Julia / Jinx, en vacker bok med så mycket smärta i sig

Jag hittade denna bok för en tia någonstans i Ullared. Jag visste inte då att den var skriven i diktform. Men handlingen lockade mig väldigt mycket.
Men den här boken var sorglig och rolig att läsa. Det var mycket smärta i den. Jag måste säga att jag älskar att läsa i diktformat. Jag har läst Vad mina vänner inte vet och Vad min flickvän inte vet av Sonya Sones som är ungdomsböcker också i diktform som jag gillade väldigt mycket. Jag gillade hela den här boken och rekomenderar den starkt!
Grace, Jinx lillasyster är för himla gullig och snäll. Jag tyckte om alla karaktärer, och även om det är i diktform så får man en hel bok med beskrivningar. Någon som har ett tips på bok som är skriven i diktform? =)
Jinx är en tjej som är kär i Charlie. Hon har en stor kärlek till sina handikappade lillasyster Grace och så har hon också en stor och komplicerad kärlek till hennes pappa Råttan. Charlie är hennes allt, sitt ljus i mörkret. Men när Charlie dör så försvinner livsgnistan. Hon söker tröst hos sin nyfunne vän Ben. Men döden kommer återigen och Ben försvinner ur hennes liv. Men vad hade hon gjort om inte Hal hade kommit in i hennes liv? Försvinner han också?

Julia / I skymningens land

Ja, ni som har läst Imorgon när kriget kom serien vet ju vad jag snackar om. Man kan liksom inte beskriva hur bra denna serie är. Den är helt enkelt magisk! Jag läste ut I skymingens land igår kväll och började genast imorse med den sista boken!! Vill inte tänka på hur det kommer sluta. Har alla möjliga förväntningar över slutet. Är lite små nervös faktiskt över slutet. Haha.
I den här boken hittar dom ett par ungar, och sakta med tiden börjar Homer,Ellie,Lee, och Fi fästa sig vid de små liven och även jag. Det är verkligen hemskt och se hur dom hära barnen har blivit behandlande under kriget. Jag tycker alla deras karaktärer är jättespännande att läsa om. Jag vill liksom bara krama om allihopa.
Det enda jag kan säga är att, Imorgon när kriget kom är på samma nivå som Vampire Academy och då är det klass och dom som INTE läser dom två serierna. Missar något så otroligt magiskt.

Elin / Bokrean gör mig galen..Hittade yttligare två böcker på bokrean. Denna gången på Willys för också kanonpriser. Igår stog jag nämligen och tittade på Livet delux som är skriven utav Sveriges förmodligen snyggaste författare. Men eftersom den då kostade 69kr blev jag lite snål. Idag hittade jag den för 39:- och var bara tvungen att slå till. Miss Mary Bennets självständighet hittade jag för en tjuga mer. 

Nu är jag ganska nöjd, även om plånkan säger något annat men jag klarar mig förhoppningsvis ett tag framöver och tvingar mig själv till köpstopp nu.

Julia / favoritplats att läsa på

Elin skrev ett liknande inlägg om sin favorit läsplats. Nu visar jag min. Vid brasan och mitt stökiga rum till höger och TV till vänter. Det är en perfekt plats att läsa på. Speciellt på kvällen efter alla småsyskon (läs: 4st) har gått och lagt sig och det är alldeles tyst i hela huset. Varmt och skönt! Det kan inte bli så mycket bättre enligt mig.
Vart läser du helst? :)

Elin / Bokklubb

Jag såg the Jane Austen book club i Fredags och fick en stark vilja om att vara med i en bokklubb. Men här där jag bor så finns det ingen och intresset är nog inte så stort heller, för att starta en. Så tankarna gick och jag kom att tänka på bloggen. "Jag har ju faktiskt en bokblogg och den skulle jag kunna ta hjälp av." Så, jag hade tänkt att starta en boklubb om intresset finns. Kanske finns det redan en del liknande men jag har aldrig läst om det någonstans och isåfall, bildas en ny nu :)

Vad den skulle heta har jag inte kommit på än, men jag har tänkt lite kring den.
- Vi deltagare bestämmer en bok, tillsammans som alla ska läsa var för sig nästa månad och sätter ett datum då vi ska ha läst klart boken, kanske den sista veckan i månaden. (Nästa månad skulle alltså bli April.)
- Det enda man behöver tänka på är att fixa fram boken själv, som e-bok, lånebok eller köpa den själv. Man får göra som man vill.
- Eftersom vi förmodligen kommer bo i olika delar utav landet, så tänkte jag att vi använder oss utav internet för att dela tankar och prata om boken. Tanken är MSN framförallt där man kan ha samtal flera men om ni vet något, så får ni gärna tipsa. Lite som ett "möte" som vi sätter upp tid och datum för.

Finns det några som är intresserade? Kanske har du någon kompis som är intresserad? Denna bokklubb skulle vara öppen för alla, kille som tjej, ungdom som pensionär, lång som kort bara via alla kommer överrens om en bok att läsa.

Jag vill vara med. När ska jag senast anmäla mig?
Vi säger såhär. Anmäla kan man göra sig, från och med att detta inlägg publicerats och 2 veckor framåt, alltså tills den 12 Mars klockan 09.00.

Men hur anmäler jag mig då?
Det finns 2 olika sätt du kan gå tillväga.
1. Antingen genom att posta en kommentar under detta inlägg där du skriver att du är intresserad. Du ska också skriva en tillgänglig mejl där vi alla kan nå varandra genom. En lista på alla deltagande kommer upp på bloggen så fort anmälningen är slut.
2. Eller så kan du skicka ett mejl till hejelin@hotmail.com.
Ni får jättegärna tipsa namn, böcker ni tycker vi ska läsa eller ställen där man kan chatta många på. Skype skulle ju också fungera. 

NÅGRA FRÅGOR.......? DÅ KÖR VI! Kanske är ingen intresserad, men jag tänker att bara vi blir fyra-fem stycken så kör vi iallafall. Det vore ju faktiskt väldigt roligt.

Julia / Bokmärke

Trillade över denna fina bild på någon Tumblr sida. Ett tips är att söka på Books / Tumblr på google så får man upp massor med olika Tumblr som har bokbilder. Jag tycker att se bokbilder är bland de bästa inpsirationkällan. Specielt när man har noll ork och spyr på ordet bloggen. Men så kommer suget tillbaka efter att ha kollat på fina bilder.
Men iaf, jag fastnade den här bilden. Jättegulligt och enkelt bokmärke som man kan göra själv, och så kan man ju köpa flera olika färger så får man en hel samling. Perfekta att ge bort i present också.

Elin / Kommer aldrig mer igen

Mike bor med sin hustru Ylva och deras dotter Sanna i en villa utanför
Helsingborg. En fredagskväll kommer inte Ylva hem efter jobbet och Mike tänker
först att hon tar ett glas vin med sina kollegor. Men när Ylva fortfarande inte
har kommit hem morgonen därpå blir
Mike förbannad. Det går flera dagar
utan att Mike hör något från Ylva och misstanarna riktas mot honom själv.
Dagar blir till månader och månader till år. Vad ingen vet är att Ylva lever, och bara är ett ögonkast från sitt eget hem.

Den första deckaren jag läser i år och den bästa jag läst på länge faktiskt. Den är skriven ur olika perspektiv och förut har jag haft otroligt svårt och inte alls tyckt att böcker är bra då. Men nu tycker jag snarare tvärtom, även om jag hade svårt att förstå boken i början p.g.a
att de hände så mycket olika saker hela tiden. När allt föll på plats, och alla kopplingar mellan personerna uppenbarade sig i hjärnan blev den ännu bättre. 

På slutet gick det väldigt fort. Allting kom på en gång och blev inte riktigt som man hade föräntat sig. Någon större förklaring fick man inte heller,
och bara få detaljer. Det var som att författarens sidor i anteckningsblocket höll på att ta slut och han måste få klart berättelsen på de få rader han har kvar att skriva. Men trots det, tyckte haf att Hans Koppel (eller Petter Lidbäck om man väljer att kalla honom det) har skrivit en bra men hemsk historia om en kvinna som blivit bortrövad, våldtagen och allt detta bara på andra sidan vägen sitt hem. Det är hemskt att boken är baserad på nyhetsartiklar och artiklar om polismän som inte tar hänsyn till de tips de fått, som ignorerar dem för att kunna äta en lunch. För det är också en viktig del i boken. Polisen förhör, polisen anklagar, polisen tar åt sig äran, polisen struntar i det och polisen får skulden när det visar sig att en tipsare har rätt och är det så, på riktigt så blir jag riktigt rädd.

Nu avslöjade jag många delar i boken genom en kortare text, men den är endå värd att läsa. För det är en bok man verkligen inte lägger ifrån sig i första taget och som man önskade var första delen i en serie.

julia / Dag 1

Dag 1: En bok som ala hatade förutom du
Hm, vilken kluring. Men, när vi läste Kim Novak badade aldrig i genesarets sjö på svenskan i skolan så minns jag att det var nog inte många som gillade den. En del läste väl aldrig ens ut den.
Jag tyckte inte heller om den då, men nu i efterhand så gillar jag den. Jag kommer inte ens ihåg varför vi läste den.

Dock så kan det vara en bok som dödar läsandet för ungdomar. Liksom, dom får en bok med ett Filosofiskt morddrama blandat med sex. Hur lockande låter det för en som inte läser så mycket?
Man måste nog ha läst lite (många) böcker innan man läser denna bok. Så, den passar inte alls in i skolan tycker jag. Och just för att ungdomar inte läser så mycket idag beror nog på att man får läsa en trög och tråkig bok i skolan.
Man borde satsa på roligare böcker att läsa i undervisningen tycker jag!
Filmen är både fin och vacker.

Elin / BokreanInförskaffat flera nya böcker till min bokhylla, som tyvärr visas genom universums sämsta bild. Ska inte bara klaga på blogg.se då jag inte tidigare orkat fotografera, så det fick bli i dåligt ljus, men blogg.se drar ner något så otroligt på bildkvaliteèn. Iallafall, nya böcker var det ja. 

Översta är Kommer aldrig mer igen skriven utav Hans Koppel, eller Petter Lidbeck som han heter när han skriver barnböcker. 25kr fick jag betala för den på Bokskottet i Stockholm. 
Den andra överifrån, är en skrivbok som kostade 29kr inne på pocketshop på centralstationen i Stockholm.
Tredje och fjärde handlade jag nu ikväll på Konsum här i vingåker. 39kronor styck och verkar mycket lovande i mina ögon.
Den sista, den efterlängtade - Elsas hemligheter hittade jag för otroliga 69(!!!!!) kronor också på bokskottet i Stockholm. Vadå hej glad plånbok?

Elin / Jag är tyvärr död och kan inte komma till skolan idagJag har läst Jag är tyvärr död och kan inte komma till skolan idag skriven utav Sara Ohlsson. Julia skrev en sammanfattning om den ganska lagom när bloggen precis startat. Nu är det min tur, hundra år senare.

Olivia har precis fått sitt hjärta krossat. Det är inte längre hon och den perfekta John. Hur kunde det gå till när de hade det perfekta förhållandet? Hela hennes vardag förändras och har Olivia varit en sån som bara kysser den hon älskar? Hennes kompis Danijel säger att man ska "skratta när man är glad, skrika när man är arg och ligga när man är kåt" men är livet verkligen så enkelt? Spelar det ingen roll om vad man känner?

Författare: Sara Ohlsson
Antal sidor: 297
Betyg: 3/5

Denna roman handlar om hur man reagerar när man blir dumpad. Hur man förändrar hela sin vardag och sitt liv efter det. Jag har hört att detta var en bok man bara måste läsa i tonåren och att det är tur att det finns en bok som denna för dagens ungdommar. Exakt varför det sägs har jag ingen anning om.

När jag läste denna bok kände jag igen mig. Jag har inte blivit dumpad efter ett tre års långt förhållande men det var mycket andra tankar och känslor som fanns med i boken som stämde in i den bild jag tror att många ungdomar har och lever efter. När man inte orkar gå upp, när man bara gråter och när man inte gör någonting alls. Eller när man ger sig ut bland folk och kanske gör det man inte alls vill göra, när man blir osams med bästa kompisen eller har föräldrar hemma som knappt pratar med varandra.

Det var för mig, endå inte en toppenbok och varför inte? När jag skrev så som jag skrev. Hela boken var i "Jag-form". Varannan menning var "Jag ska..." eller "Jag tycker..." och det är något som jag stör mig på otroligt mycket. Boken utspelar sig i nutid om huvudrollsinnehavaren Olivia, men jag har endå svårt att se att hon ska berätta. Vad boken har för budskap när det är hon själv som förklarar. Dock var det lätt att se sig in i Olivias liv och en berörande och vacker historia om ungdomskärlek och om månaderna precis efter att den har svikigt en.

Elin / Äntligen mot våren


Vi går ju äntligen in i vårtider. Gud vad jag älskar våren. Värme, fågelkvitter, blommor, solsken, solglasögon, sitta ute och dricka te eller kaffe. Ja, våren för verkligen så mycket härligt och även här inne. Ibland måste man fräscha upp lite granna och jag var så trött på den gråa färgen och ville ha något pastellit. Det fick bli åt det Mintgröna hållet. 

Men det finns en del annat som är nytt också, förutom bakgrundsfärgen så har jag bytit färg på länkarna och ändrat typsnitt. Sedan, om ni slänger blicken åt höger i menyn, så har jag skapat två helt nya "överkategorier" eller hur man ska säga. En för mig, och en för Julia. Mest för att ni ska hålla bättre koll på vem som skriver och ifall ni söker något speciellt.

Vad tycker ni? Floppen eller toppen? Iallafall, välkommen våren och hoppas att ni tillsammans med oss skapar en riktigt fin bokvår.

Julia / Veckans färg

Jag såg denna "utmaning" på en annan blogg och tyckte det verkade roligt. Jag vart ju också lite sugen på att se vilka böcker i min bokhylla som har samma färg. Kommer köra lite olika färger, det ska bli kul att se vilken färg som jag har flest böcker av. Hihi, vad kul det ska bli!
Högst upp och ner:
Systrar i jeans. Skitbra serie som alla tjejer borde ha läst.
Mycket mer än så. Tyckte att denna var mycket bättre än Mitt perfekta liv. Perfekt sommarbok!
Höga klackar. Var ett tag sedan jag läste den. Kommer inte ihåg så mycket mer än att den var galet rolig.
Lejonpojken. Har inte läst den än. Men snart så. Verkar dock bli en "mellanmjölk"
Samvetets röst. Samma författare som till Bridget Jones dagbok. Tyckte den var lite "otäck" då huvudpersonen är ute i krig.
Livet enligt Rosa. Klassiker. Älskar serien och filmen. Böckerna är då dock inte lika roliga som serien.
Tvillingarna 1o2. Älskar Tvillingarna, har alltid gjort det. Köper alltid tvillingarna om jag hittar någon bok på någon loppis eller second hand affär.
Resan som började med ett slut. Skolans bok. Har inte hunnit läst den än, men den verkar helt okej tycker jag!
Har ni också gjort något liknande? Skicka gärna länk så kan jag lägga upp inlägget här på bloggen!

julia / mer bokreafynd

 

Ja, precis som jag hade väntat mig så hade Bokia en jätterolig bokrea. Var inne en sväng idag och hittade 3 böcker där för inga pengar alls. 2 Meg Cabot böcker, och en John Marsden. Typ fortsättning på Imorgon när kriget kom. Den kunde jag ju inte lämna kvar i affären.

Senare ville pappa in på ett möbelmagasin, som jag och Elin tidigare har besökt. HÄR kan ni läsa om det. Jag hittade 3(!!) böcker av min favoritförfattare. Rosamunde Pilcher. Och så hittade jag Gunnar Nordahls bok för en tia, som hittat ju!

Och sist men inte sist, besökte jag Ica Maxi och hittade Bäckmagi för 29 kr.


Jag är väldigt nöjd och nu har jag böcker så det räcker ett tag framåt! :)

julia / 30 dagar

Hundra år efter kommer jag på att jag också vill göra en lista. Allstå, en månadslista. Med 30 dagar och 30 frågor om böcker. Vi får se när dom här kommer upp, kan inte lova att alla kommer ut på den dagen där det står att inlägget med svaret ska komma upp. Men jag ska försöka.
Tycker det ska bli lite kul iaf. Det är ju viktigt att tänka igenom vilka böcker man läser, det är så lätt att man glömmer bort vissa böcker som man tycker var bra/dåliga/sämre/roliga/romantiska.Dag 1: En bok som alla hatade utom du
Dag 2: En bok som förändrade din åsikt om något
Dag 3: En bok som du önskar att fler läste
Dag 4: En besvikelse
Dag 5: Favoritkaraktär, kille
Dag 6: Favoritkaraktär, tjej
Dag 7: Favorit serie
Dag 8: En bok jag har läst fler än 3 gånger
Dag 9: Bästa bok som har blivit film
Dag 10: Bästa Chic-Lit bok
Dag 11: Roligaste boken
Dag 12: Favorittitel på en bok
Dag 13: Vilken bok"värld" skulle du vilja leva i?
Dag 14: Den bok du senast köpte
Dag 15: Favoritförfattare
Dag 16: 3 böcker som gör dig glad
Dag 17: Nämn 5 böcker du skulle ta med dig till en öde ö
Dag 18: Ett slut på en bok som du vart galen på
Dag 19: En bok som du hade svårt att lägga ifrån dig
Dag 20: En bok som du skulle rädda om ditt hus började brinna
Dag 21: Bästa rysaren
Dag 22: Vart sitter du helst och läser?
Dag 23: Bästa vuxenbok
Dag 24: Visa dit bokmärke som du oftast använder när du läser
Dag 25: Berätta ett fint bokminne
Dag 26: Bästa bok som kom ut förra året
Dag 27: En bok som du redan visste slutet på innan du hade kommit dit
Dag 28: Favoritbokaffär
Dag 29: Bästa engelska bok
Dag 30: Dina absoluta 10 favoritböcker


Let's go! =)


Julia / Den tredje dagens kyla

 

Ja, det finns inte mycket att säga om den här boken. Den var grym och skit bra precis som alla andra böcker i serien. Det var spännande och en riktig nagelbitare enligt mig.

 

Dom som inte har läst den här serien, missar något sådant otroligt mästerverk. Det går inte beskriva dessa böcker i ord. Jag har 3 böcker kvar i serien, och jag vill inte att de ska va slut efter det! Men man märker också att böckerna blir hårdare och hårdare. Det är mer blod och "krig" i den här boken än i den första. Men, jag som hatar sånt i vanliga fall älskar det här.

Och filmen, den är också så nedrans bra så det inte är sant. Hoppas att det kommer en tvåa ut snart också, läste på en blogg att det var uppskjutet för regisören fick ett annat jobb. Hur kan man inte vela göra en sån här bra film av den sådan bra historia?!

 

Sex månader efter invasionen av Australien förbereder sig Ellie och hennes vänner för att utföra sin största attack någonsin. Deras mål denna gång är den för fienden så viktiga djuphamnen i Cobbler´s Bay. Uppgiften är dem egentligen övermäktig. Hamnen är hårt bevakad och fiendesoldater svärmar överallt. Själva saknar de både vapen och kunskap för en sådan operation. Rädda och fyllda av tvivel sätter de sin plan i verket. Ellie och de andra plågas av frågor om vad som blivit av dem och vart de kan fly. I ett land som tycks för alltid förlorat kämpar de för att överleva då hjälpen utifrån tycks oändligt avlägsen.

 

 

Författare: John Marsden

Antal sidor:

Betyg: 10/10

 

Imorgon när kriget kom del 1

När natten är som mörkast del 2

Och denna bok är del 3 i serien!


julia / var finns bokia!?...

... var den frågan vi ställde oss (mig&elin) idag när vi besökte Stockholm. Vi sprang runt i 2 timmar. Vi letade och frågade runt, och vet ni? Stockholmarna såg nästan förvånade efter vi frågade efter Bokia. Vaddå? Bokia? Det har jag ingen aning om. Men så hamnade vi i en galleria och så står det att det ska finnas Bokia i gallerian. Men det visades sig att den affären hade de tagit bort! Men tröttna och slitna gick vi till
(efter mycket frågade pratade vi med en snäll dam som tipsade om den här bokaffären),  en affär som hette Bokskotet. Det var en mysig affär med bra priser. Jag hittade 2 böcker (på smällen och Killar kompisar och Italienska intriger) därifrån för cirka 35 kr / styck.

Vi besökte även Sci-Fiction affären i Gamla stan, allstå den är guldvärd. Jättemycket böcker till bra priser, nya och gamla. Blev sugen på att köpa några manga böcker (hela affären egentligen). Men jag ska ju till London i vår så dom fick stanna kvar i affären.

 

I måndags köpte jag Jag tror jag älskar dig på en Bokia affär. Så den köpte jag inte idag men den är ju ändå ny, men de understa böckerna köpte jag.


Har ni fyndat något på bokrean?

julia / jag är bokenHm, idag fick jag äntligen svar ifrån Jag är boken. Jag har skrivit om det förut lite lätt sådär.
Jag måste säga att det var en bra och rolig ide. Jag har också bara läst Sommaren jag blev vacker, och jag tänker nog läsa Justin Case och Hon släpper dig aldrig.

Haha, lite kul att en sak är att jag skrev att jag inte tycker om personer som kritiserar andra men inte själva kan ta kritik. Och detta påstående fick typ 5 egna meningar, medans mitt bokläsande fick kanske 2. Haha.

julia / Marshmallows till frukost

 

Jag hade ganska höga förväntningar på den här boken. Handlingen lät otroligt bra, och framsidan är mysig och jag trodde att det skulle bli en riktig feelgood bok. Men tänk så fel man kunde ha.

Den här boken var långt ifrån en feelgood bok. Det var mycket alkohol , våldtäkter, och mycket dystert. Jag skulle säga att omslaget lurade mig totalt.

Och slutet, var bland det sämsta jag har läst i mina bokdagar. Jag hoppades såklart att det skulle bli Kendra och Kyle. Men, ja. Jag gillade inte Kendra något vidare. Visst, hon hade sina anledningar till att göra så hon gör men ändå. Jag vart lite irreterad över henne. Haha. Dock så gillade jag barnen Summer och Jaxon. Och Kyle vart också en favorit.

 

Men det är läsvärd och väcker tankar till liv.

Antal sidor: 415 sidor

Författare: Dorohty Koomson


Kendra återvänder från Australien till England och hyr ett rum av Kyle, som är ensamstående pappa med två barn. Kendra ser fram emot ett okomplicerat och bekymmersfritt liv. Kyles barn, tvillingarna Summer och Jaxon adopterar dock snabbt Kendra som sin nya mamma - först och främst för att hon låter dem äta marshmallows till frukost! Trots att Kendra bär på en smärtsam hemlighet som gör att hon gärna håller barn på en armlängds avstånd finner sig hon ändå väl tillrätta och livet ljusnar alltmedan hon blir en del av Kyles familj. Så en dag stöter Kendra ihop med den man som delar hennes hemska hemlighet och allt rasar samman - särskilt som barnen, Summer och Jaxon, hämtas av sin mamma. Det enda sättet att ordna upp saker och ting är att träda fram och avslöja hemligheten om det förflutna, något som hon svurit på att aldrig göra ...


Elin / Fyndiga fynd #2Nu är det jag som måste sluta köpa böcker. Men äntligen!! äger jag den själv. Ulf Lundells roman Jack från 1976. Det ungefär bästa med allt var att den kostade 10 kronor. Annars har jag även köpt en deckare utav Karin Fossum och en liten söt bok utav Denise Rudberg. De också för 10kr styck.

Som jag tidigare skrivit så lovar jag att de dyker upp mer sammanfattningar om böckerna jag läser. Har bara haft otroligt mycket för mig nu för tillfället. Nu är det sportlov och massor utav tid att läsa!!

julia / stallkompisar favoritserie #1

När jag sa till mina vänner att jag har börjtat kolla på Stallkompisar fick jag till svar "jag kollade på det när jag var 10 år" " Är inte det den serien för 10 åringar?". Jo, sa jag. Men who cares?

Jag tyckte serien är jättemysig och jag ville också befinna mig i ett stall. Tyckte inte alls om hästar i vanliga fall, visst det kan vara kul att rida någon gång ibland. Men i den här serien ser allt mycket roligare ut, och deras natur som dom rider i. Jätte fin!

 

Och precis som Tyra Sjöstedt säger så är hästskötare inte världens vänligaste människor att ha med att göra direkt. Det är att älsk hata Veronica men även Stevie,Lisa och Carole är lite egoistiska ibland och tror att dom vet allt. Ibland gillar jag henne, ibland inte. Men jag tycker dock inte om Carole. Hon ska liksom bestämma och tycka synd om sig själv hela tiden...

 


julia / 6 saker gjort idag

Jag ligger sjuk och orkar inte öppna en bok fast jag har hela Imorgon när kriget kom serien hemlånad från biblioteket. Men jag har gjort andra saker genom datorn, förutom att ha sett på Jason Bourne filmerna och Narnia tusen gånger om. Har dött lite av Kung Peter i Narnia och Jason. Men åter till ämnet, här kommer 6 saker som jag var varit inne på idag. Enjoy!

 

Letat runt efter fina anteckningsblock och trillade över dom här. Dör så fina!!

 

Läst Johannas inlägg om att införa en lästimme om dagen. Gud vilken bra ide.

 

 

Hängt lite för mycket på hemsidan Sommarflicka. Denna hemsida har allt möjligt som hör till Feber serien.

 

Kollat vad som har erbjudit på internet bokrean. Jag tyckte bättre om att handla i affär istället.

Jag har varit innte på Jag är boken och svarat på 20 frågor om mig själv. Kommer snart få 3 boktips. Gör det du med!

 

Hittat en tävling som går ut på att fota läsning. Låter riktigt kul tycker jag!

 


julia / två nya boktavlor

Jag har själv pysslat ihop två tavlor. Det fick bli lite citat av olika fotbollsspelare, och så ett utdrag från en av mina favorit böcker. Nämligen Den vita katten av Holly Black. Va? har hon sönder en bok?! kanske ni tänker. Men ta det lugnt, jag har bara klippt ut ett provläs häfte som man fick ta i affären. Här klippts det inte söndar några böcker inte.

Jag ska försöka skaffa fler tavelramar och göra mer fina tavlor som har med böcker att göra. Letar inspiration överallt! :)


julia / Babbeldrottningen

Jag älskar En prinsessas dagbok, jag älskar Katie Elison ljuger inte, JAG ÄLSKAR MEG CABOTS BÖCKER!

Det är så svårt att inte tycka om hennes böcker. Dom får mig alltid att skratta. Som nu, Babbeldrottningen, jag satt och skrattade högt i klassrummet. Jag blir verkligen på bra humör av roliga och riktigt tjejiga böcker.

Men, den här boken är hennes första vuxenbok. Jag skulle inte kalla denna för en vuxenbok. Kanske mer för en ungdomsbok. Den är ju lite tjockare, men jag läste den som en ungdomsbok iaf.

Jag älskade Lizzie, och Chaz i denna bok. Chaz verkar så himla härlig, synd att inte Lizzie träffar honom istället. Men Luke är också lite rolig.

Dock så har jag redan läst den här handlingen en gång tidigare. Och den boken heter Mina hemligheter och är skriven utav Sophie Kinsella. Där är det också att hon sitter på tåg/flygplan och berättat hemligheter för den man hon kommer falla för. Jag tyckte det var lite likt iaf.

 

Lizzie Nichols stora problem i livet är att hon aldrig kan hålla tyst! Hon har en osviklig förmåga att säga fel saker vid fel tidpunkt. Denna gång lyckas hon skrämma bort sin nye pojkvän som hon besöker i London. Resultatet blir att hon är fast i den engelska huvudstaden utan kille, utan bostad och utan pengar...


julia / Du glömde säga hejdå av Sarah Dessen

Gissa om jag vart glad när jag läste på BokClaras blogg att en utav Sarah Dessens böcker kommer ut på en svenska! Jag rent ut sakt älskade Mycket mer än så, men Mitt perfekta liv hade jag lite svårare för. Men båda vad helmysiga böcker att läsa i kylan framför brasan!

Dessutom så är det så FINA och UNDERBARA omslag. Tjejiga och mysiga. Perfekt.

 

 

Ännu en ny stad och ännu en ny skola. Inte för att Mclean har något emot det. Tvärtom, hon tycker det ska bli ganska skönt att gå vidare, att börja om, att bli någon ny. På ett nytt ställe kan hon vara vem hon vill: den klämkäcka hejarklacksledaren, den svåra tjejen som klär sig i svart eller hon som känner alla och går på alla fester. Mclean är van att byta roll, för hon och hennes pappa flyttar ofta. Väldigt ofta.
Men när de kommer till Lakeview blir allt annorlunda. Mclean har redan bestämt vem hon ska vara, men det hjälper inte. Plötsligt står hon där utan förklädnad, och den enda hon kan vara är sig själv. Men vem är egentligen den riktiga Mclean? Kanske kan grannkillen Dave hjälpa henne att ta reda på det.

 

 

 

 

julia / När natten är som mörkast

 

Jag har skrivit om den första boken i denna serie, Imorgon när kriget kom. Denna serie får mig att fundera över livet och hur bra vi har det här i Sverige. Och jag försöker också tänka mig in i deras ställning. Att landet har invaderats, det är omöjligt.

Men det är det också som gör så boken spännande. Jag vet ju inte hur det känns att mitt land har invaderats. Men John gör ändå ett sådant bra jobb med att förklara hur det skulle kännas.

Den här boken  till skillnad ifrån ettan är mer spännande och innehåller lite mer kärlek. Jag älskar denna serie och alla borde läsa denna serie. Någon mer spännande serie har jag inte stött på! Denna bok kan även läsas av ungdomar som vuxna.

 

Australien har invaderats, och ingenting är som förr. Sex tonåringar lever i en mardröm, gömda i en dold dalgång där de sätter sina egna regler, skyddar det som är deras, och kämpar för överlevnad i en värld som för alltid är förändrad.
Med böckerna om Ellie och hennes vänner har John Marsden blivit Australiens populäraste ungdomsboksförfattare. Hans böcker ställer om och om igen frågor om rätt och orätt, liv och död, frihet, kärlek, ondska, och om möjligheterna att som ung kunna påverka sin egen situation. När natten är som mörkast är den andra delen av sju i John Marsdens serie om Ellie och hennes vänner i ett ockuperat Australien.

 

 

Har ni läst någon bok av denna serie? Vad tyckte ni?

 

 


julia / storasyster lånar ut

 

Det är bra att ha en storasyster ibland. Även om jag inte träffar henne så jätteofta så är hon ju bra att ha. I helgen hälsade jag på henne, och länsade bland hennes böcker och filmer. Det slutade med att jag kom hem med 6 (!) BRA böcker och lässuget är stort. Har kommit halvvägs i Babbeldrottningen, Meg Cabot. Ge henne nobelpris eller något sådant!


Elin / Lånade böcker!Det kommer inte så många sammanställningar med mina åsikter kring böckerna jag läser nu förtiden. Så blir det bara ibland. Idag kände jag att mitt sug på att läsa började komma tillbaka så jag gick till biblioteket för att låna hem fyra andra böcker än de andra som ligger hemma och väntas på att läsas och som jag har stirrat mig så blind på alla bokryggar att jag inte kunde välja vilken utav de jag skulle läsa. Nu ska jag ska jag ska jag ska jag läsa dessa fyra, OCH sammanställa tankar kring dem till er!

julia / att åter mötas


När unga Emma Litton lämnar det brusande storstadslivet i Paris och återvänder till Cornwalls gröna kullar och blånande hav för att slå sig till ro hemma hos sin far, den berömde konstnären, anar hon inte vilka förvecklingar som väntar.
Emmas dröm om att få leva ett stilla familjeliv i det vackra huset vid havet blir verklighet åtminstone för en tid. Så inträffar något som med ens kullkastar Emmas framtidsplaner och hennes liv tar en ny vändning. Och när hon blir kär får hon ett nytt perspektiv på tillvaron och inser att ingenting kan tas för givet. Inte ens kärleken...
Titel: Att åter mötas
Författare: Rosamunde Pilcher
Antal sidor: 194 sidor
Betyg: 3/5
Jag tyckte mycket om den här boken. Den är väldigt gammal och det märks kan jag säga. Vissa ord har jag aldrig hört tidigare och det är inga styckindelningar.
Men den har sin lila glans och jag är glad att jag köpte boken för en 10:a. Och det bästa är att jag har en till bok utav henne! Vildhonung.
Men den var romtantisk och lite rolig och jag tycker Emma är skit cool. Liksom, flyttade hemifrån vid 14 års ålder och har bott lite överallt i Europa. Det vill jag ju också göra!
Gå till ditt närmaste bibliotek och låna hem lite böcker utav henne. Ni blir inte besvikna. Jag lovar.

julia / läsrapport Januari 2012

Jag tänkte nämligen börja med en ny sak. Läsrapporter för varje månad.
I denna månad (januari) har läst cirka: 15 böcker

Elsas hemligheter
Andens kraft / vampire academy
Kasta syra
Löftet / vampire academy
I skuggan av San Siro
Skuggkysst / vampire academy
Ett år senare
Fruset blod / vampire academy
Förlorad ängel / hush hush
När jag lät dig gå
Törst / vampire academy
Imorgon när kriget kom
Sommar i New York
Om jag stannar
Fallen ängel / hush hush
(klick bara länkar till mina recensioner)
Januari har varit en bra läsmånad, inte annars. Kallt och förjävligt. Jag har haft ett sådant otroligt bra läsflyt denna månad. Hoppas det håller i sig hela februari, dock är det väääldigt mycket i skolan. Hm, de bästa böckerna jag har läst januari är Vampire Academy och Imorgon när kriget kom och fallen ängel.
Trevlig Torsdag!

RSS 2.0