Matchad - Ally Condie

 
Jag låg inatt och var bara tvungen att läsa ut den. Den var så spännande och bra! Dock tyckte jag att den påminde om The Hunger Games...
 
Början förvirrade mig en aning. Eller början var så bra, för den förvirrade mig så jag verkligen var tvungen att fortsätta läsa den. Genast försökte jag att tänka ut slutet på boken, men det gick inte! Jag visste inte vad som skulle hända på nästa sida och det är väldigt skickligt gjort utav Ally. 
 
Det var verkligen också några spännande karaktärer som fanns i boken. Ky tillexempel. Även om man har läst ut boken så vet man inte riktigt vem han är. Hela han är intressant, fast i början så tyckte jag inte alls om honom. Men sen längre jag kom in i boken destumer började jag att gilla honom. Xander var också en favorit, även om han påminde om Gale i The Hunger Games. Hjälpar alltid till, är snäll, beskyddande mm. 
 
 Även om det bara är en bok (alltså, en bok är ju inte bara en bok men ni fattar :P) så vart jag skit irreterad på Samfundet. Jag ville serriöst hoppa in i boken och låta rebell julia gå loss haha. Tänk om det var så idag, att folk bestämde saker åt en. Dom fick ju inte bestäma vad dom skulle äta eller hur mycket -.-
 
Språket var helt okej, inget speciellt men inte tråkigt. Det rullade på och man tänkte inte mycket på hur långt det var kvar i boken. Hela världen som Ally har byggt upp fascinerade mig verkligen. Fast jag saknade lite späning, även om det var lite spännande så var det inte så spännande. Det var mer ett tringangeldrama och hur Cassia blir mer och mer övertygad om att Samfundet kanske inte är så bra som alla tror. 
 
Det här är helt klart en utav de bättre böckerna jag har läst i år och jag tänker tvinga några av mina vänner att läsa den. Direkt när jag såg den i biblioteket så sprang jag fram till hyllan. Även om jag var ensam just i den avdelningen så fick INGEN hinna ta den före mig. Det gäller ju att vara säker före det osäkra! Jag ser verkligen fram emot att få läsa nästa del i serien!

Titel: Matchad
Författare: Ally Condie
Antal sidor: 349 sidor
Betyg: 8/10
Serie: Mactchadtriologin #1

Samfundet bestämmer. Vem du ska älska. Var du ska arbeta. När du ska dö.

17-åriga Cassia Reyes lever i en värld där Samfundet styr. Ett kliniskt rent samhälle där allt är bestämt på förhand. Det har blivit dags för banketten, något som Cassia har sett fram emot i åratal. Det är nu hon ska få reda på vem hon ska leva med resten av sitt liv, vem Samfundet har matchat ihop henne med för att uppnå största möjliga perfektion. Cassia har alltid litat på Samfundet, på att de fattar de rätta besluten åt henne: vad hon ska läsa och vad hon ska tro på. Så när Xanders ansikte dyker upp på bildskärmen under matchningsceremonin vet Cassia att han är hennes idealpartner - tills hon ser Ky Markhams ansikte flasha förbi under ett ögonblick, innan skärmen släcks ner.

Cassia börjar förstå att allt inte är som det verkar. Om Samfundet vet bäst, hur kommer det sig då att hon har parats ihop med fel person? Och vad händer om hon blir kär i någon annan, någon förbjuden, någon som inte är hennes utvalda?   

 
 

Min Polen resa

I veckan var jag och en stor grupp med vänner i Polen. Vi höll till i staden Krakow. Syftet med resan var att besöka koncentrationslägren Auschwitz och Birkeanu. Det har absolut inget med böcker att göra, men vad är viktigare än böcker om inte historia? Just den här historien är hemsk och jag kan inte riktigt begripa att jag var har varit där det hände. Där ungefär 1,2 miljoner människor mördades i Birkenau.
 
Som ni kanske redan vet så dödades 6 miljoner människor under andra världskriget. Detta var såklart Adolf Hitlers storslagna verk. Det var inte bara judar som dödades utan också romer, sovjetiska fångar, mm. Många fångar dog också utav sjukdomar och undenäring. Eftersom dom fick väldigt liiite mat att äta.
 
En liten bit av mitt hjärta stannade kvar där nere och det är förens nu som jag fattar vad jag har sett. Det var en upplevelse att få uppleva något sånt här. Visste ni också att Polen är det land som tar in minst invandrare pga sin komplicerade historia? Jag rekomenderar att besöka något koncentrationsläger, speciellt Birkeanu eller Auschwitz. Det sätter sig långt in i hjärtat och du kommer aldrig att glömma det.
 
Det var här alltså "dödens port" i Birkeano. Här kom det in tåg med människor ombord. Sedan delades man in, starka som skulle jobba, svaga som skulle direkt till gaskammaren.
Här ser ni Dödens port i bakgrunden och indelade människor. Tänk att jag stod där!!
 
Träden som ni ser är allstå som en mur för folk inte skulle se in i lägret. Ibland gjorde dom filmer där fångarna fick spela schack och promonera i parken bara för att lura omvärlden att det "var underbart här". Birkeanu var så mycket större än vad jag hade förväntat mig, det var verkligen verkligen verkligen jättestort och hur många barocker som helst (där fångarna bodde).
På vänster sida är barockerna, där bodde alltså alla fångar.
 
Toaletterna. Guiden berättade att en del människor trillade igenom hålet pga för att dom inte hade någon ork för att sitta upp. Man fick bara gå på toa på morgonen och kvällen.
 
Människor som har dödats. Var en hel korridor full med bilder.
Skor som dom har sparat.
Den här "skylten" var nog många av er sett sen tidigare. Jag tror att guiden sa att det betyder "jobb är frihet" eller något sådant.
 
Denna upplevelse kommer jag aldrig att glömma och jag kommer berätta för mina barn och barnbarn om detta. Det är viktigt att vi för detta vidare så det inte upprepas. Nu har jag berättat, tänk om alla kunde berätta det här för alla män i sina viktiga kostymer som tror att krig löser problemen.
 
Förlåt för ett sådant rörigt inlägg, men det är så mycket jag vill berätta. Men det mesta vet ni väll redan?
 
Har ni besökt något koncentrationsläger? Och i såfall vilket?

Te inlägg.

Jag dricker nästan alltid te på hösten och vintern och i knät har jag oftast en bok. Jag tycker att te och böcker passar så bra ihop så här kommer ett litet te inlägg. Är det bara som jag dricker te? :)
 
Tre av mina tekoppar. (från vänstern) Mugg1: köpt på Flo i Krakow. Älskar att den ser ut som en fotboll. Mugg2: Födelsedagspresent från Åhlens. Mugg3: Ett loppis fynd för en 5:a
 
Mina två tekannor som jag brukar använda. Den vita är ett loppisfynd och den lilla med blommorna är konfirmations present. 
 
 
Jag har ett så ganska stort te beroende. Just nu är mitt favorit te svartvindbärste och himlagott.
 

Hål i huvudet - Jenny Jägerfeld

Modell: Sofia Gustafsson
 
Även om det här är en typisk tonårsbok så tyckte jag ibland om den. Den var väldigt seg och Minou hade jag väldigt svårt för. Hon klagade och klagade och klagade hela tiden. Jag vet att hon har blivit dumpad på det värsta viset, men för det behöver man inte sluta bry sig om sina vänner och klaga på allt och alla. Men jag tyckte om boken iaf. Även om jag bara kan hitta fler dåliga saker än bra så tyckte jag om den, lite iallafall.
 
Men samtidigt får vi följa en vilsen tjejs personliga utveckling. Boken hängde ihop väl och man liksom flöt med i språket. Men jag är absolut inte överförtjust som jag trodde att jag skulle bli. Måste då säga att Här ligger jag och blöder är mycket bättre. Jag tänkte hela tiden att boken är seg, varför händer det inget!?
 
Karaktärer fanns det gott om. Jag gillade inte Bianca. Ni vet i alla High School filmer så är det alltid en tjej som är vackrast men elakast? Hon påminde mig om alla High School drottningar. Men samtidigt så älskar man dom ju lite. Det var hatkärlek till Bianca. Fast det lutar mest åt hat för min del.
 
Karl däremot var en utav mina favorit karaktärer i boken. Han var väldigt jordnära och han ljög för sitt jobb för att vara med Minou! En riktigt karl skulle jag säga.
 
Jag väntade och väntade på att Minou skulle rycka upp sig. En litet uppvakande liksom. Men det kom aldrig något uppvakande för henne. Jag kan tycka att det bästa med böckerna är att se karaktärernas persolingautveckling under bokens gång, men det kom inget vilket gjorde att jag kanske tröttnade lite. 
 

Titel: Hål i huvudet
Författare: Jenny Jägerfeld
Antal sidor: 302 sidor
Betyg: 6/10
Serie: -

Minou är tjugotre år och bor tillsammans med sin kille Isak på Södermalm i Stockholm. I alla fall tills hon en dag kommer hem och hittar ett kassettband, på vilket Isak spelat in ett avskedstal. Han har blivit kär i någon annan, och eftersom han vet att hon inte skulle låta honom prata till punkt så har han valt att spela in förklaringen på band. På ett jävla kassettband!

Bokshoppningen ifrån Krakow

Sa ju tidigare att jag shoppade lite i Krakow.
 
Jag som aldrig brukar köpa bokmärken köpte nu 4 st. Anledningen till att jag köpte dom för att dom kostade 1 zloty var vilket är 2,24 svenska kronor. Det är två 3D bokmärken som ni kanske ser och så är det två till med band som är så smidigt att ha. Mer bokmärken åt folket!
 
Jag köpte också The Hunger Games Companion. Efter jag köpte den här så kom vi till en engelskbokhandel...Hade nog hellre köpte Ronaldos bok istället för den här. Men den är nog bra. Och så köpte jag en fin skrivbok också. Älskar fina skrivböcker och man kan ju aldrig få för många!
 
 
 

Läsning i Krakow

Hejhej!
Är äntligen på svensk mark igen. Fast det skulle inte göra något om jag stannade en vecka till. Hade liksom 30-32 grader i solen varje dag och så kommer jag hem hit till Sverige där det är 14 grader :o
Fast det är skönt att vara hemma igen, har saknat bloggen och internet.
 
Polen är ett jättefint land med en UNDERBAR natur. Helt sjukt vad fint det var. Staden Krakow som vi var i var också väldigt fint och hade bra shopping...Under tiden jag var i Polen så smygfotade jag några personer som läste böcker. Hehe. Köpte även lite bokiga saker!
 
 
 

Dash och Lilys utmaningsbok.

Det var ett tag sedan jag läste ut den här. Så mitt minne är inte så färskt. Men jag kommer nog ihåg vad jag tyckte om den.

Jag fastnade för boken när jag insåg att David Levithan har skrivit en del utav den. Jag tycker väldigt mycket om hans sätt att skriva på och hans karaktärer säger alltid kloka och meningsfulla saker. Nu var det också så. Det märkets väldigt mycket när man läste om Dash att det var David som hade skrivit det och att Rachel hade skrivit Lilys kapitel.

Båda två karaktärerna var sådär jättecharmiga och gulliga. Men det var ändå något som saknades.

Jag kände att det här vara bara en bok i mängden.
Jag kommer inte snacka om den här för mina vänner. Den här boken kunde ha varit så mycket bättre. Jag hade väldigt höga förväntingar på den och tyvärr lyckades inte den här boken leva upp till dom.

Språket är såklart väldigt bra, speciellt Davids kapitel. Jag stannade upp läsningen när Dash sa något så otroligt bra. Jag skulle nog säga att Dash var komplicerad, men jag gillade det.
Lilys kapitel var roliga att läsa. Det var lite fart i henne och hon var nog lite galen.

Jag gillar ändå iden med boken. Att dom har en utmaningsbok. Det var spännande att läsa om hur deras förväntingar byggdes upp innan dom träffades i verkligheten.Titel: Dash och Lilys utmaningsbok
Författare: Rachel Cohn & David Levithan
Betyg: 6/10. Mycket svag 6:a.
Antal sidor: 305 sidor
Serie: -


Du går omkring i din favoritbokhandel och tittar i hyllorna. Du kommer till avdelningen där en av dina favoritförfattares böcker står, och där, inklämd mellan de oerhört välbekanta bokryggarna, tittar en röd anteckningsbok fram.

Vad gör du då?

Jag tror det är självklart:

Du tar ut den röda anteckningsboken och öppnar den.

Och sedan gör du precis vad den säger åt dig att göra.

Av olika omständiheter är Dash och Lily ensamma i New York över julhelgen. Lily har placerat ut en utmaningsbok i sin favoritbokhandel i hopp om att en kille ska hitta den.

Utmaningarna tar Lily och Dash runt på klassiska NY-ställen, Macys och FAO Schwartz till exempel, och den röda moleskineboken fylls inte bara av kluriga ledtrådar utan också av deras små personliga historier.

Men kommer de någonsin att träffas i verkligheten? Och om de gör det, kommer magin från utmaningsboken att finnas kvar?

Regn och åska. Citat

Hejhej. Jag samlar alltid på mig citat ifrån böcker, (har en liten bok jag skriver ner det i. Och nu är det dags att börja med 5 citat från Regn och Åska. Som förövrigt fick ganska bra betyg här på bloggen.

"-Det känns som jag inte är riktigt förberedd sa Lina"
"-För vad? svarade jag"
" -Allting. Allt det här som börjar nu."


" Tänk att vi har träffats varandra, Oscar. Det finns nästan sju miljarder människor på jorden och av dessa människor. Som tillsammans måste vara med om många miljader möten varje dag. Så möter just du och jag varandra. Det är nästan ofattbart"


"Det var som om vi gled in i varandras jag. Nästan som vi blev till en. Det var märkligt, men det kändes lite grann som att komma hem"

"Vi kan inte få en komplett bild av en annan människoa vid första ögonblicket första mötet. Vi lär känna varandra bit för bit, och kanske blir vi aldrig helt tydliga för varandra."


"- Det var fina ord du använde för att beskriva dina vänner"
"- Det är fina vänner. Svarade jag"
Hej Polen!

Hejhej, är påväg till Polen just nu. Nej, inte för att se på fotboll utanför att besöka koncentrationsläget som ligger vid Krakow. Jag är borta i ungefär 5 dagar så det blir väldigt tomt här. Vi ska göra massor med annat också i Krakow. Är det någon av er som har varit där?


Den senaste veckan har jag inte heller läst mycket, det har varit bal (gå serriöst på bal, det är så jävla roligt) och sen har jag bara umgåtts med klassen och vänner innan sommarlovet eftersom vi kommer splittras...

Men i sommar, då jäklar ska jag läsa så det bara smäller om det. :DJag och min kavaljer Niklas!

Vill läsa #1

Åh, det finns så många böcker jag vill läsa. Jag var inne på Goodreads (världens bästa sida) och plockade några böcker som jag vill läsa innan jag dör.

Jag tycker alltid att de "engelska, amerikanska" omslagen är så fina så jag nästan dör. Allihopa här nere har underbara omslag tycker jag. Jag känner just nu att böcker på engelska lockar mer än svenska. Jag håller nu på och läser The Future Of Us och den är väldigt bra och det går hur bra som helst att läsa på engelska! Mer engelska böcker åt folket.

Incarnate (Newsoul, #1)

Cinder (Lunar Chronicles, #1) Perfect Chemistry (Perfect Chemistry, #1)

Amy and Roger's Epic Detour The Fault in Our Stars The Fine Art of Truth or Dare


Tyll, svett och frusna själar

 

Det stod faktiskt att det var en kärlekshistoria. Jag har ganska så stor erfarenhet utav kärlekshistorier, eftersom det är det enda jag nästan läser (vem gör inte det liksom?). Men det här var ingen kärlekshistoria så. Det vart jag faktiskt väldigt besviken på. När det vart lite kärlek mellan dom så försvann den lika snabbt.

 

Det är viktigt att författaren får läsare att vilja fortsätta läsa. Men jag fastnade inte redan från första början då jag tyckte att boken började konstigt och det var väldigt förvirrande.

 

Däremot var det fruktansvärd bok. Om ballerinor. Jag tyckte den var hemskt att läsa om att fötterna blödde och att dom vart slagna under deras träning ifall dom gjorde fel. Tänk att de verkligen tränade alla dagar i streck hela dagen. Det är ju en sann historia, fast författaren har bara bytt ut namnen. Stackars flickor säger jag bara.

 

Boken var inte så bra som jag ville att den skulle vara. Ibland gick det trögt och ibland gick det alldeles för fort. Språket var helt okej men inte det bästa. I sin helhet tyckte jag nog inte om boken. Det var många saker jag störde mig på under läsningen. Jag tycker egentligen inte om att såga böcker med mycket känslor och verklighets historier. Men jag är varken ett stort fan utav Ryssland eller dans, tyvärr gick inte den här boken hem hos mig och det är jag verkligen ledsen för. För det är en bra bok, men den faller inte mig i smaken.

 


Titel: Tyll, svett och frusna själar

Författare: Jurij Korotkov

Antal sidor: 202 sidor

Betyg: 4/5

Serie: -


I Moskva, i en grå och kall betongbyggnad, finns en internatskola med ungdomar som hoppas på en framtida balettkarriär. Här tränas man i åtta långa år, långt borta från sina hem och föräldrar. Studierna är pressade och atmosfären tuff. Grymhet, orättvisor, svartsjuka, avsaknad av värme och kärlek kryper in under huden, in i själen. Allt roligt som andra upplever under barndomen finns här bara i glimtar.
Julka som går sista terminen har inte sett sin familj på åtta år. Hennes liv är koncentrerat till internatet, betongfästningen. Hon lever för att en gång få stå i rampljuset. Så möter Julka kärleken i den stora staden och hon upplever att den inte är lika främmande som förut. Nu finns där äntligen en själ som tänker på henne. Men finns det plats för något utöver dansen i hennes liv?
Julka står inför valet: Dansa eller leva.


En sån där vidrig bok där mamman dör

Den här boken tog mig verkligen på sängen. Sonya Sones har skrivit ett till mästerskap. Jag råälskade Vad mina vänner inte vet och Vad min flickvän inte vet och slukade dom lika fort som ni säger mästerskap. Det är någon slags magi som ligger över hennes böcker, för nästan varenda en älskar jag. Eller så är hon bara väldigt skicklig på att förmedla känslor och igenkännighet.

Hon bygger upp karaktärer som känns jordnära och man liksom nickar med huvudet för man känner igen sig.
Det var precis likadant med den här boken. Alla händelser, ord som dök upp, dialoger, tankar, allt kändes rätt och det bara flöt på bra. Språket är också så oroligt bra och eftersom det är i dikter så går den vädigt fort att läsa ut den.

Den var blivit väldigt mycket omskriven i bloggar och jag förstår varför. Det är sträckläsning på den här boken, jag kunde inte lägga ifrån mig boken utan vetskapen om att vad som helst kan hända på nästa sida. Jag älskar att läsa i dikt form och gör gärna om det. Det är kul att Sonya fortsätter med det och jag hoppas att hon skriver fler böcker med dikter i.

Jag älskade Ruby och hennes pappa Wipp Logan. Han gjorde verkligen allt för att Ruby skulle trivas och det uppskattades utav mig, men inte så mycket av Ruby. Men han visade att han brydde sig iaf. Han var inte en skitstövel som jag trodde först att han skulle vara.


En helt klart utav de bättre böckerna jag har läst i år. Rekomenderas starkt och den är väldigt lättläst så den passar nog alla!

Babbeldrottningen i New York

Meg Cabot har blivit en av mina favoriter. Kvinnan har förtusan skrivit över 30 böcker och alla är lika bra! Hon har ett språk som ingen annan kan få till. Böckerna är otroligt pinsama, roliga och galet galna. Ibland ville jag gömma mig bakom kudden för den var så pinsam och ibland grät jag för den var så rolig.

Nu har jag precis läst ut tvåan i Babbeldrottningen serien. Visst den påminde lite om En Shopaholic serien men inget jag störde mig på. Den här serien har en egen karaktär.

Den här boken är skrivna för vuxna, men jag tycker att ungdomar passar bättre. Språket är otroligt lätt och spralligt. Det är väldigt tonårsaktigt tycker jag,

Boken passar perfekt för skratt och jag rekomenderar att den läses på sommaren. Ett plus är också om du gillar New York och Vintage kläder.

Slutet slutade så jäkla bra så nu bara måste jag läsa trean. Fast jag undrar om det kommer en trea? Dom kan inte iaf inte sluta serien så. Det bara får hon inte. Slutet lämnade mig massor med frågor och funderingar.

Jag tycker alltid att Meg lyckas så bra med sina karaktärer. Lizzie är inget undantag. Hon är skön, rolig, driven och jag önskar nog allt hon var min kompis i verkligheten. Det är lite kul att läsa om hur driven hon är. Jag skulle också vilja vara så driven som hon är. Oftast i böcker så är tjejerna inte så drivna. Men Lizzie erbjöd sig att jobba gratis med vintagebrudklänningar. Hon är riktigt jävla cool och jag ser upp till henne. (Om man nu kan göra det till en låtsas människa?)

Jag har inte så mycket att säga om den här boken. Den är rolig, passar alla tjejer (och killar såklart), även om man bara läser om vampyrer och varulvar. Ett gott skratt är ett säkert kort.Titel: Babbeldrottningen i New York
Författare: Meg Cabot
Antal sidor: 293 sidor
Betyg: 8/10
Serie: Babbeldrottningen #2


Lizzie Nichols har ett stort problem i livet: hon kan aldrig hålla tyst! Hon har en osviklig förmåga att säga fel saker vid fel tidpunkt. Nu är hon i New York, lika bubblande charmig och optimistisk som alltid. Det gäller bara att hitta ett jobb och en bostad så blir allt toppen.

Men hon måste kämpa sig igenom den ena förnedrande situationen efter den andra och får slutligen jobb som receptionist på en advokatbyrå. Inte precis hennes drömjobb (som är att öppna en vintagebutik för brudklänningar) men det betalar i alla fall räkningarna. Fast hennes råd till blivande brudar att inte skriva på äktenskapsförorden underlättar inte precis hennes karriär. Kan hon aldrig lära sig att hålla munnen stängd!Serier

Har tänkte och knåpa ihop ett inlägg om vilka serier jag läser/har avslutat/ vill läsa. Idag finns det massor med serier och om jag ska vara ärlig så har jag nästan ingen koll alls längre. Jag kommer nog fylla på och ändra lite här senare.Alltså serier jag vill läsa.

- The Mortal Instrumments av Cassandra Clare.
Har den första boken hemma (City of bones). Det verkar som om alla älskar den här serien och ja, jag känner mig lite efter.

- Ful serien Scott Westerfield.
Känns också som om alla har läst den här serien. Har lånat hem den första boken och måste såklart läsa den.

- Matchad. Känns som om alla har läst dessa böcker. Jag älskar deras omslag och är väldigt nyfiken på ifall om Matchad är så bra som alla säger! Har lånat hem den så snart ska jag väll läsa den.

- Engelfors triologin. Okej, jag är väääldigt efter. Men jag har inte läst Cirkeln. Men två av mina vänner säger att den INTE är bra medans alla bokbloggare säger att den ÄR bra. Hm. Det är svårt det här.

- Tre serien. Den verkar väldigt bra. Korta men ändå vällfyllda med drama, kärlek och mysterium. Den har fått väldigt bra kritik och det finns typ nio böcker.

- Sagan om ringen. Varje gång jag säger att jag varken har sett eller läst Sagan om ringen får jag chockade ansikten tillbaka. Jag har nog aldrig tyckt om Sagan om ringen men jag planerar att läsa den. Den är ju klassiker!

- The iron king. Känns också som om alla har läste denna serie. Jag tycker att omslagen är fina och fast den har fått blandade kritik. Så jag får se hur jag göra. Kommer förmodligen att läsa den så småningom.

- Hex hall. Vet inte riktigt vad denna handlar om. Den har fått ganska bra kritik av alla bokbloggare och jag hade tänkt att läsa den.

- Beautiful dead.
Har första boken hemma och två av mina vänner säger att den är så bra! Då vart jag ju taggad till att läsa den.

Sen har vi alla vampyrserier, vampyrerna i morgonville, vampires diaries, house of night. Som jag någon gång ska försöka att läsa.Serier som är avslutade.

- Imorgon när kriget kom. En bland de bästa serierna som finns. Älskar allt med serien och den blir aldrig tråkig. Alla borde verkligen läsa den här serien. Passar alla åldrar.     

- Vampire Academy. Wow, finner knappt några ord för den här serien. Det är ren kärlek.

- Jennie.
Det här är serien som innehåller böckerna Jennie 3 år, Måste Jennie välja? och Vad hände med Jennie? Den här serien är så bra! Jag måste verkligen läsa om den snart känner jag.

- Sommaren jag blev vacker. Tror nog att de flesta har läste denna serie. Passar perfekt till sommaren även om jag tyckte att den sista boken inte riktigt var så bra som jag hoppades :(

- Persikosommar. En utav mina favoriter. Denna serie borde läsas av alla tycker jag! Älskar allt med den egentligen.

- Twilight. Har nog också de flesta läst. Böckerna är så mycket bättre än filmerna. Fast, Vampire Academy är så mycket bättre än Twiligt.

- Elsa av Sofi Fahram. Jag tyckte väldigt mycket om den här chick-lit serien. Det var fart och full rulle hela tiden. Det är en rolig karaktär som Sofi har skapat tycker jag.

- Den yngste tempelriddaren.
SÅ jävla bra serie om riddare. Den här serien borde alla människor på denna jord läsa. Så freaking underbar och spännande serie.

Sedan har jag läst tvillingarna, Kitty, fem böckerna och sådana serier.


Det här är alltså serier som inte har tagit slut än.

- Hush Hush serien.
Har precis läst klart Noras val. Men tydligen så ska det komma en fjärde och förmodligen en sista bok.

- Malmens IK. En fotbollsserie som jag verkligen ääääälskar. Den femte boken har precis kommit ut tror jag? och det kommer en recension på den snart. Hoppas på fler böcker!

- Harry Potter. Skämmigt, har faktiskt inte läst den allra sista boken. Måste läsa den känner jag, eller kanske ska läsa om hela serien i sommar?

- The hunger games. Japp, skäms här med. Har den sista boken Revolt kvar. Vill vill vill läsa så snarast som möjligt.

- Jakten på Wondla. Har läst ettan, och tycker nog mer om den nu än precis då jag läste ut den. Vill så gärna läsa tvåan snart. Måste veta vad som händer.

- Den vita katten. En utav mina favorit böcker och snart släpps fortsättningen!! Är så peppad på att läsa den och den kommer göra sig så fint i bokhyllan med bok1.

- Gone utav Michael Grant. Har läste första boken och tyckte sådär om den. Men jag måste läsa vidare för att veta hur den slutar :o Blir att läsa i sommar (listan blir bara längre och längre)

- Heather hells. En utav Meg Cabots nya serier och JAG ÄLSKAR DEN. Hoppas bara på att det kommer fler böcker för just nu finns det bara två på svenska.

- Heist Socety. Ally Carters succe serie! Recension ligger uppe nu och den fick bra betyg utav mig.

- Kikki Strike. Har bara läst den första boken men jag vill gärna läsa tvåan. Jag fastnade för Kikki och hennes vänner i underjorden!

- De vandrade städerna. Den här serien liknar ingen annan serie jag har läst. Så annorlunda att jag bara måste läsa tvåan snart.


Härligt oärligt

När den här boken kom ut på svenska så ville jag direkt läsa den. Och så vart fallet också. Jag slukade den här boken på nolltid. Man kastades in i boken och äventyrer började nästan på direkten.

Jag fastnaden väldigt mycket för Hale och hans personlighet. Han var så klok och hade humor. Jag gillade nästan alla karaktärer förutom Gabrielle. Däremot så älskade jag tvillingarna. Fast de påminde mycket om George och Fred från Harry Potter.


Jag har aldrig läst tidigare om tjuvar, fast det var väldigt roligt att läsa om tjuvar. Det här har nog blivit utav en av mina favorit böcker.

Den här boken är lättläst, spännande, rolig och lättsam. Den är väldigt spännande men vissa händelser var väldigt orealistika haha. Allt gick deras väg med planeringen och utförandet gick galant. Det var väll det enda negativa med boken.

Nu vill jag bara att book2 ska komma ut på svenska så jag kan fortsätta läsa om Katarina och hennes vänner.


Det finns inte så mycket att säga om den här boken. Den är väldigt bra och rolig. Kul med en tjej som tjuv. Det är en bok som jag rekomenderar till sommaren!

Titel: Härligt oärligt
Författare: Ally Carter
Antal sidor: 293 sidor
Betyg: 7/10
Serie: Heist Soceity #1


Hon lurar sig in på en framstående internatskola, men även om hon gör allt för att hålla sig undan trubbel kommer hon inte undan sitt förflutna. När hennes far blir anklagad för att ha stulit en ovärderlig konstsamling som "tillhör" en mäktig maffiaboss förstår Kat att hon måste komma sin far till undsättning. Hon måste hitta tavlorna, stjäla dem och ge tillbaka dem – alltihop inom loppet av två veckor, och dessutom med Interpol och en än farligare förföljare i hälarna. Tillsammans med den stilige Hale planerar hon den största kuppen som någon i släkten någonsin har genomfört. Och om fadern är oskyldig, vem är då den skyldige?Vem är Julia?

Hejhej.

Det var ett tag sedan vi gjorde en presantion utav oss. Tror det var i september senast? Det har ju hänt lite saker sedan dess, delvis att jag är ensam nu på den här bloggen.


Iaf, jag heter Julia. Jag blir väldigt arg om någon säger något konstigt om Zlatan. Försvarar honom nästan alltid och käftar tillbaka. Är en liten fotbollsnörd och drömmer om att bli sportjournarlist någon gång i framtiden. Vill också resa runt i hela världen och göra fotbollsdokumentärer. Jag älskar känslan av att gå på Svenska landslagets matcher på Råsunda.

Att resa är något utav det bästa jag vet och jag skulle vilja besöka alla möjliga ställen i världen. Peru, Nya Zeeland, Englans alla byar, afrika, Tokyo, Nice, Rom, Paris, Madrid, Barcelona, Bangkok mm. Jag än så länge bara besökt London två gånger.

Jag tycker om att gå på utställningar, museum, marknader, konserter. Ja, olika tillställningar helt enkelt.


Djurplågeri är något utav de värsta jag vet och jag helt emot invadrar utvisning och tycker det är fel att utvisa människor. Jag tycker att alla människor ska få bestämma själva vart man vill leva och bo. Peace.


När folk frågar mig vilken som är min favoritbok så vet jag aldrig svaret och svarar olika böcker varje gång. Jag har ingen favorit men jag tycker väldigt mycket om en hel del böcker. Som till exempel, Jag är Zlatan Ibrahimovic, Himmlen börjar här, Hungerspelen, Harry Potter, alla Meg Cabots böcker, Mycket mer än så. Har många och bra favoriter.Japp japp. Var väll inte så mycket mer tror jag. 

Regn och åskaIbörjan var jag väldigt skeptisk mot att läsa om bög kärlek. Jag har aldrig läst tidigare om homosexuell kärlek förut. Det var lite svårt i början, för hur ofta läser man böcker där det inte är en kille och en tjej som blir kära?

Men Regn och åska visade sig vara en väldigt fin och bra kärleksroman. Även om det var kärlek mellan två killar så tänkte jag inte så. Vet inte hur jag ska förklara. Det var bara ren kärlek i boken. Inte så mycket om just bögar. Dom trivdes i sig själva och liksom, bara var kära.

I de andra vanliga homosexuella så brukar sexet sluta med lite kyssar och hålla handen. Så var det inte i den här boken kan jag ju säga. Det är egentligen orättvist. Varför ska tjej och kille få bättre sex än kille och kille? Håkan har lagt fokus runt sexet och det tycker jag är häftigt!

Språket är något vackraste av det jag har skådat. Titeln på boken är något utav de vackraste förklaringar till varför boken heter just så. Jag tyckte också om alla karaktärer. Oskar och Rein vart solklara favoriter med sina meningsfulla ord och tankar.

Hela boken är genomtänkt och jag älskade allt. Karaktärerna, hur lätt folket i deras omgivning accepterade dom, Oskars mamma rådiggade jag. Något jag också tyckte om var att det var mest fokus på kärleken, och inte på "komma ut" - problemen. Visst, det är jättebra att någon skriver om att komma ut, men i den här boken är det mest fokus på kärlekshistorien och det tyckte jag om.

Boken fick mig att tänka till och jag tackar Sverige för att vi har kommit så långt i utvecklingen att vi förstår att man blir kär i en person. Inte i könet.Titel: Regn och åska
Författare: Håkan Lindqvist
Antal sidor:
Betyg: 8/10
Serie: -


Snart sjuttonårige Oscar åker till Tallinn på semester med sin mamma. Där möter han den stora kärleken när han av en händelse träffar den jämnårige Rein. Förälskelsen är ögonblicklig och lika drabbande för båda.

Bokryggpoesi.

Detta vet ni vänner har cirkulerat på flera bokbloggar. Jag vart faktiskt så sugen på att göra egna dikter utav mina bokryggar. Men ett problem var att det var så svårt att sluta! Jag skulle kunna hålla på i flera timmar och sitta och knåpa. Men iaf, här kommer mina dikter.


Gå på djupet
Kaos
Mycket mer än så
En andra chansSaker som aldrig händer
innan jag dör
Det händer nu
Om du bara kunde se mig


I dina kläder
Befriad
för evigt


Mina hemligheter
Under Samma Tak
En plats de kallar lyckan

Nya böcker.

Hejhej!
Igår var jag inne i stan och handlade böcker second hand! Om det är något jag älskar så är det att handla second hand böcker. Billiga pengar och oftast oftast väldigt fina böcker. Köpte dessa här nedanför för 1 kr/st vilket är sjukt för så fina böcker.Tredje sommaren, har dubbleter nu :( / Lyckan, kärlekn och meningen med livet, har velat läsa denna as länge / Välsignade ost, en romantiskt kärleksbok / Hundra åringen som klev ut genom fönstret och försvann, slutade läsa denna i mitten ungefär och jag hade tänkt nu att ge den en chans till / Gud, vet inte så mycket vad den handlar om just nu men jag vet att jag fastnade för den iaf!
'
Sweet Valley High - tvillingarna (favoriter) på engelska / framtidens röster, novellsamling / Guldkompassen serien


PS. Om det är någon som vill ha Systrar i jeans / tredje sommaren så hojta till. Köpte nämligen den enda jag hade hemma...Först till kvarn, (om det är någon som vill ha den såklart)

Överraskning på hög nivå

Igår kom ett väldigt trevligt paket hem till mig. Det var min pappas moster som skickade ett försenat födelsedagspaket! Och gissa vad glad jag blev när jag insåg att det låg en bok i paketet! Jag älskar att få

Tackar för den fina boken och också för skrivboken. Vart så nöjd då!

Har någon utav er läst Allt jag säger är sant?

 


Mitt hjärta blöder extra mycket idag

Detta har inget med böcker att göra alls, utan om människors rättvisa vilket är väldigt viktigt.

Har ni någon nära vän som kommer ifrån utlandet? Som är icke svensk. Mörkhyad. Jag har det. Jag är vän med två utav killarna i familjen. Dom säger aldrig ont om någon och är alltid snälla och trevliga. Dessutom jävligt bra att snacka fotboll med. I Fredags fick vi i skolan reda på att dom har blivit utvisade. Folk grät öppet och var bara allmänt väldigt ledsna över situationen.

Det är en familj (alla är skittrevliga) och dom har bott här i 5 år. 5 år!! Det är sjukt länge och under tiden så har dom hunnit gått i skolan och lära sig det svenska språket. Det är 4 bröder, mamma och pappa. Pappan är dessutom sjuk i MS och måste få sin medicin. Den skulle han inte få i Irak. Deras hemland. Vilket skulle innebära att han skulle dö. Men jag tycker att man skickar inte ut en familj efter 5 år i Sverige. Max 1 år. Sen ska man få veta ifall om man får stanna eller åka. Punkt.

Snälla snälla snälla jag ber er. Sprid detta vidare och förhindra att mina vänner blir utvisade. Jag är hemskt ledsen över detta och mitt hjärta har fått en liten tagg i sig. Allt jag vill är att mina 2 fantastiska vänner ska få stanna kvar i Sverige.

Just nu har 3 tjejer kontakt (de förtjänar diplom alla tre) med media och vi hoppas att detta uppmärksammas! Detta är ingen vanlig utvisning eftersom pappan är sjuk och måste få sin medicin helt enkelt. 

Här nedanför kan ni kolla runt där det har uppmärksammans.


Här finns det också en facebook grupp där det finns mer information om det hela situationen.

Och HÄR kan ni lyssna på när en tjej ifrån skolan pratar om det. Det är P4 Sörmland.

Och så vår lokaltidning har också skrivit om det!// Julia

Juli - Tania KjelstedtDen här har stått på min läsa lista hur länge som helst. Så fort jag såg boken på någon bokblogg så vart jag kär i omslaget. Hade hoppats på med dunder och brak att den skulle bli en utav mina favoriter. Missförstå mig inte, boken var bra men inte i samma nivå som Sarah Dessen.

Den var verkligen fisljummen. Ingen späning, inga roliga karaktärer och den var väldigt förutsägbar. Inte bra. Böcker är som bäst när dom överraskar en och den här överraskade inte alls faktiskt.

Karaktärerna är så tråkiga, den är det gamla vanliga. En söt flicka, som träffar en söt pojke. Men såklart har den söta flickan är kompis som nästan alltid säger vad hon tycker och tänker. De börjar bråka och blabla.
Och så har vi Edmund. Som fixar allt efter ett samtal under 15 sekunder. Jag gillade inte honom eller någon karaktär. Det var länge sedan jag hyste en sådan agg mot en bok, men den här boken var inte bra.

I boken så hände det aldrig något heller. Det var liksom Kato coh Elin pratar med varandra EN gång och så pang! Var båda två blixtkära i varandra. Jag måste också säga att jag inte gillade Katos tankar.

Som en händelse *SPOLIER* när Elin hade en blå klänning och Kato ser henne i trädgården. Elin håller hela tiden på att dra ner klänningen eftersom den är för liten och vet ni vad tokfan tänker?! "bästa att jag inte kollar, jag skulle inte vilja att någon såg mig dra ner kläderna som är för små". Okej, det kanske inte var någonting med liksom, vem tänker så?

Ja, jag totalsågar boken. Jag hade ju så mycket förväntningar på den och den här boken  vart en super flopp verkligen. Det är absolut en sommarbok men ingen sommarbok jag skulle läsa om. Eller köpa till någon.


Titel: Juli
Författare: Tania Kjelstedt
Antal sidor: 221 sidor
Betyg: 2/10
Serie: -

Juli handlar om Elin som varje år åker till Shröderön. På Shröderön har en kompis som heter Sara, men Elin märker hur hon allt mer glider ifrån Sara. Så handlar boken om den nye killen på ön, Kato. Kato som hyr en gammal husvagn (tillsammans med sin mamma) och tar hand om ägarens handikappade son, Edmund. Elin blir intresserad av Kato.


Underground New York Public Library

Hos Micaela så har hon länkat en sida och inte vilken sida som helst. Utan det är en sida där folk har tagit kort på folk i NY vid tunnelbanan som läser böcker. Det är en rolig ide tycker jag! Tänk om någon kunde göra såhär i Sveriges tunnelbanor.

Klicka runt och njut!
Jag älskar att se alla som är uppslukna över sina böcker. Själv har jag också alltid en bok med mig överallt ifall om jag får tid över till att läsa.Min SO lärare sa "ja, och så var det ju boken som ofta åkte fram på lektionerna" Och så när min lärare påpekar att ALLA sitter med iphonen på lektionerna och när jag säger att jag gör ju inte det och då svarar många "nä, du sitter med boken istället". Haha.Julia / yeeah?

I'am back! Saknade min bebis haha. Om man nu får kalla sin blogg för sin bebis...Men jag tror att alla bokbloggare känner likadant? :) Här kommer iaf det jag läste i maj månad 2012.

Antal lästa böcker:
15
Bästa bok total: Babbeldrottningen i New York
Sämsta bok: Mirakel
Bästa roman: Välkommen hem
Bästa fantasy bok: Norasl val. Eller om det är fantasy vet jag inte, men det är änglar och sånt ju. Tjejen med noll koll haha.
Bästa bok med spänning: Noras val
Engelska böcker: 0 ojdå..
Svenska böcker: 15
Lånade böcker: 11
Fått/recensionexemplar/köpt: 4
Böcker i en serie: Sommar för evigt 3, Ge aldrig upp 5, Till varje pris 4, Noras val 3, Babbeldrottningen i NY 2.


En bit av mig fattas - David Levithan
Välkommen hem - Johanna Lindbäck
Audrey - Robin Benway
Farsa vid femton - Joanna Kenrick
Noras val - Becca Fitxzpatrik
Kapitulera eller omedelbart dö - Sanne Näsling
Tappa inte huvudet - Meg Cabot
Tillbaka till Pompeji - Kim M. Kimselius
Sommar för evigt - Jenny Han
En sån där vidrig bok där mamman dör - Sonya Sones
Babbeldrottningen i NY - Meg Cabot
Till varje pris - Bengt. Åke Cras
Ge aldrig upp - Bengt. Åkte Cras
Juli - Tania Kjelstedt
Resten får du ta reda på själv - Lauren Oliver

RSS 2.0