julia / eldmärkt

Okej, jag har aldrig varit intresserad av fantasy/magi. Förutom Harry Potter då. Men nu på den senaste tiden har jag läst flera stycken fantast böcker, förra året var det bara Chick-Lit böcker som gällde, jag slukade alla jag kom över.
Men, fantasy kan vara bra! Riktigt bra faktiskt. Och jag gillade den här boken starkt. Men mot slutet var det liksom att jag ville att den skulle ta slut. En bok på på flera hundra sidor måste det alltid hända något nytt, men det gjorde det inte i den här boken. Det vart långtråkigt efter en stund. Och alla dessa ord, Utgård, midgård, asar, drömmens älv, Jag kan inte nånting om gudar eller asatron, så för mig så fattade jag noll vad dessa ord hade för betydelse i bokens handling. Men det gick, men böcker om gudar och runor är inget för mig har jag märkt.
Författare: Joanne Harris
Antal sidor: 552
Betyg: 3,5/5
Läs den/läs den inte: om du är som jag "nybörjar fantasysit" / det måste vara kärlek i böckerna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Det är femhundra år efter Ragnarök och asatron är ersatt av en enda gud, The Order. Det är iaf vad alla tror. Men trollen som härjar i byns källare skvallrar om annat. 14-åriga Maddy är den enda som kan hindra att ett nytt uppstår. Misslyckas hon hotar världens undergång. Igen.
Maddy har i sitt helva liv varit ensam. Hon träffar sin vän Enögda varje år när skördemånaden kommer. Men hon vet inte att han inte bara är en gammal man som berättar sagor och historier.

julia / frost

ÅH! Den här boken slår Romeo & Julia, Edvward & Bella, Harry Potter & Giny med hästlängder. Jag har aldrig läst en bättre kärlekshistoria. Den hade även lite spänning, och tog upp ett viktigt ämne. "vargarna". Slakta dom eller inte? Jag tycker det är en sån viktig fråga. Jag älskar vargarna, och tycker vi ska vara rädda om dom som vi har här i Sverige. Vad tycker ni om vargar?

Jag tänker definitivt läsa Feber som är tvåan.

Författare: Maggie Stiefvater
Antal sidor: 284
Betyg: 5/5

Läs den / läs den inte: om du är som jag, älskar kärlekshistorier med lycklig slut / finns inget som säger att man INTE ska läsa den. Den passar alla.

Handling:

I åratal har Grace bektraktat vargarna i skogen bakom huset. Speciellt en varg fascinerar henne - vargen som räddade livet på henne som barn. Hennes varg.
Sam är den vargen och några dyrbara månader varje sommar får han vara människa innan frostern och vintern tvingar honom att förvandlas igen.
Ödet för dem båda samman och nu kan inte leva utan varandra. Men vintern är nära och Sam för en ojämn kamp för att förbli människa och för att stanna hos Grace förevigt.julia / läsa läsa läsa läsa läsa läsa läsa läsa läsa läsa

Ja, det här min hög olästa böcker i bokhyllan. Men dom får vänta lite. Bara lite till.. För jag har nämligen en till lika stor hög fast i en annan bokhylla.

elin / FavoritläsplatsHär är min favoritplats att med sällskap utav lite te och en bok kasta sig bort från höstmörkret in i en annan historia. Vart tycker ni nu, att det under höstmånaderna är mysigast att läsa?

julia / filmtips, St Elmo's fire.

Den här filmen med Breakfast club räknas som en av 80-talets största filmer. Och jag förstår varför. Jag älskar äldre filmer! Dom är så charmiga och känns inte så, datagjorda? Dom flesta filmerna tycker jag har så mycket redigering, och massor med onödiga effekter. Därför tycker jag att äldre filmer är charmiga och mycket bättre!

 

 

 

 

Handling:

Filmen handlar om sju vänner som gått ut skolan och hur de anpassar sig till livet efter skolan. Billy har blivit pappa under skoltiden, men klarar inte av rollen, Wendy är blyg, Jules har börjat med kokain, Kirby söker den perfekta kvinnan, Kevin vill bli journalist och Alec friar ständigt till Leslie, men Leslie känner sig osäker på om Alec verkligen är mannen i hennes liv.

 

Genre: Drama, romantik

Regisör: Joel Schumacher

År: 1985

Spel tid: 108 minuter

Land: USA

Språk: Engelska

 


elin / Höstens mest vill läsaIgelkottens elegans skriven utav Muriel Barbery: Renée Michel är portvakt i en ståtlig fastighet i Paris finare kvarter. Hon är en självlärd älskare av konst, musik, filosofi och litteratur. Hon lever sitt liv diskret bakom en övertygande schablonbild av den vresiga och obildade portvakten med få intressen utöver katten och skräniga teveprogram.
Tolvåriga Paloma Josse bor med sin familj i en paradvåning i samma hus. Hon är brådmogen, överbegåvad och försöker förgäves bete sig som sina jämnåriga. Hon tycker livet är absurt, känner sig oälskad och har bestämt sig för att begå självmord på sin trettonårsdag.
Renées och Palomas vägar korsas när den japanske affärsmannen Kakuro Ozu flyttar in.

Kärlekens hästen skriven utav Nicole Krauss: Att följa historien om Leo och hans ungdomskärlek Alma är som att följa livet självt. När deras öden möts förstår vi att kärleken liksom den stora litteraturen överlever allt.

Kärlekens historia påminner oss om fiktionens magiska kraft. Rolig och sorgsen, skrämmande och hoppfull. En berättelse som fängslar från första sidan och roar med sin finurlighet, originalitet och värme.

Vad tror ni? Eller finns det någon som har läst dessa och vill dela med sig?

julia / hur många böcker har jag läst på ett år?

För exakt ett år sedan bestämde jag mig för att skriva upp alla böcker jag hann läsa på ett år. Den 20 Oktober 2011 kändes jättelångt bort. Men nu är vi här idag. Och hur många böcker hann jag läsa på ett år?
1. Harry Potter och den flammande bägaren  752 sidor
2. Mytt nya jag  350 sidor
3. 4 blondiner 273 sidor
4. Guccikrigen 260 sidor
5. Par och Pirutter 247 sidor
6. Knappt lovlig 230 sidor
7. Änglar 419 sidor
8. Harry potter och halvblodsprinsen -
9. Snabba cash 474 sidor
10. Hata Romeo  224 sidor
11. Killar, grodor och magiska kyssar 269 sidor
12. Cafe brazil 247 sidor
13. Glappet 258 sidor
14. Pele 334 sidor
15. Percy Jackson och monsterhavet 308 sidor
16. Shopgirl 191 sidor
17. Bert och bryderier 159 sidor
18. Rain 298 sidor
19. Killar, kompisar och pyjamasparty 159 sidor
20. Överspelad 187 sidor
21. Blå dunster 471 sidor
22. Före och efter bella 159 sidor
23. Falskspel och finter 191 sidor
24. Kyssmisstag i sjunde himlen 166 sidor
25. Kärlek@första.träffen 380 sidor
26. Jenny.S 402 sidor
27. Matilde 329 sidor
28. En öväntad semester 533 sidor
29. Vattenmelonen 518 sidor
30. Elsas värld 405 sidor
31. Lyckan 221 sidor
32. Systerskap 389 sidor
33. Är du glad gabrielle? 133 sidor
34. En minishopaholic i mammas fotspår 393 sidor
35. Å andra sidan 608 sidor
36. Percy Jackson och titanernas förbannelse 356 sidor
37. Dandy 275 sidor
38. Mot ljuset 331 sidor
39. Inte bomber över skärholmen 316 sidor
40. Sånt man bara säger 311 sidor
41. Drömmar för dårar 191 sidor
42. Den grymma leken 169 sidor
43. Kyssen 288 sidor
44. Habib: borta bra, hemma bäst 38 sidor
45. Turk&Ayla 199 sidor
46. Heartbreakhotel 341 sidor
47. Tiger -
48. Rött kort 187 sidor
49. Turk&Ayla sista skottet 199 sidor
50. Tröja nummer 10 220 sidor
51. Emmy morens bubbla liv 139 sidor
52. Jinx: tur i oturen 203 sidor
53. Saker som aldrig händer 254 sidor
54. En fager mö 211 sidor
55. Vad mina vänner inte vet 269 sidor
56. Älskling 98 sidor
57. Ensamma hjärtan och hemlösa hundar 453 sidor
58. Sputnikälskling 285 sidor
59. Vårlik 431 sidor
60. Himmlen börjar här 264 sidor
61. Här ligger jag och blöder 251 sidor
62. Sommaren jag blev vacker 249 sidor
63. Dansfabriken street 185
64. Dansfabriken funkt 171
65. Den yngste timpelriddaren: En graalens väktare 222 sidor
66. Sex Veckor 299 sidor
67. Vad min flickvän inte vet 363 sidor
68. Persikosommar 244 sidor
69. Bröllopsfixarens dotter: Amors pilar 269 sidor
70. Det är så logiskt att fattar utom du 250 sidor
71. Var är alaska? 221 sidor
72. Där regnbågen slutar 433 sidor
73. Dansfabriken: Funk 180 sidor
74. Funny valentine 323 sidor
75. Nej tack 277 sidor
76. Ingen sommar utan dig
77. Ett oväntad besök på star street 598 sidor
78. Och sedan kom hösten 255 sidor
79. Ursäkta att man vill bli lite älskad 245 sidor
80. Kiffe kiffe imorgon 245 sidor
81. Gå på djupet 510 sidor
82. Bröllopsfixarens dotter: följ dina drömmar 278 sidor
83. Kiki Strike: Skuggornas stad 384 sidor
84. Genom helvetet 245 sidor
85. HUndra åringen som klev ut genom fönstret och försvann -
86. Hon går genom tavlan ut ur bilden 295 sidor
87. Amandas bok 75 sidor
88. Mycket mer än så 410 sidor
89. Tvillingarna: Utbytesstudenten 158 sidor
90. Den vita katten -
91. Tvillingarna: Gåvan 157 sidor
92. Under samma tak 184 sidor
93. Jag är tyvärr död och kan inte komma till skolan idag 298 sidor
94. Om du var jag 231 sidor
95. Blendas bekännelser 269 sidor
96. Elmärkt 552 sidor
Mitt mål detta år: Läsa kanske lite fler böcker, inte läsa svenska ungdomsböcker "tex, johanna lindbäck" för dom brukar inte vara så bra som jag vill att  dom ska vara. Jag tänker fortsätta att skriva upp böcker och sidor och datum när jag har läst ut dom! :)

julia / boktips och vill läsa

Ett boktips tänkte jag slänga upp idag. Jag har själv inte läst den, men det står där fint i bokhyllan och väntas starkt på att få läsas. En bok som kommer att lämna intryck och jag kommer bli berörd.


Natascha satt fången i 8 år och nu har har valt att skriva en bok kipdnappningen. Det värsta är att kidnapparen Wolfgang Priklopil tog sitt liv genom att hoppa framför ett tåg när han märkte att Natascha hade rymt sin väg tycker jag.


3069 dagar:
Den 2 mars 1998 blev tioåriga Natascha Kampusch överfallen och bortförd på väg till skolan. I över åtta år hölls hon inspärrad i ett specialbyggt ljudisolerat källarutrymme hos en man vid namn Wolfgang Priklopil. Fullkomligt utlämnad till förövarens nycker tvingades hon utstå såväl fysisk som psykisk misshandel, utan att veta om hon någonsin skulle bli fri igen. När hon som artonåring slutligen lyckades fly var hennes barndom över.


julia / om du var jag

Agnes och Louise lever sitt liv. Dom har tagit studenten precis och bor tillsammans i sin egna lägenhet. Dom är som tvillingsjälar men ändå så olika. Agnes är tråkig och inte speciellt imponerande medans Louise är snygg och rolig. Men så händer något, Agnes träffar en kille som kommer rätt in i hennes liv.

Och nästa dag är Lousie försvunnen. Där står Agnes själv i en lägenhet och undrar vad som gick snett och har tusen frågor. Altt var som så lätt vart plötsligt så svårt. Och jobbade verkligen Louise i garderoben på en strippklubb? Många frågor kommer att dyka upp i Agnes huvud, och svar kommer hon få.

 

Författare: Jessica Schiefauer

Antal sidor: 231 sidor

Betyg: 2/5

läs den /  inte: rolig, och lätt att ha brevid om man läser en svårare bok / ganska tråkig handling, har läst 20 såna här böcker tidigare.

Man kan ju tycka och tänka vad man vill om den här boken. Den är så lätt att beskriva. Det tog mig bara några sekunder att skriva om handlingen. Den berörde mig inte och den lämnade inte något avtryck efter sig. Och det var ganska skönt att den tog slut ganska snabbt. Jag har tröttnat lite på såna här böcker, tyvärr!


elin / Mycket mer än så

Auden är en perfekt dotter, en ansvarsfull syster och den duktiga eleven. Hon har stora krav på sig och har egentligen inte haft ett så socialt liv och inte heller sovit en enda natt på flera år. Det är sommarlov och Auden är ganska säker på att den kommer tråka ut henne. Men när hon blir erbjuden att åka till sin pappa och tillbringa sommaren där med honom och hans nya familj tackar hon ja. 

Det här är sommaren då Audens liv förändras. Helt plötsligt har hon börjat umgås med andra människor, fått ett sommarjobb och lärt sig allt om kläder, hur en tjej ska bete sig, om vänskap och om kärleksbekymmer. Men desutom träffar hon Eli, också en ensamväg som inte heller sover på nätterna. 

Författare:
Sarah Dessen
Antal sidor: 413 
Betyg: En trea. 
Läs den/inte: om du är sugen på hur det är att vara ung vuxen och kasta sig rakt in i ett nytt liv. / Om du börjar bli trött på alla historier om den ensamma tjejen som plötsligt förändrar sitt liv. 

Sarah Dessen är duktig på att skriva. När jag läser boken känner jag plötsligt en ännu starkare längtan bort härifrån. Till en stad brevid kusten med små resturanger, surfare, nattpromenad längst stranden och småbutiker vid en gå-gata. Annars var boken inte direkt något som föll mig i smaken riktigt. Mycket konversationer, mycket detaljerat och det var även en bok som det känns som man läst flera gånger förut, med liknande handlig fast med andra namn. Jag har hört mycket bra om den, och hade kanske lite för stora förväntningar, men hennes andra bok "Mitt perfekta liv" sparar jag till någon annan. Däremot är framsidan världigt lockande. 

julia / läst i sommras

Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann har tog Sverige med en storm. Dock ryktes jag inte med hysterin. Jag älskade början, men slutade där. Jag hade min "orkar-inte-läsa-en-bok" tid. Och boken hade sina ljusa stynder, men mitten partiet var väääääldigt tråkig så jag slutade där.
Följ dina drömmar är en serie som jag läste i sommras. Den var väldigt lättläst, fluffit, sommrig, rolig. En typiskt sommarbok kanske man säger. Det hände oftast alltid något nytt och så den blev aldrig tråkig. Ett plus var också att Willa, huvudpersonen älskar att läsa böcker.


Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann:
Efter ett långt och synnerligen händelserikt liv hamnar Allan Karlsson på det äldrehem han tänker ska bli hans sista anhalt på jorden. Problemet är bara att hälsan vägrar ge vika, och en dag bär det sig inte bättre än att det är dags för honom att fylla tresiffrigt.
Pompa och ståt väntar, med kommunalråd och lokaltidning på plats. Ett spektakel så oönskat av Allan att han i stället kliver ut genom fönstret. Därmed är han på rymmen från sitt eget födelsedagskalas. I hastigheten råkar Allan få med sig en väska som han bara skulle vakta ett slag och strax har han både tjuvar och poliser efter sig.


Följ dina drömmar: ( är den tredje och sista delen utav "bröllopsfixarens dotter" ).


Bröllopsfixarens dotter är tillbaka! Sommaren är på väg till Cape Cod och Willa ser fram emot sol och bad, att läsa sina favoritböcker och hänga med kompisar - och Joseph förstås.

När Willa får veta att Norra Capes repertoarteater söker skådespelare till en ny (romantisk) uppsättning bara måste hon och Joseph spela huvudrollerna. De är ju äntligen tillsammans och rollerna är som gjorda för dem!
Ända tills Marielle, den nya (och ursnygga) tjejen i Cape Cod, dyker upp med siktet inställt på Willas kille och huvudrollen i pjäsen.
Och som om det inte vore nog måste Willa hjälpa till att fixa två bröllop. Willa kan inte bestämma sig för vad som är värst: att krevera av svartsjuka eller hålla koll på sexton skönhetstävlande brudtärnor. Men så möter hon Jace, och saker och ting tar en helt ny vändning…Ettan heter Öppna ditt hjärta och tvåan heter Amors Pilar. Läs dom!


elin / Vingklippt ängel och Känn pulsen slåI en självbiografi i två böcker som inte liknar någon annans berättar Berny Pålsson om sitt liv på många olika behandlingshem och sjukhus och hur det är att leva som psykiskt sjuk.

Vingklippt ängel är den första utav de två böckerna och handlar väldigt mycket om hennes uppväxt och om hur det var att åka in på behandlingshem de första gångerna. Hon är så svårt sjuk, och det enda som finns i hennes liv är det glittrande blodet som hon mår bra utav, missbruk och om att leva i en svart saga. Berny befinner sig på sjunde nivån. Och det betyder en ständig längtar efter självmord. Ibland är hon över och ibland undr. Det som får henne att stanna i livet är änglarna. De är dem närmsta vännerna hon har och hon ser sig själv inte heller som människa. Hon är en utav dom, en ängel.. En vingklippt ängel.

Känn pulsen slå är nästa bok och handlar bara om Bernys desperata försök till att överleva. Men hon sjunker djupare och djupare i en värld full utav droger, tabletter, alkohol, självförnedring och sexmissbruk och inte heller blir det bättre när minnena från barndommen dyker upp. Hennes värld blir bara mörkare och mörkare.
Men så en dag, kommer Jonas in i hennes liv. Han är någon som varken missbrukar, som inte har ett enda ärr på sin hud eller som inte fascineras utav demoner. Och som ser henne, men inte som en psykiskt sjuk missbrukare. Plötsligt känner Berny att hon har något att leva för. Att kämpa för. Men den vägen är tuffare än vad hon tänkt sig, då hon måste möta sitt förflutna. Och vad händer om hon inte klarar av det? Vart tar Jonas vägen då?

Författare: Berny Pålsson
Antal sidor: 271 resp. 258. 
Betyg: En stark femma för båda. 
Läs den/inte: Dem här böckerna lämnar inte en människa oberörd. Det spelar ingen roll om du är tjej eller kille, gammal eller ung, har erfarenhet utav missbruk eller självskadning - Läs den!! 

En sånhär berättelse kan man bara läsa en gång. Jag blev fast redan efter första sidan och sträckläste flera timmar om dagen. Berny har ett otroligt poetiskt sätt att skriva och har haft ett liv som fick mig att fälla fler tårar än vad jag då gjort på längre. Plötsligt känns mina egna problem små som ett nålshuvud och jag vill bara sitta där brevid henne och säga att allt kommer ordna sig. Att hon inte behöver vara rädd även om döden jagar henne. 
Vilken jävlig resa hon gör men hon är stark. Jag vill glömma den, jag vill inte att det ska hänt, jag vill inte att någon människa ska må eller leva såhär. Men det har hänt, och det går inte att släppa det.


julia / boktips för äldre

Böckerna är i ordning. 1. Bedragen 2. Systerskap 3. Hittebarnet 4. Tigerkvinnan
Jag tänkte tipsa om Cecilia Lund serien som är skriven utvan Katerina Janouch. Boken har än så länge 4 delar och jag har bara läst en av dom. Systerskap. Den var riktigt bra och jag kunde absolut inte släppa ifrån mig den.
Då när jag läste den visste jag inte att det var en serie, men det kanske är dags att läsa hela serien.

Har du läst någon Cecilia Lund bok? Är dom bra eller ska jag skippa dom? Säg också gärna till om du redan har läst dom!
Beskrivning:

Cecilia Lund älskar sitt jobb på sjukhuset där hon befinner sig mitt i livets mest dramatiska ögonblick, födelse och död. Privat tuffar det på, med fyra barn och äkta maken John som är fotograf samt hus i en trevlig förort. Varje dag är fylld till brädden men hon är ganska nöjd. Och så som det alltid varit, ska det alltid förbli - eller?

En oväntad händelse slår plötsligt sönder deras tillvaro. Det ringer på familjens dörr och där ute i vinterkylan står en främmande ung man, Simon. Han hävdar att John är hans far och han själv frukten av en passionerad tonårsförbindelse. Just då förbereder John en längre utlandsresa. Cecilia står med ens ensam och konfronteras med den hemlighetsfulle Simon, samtidigt som sprickorna i hennes och Johns relation blir allt djupare. Runt familjen vävs ett nät av oförklarliga händelser och svek. Det är inte helt lätt att avgöra vem som är bedragen - och vem som bedrar.

Bedragen är den första delen i romanserien om barnmorskan Cecilia Lund.


elin / Söndagskul


Visst är dem lika? Jag blir en smula galen på att två männsikor kan vara så lika men endå så olika. Tar ni också nästan fel på Morgan Larsson (som bl.a skrivit boken Radhusdisco) och Olle Hedberg (känd från idol)?

Vem är Författare och vem är Artist?


julia / nyinköpta böcker

Jag älskar 2hand! Man kan hitta fina nya fräscha böcker för småpengar. Dom här böckerna ovanför köpte jag i Lördags. Eller, Jonas bok har jag fått gratis ifrån biblioteket men den är ju också ny!
Jag brukar aldrig läsa typ fantasy böcker men jag känner att jag vill testa på något nytt. Stenhjärta vekar vara en sån himla fin kärlekshistoria, så den längtar jag väldigt mycket till!
Brukar ni handla second hand / loppis böcker? Jag gör det väldigt ofta faktiskt och jag älskart! Böcker för små mynt, finns ju inget bättre.

julia / min tv vecka

Denna vecka har jag massor med filmer inplanerade. En riktig rolig tv vecka. Och så kul med att Desperate Housewives har startat igen, måste vara den bästa tv serien. tråkigt dock att det är sista säsongen... Och eftersom det är Söndag idag så väntar Gossip Girl och Awkvard. Härligt!
Hur ser din tv vecka ut?

elin / Det fattas en tärningPuck är en ung tjej som kämpar och gör allt för att inte förlora kontrollen i sitt liv. Som inte låter någon komma för nära och inte heller visa vem hon egentligen är. Hon hade en pappa som stack, och en mamma som stannade och en dag får hon en lapp med en email adress till sin pappa från sin kompis Emanuel. Hur ska hon skriva ett mejl till sin pappa som hon inte har hört något ifrån på flera år?

I varannat kapitel berättar Puck, som egentligen heter Petra men som avskyr att bli tilltalad så, om sin barndom och om sina föräldrars bråk, brevkamrater och skolan. Och varannat berättar hon om den tid som är nu, om fester och om att träffa en kille för allra första gången. Men framförallt handlar den om vem hon var egentligen den där Puck, och vem hon blev i det liv.. där det fattades en tärning.

Författare: Johanna Thydell. 
Antal sidor: 205
Betyg: En svag tvåa. 
Läs den/inte: om du vill läsa om svek, ilska men samtidigt om vänskap och kärlek/ Om du tycker det är jobbigt att en berättelse som hoppar fram och tillbaka mellan dåtid och nutid.

Det som jag ger plus för i denna bok är att jag känner igen mig så mycket i den. Jag känner igen hur det är att tveka på sig själv, sina känslor och om hur det är att ha en sådan stor saknad till en så viktig människa i sitt liv. Annars hade jag väldigt svårt för boken då den hoppar fram och tillbaka och är skrivet med så mycket förklaringar. Inte alls en bok för mig, men jag har väl växt ifrån denna sort.

elin / Inköpt - Ulf Lundell

Smygläste något kapitel ur boken Allt i rörelse av Ulf Lundell igår kväll. Jag föll direkt. Det är precis sånt som jag vill läsa så idag när jag gick på Second Hand letade jag böcker utav honom. Glädjerus när jag hittade dessa fyra och ännu gladare blev jag när jag insåg att jag bara behövde punga ut två tjugor. Second Hand är bäst. julia / Julkalendern 2011

Det är ju snart dags för julen, att handla julklappar, äta god mat, baka pepparkakor, göra snölyktor. Men så är det också dags för julkalendern. Jag tycker själv att den inte har varit så bra dom senaste åren. Den sista som var bra var Lasse och Majas dektitivbyrå.

 


 

När julen närmar sig så förbereder sig stadens tjuvliga "Klappnapparna" för högsäsong. Bland tjuvarna finns Kurre som är stadens vassaste ficktjuv. På julaftons morgon får Kurre ett oväntat besök - hans okända dotter Charlie.

Kurre måste plötsligt bli förälder. Hur ska det gå att kombinera med tjuvligans verksamhet? Rollen som Kurre spelas av Gustaf Hammarsten. Dottern spelas av 9-åriga Tea Stjärne.

Tjuvarnas jul är en originalhistoria och skrivs av Stefan Roos och Per Simonsson. Och några som medverkar är: Elisabeth Carlsson och Claes Malmberg.


Dom har spelat in i 1800-tals lägenheter och på Skansen. Låter väll trevligt? Och jag ser verkligen fram emot denna julkalender i år!
Några bland dom bättre, inget slår Pelle svanslös eller dieselråttor och sjömansmöss!

julia / Ny boktavla!


Min nya boktavla borde få vara med i ett eget inlägg tänkte jag. Jag hittade bilden på någon random tumblr (en slags blogg) och tänkte "den där vill jag ha som tavla". Och så skrev jag ut bilden och vips så hade jag en ny cool tavla!
Och glöm inte. ATT LÄSA ÄR COOLT.

julia / No Ordinary Family

Ni har kanske sett reklamen på tv. Och den kanske inte är så lockande. Men jag lovar. No Ordinary Family är bland den bästa tv serien jag har sett! Serien var mycket bättre än jag trodde och jag hoppas att det kommer en till säsong. För just nu finns bara en säsong.

Serien handlar om en familj som bor i USA. Dom ska resa och flyger flygplan. Men dom kraschar. Piloten dör och det borde hela familjen göra också. Men istället får dom super krafter och ingen vet riktigt varför.

ROLLLISTAN

Jim Powell: tecknare hos polisen som blir superstark, nästan osårbar och som kan hoppa över höga byggnader.

Stephanie Powell: forskare som arbetar på Global Tech som blir supersnabb, har snabb metabolism och kan snabbt hela sig

Daphne Powell: Jim och Stephanies dotter, som får telepatiskt förmåga. Hon kan även se en persons minnen genom att röra vid dem.

JJ Powell: Jim och Stephanies son som blir superintelligent och får förmågan att snabbt kunna tillgodogöra sig stora mängder information, men minns det bara i sex timmar. Han kan även lära sig ett tala ett språk flytande på några minuter.

Katie: Stephanies assistent på Global Tech som känner till familjens superkrafter. - Joshua / Will blir Katies pojkvän, han har även superkrafter fastän dom inte varar länge

Det är hela familjen. Såklart är det mer personer med...Tex, George, Dr King som är ond.

 


julia / gå på djupet

Jag är en liten fotbollsnörd och älskar att läsa fotbollsböcker. Men det finns ju inga fotbollsböcker som inte är lättlästa. Men så när jag var i Malmö trillade jag över en bok. Det är den bästa bok jag någonsin har läst och jag har läst en hel del böcker igenom åren. Det var en ren njutning!

Emil Axelsson har allt. Snygga brudar varje kväll, ett stort bankkonto, snygga bilar, schyst boende. Och han är fotbollsproffs i den Engelska ligan Premier League. Han springer ut och publiken jublar åt deras hjälte. Han kom från allsvenskans genombrottsman.

Men proffslivet är inte en segerdans framför klacken. Det är stenhård konkurrens, kamp, och ensamhet. Om man bor ensam i England utan Mamma och Pappa och vänner så blir det en kamp med vardagen att överleva. Han lämnar allt i Sverige, vänner, familj, flickvännen Elin och åker till England för att leva ett proffsliv. Och vi får följa med honom i den här resan. Och i vilket fotbollslag hamnar han i slutändan?

Författare: Marcus Prifits
Antal sidor: 510
Betyg: 5/5
läs den / läs den inte: chick-lit för fotbollsnördar, mycket mer kan man inte begära / om du inte är intresserad av fotboll så kanske den inte är en höjdare.
HÄR är Marucs Prifits hemsida.

elin / Boknyhet "Elsas Hemligheter"Den 24 oktober kommer Sofi Fahrman ut med sin tredje bok om Elsa. De tidigare två heter "Elsas mode" och "Elsas värld" och såhär skrivs det om boken: 

Efter ett par år som moderedaktör på Bladet med rapportering från modeveckor, Elegancegalor och bröllop får Elsa ovälkomna nyheter: Bladet måste säga upp ett stort antal medarbetare och hon är en av dem. Beskedet kommer som en fullständig chock och Elsa blir mer rådvill än någonsin - vad ska hon ta sig till? 

Som tur är finns pojkvännen sedan ett par år tillbaka, Hugo, vid hennes sida. Han är inte bara en av Sveriges mest uppskattade modeskapare utan också Elsas stora kärlek. En hamn i stormen, den hon kan luta sig mot när det blåser hårt runt henne. Med hjälp av Hugo och sina närmsta lägger Elsa upp en plan för sin framtida karriär. Men ska Elsa få det hon vill ha? Och ska Hugo få reda på hennes stora hemlighet? Följ med till modemagasinet Elegance, exotiska platser som Miami, Verbier och New York, och den bästa sommaren i Elsas liv. 

Elsas hemlighet handlar om Elsa Gustavsson, populär modebloggare och journalist i Stockholms innekretsar. Vi får följa såväl hennes stundtals oglamorösa vardag, som hennes spännande resor och träffa hennes kärlek Hugo, hennes bästa vänner, kollegor och fiender. Dessutom gästkapitel av bland andra toppmodellen och skådespelerskan Mini Andén och regissören och New York-bon Johan Renck. 

Elsas hemlighet är den tredje och fristående delen i Sofi Fahrmans romanserie om Elsa. De två tidigare heter
Elsas mode och Elsas värld.

Om du inte kan hålla dig till den 24:e kan du smygläsa lite här som jag gjorde. Även om jag inte läst de två andra böckerna innan verkar den här vara riktigt bra, så dessa böcker måste jag ta mig igenom i höst.

elin / Höstlistan

1. Hur är en bra höstbok för dig?
Innehåller mycket känslor och svårfångad kärlek. Fast det kan jag ioförsig läsa om året om. Eller spännande och lite halvläskiga böcker i vintermörkret. Det ska vara tjocka böcker!

2. Vad har du tänkt läsa i höst?
Jag har en lång lång lista med böcker som jag vill läsa. Först Haruki Murakamis böcker. 

3. Vilken typ av böcker tycker du att man ska undvika på hösten?
Pocket-böcker. Det är sommar och kan bli ganska krångligt att ligga och läsa med. 

4. Ungefär hur många böcker brukar du hinna med under höstlovet?
Jag räknade och jag snittade fyra i veckan. Dock kommer det ju perioder i livet då jag inte läser alls på en hel vecka. Men jag hinner nog med ett par stycken under ett lov.

6. Händer det att du slänger böcker under resor?
Om jag slänger böcker när jag reser? Nej det har jag faktiskt aldrig gjort.

7. Har du något höstbok-minne från tidigare höstar?
Jag spilde te över en bok jag läste förra hösten. Den var lånad från en släkting och jag har ännu inte lämnat tillbaka den. Fy skäms! 

8. Vilken är bästa platsen att läsa på i höstmörkret?
Någonstans där det är bekvämt. På golvet totaldissar jag direkt men tycker det är mysigt i soffan eller helst i en riktig läsfotölj. Nu även sängen med ett tjock täcke.

9. Vilka böcker planerar du att läsa på andra språk?
Jag skulle vilja ta mig igenom Twilight böckerna på engelska någongång. Om sisådär 10år då jag kanske har något bättre kunskap på det engelska språket. 

10. Vilken bok tycker du är den absoluta bästa höstboken?
Böcker om kärlek. Kärlek, kärlek, kärlek i mängder. Där varje sida fylls med kärlek. Eller en riktigt klurig deckare och gärna någon ur en serie. Hammarby-Serien är en riktigt bra serie att ta sig igenom på hösten!

elin / Min typ brorsaNinas mamma har träffat en ny kille som heter Tomas på internet. Han har två söner som är i samma ålder som henne själv, Wille och Daniel. När hennes mamma har bestämt att de ska åka dit och fyra nyår tillsammans vill inte hon det, men hon inser att hon inte har något val och följer motvilligt med iallafall.

Men det visar sig sen att Tomas, Wille och Daniel är ju helt okej och några månader senare flyttar de ihop i en lägenhet i Umeå. Nina och Daniel börjar sin första termin på Natur och de känner att det är ganska skönt att ha varandra där. Wille som gick i gymnasiet tidigare bytte till ett annat och Tomas fick jobb på sjukhuset. 

Men Nina som har levt som ensambarn under sin upväxt tycker det är lite svårt att anpassa sig till sina nya syskon som är ens egna ålder och desutom verkar helt felfria. Nina och Daniel som är lika gamla turas om att berätta i boken och det gillar jag. Jag tycker om när man får se två olika perspektiv på problem som faktiskt uppstår i en familj. För ingen familj kan vara pefekt. Eller kanske... speciellt när den ena halv-brodern är lite mer än helt okej
.

Författare:
Johanna Lindbäck
Antal sidor: 253
Betyg: En ganska stark trea. 
Läs den/Läs den inte: om du vill läsa om familjerelationer. / om du som jag, tröttnat på ungdomsböcker.

Det jag tycker är bra med boken är att det faktiskt dyker upp problem som är realistiska för verkligheten och som faktiskt uppstår i en familj. Det är inte lätt att leva med två andra tonåringar och plötsligt få en till vuxen som bestämmert. Jag tycker som sagt även om att man får två olika perspektiv ur en histora. Att man inte bara får följa Nina utan även Daniel som berättar vad han tycker. Johanna Lindbäck skriver ungdomligt, roligt och glatt.

julia / under samma tak

Jag bör kanske förklara ett och annat om vårt enorma hyreshus. Det allra bästa med det huset är att där bor inte mindre än tretton stycken som alla går i nian. Och ännu fler bor i huset mitt emot. Vi har till och med ett eget skvallerblad som bara handlar enbart om oss.
Tyvärr står det aldrig något om skvaller om mig i den där tidningen, annat än i samband med Arnold. Missförstå mig inte nu. Jag gillar verkligen Arnold. Han är en bra kamrat. Men inte är han som Shep Newman i särskilda matten!
Jag har varit kär i Shep sedan vi gick i ettan. Och i huset bor också Franny som är min allra bästa vän. Eller hon var det åtminstonde - tills Victory flyttade in...


Det märks att den här boken kommer ifrån 1988. Den hade ett gammalt språk. Gilly, som var "huvud personen" påminde lite om Jolly. Men handlingen på baksidan beskriver boken väldigt dåligt. Det märks att författare är mer framåt idag. Men "gamla" böcker kan ju vara charmiga på sitt egna lilla vis.
Men den var rolig och mysig, fick lite feel-good känsla. Men det är en sån bok som jag kommer glömma bort om några månader. Och jag tror inte att den finns att köpa i affär. Haha. Köpte den på en second hand affär här där jag bor.
Den får en svag 3:a.

Vilka är vi?

Den ena utav de två tjejer som ligger bakom bloggen är jag. En rätt glad tjej med båda fötterna på jorden. Jag heter Elin och är 15 år gammal. Jag har alltid tyckt om att läsa och lärde mig det väldigt tidigt. 

När jag gick iförsta klass fick jag läsa med andra-
klassarna och medans
de i min årsgrupp
fortfarande lärde sig hur man uttalade
och skrev bokstaven D var jag färdig med Ö.

Jag tycker mest om att läsa om romantik och om sån
som är lite svårt att fånga. Lite så att det gör ont i
hjärtat. Sedan tycker jag också att självbiografier
eller sanna böcker är intressanta också. Något som
jag däremot inte tycker om att läsa är fantasy
böcker. Jag har läst så mycket bra böcker så någon
direkt favoritbok vet jag inte om jag har riktigt
men jag tycker att Vingklippt ängel och Känn pulsen
slå som är skriven utav Berny Pålson är riktiga kanon
böcker.. Tunga som attans, men bra!


Och så har vi mig, Julia. Jag är 15 år och läser alldeles för böcker mycket enligt andra men jag älskar att läsa så mig gör det absolut ingenting. Jag kollar väldigt mycket på fotboll och hejar på milan. 

Sedan umgås mycket medvänner när jag har tid. 
Jag tycker även om att resa och mitt drömresemål
är London även fast jag varit där. Jag är alltid ärlig
och säger vad jag tycker.
Jag läser helst romaner eller böcker som ingår i en
serie. Det tycker jag om. Men vad jag inte tycker
om är skräck eller thrillers. Och det är ingenting jag
läser heller. Om jag var tvungen att rädda en bok
från ett brinnande hus så skulle det vara Gå på
djupet av Marcus Priftis. Det är min favorit bok
just nu.elin / nya läsareVi vill hälsa alla nya läsare välkomna hit till oss på Loobook. Det är så himla kul med nytt folk och kommentarer. Vi hamnade på blogg.se's framsida och det är ju hur häftigt som helst. Följ gärna våran blogg med bloglovin och dela med er utav era boktips här i kommentarsfälten. All kärlek till er!


julia / jag är tyvärr död och kan inte komma till skolan idag

 

 

Vet du precis hur det är att få hjärtat krossat? Sömnlösa nätter och rödsvullna ögon varje dag.

Det vet Olivia. Hon vet också hur det är att att bli dumpad efter ett tre års förhållande med världens bästa pojkvän John.

Olivia är 17 år och bor hemifrån. I 3 år har hon haft ett förhållande med John. Men han vill inte längre. Det går inte. Hon fattar inte hur han kan. Och hur hon kommer klara av att vara ensam. Vem är hon utan John?, utan det perfekta förhållandet?

Är hon verkligen en sån som bara kysser den hon älskar? Eller är det så enkelt som Danijel säger "skratta när man är glad, skrika när man är arg, ligga när man är kåt".

 

Det här är en ungdomsroman om kärlek, ryktet och helt enkelt att bara vara en tonåring. Som kanske inte är så lätt att vara ibland.


Den är helt klart värt sina 289 sidor. Den är väldigt lättläst vilket gör att den går fort att läsa ut. Jag levde verkligen in mig i boken. Sträckläsning på hög nivå. Jag började med den igår och vips idag så var den utläst. Det är en bok som verkligen skulle passa in att en hel klass skulle läsa. Det är inte alltid så lätt att vara tonåring i dagens samhälle. Och jag tror att den här boken skulle vara ett bra läromedel. För den passar i stort sett alla. Killar som tjejer, yngst som äldst.
Missa inte den här boken som är Sara Ohlssons debutroman.

julia / Submarine

Jag läste en recension idag på den här filmen. Den fick inte bra betyg, utan snarare minus. Mina tankar börjar fara omkring, vad var det som gjorde filmen dålig? Jag kan tyvärr inte hitta något fel på filmen. Kanske denna människa inte såg filmen med mina ögon.

Jag älskade den. Både i slutet i mitten och i början. HÄR har ni trailern föresten.

Oliver Tate har två mål i sitt liv. Att rädda sina föräldras äktenskap och bli av med oskulden innan sin födelsedag. Han misstänker att hans mor har en affär med grannen Graham och försöker därför styra upp sina föräldras sexliv.
Hans eget kärleksliv går framåt, Jordan är en mystisk tjej som är komplicerad självlärd pyroman som måste ha överseende över Olivers dagbokskrivande. Speciellt över de bitar som handlar om henne.
julia / mycket mer än så

Okej, denna bok och Gå på djupet är dom bästa böckerna jag har läst iår. Jag verkligen älskar Mycket mer än så. Den hade i stort sett allt och jag sträcktläste den. Destu mer jag läste destu mer tyckte jag om den. En riktigt feel-good bok enligt mig.Jag mådde bra efter jag hade läst den, och jag fick känslan att "allt kan hända". Det hände Auden, det kan hända mig typ. Man vart glad för det var en väldigt glad bok.
Och jag ångrar absolut inte att jag köpte boken, för den är värd alla kronor och jag ska verkligen köpa Mitt Perfekta Liv som jag tror är ännu bättre!
Alla borde läsa en Dessen. Minst!
Boken får en stark 5:a. För skrivandet, och för omslaget. Och för karaktärerna. Jag förstår verkligen varför Sarah Dessen är USA:s mest popläraste ungdomsförfattare just nu!

Auden är den perfekta dottern, perfekta systern, har toppbetyg, sköter sig hemma. Och i höst så börjar Collage, men såklart kommer det en sommar innan också.
Hon bestämmer sig för att åka till sin pappa över sommaren. Där hon hoppas att få spendera tid med sin pappa, men det visar sig att hennes pappa inte alls har tid över till henne utan skriver på sin bok hela dagarna. Auden blir väldigt besviken på sin pappa. Och det är inte bara henne som hennes pappa lämnar ensam utan Audens styvmor med en nyfödd bebis. Och Auden inser att allt inte handlar om betyg och allt som heter skola.

När väl sommaren har kommit i gång har hon nya vänner, ett jobb och så möter hon ensamvargen Eli. Hon för första gången knyter sig an till någon och han måste lära sig att börja ha kul igen. Hur kommer det att gå egentligen?

julia / filmtips: Wake

Igår kollade jag på en film som är värd att tipsas om. Om du älskar Kärlek, landsbygden, Ian Somerhalder, tårar eller bara vanliga kärleksfilmer som man kan kolla på om om om igen. Då ska du se Wake.
Och Ian, han är en fantastiskt skådespelare.

På en ödesmättad begravning möter Cary oväntad Tayler, en man som sörjer sin fästmö. Trots varningar ifrån hennes bästavän, begravningsentreprenören Shane, sin rumskompis Lila märker hon att hon knyter an till någon för första gången. I sitt sökande efter svar besöker Cary sin frånvarande mor för att konfrontera sitt förflutna. Och medan hon försöker öppna sig för riskerna med ett kärleksförhållande med Tyler inser hon att hon kan ha mer att frukta än bara ett krossat hjärta

julia / bokönskelista 2011

Julen närmar sig med stormsteg och det börjar bli dags för att inhandla julklappar åt nära och kära. Jag har även skrivit en bokönskelista. Som ni ser är det väldigt bra böcker som jag vill läsa och ha i min bokhylla. Mycket vill ha mer.
Idag när jag på en second hand affär här där jag bor så stod jag och kollade på böcker. Jag får syn på en harry potter bok. (pinsamt men jag äger inga harry potter böcker) Jag tar den såklart och går till kassan.
Och så säger killen bakom disken - den där är gratis. Så jag fick en gratis harry potter bok. Ny dessutom.
Jag var ju tvungen att fråga varför, och då sa han att dom var svår sålda. Hur kan världens bästa serie vara svår sålda?! Det gjorde min dag iaf.

julia / Höstenkät!

1. Hur är en bra höstbok för dig?
Jag älskar att läsa om julen, så man verkligen får en julkänsla. Men totalt så älskar jag att läsa på hösten/julen. Det är bäst tycker jag. 

2. Vad har du tänkt läsa i höst?
frost, och feber av Maggie Stiefvater och hungerspelen! Har också Beautiful Dead jonas bok hemma oläst så. Den serien är jag väldigt nyfiken på. 

3. Vilken typ av böcker tycker du att man ska undvika på hösten?
alla sommarböcker. Det gör så att bara att man längtar extra till sommaren. Undvik Sarah Dessens böcker, även om dom är fantastiska så får du bara sommarfeber. 

4. Ungefär hur många böcker brukar du hinna med under ditt lov (jullov, höstlov)?
hm, beror väl på. Kanske 19-15 stycken?

6. Händer det att du slänger böcker under resor?
nej gud, skulle aldrig slänga en bok. Kläder ut, men aldrig böcker.

7. Har du något höstbok minne från tidigare höstar?
Hm, minns att jag läste harry potter förra hösten. Men annars inget.

8. Vilken är bästa platsen att läsa på i höstmörkret?
lätt, i fotöljen. Glöm inte den varma oboyen. 

9. Vilka böcker planerar du att läsa på andra språk?
ja, kanske någon. Brukar ju aldrig läsa på engelska. Men jag är riktigt nyfiken!

10. Vilken bok tycker du är den absoluta bästa höstboken?
svårt det där, jag måste säga harry potter. Tråkigt men sant. Böckerna är ju fantastiska!

julia / Den vita kattenJag har läst Den vita katten/berörna av Holly Black. Den var annorlunda och olik alla andra böcker.
Jag älskade karaktärerna, speciellt Cassel som är huvudpersonen. Och så Lila. En tjej med skinn på näsan och jag avgudar henne lite.
Min första tanke var också, vilken annorlunda titel på en bok. Den vita katten. Säger sig inte mycket va? Nästan lite tråkig. Men när man väll kommer in i boken så förstår man. Det kopplas och boken vart så mycket bättre när man väll hade kommit in i den. Så ge inte upp den, jag var nära. Men den är så bra och verkligen värd att läsa.
Jag läser aldrig fantasy böcker. Men den här, wow. Var verkligen bra!
Och ja, Oberörd kan man ju inte bli av efter att ha läst den här.


Om boken:
Cassel går på en fin skola. Har bra betyg, och smälter in precis lagom. Hans mamma sitter inne i fängelse, och hans två bröder är upptagna med sina liv. Utanför kan man tro att dom är en vanlig familj. Men det är dom inte. Dom är berörare. När Cassel var 14 år mördade han sin bästavän Lila. Han kommer inte ihåg något av händelsen. Men tydligen så har han mördat henne. Eller? Eller är det några berörare som är inblandade? Cassel får sig många svar. Och några svar kanske för extrema för han. och vi får följa med honom under en underbar resa.
Boken får 4/5 i betyg!

elin / jag vill läsaJag har en hel lång lista med böcker som jag vill krypa ner och läsa tillsammans med en kopp te under sena, kalla oktoberkvällar. Idag utökades listan yttligare med tre böcker som jag hittade bland mammas bokgömmor.

Välkommen till vår nya blogg!

Nu är äntligen designen klar efter allt krångel och slit fram och tillbaka. Trodde jag ja. Precis i skrivande stund kommer jag på att kommentarsfältet är långt ifrån klart. Det går snabbt att fixa så det hinner jag med ikväll. Inom snar framtid kommer bloggen sättas igång på riktigt hoppas jag och då kommer allt bli så himla kul. Våran egna bokblogg. 

Inom snar framtid tror jag också att det kommer dyka upp ett inlägg om oss två, om bloggnamnet och om bloggen förövrigt. Jag som skrev det här inlägget heter Elin och välkomna till min och Julias bokblogg!

Följ våran blogg med bloglovin

RSS 2.0