Elin / I skuggan av San Siro

Det var ju inte alls länge sedan Julia skrev
denna bok men när jag läste om den, ville jag genast läsa den. Ungefär sådär, då man hittar något man verkligen vill ha och skulle kunna göra nästan vad som helst för att få den. Ungefär så kände jag när jag läste om den. Men efteråt var jag ganska besviken faktiskt. Mest besviken blev jag på författarens sett att förmedla och förklara sin händelse. Jag hade sett att den var längre, med fler förklaringar. Det var flera gånger jag satt som ett frågetecken och undrade varför? hur? eller vart? 

I skuggan av San Siro handlar om den unge pojken Martin Bengtsson som tidigt levde upp till sin dröm att bli fotbollsproffs. Han hade en plats i startelvan i pojklandslaget och var ungdomsproffs i den italienska klubben Inter. Och han var endast 16 år gammal när han började sin karriär. Men egentligen började den så mycket tidigare, och det var stenhård träning från början. Tre timmar om dagen, varje dag. I regn, rusk och snö. Vill man få något, måste man ge något också.

När Martin var på toppen utav sin karriär, började tankarna snurra. Vem var han egentligen, som lagt ner hela sitt liv på att sparka på en boll, struntat i studierna och struntat i vänner? Karriären? Vad betydde allt för honom egentligen..? Tillslut, såg han ingen väg ut och försökte ta sitt liv.

Att Martin Bengtsson har levt ett påfrestande liv är för mig ingen tvekan. Han gav upp så himla mycket redan innan han blev något och när han väl blev det, så gav han upp ännu mer. Han var i början rätt säker på vad han ville, men tankarna ändrades och det är just dem vi får följa. Hans tankar. Egentligen inte så mycket om händelserna eller varför det var så. Han var kortfattad och jag hade helt klart velat läsa mer ur hans liv. Men det var en stark och gripande story endå som jag anses hade kunnat utvecklad och bli så mycket större!

julia / min favorittidning
Här gott folk, min favorit tidning(ar). Den titel har nämligen FourFourTwo knipit till sig. Varför gillar jag denna tidning då? Jo, jag älskar ju fotboll och tycker att fotbollstidningar är bland det bästa jag vet. Men FourForuTwo är ju faktiskt världens mest läsa fotbollstidning. Och denna tidning har alltid så bra reportage i sin tdining.


Vilken är eran favorittidning? VR? SOLO? Sofis Mode? Och finns det någon bra boktidning? Jag vill läsa en bra boktidning. Med mycket bilder och bra reportage och recensioner!! :)
Så har ni något tips så hojta till!


julia / elsas hemligheter

Efter ett par år som moderedaktör på Bladet med rapportering från modeveckor, Elegancegalor och bröllop får Elsa ovälkomna nyheter: Bladet måste säga upp ett stort antal medarbetare och hon är en av dem. Beskedet kommer som en fullständig chock och Elsa blir mer rådvill än någonsin - vad ska hon ta sig till? Som tur är finns pojkvännen sedan ett par år tillbaka, Hugo, vid hennes sida. Han är inte bara en av Sveriges mest uppskattade modeskapare utan också Elsas stora kärlek. En hamn i stormen, den hon kan luta sig mot när det blåser hårt runt henne. Med hjälp av Hugo och sina närmsta lägger Elsa upp en plan för sin framtida karriär. Men ska Elsa få det hon vill ha? Och ska Hugo få reda på hennes stora hemlighet? Följ med till modemagasinet Elegance, exotiska platser som Miami, Verbier och New York, och den bästa sommaren i Elsas liv. Elsas hemlighet handlar om Elsa Gustavsson, populär modebloggare och journalist i Stockholms innekretsar. Vi får följa såväl hennes stundtals oglamorösa vardag, som hennes spännande resor och träffa hennes kärlek Hugo, hennes bästa vänner, kollegor och fiender

 

 

Titel: Elsas hemligheter

Författare: Sofi Fahrman

Antal sidor: 442 sidor

Betyg: 4/5

Elins recension på Elsas värld
Elins recension på Elsas mode

Jag älskade Elsas mode och Elsas värld. Som vanligt fick alla böckerna mig att vika av skratt bara efter ett par sidor. Den här innehöll preics lika mycket pinsamheter Elsa råkar ut för och precis lika mycket modesnack.
Fast i den här boken var det ju såklart ett "allvar" över det hela. Elsa har nu ett seriöst förhållande med Hugo, det var inte lika mycket pinsamheter (fast ända var det massor). Kanske för det är en den sista boken. Inte vet jag.

Sofi Fahrman har gjort ett toppen jobb, fast jag tycker att hon och Tv3 kunde ha satsat lite mer på serien. Fast den är skit bra och rolig och pinsam. Men längre avsnitt och varför inte en film?
GLÖM INTE BORT ATT NI KAN KOLLA PÅ ELSAS VÄRL PÅ TV3 PLAY. SKIT BRA!Elin / Engelska böckerJag hade tänkt att utöka den lilla engelska jag faktiskt råkar kunna och varje år har jag skrivit i mitt IUP (individuell utvecklingsplan) att jag ska bli bättre på att läsa/prata och förstå engelska. Så tänkte jag, varför inte göra det och istället skriva nästa gång att jag klarat av det? Jag har lånat hem, Goodnight Mister Tom och Feel. Vi kikar närmare. På svenska såklart. 

"Goodnight mister Tom" utav Michelle Magorian
För Willie som är nästan nio år och väldigt liten för sin ålder och faderlös blir mötet med den lilla byn Little Weirdwold nästan en chock. Han blir förvånad och bestört utav den tystnaden som finns där och förskräckt över alla djur han möter. Men så småningom börjar han faktiskt gilla sin omgivning. Tillsammans med ett gäng andra barn från Londons slumkvarter har han flyttas ut på den engelska landsbygden för att komma undan riskerna för ett flyganfall mot London. Av en ren slump kommer Willie att hamna hos den gamle Thomas Oakley.

Hos mister Tom möter den unge pojken för första gången vänlighet, han får äta sig mätt, han får kläder på kroppen och för första gången i sitt liv får han en egen säng. Han får vänner och människor som möter honom med glädje, men snart tar det lyckliga slut.. När hans mor en dag söker efter honom. Dagar och veckor går utan att mister Tom får ett livstecken från Willie så tillslut ger den gamle sig iväg in till London för att söka efter honom.

"Feel" The number one bestseller. About Robbie Williams.
Denna boken handlar om Robert P William. Om hans utforskande kärleksliv, om hans familjeförhållande och om barndomen han hade. Denna bok berättar sanningen om hans extraordinära liv och med skratt och kanske lite tårar får du även läsa om hans musikkarriär.

Än så länge har jag bara kommit en bit in på "Feel" och det visade sig att jag kan mer engelska än vad jag trodde. Iallafall i löpande text och det känns så himla kul. Läser ni helst på engelska eller svenska?

julia / andens kraft

" Rose Hathaway har återvänt från Ryssland till S:t Vladimirs skola och sin bästa vän Lissa. Sista terminen på high school går äntligen mot sitt slut. De längtar efter att deras nya, förhoppningsvis lite friare, liv utanför skolans järngrindar ska börja. Men Rose kan inte glömma att Dimitri fortfarande lever och väntar på henne någonstans där ute. Hon misslyckades med att döda honom när hon hade chansen. Och nu är hennes värsta mardrömmar på väg att bli verklighet. Om hon inte självmant förenar sig med honom kommer han att jaga henne tills hon faller i hans strigoi-grepp. För evigt. Men det finns ett litet hopp om att allt inte är kört; Rose har nämligen en plan. En helt, helt galen och livsfarlig plan!

Titel: Andens kraft
Författare: Richelle Mead
Antal sidor: 521 sidor
Betyg: 5/5!!!!!!


Okej, okej, okej. Det här är verkligen världens bästa serie. Jag tänker tvinga Elin att läsa den här serien, och alla mina andra vänner!!! Så bra! Är helt kär i Dimitri...fast han var lite utav en idiot i den här boken...

Okej, precis som efter alla andra böcker i serien så har jag alltid sakt " den här boken är lätt den bästa". Men den här är verkligen den bästa boken och jag lusläste varenda sida. Det här gott folk, det är ren njutning och kärlek. Och det var RIKTIGT spännande och bra.


Jag tycker verkligen om alla karaktärer. Ingen känns för mycket, alla har en personlighet. Och Rose, hon är ju fantastisk hela hon! Vilken kvinna! Hon är så självsäker och bra, jag lovar. Mitt hjärta sjönk till botten när Dimitri sa "Kärlek dör, min gjorde det" tårarna bara forsade ner.

julia / kasta syra

Marzia bor i Bangladesh och har ett ganska bra liv där. Hennes pappa har en egen cykelrickshaw, hon är duktig i skolan och är nöjd med livet. En dag börjar en pojke uppvakta henne och han ber Marzias pappa om hennes hand. Men svaret blir nej – henne pappa tycker att hon är för ung och att hon ska gå ut skolan först. Pojken blir rasande och en dag när Marzia är på väg hem från skolan väntar han på henne. Som hämnd kastar han frätande syra i hennes ansikte. Smärtan är obeskrivlig och från den dagen är inget sig mer likt i Marzias liv.


Titel:
Kasta syra
Författare: Monica Zak
Antal sidor: 80 sidor
Betyg: 2/5


Jag lånade den här boken i hopp om att den skulle vara grymt bra. Men icke sa nicke och jag vart besviken. Jag har nämligen spanat ett tag på den, och nu så äntligen köpte skolbiblioteket in den.

Men som sakt, 80 sidor? det är ju som en lång novell. Jag tyckte inte riktigt att boken började och nu när jag tänker efter så lämnade den inte alls något speciellt avtryck eller så. Dock får man en lite tankeställare "tänk om det var jag som fick syra över kroppen" liksom. Stackars kvinnor som är med om detta!
Den var lite för enkel för mig och den passar förmodligen lite yngre barn haha.


Nej, Monica Zak kan mycket bättre än det här. Dock så är boken precis i "lära läsa" perioden. Lättläst, och en bra språk.

Elin / Vårfräscht!

Nej ni läste faktiskt inte fel. Det är Elin som är tillbaka och knapprar på tangenterna och eftersom det var 16 dagar sedan sist vi hördes, tyckte jag det var dags igen. Egentligen har jag inget mer att komma med, då jag haft en period jag inte tagit igenom mig en enda hel bok. Men tänkte flika in att om ni inte har sett det, så har jag fräschat upp bloggen litegrann. Bara för tillfället, innan Julia tröttnar. :) Hon gillar aldrig enkelt! Suuuuck.... Jag som älskar stilrent. 

Nu är jag iallafall tillbaka med läshjärnan och bokstavsögonen och kommer förmodligen komma mer något vettigare inlägg nästa gång. Men det kan finnas guld bakom varje sten! Vi ses snart! 

julia / mer från Lucy Dillon (!)

 

Jag som vanligt satt och drömde mig bort på alla BRA bokbloggar som finns (läser dom flesta) och trillade över att Lucy Dillon har kommit ut med ännu en hund-feelgood bok!

Jag älskade som sakt hennes debutroman som heter Ensamma hjärtan och hemlösa hundar.
Nu ser jag verkligen fram emot att få läsa denna bok!

 

 

Juliet har nyligen förlorat sin älskade man Ben. Endast trettioett år gammal och änka stannar livet för Juliet. Hon isolerar sig hemma och tillbringar dagarna framför teven. Desperat försöker hon följa råden i olika självhjälpsböcker och väntar förhoppningsfullt på den magiska ettårsdagen då hon enligt böckerna ska ha lämnat det värsta bakom sig.

Hennes syster Louise lever ett på ytan perfekt liv. Hon är gift med framgångsrika egenföretagaren Peter, de har lilla sonen Toby och lever i ett snyggt, toppstylat hem. Men sedan barnet kom saknar Louise något i sitt äktenskap …
När mamma Diane lyckas locka ut sin ena dotter, Juliet, på hundpromenader, först med den egna lilla terriern Minton och snart även med andra hundpersonligheter i grannskapet, börjar det hända saker …

Utan att Juliet vet hur det gått till, har hon plötsligt ansvar för en mängd hundar, katter och krukväxter som behöver omvårdnad när ägarna är bortresta. Dessutom får hon energi över till att börja renovera det viktorianska hus som hon och Ben köpte tillsammans. Med hjälp av Lorcan, en god vän till den stökiga men trevliga rockmusikälskande storfamiljen i huset intill, tar Juliet tag i ett rum i sänder - något som verkar ha samma terapeutiska inverkan på hennes liv som hundpromenaderna har.

Systrarnas vägar korsas under jakten på lycka och en attraktiv man kommer att spela en alltmer avgörande roll i sammanhanget.


julia / löftet

"Jag måste bara få se på honom några sekunder till innan jag dödade honom. Det var i det ögonblicket han började prata. 'Roza.' Hans röst hade samma underbara djup och accent ... den var bara kyligare. 'Du har glömt lektion ett: Tveka inte.'"Roses värld rasar samman när hon måste välja mellan att stanna som beskyddare åt sin bästa vän Lissa eller hålla sitt löfte till Dimitri. De hade varit helt överens om att de hellre ville dö än leva som själsdöd mördarmaskin, som strigoi. Och nu är Dimitri en strigoi. Rose väljer att lämna Lissa och skolan och reser till Ryssland för att leta upp Dimitri. Det är inte lätt att hitta en person som inte vill bli funnen i ett så stort land, det tar tid. Under den tiden lär Rose känna Dimitris familj och hur det är att leva utan för skolan. Till slut, efter många, många nätters jakt, är det rätt strigoi hon fångat. Men hur lätt är det att döda den man älskar? Ett ögonblicks tvekan och allt vänds upp och ner!Titel: Löftet
Författare: Richelle Mead
Antal sidor: 528 sidor
Betyg: 5/5
Bästa karaktär: Dimitri har ju blivit Strigoi nu ju. Men han är även den vanliga Dimitri för mig. Man liksom ser att det finns lite Dimitri där inuti.


Jag älskade den här boken. Detta är ju den 4:e delen i den underbara serien Vampire Academy. Jag tycker att den här boken är lätt den bästa ÄN så länge. Håller ju på nu med Andens kraft vilket är den 5:e delen. har ju läst klart 5:an, men ligger efter med tid att recensionera!

Det bästa med boken var att det var verkligen spännande! Man satt liksom och gömde sig bakom täcket och tankarna far omkring hej vilt.

Jag kunde inte sluta tänka på Dimitri och Rose när boken var utläst. Bara den här boken var en perfekt kärleksbok i sig och så trodde jag inte på att den här boken skulle ha så mycket att erbjuda eftersom hon är själv i Ryssland. Men den var DUBBELT så mycket bättre än jag trodde att den skulle vara.


Finns ju inte så mycket att säga, förutom att serien är grym och alldeles underbar!!
julia / favorit film

Jag har nu gått och kärat ner mig i I morgon när kriget kom böckerna. Jag har dessutom sett filmen, When the war began. Det var riktigt bra och det var första gången jag inte vart besviken över en film som jag redan hade läst boken på. Men den här höll måtet och överraskade mig stort! Jag måste säga att alla karaktärer var precis som de hade beskrivits i boken och "helvetet" var alldeles perfekt! Och..Åh så bra filmen är.Handling för filmen:
Sju ungdomar ger sig ut för att leva vildmarksliv under några dagar. När de kommer tillbaka till civilisationen gör de en hemsk upptäckt: husen är tomma, hundarna döda, strömmen är borta och telefonerna har slutat fungera. Snart klarnar bilden: deras hemstad har invaderats av en fiendehär och deras föräldrar och vänner har blivit tillfångatagna. Nu måste de fly.
De drar sig tillbaka till den undangömda dalgång som kallas Helvetet. Där bildar de en gerillagrupp för att göra motstånd mot ockupationsmakten.P.S jag har nu läst ut del 5 av Vampire Academy. Grät floder och jag ska ska snart börja på sista delen...Hatar när en serie tar slut :( detta är min absoluta favorit serie!


julia / musikal av Sweet Valley High

Jag är ett STORT fan utav Tvillingarna och har varit det sedan jag har varit riktigt liten. Jag är ett fan fortfarande och köper alla böcker som jag kommer över loppis vis.
Ni vet ju att det finns en gammal 80-tals serie som handlar om dom va? Men nu tänkte dom nämligen göra en musikal utav serien!
Mina förväntnigar är skyhöga och jag hoppas att det blir en dunder bra musikal film! =)

julia / i skuggan av San Siro

Martin Bengtssons pojkdröm gick i uppfyllelse då han endast 17 år gammal fick ett proffskontrakt med den italienska fotbollsklubben Inter. Nio månader senare vaknar han upp på ett sjukhus i Milano efter att ha försökt ta sitt liv. Vad hände egentligen och hur kunde allting bli så fel?

Martin Bengtsson hade som så många andra ungdomar en dröm om att bli fotbollsproffs. När han var tio år gammal bestämde han sig. Han tränade tre timmar dagligen, försakade skola och vänner och till slut gick hans dröm i uppfyllelse. På två år tog han sig från en liten kvartersklubb IK Sturehov, via Örebro SK till spel i allsvenskan och slutligen ett proffskontrakt med Inter i Italien.


Titel: I skuggan av San Siro
Författare: Martin Bengtssont
Antal sidor: 169 sidor
Betyg: 3/5
Bästa karaktär: Finns inte så många att välja på, då det var en väldigt kort bok och man hann liksom inte "lära känna" karaktärerna på riktigt.  Men jag tycker bäst om Martin och hans berättelse.
Idag kollade jag in på skolbibilioteket. Kollade på "nyheterna" och fick syn på denna bok. Gissa hur många gånger jag har pillat på den på Bokia men inte köpt den? Och så fanns den på mitt SKOLBIBLIOTEK! Hurra! Och några timmar senare så var den utläst.

Den här boken är väldigt ledsam och sorglig. Samtidigt som det är jätte intressant att läsa om hans äventyr i Inter så är det samtidigt jätte hemskt.

Och det här är ju en sann historia också. Inte någon påhittad. Det här har HAN upplevt och det är hemskt. Att ungdoms akademin i fotboll är så tuff visste nog ingen, förän dom har läst boken. Jag visste inte att det var så tufft att vara ungdomsproffs i Italien.

Det är inte bara fotboll i den här, det är tränarbråk, mobbning, sex, kvinnor. Men det är så fotboll är, har man inte mer skinn på näsan så går det såhär. Tråkigt men sant. (utan kritik till Martin)


Jag tyckte boken var lite kort, man hann inte komma in i den. Det är inte den bästa fotbollsbok jag har läst. Det är Zlatans, och det krävs mer än en bok på 169 sidor att slå hans bok. Men den här boken var också lärorik på egna lilla vis och jag gillade den ändå.

julia / skuggkysst


För sent. Dimitri och jag såg honom samtidigt, men Dimitri var närmast. Blekt ansikte. Röda ögon." Det är vårtermin på S:t Vladimirs skola för vampyrer. Rose Hathaway ska snart ta sin high school-examen och lämna internatet tillsammans med sin vän Lissa. Rose ser fram emot ett nytt liv utanför skolan, men efter sin vän Masons död under jullovet har Rose mått fruktansvärt dåligt. Hon ser oförklarliga, skrämmande saker, har svårt att koncentrera sig och om nätterna drömmer hon hemska mardrömmar. Det känns som om hon håller på att bli tokig och hon är så arg! Rose bär också på en hemlighet, som hon inte ens berättat för Lissa: Hon är förälskad i sin handledare Dimitri. Och nu verkar det som om han också är beredd att visa sina känslor för Rose. Men tyvärr är det inte tid för kärlek, utan krig. En stor grupp onda vampyrer, strigoi, anfaller skolan och det blir många smärtsamma förluster ...


Titel: Skuggkysst
Författare: Richelle Mead
Antal sidor: 459 sidor
Betyg: 5/5
Bästa karaktär: Jag tycker om alla om jag ska va ärlig. Rose, Dimitri, Lissa, Adrian, Christian. Så jag kan inte välja en utan jag väljer alla!


Fruset blod, Törst.
Ni kommenterade att böckerna skulle bli bättre och bättre. Ni hade rätt, även om det här är bara den 3:e delen så jag ... förälskad.
Jag har också precis läst ut Löftet, och den var enligt mig den bästa boken hittills. Fytusan vad bra den var!
Den här boken var riktigt bra, och tårarna fallde ner. Det är så himla kul att läsa om Rose, jag tycker hon är skit häftig. Hon var verkligen förändras genom böckerna till en bra grej. Inte dålig.
Och så tycker jag att spänningen mellan Dimitri och Rose är magisk. Och när han vart biten, så kände jag mig tom och sorgsen. Precis som Rose.
Och jag kan inte sluta gilla Christian. Han är så bra, och han är helt rätt för Lissa känner jag. Plus att han och Rose tänker likadant.
När jag läste dom här böckerna, så får Vampire Academy framstå Twilight som skit tråkigt och dåliga filmer. Ner med Twilight och upp med VA!

Har ni inte läst Vampire Academy så, LÄS DEN! Ni blir inte besvikna. Ni kommer bli frälsta över hur bra serien är!


julia / vampire academy

Just nu är jag inne i ett sådant kalla Vampire Academy träske. Det enda jag tänker på är Rose och Dimitri. Hela tiden.
Men böckerna är så bra! Har nog aldrig läst en bättre serie. Åh, det känns som om jag har träffat min andra hälft. (förutom elin då, haha)

julia / Ett år senare

I höstas fann Murphy, Leeda och Birde äntligen kraften att stå på egna ben och ge sig ut i världen. Men ett år har gått och medan persikorna mognar återförenas de på Darlington Orchard.
Murphy valde New York och lämnade sin pojkvän kvar i Bridgewater. Nu måste hon åter möta den hon en gång vände ryggen till.
Leeda tror att hennes besök hemma kommer att vara över snabbare än hennes nya storstadspojkvän hinner stoppa en taxi men ett oväntat arv lägger ett stort ansvar på hennes axlar.
Birdie får en snabbkurs i hur man släpper taget och lär sig hur man går vidare även när hjärtat verkar brista.

Titel: Ett år senare (tredje och sista delen i Persikosommar)

Författare: Jodi Lynn Anderson

Antal sidor:

Betyg: 4/5 persikor

Bästa karaktär: Grey, även om inte har varit med sen första boken tyckte jag om honom på direkten. Han är lugn, lite elak ibland, snäll. Precis en sådan kille Leeda borde ha.

 

Det var ett tag sedan jag läste Persikosommar och Sedan kom hösten, men ju längre jag kom in i boken började allt hamna på plats.

Dom här böckerna är roliga, spännande, sexiga, sommriga, glada. Den här boken får mig att längta ännu mer till sommaren än vad jag redan gör och så blir jag så sugen på att också ha en liten gård med växter och djur.

 

Men som nästan alltid så tycker jag att den här boken och den första är dom två bästa. I den här boken knyts säcken ihop och vi fick ett lyckligt slut för allihopa.

 

En annan sak är att Murphy, Leeda och Birdie förändras i den första boken. Men nu i Ett år senare så känns det som om dom går tillbaka till sina roller som dom hade i första boken. Precis som om dom aldrig hade förändras, vilket dom hade.

Det kändes som om dom gick back och var tvunga att börja om att förändras. Svårt att förklara. Haha.


julia / shopping lista

 

Jo, jag ska ju till London i vår. Och det första jag tänker inhandla är dom här böckerna ovanför. Fotbollsböckerna är nästan viktigast enligt mig. Då jag älskar att läsa fotbollsbiografier, och fotbollsbäcker i övrigt.

Dock så kanske jag inhandlar fler böcker, om jag hittar Feber,Frost och För evigt av Maggie Stifwater så tänker jag köpa dom. Kanske Hush Hush serien också?

Jag ju har lovat mig själv och min lärare att börja läsa mer på engelska. Så om ni har några tips på några bra bokhandlar i London så hör gärna av er. Har hört att dom har något alldeles extra dom engelska bokhandlarna =)


julia / fruset blod

Rose ska gå igenom ett lämplighetstest för beskyddare. Testet ska ske hemma hos en beskyddare utanför skolområdet. Och det är bara hon och hennes intruktör, Dimitri, som ska åka! Och resan tar fem timmar! All glädje och förväntan inför testet försvinner dock så snart de når resans mål. Det är något som är väldig fel i det ensligt belägna huset ... Det Rose och Dimitri upptäcker försätter S:t Vladimirs skola i högsta beredskap. Eleverna och deras familjer evakueras till en lyxig och avlägsen skidort för att kunna fira en säker och strigoi-fri jul tillsammans. Men det blir tyvärr inte så många mysiga skidturer för Rose: Dimitri är väldigt intresserad av en annan kvinna, Lissa måste uppföra sig ordentligt och Roses vän Mason försöker visa hur mycket han gillar henne. Tyvärr vill Mason också imponera på Rose och det är början till en fullständig, iskall katastrof för alla inblandade.

Titel: Fruset blod

Författare: Richelle Mead

Antal sidor: 335 sidor

Betyg: 5/5

Bästa karaktär:

Här är min recension på Törst som är den första delen i Vampire Academy


Som sakt, jag sitter ännu en gång fastklistrad framför Vampire Academy. Finns det någon bättre vampyr serie? Nej det finns det inte. Twilight slår inte dom här böckerna. Inte i spänning, inte i karaktärsdrag, inte miljöer, inte i kärlek, i inte fights. Inte i nånting.

Jag älskar Rose, och Dimitri och hela deras förhållande. Hur olika dom är med varandra, och hur dom håller förhållandet hemligt. Jag älskar alltihop.

Den här boken var mer spännande än Törst, och några gånger fick boken mig att rysa. Det gillade jag, jag saknade lite spänning i Törst, men nu i Fruset blod fanns spänningen hela tiden och jag visste aldrig var som skulle hända.

Jag rekomenderar till er alla, läs den här serien. Du blir inte besviken!


julia / jellicoe road


Jellicoe road har det snackats om väldigt mycket i bokvärlden. Nu har vi svenskar fått turen att den kommer till Sverige den 15 maj 2012!

Jag tror och hoppas att den kommer vara väldigt bra, och plus att jag tycker att omslaget är riktigt snyggt och mystiskt!

Ni kan även följa den här bloggen där Katarina jobbar med att översätta boken! Dock så kan det förekomma spoilers om boken. Spännande spännande säger jag!

Vilket omslag tycker du är snyggast? Jag måste säga att det Amerikanska omslaget är mycket snyggare.julia / bookshelf tour på youtube

ibland kan jag sitta i flera timmar och kollar på olika klipp som människor har lagt upp. Gissa vad det är vad som dom filmar? Jo, sina bokhyllor! Även om de flesta är på engelska så kan jag inte sluta bli så peppad till att göra en egen bookshelf tour. Jag tycker det är jättekul att kolla in i någon annans bokhylla, och se vad han/hon har för böcker! =) Book haul är också riktigt roligt att kolla på!
Den sista är min favorit!

julia / Bokomslagsduell #2

Och då var det dags för andra omgången av Bokomslagsduellen. Den här gången ut är ... En serie om Jennie som jag har läst. Och också tipsat om serien här på bloggen förut.

 

Jag har ju alltid tyckte om dom här, tycker dom känns lite rockiga, snygga, och passar perfekt in på beskrivningen på henne. Favoriten här är lätt...TREAN! Galet snyggt omslag. Känns lite high-school feeling också.

 

min första tanke var när jag såg dom nya omslagen var "vafan har dom gjort?!". Ärligt så tycker jag inte om ettan och tvåan, trean går väl an. Men inte ettan och tvåan. Så tråkiga och ja, tråkiga. Dom är så neutrala och jordnära. Jag vill ha lite färg!

 

Slutsats: Här vinner dom översta lätt. Jag tyckte inte alls om de nya omslagen. Så, vinnaren är dom "gamla" omslagen!

 

 


Handling för Jennie serien.

 

Först tänkte Janie inte så mycket på bilden av den lilla saknade flickan. Hon var bara ett av de många barn som försvunnit spårlöst och som nu efterlystes av sina förtvivlade föräldrar. Janie hade sett hundratals liknande bilder förut.

Men plötsligt slog det henne. Hon kände igen den där lilla flickan, som enligt texten försvunnit tolv år tidigare i ett köpcentrum. Och hon kände igen den prickiga klänningen! Den klänningen hade varit Janies älsklingsplagg.


Det hela verkade så otroligt, som en hemsk mardröm, men hon kunde inte komma ifrån tanken. Flickan på bilden var hon själv ...


julia / förlorad ängel

SPOILERVARNING!

 

Noras lycka med Patch som skyddsängel blir kortvarig. För hon misstänker snart att han vill henne illa och bryter därför deras band. Patch svarar med att genast börja dejta Marcie, Noras värsta fiende och verkliga plågoande.
Det går så långt att Nora inte bara fruktar för sitt eget liv utan också börjar misstänka att det är Patch som ligger bakom mordet på hennes pappa. Kan Nora lita på sin skyddsängel?Är hans hemligheter farligare än hon någonsin kan föreställa sig?

 

 

Titel: Förlorad ängel

Författare: Becca Fitzpatrick

Antal sidor: 317 sidor

Betyg: 5/5

Bästa karaktär: Förra på Fallen ängel svarade jag Patch. Han kommer alltid vara min favorit i dom här böckerna. Patch växer i mina ögon för varje ögonblick han säger något. Fytusan vad underbar han är!

 

Okej, först ville jag inte läsa den här. Efter jag hade läst handlingen på Förlorad ängel. Jag gick nästan upp i taket när jag läste att "Noras lycka med Patch som skyddsängel blir kortvarig." Det var ju bara för helt fel!

Jag vart riktigt upprörd och tänkte bara på det. Jag kunde inte mig tänka dom två inte tillsammans och jag tänkte absolut inte läsa den för jag ville inte bli besviken. Dock så vart jag inte besviken, jag vart överraskad över boken.

Den här boken får upp i höjden och toppar just nu som etta över mina favorit böcker. En annan sak som var grymt med boken var att jag kunde inte gissa till mig vad som skulle hända. Liksom, jag kunde inte gissa att Rixon skulle lika ond som han var, heller att Scott skulle bli en Nefilim.

Och ärligt trodde jag inte att Nora och Patch skulle bli tillsammans igen, men fel hade jag och det är jag glad över.

 

Herregudarns, DOM HÄR BÖCKERNA ÄR SÅ JÄVLA BRA!

 

ja, detta är i min klass grupp på facebook. Jag var ju bara tvungen att få ut det någonstans och det hamnade på klassgruppen. Men dom börjar bli vana att jag kan babbla på om böcker, och om fotboll. Här hade jag precis läst handligen för Förlorad ängel och som ni ser, var jag förkrossad...Haha.


julia / Bokomslagsduell #1

Tänkte börja med något nytt här på bloggen, nämligen Bokomslagsdueller. Vi (jag) kommer att ta en bok/serie och jämföra olika bokomslag som finns. Det kommer nog bli kul! :)

 

Och först ut är ... Persikosommar! Det finns 3 hela delar. Jag har läst Persikosommar och Sedan kom hösten men inte Ett år senare. Men har den i bokhyllan.

Jag tycker om dom här, känns lite sommriga och jag skulle absolut ta upp nån utav böckerna i affären. Här gillar jag mest första boken. Snyggt typsnitt och inte till krånglat.

Jag gillar dom här med, men dom är lite mörka och lite för tråkiga enligt mig. Första omslaget ser ju hur tråkigt ut som helst? Dock gillar jag trean mest.

Slutstatus: Jag gillar pocket omslagen mest. Så dom vinner den här rundan!

Har ni läst någon av böckerna? Och vilket omslag tyckte ni var finast?

 

 

 


julia / när jag lät dig gå

Mia är hyllad cellist och Adam har slagit igenom som rockstjärna.
Adam lever ett hårt liv i strålkastarljuset med en känd flickvän vid sin sida. Men han kan inte glömma Mia. Varför rann deras förhållande ut i sanden? Varför slutade hon höra av sig? För att han gav henne tillåtelse att lämna honom … bara hon inte släppte taget om livet… den där dagen när han vakade över henne på sjukhuset. Och hon låg i koma. Kunde hon verkligen höra honom då? Adam får ett dygn ensam i New York. Samma kväll ska Mia ge en konsert. Han smiter in och lyssnar. Efteråt blir han kallad till Mias loge …

Titel: När jag lät dig gå
Författare: Gayle Forman
Antal sidor: 300 sidor
Betyg: 3/5
Bästa karaktär: Hm, i Om jag stannar så valde jag Mias föräldrar, men eftersom dom inte är med i När jag lät dig gå så kan jag ju inte välja dom. Så jag väljer Adam, iaf om han är en skit stövel ibland. Men han är snäll och över upp till öronen kär i Mia.
Andra böcker i samma serie: Om jag stannar
Hm, såklart hoppades jag på att det skulle bli Mia och Adam tillslut. Böckerna har en fin kärlekshistoria, men jag vet inte vad författaren vill få ut av dom här böckerna?
Jag vet inte riktigt vad jag tyckte om den här boken. Den är mellanting.
Men annars var det en helt okej bok/serie. Böckerna är jättebra att läsa om man inte är sugen på någonting alls, eller att ha vid sidan om när man läser en bättre bok. Jag ångrar absolut inte att jag läste böckerna!


julia / jag är zlatanI "Jag är Zlatan Ibrahimovic" ger han en helt ny och skakande bild av uppväxten i Rosengård. Med sina egna ord berättar han om papporna från den fina sidan av stan som försöker få honom utslängd från Malmö FF. Han berättar om kampen och striderna i Ajax, om köpet till Juventus, succén i Italien och spelskandalen som höll på att förstöra hans karriär. Han berättar om Inter och segrarna, om Mourinho, målen och de stora stjärnorna. Han berättar om Helena, barnen och om livet bakom strålkastarljuset. För första gången avslöjar han precis vad som hände med Pep Guardiola i Barcelona.


Titel: Jag är Zlatan Ibrahimovic
Författare:
Zlatan Ibrahimovic & David Lagercrantz
Antal sidor:
432 sidor
Betyg:
5/5

När jag såg att Zlatan själv, skulle ge ut en självbiografi hoppade jag upp ner. Det var ren lycka. Det finns ett par antal böcker om Zlatan, men han själv har aldrig varit med och skrivit i böckerna. utan, det här är hans egen bok.

Men den här boken är mer än en vanlig biografi. Det är mycket om hans barndom, och om Malmö. Om att han "dribblade" för mycket och för att han var "mörk". Det är inte en glans alltid att vara en fotbollstjärna.
Jag tyckte verkligen om den här boken, och alla borde verkligen läsa den. Oavsett om man inte tycker om fotboll eller Zlatan, så borde man läsa den.

Ibland kan jag tycka det är lite sjukt att vi har en värlsspelare från Sverige. Jag menar, han har varit på toppen ett tag. Haft de bästa som tränare, spelare, motståndare, lagkamrater. Och lyft upp ett helt lag som har varit på väg att falla ihop till att vinna serien. Magiskt!


All cred till David som har skrivit boken, han har lyckats att det låter som om något Zlatan skulle kunna berätta. Allstå, jag hör Zlatans röst när jag läser boken. Det tycker jag är så ganska så fantastiskt gjort utav han.


Loobook på utflykt!

Jag och Elin, var inne i Katrineholm och väntade på våran buss hem till Vingåker. Vi frös som tusan, så vi gick in på ett Möbelmagasin bara för att värma oss. Vi trodde då att det bara skulle vara möbler och sånt. Men, ju längre in i "affären" vi gick kom vi till böckerna. Det var ett riktigt bokhav vi hade hamnat i. Och det fanns allt! Allt ifrån sago böcker till gamla romaner. Vi var där inne i 40 minuter? Ja, bussen. Vi tog en senare...

 

Jag kom hem med en sago bok från alla världens hörn, Tom Hyman bok (läs Blå dunster med honon, mega bra) och en roman, har en till av samma författare. Grymt bra! :)

 

Glöm inte frågestunden! :)

 


elin / fyndiga fynd

Idag hittade jag och Julia en helt underbar affär. Ett gammalt magasin med antika fina saker. Och vilket utbud utav böcker. De hade byggt upp ett litet bibliotek längst bak och hela väggarna fulla från golv till tak. Passade på att lägga till fler böcker i min Ulf Lundell samling. Åh vad glad jag blev. 7 böcker för 90 kronor. Det kallar jag fynd. Brukar ni fynda böcker?


FRÅGESTUND!Vi tänkte att eftersom det har kommit upp frågor från er läsare bland kommentarerna, att det är dags för en frågestund. Så fråga vad ni vill om oss, kanske vad Elin har för färg på tandborsten, eller kanske om vad Julia har för märkesglasögon eller kanske helt enkelt spontana frågor om livet i övrigt, böcker eller om bloggen. Så passa på! Fråga det du alltid undrat.

julia / törst

Jag är lite nyfiken på alla andra vampyr serier som finns. Tex, True Blood, Vampiares diaries. Finns det fler? Ingen aning...Dock nu så har jag läst den första i Vampire Acedemy.

 

 

Efter två år på rymmen är Rose och Lissa tillbaka på S:t Vladimirs skola - en ganska ovanlig internatskola för unga vampyrer, moroi, och halvvampyrer, dhampirer.


Lugna, eftertänksamma Lissa Dragomir är en moroiprinsessa, en dödlig vampyr med magiska krafter. Hon måste hela tiden skyddas mot de odödliga strigoi, de farligaste och mest blodtörstiga av alla vampyrer. 

I hetsiga och rappkäftade Rose Hathaways ådror flyter människoblod och vampyrblod i en kraftfull blandning. Hon är en dhampir, och hon är Lissas bästa vän. De onda strigoi har svurit att Lissa ska bli en av dem, och det är Roses uppgift som beskyddare att försvara Lissa - till varje pris.å

 

Titel: Törst

Författare: Richnell Mead

Antal sidor: 336 sidor

Betyg: 4/5

Serie: Vampire Acedemy

Bästa karaktär: Det här är nog första gången jag kommer säga huvudpersonen. Rose är kaxig men ändå snäll. Hon bryr sig inte om folk säger om henne, och jag skulle gärna vilja vara kompis med henne! :)

 

Jag har nog hittat min favorit serie. Att en vampyr serie skulle intressera mig skulle jag aldrig tro. Liksom, blodsugande människor? Men, Vampire acedemy är mer än tonråsvampyrer.

 

Det jag gillade med den här boken är att författaren har krasslat in så man får "high-school" feeling. Det tycker ju jag om att läsa. Dom har liksom en "bal" och populära människor och människor som är utstötta. Det var inte bara vampyr snack utom vardags saker, tex killar. Tummen upp för det!

Dock så var det inte så jätte mycket "spänning". Det var en små händelser istället för två jätte stoora händelser. Vet inte hur jag ska förklara haha.

 

Men jag rekomenderar boken starkt! Och ni kommer förmodligen bli lika besatt av den som jag blev.


julia / imorgon när kriget kom

Sju ungdomar ger sig ut för att leva vildmarksliv under några dagar. När de kommer tillbaka till civilisationen gör de en hemsk upptäckt: husen är tomma, hundarna döda, strömmen är borta och telefonerna har slutat fungera. Snart klarnar bilden: deras hemstad har invaderats av en fiendehär och deras föräldrar och vänner har blivit tillfångatagna. Nu måste de fly.
De drar sig tillbaka till den undangömda dalgång som kallas Helvetet. Där bildar de en gerillagrupp för att göra motstånd mot ockupationsmakten.
Ett spännande och skrämmande scenario av krig och motstånd, där läsaren möter den enskilda människans förändring och utsatta position i en krissituation.

Titel: Imorgon när kriget kom
Författare: John Marseden
Antal sidor: 265 sidor
Betyg: 4/5
Bästa karaktär: Den här är svår, för jag tycker om alla karaktärer. Robyn för att hon är modig, Lee för att han är smart, Homer för han är så fyndig, Corrie för hon kvicktänkt, Kevin för han är besyddande, Ellie, för hon är modig och har många erfarenheter, Fi, för hon förändras ständigt hela tiden och visar upp sidor som ingen visste att hon hade.


Den här boken är lärorik, sorglig, och framför allt spännande! Jag trodde jag skulle bita av alla mina naglar när jag läste denna bok. Men fy tusan vad den var bra och spännande, spännande, spännande, och återigen spännande.
Alla borde verkligen läsa den, om jag var en lärare som undervisade jag skulle jag tvinga mina elever att läsa den här och sedan skriva en lång uppsats om hur det skulle vara att leva gömd under att pågående krig.
Den är så hemsk på alla sina vis. Tänk att leva mitt under ett krig i sitt land? Och, att veta att familjen och hela byn är fångna? Alla känslor som dom har beskrivs så bra, och man sätter sitt verkligen in i deras situation.
Den här författaren har skrivit en av världens bästa serie, och jag har nu blivit ett stort fan. Visste ni också att den här boken finns på film? Är den lika bra som boken? Jag tänker se den oavsett!

julia / nöjd

Kolla kolla kolla vad jag har i min ägo. The Tales Of Beedle The Bard. Hur nice är inte det? Jag får tacka min vän Alice för denna. Jag kommer läsa den ganska snart, har bara några böcker att läsa först.

Gästrecension av Alice Andersson #3

Här kommer en till gästrecension utav våran vän Alice, som också älskar att slukas upp utav böcker. Hon har läst ut Flyga högt av Katarina Von bredov och ville tipsa om den på våran blogg! Trevligt trevligt!Vendela är 15 år och ska precis börja 9:an, äntligen får hon träffa Nils igen. Vendelas bästa kompis Tove är nästan ihop med Nils bästa kompis, och då är det ju självklart att Nils och Vendela ska bli tillsammans? (Vendela är visserligen kär i Nils, men ändå.)
När man går i skolan finns det oskrivna regler, som vart man ska sitta, vilka man ska umgås med och så vidare. Men tredje dagen kommer en ny tjej till klassen, Silja. Hon struntar fullständigt i alla oskrivna regler och vänder upp och ner på tillvaron. Vendela börjar tvivla på vem hon egentligen är kär i, är det inte Nils som det varit så länge? Och hur blir det nu när allas "Makt"-platser ändras?

Titel: Flyga högt
Författare: Katarina von Bredow
Antal sidor: 315 sidor
Betyg: 5/5
Bästa karaktär: Hm, Silja tror jag. Hon vågar göra sådant som ingen annan vågar, hon står för vad hon tycker. Rätt lik boken "Tusen gånger starkare" nu när jag tänker efter.. Men Silja då som sagt.

Jag måste erkänna att jag hade rätt höga förväntningar på boken, jag har läst alla Katarinas böcker tror jag. Men denna gjorde mig inte besviken!  Jag läste den på bussen, när jag åt, och långt in på natten, man vill inte lägga i från sig den helt enkelt! Jag kan väl kanske inte kalla den "spännande", men det var verkligen så att man bara var tvungen att läsa ännu mera!
En bok jag starkt rekommenderar!

Elin / Julklappsböcker


Dessa böcker, tillsammans med dem här två är mina nyaste i bokhyllan. Ulf lundells (som förmodligen är den bästa författaren i världen) bok köpte jag till mig själv i julklapp. Mest för att jag tyckte jag förtjänade den.

Den andra utav Alex Schulman "Att vara med henne" har jag haft en stark vilja att läsa igenom enda sedan den kom ut och nu är den min. Fick den utav Mamma i julklapp. Tack snälla!

julia / Sommar i New york

Sommar i New York är den andra boken om Carrie Bradshaws tonårstid. I den första, The Carrie Diaries , fick vi följa Carries sista år på high school och vi fick veta hur det gick till när hon bestämde sig för att flytta till New York. Nu är det sommar, hon befinner sig i sina drömmars stad och går en skrivarkurs på college. Dessutom har hon träffat en ny kille. Allt är helt perfekt, men Carrie upptäcker snart att livet i New York har en baksida .Titel: Sommar i New York
Författare: Candace Bushnell
Antal sidor: 397 sidor
Betyg: 4/5
Favorit karaktär: Capote, även om jag inte tyckte om honom i början så började jag gilla honom mer och mer under bokens gång. Kanske för att visar sig att han är snällare än vad man tror och det var synd att inte Carrie kom på tidigare att det är Capote hon gillar!


Jag vart bara sugen på att se Sex and the city 2 när jag läste denna bok och man kan ju inte låta bli att älska den. Den är underhållande, nytänk och Candace beskriver New York jättebra och Carrie med för den delen. Jag tyckte om att man får veta exempel, att Samantha var påväg och gifta sig. Kanske därför hon är emot bröllop nu?
Det enda negativa med den här är att jag saknar Charlotte. Både Samantha och Miranda kommer tidigt in i boken medans Charlotte kommer in på dom sista sidorna.

julia / 2011:as utgivning av böcker.

Detta år har varit ett fantastisk bokår. För mig och för alla bra böcker som har kommit ut iår. Jag har då inte läst allihopa som är på bilden, och det är inte alla böcker. Men det är dom böckerna jag tycker verkar bra. Måste läsa vampire academy snart. Jag har precis läst ut Sommar i New york. En mycket bra bok!
The Carrie Diaries. Julias recension.
Mycket mer än så. Elins recension.
Gå på djupet. Julias recension.
Jag är tyvärr död och kan inte komma till skolan idag. Julias recension.
Mycket mer än så. Julias recension.
Den vita katten. Julias recension.
Kär i kärleken. Julias recension.
Baristas, andra boken. Julias recension.
Feber. Julias recension.
De utvalda, tankeläsaren. Julias recension.
Beastly, ett odjur. Julias recension.
Mitt perfekta liv. Julias recension.
Men några stycken har jag ju läst! Dock så vill jag gärna läsa fler, tex hunderspelen, förlorad ängel, när jag lät dig gå, fyra dagar fyra nätter, mm. Innan alla 2012 böcker kommer ut.
Topp 5
1. Jag är Zlatan (har ej skrivit en recension, kommer!)
2. De utvalda, tankeläsaren
3. Gå på djupet
4. Feber
4. Ensamma hjärtan och hemlösa hundar

elin / drive

Den namnlösa föraren (Ryan Gosling) lever ett lågt liv och arbetar som mekaniker. På nätterna, kör han flyktbilar åt rånare och inbrottstjuvar. Enligt hans egna regler. Ge honom tid och plats, så är han där fem minuter. Men bara fem minuter. Han deltar inte på något annat sätt än att han bara kör med en tandpetare i mun och bruna läderhandskat, något som han är jävligt bra på. Med polisen i baken kör han lungt och sansat och gasar när det behövs och han undviker polishelikoptrar och andra hot. 

Inom en kort framtid träffar han Irene (Carey Mulligan) som bor brevid honom med sin son Benicio. De börjar tycka om varandra mer och mer men så snart Benicios pappa och Irenes pojkvän kommer hem från fängelset blir allt mer komplicerat. Det går inte många dagar innan pojvännen blir misshandlad och hotad för skulder han har. Detta får den namnlöse föraren reda på och erbjuder sig att köra bilen när pojkvännen ska råna, så att han får ihop alla pengar. De planerar tillsammans ett rån, men ingenting blir någonsin som man tänkt sig och hela planen far åt skogen. Snart har föraren en massa maffiamedlemmar, mer förbannande än någonsin i ryggen med vapen och med motiv att döda. Vad de inte vet, är att föraren är minst lika farlig som dem. 

Jag har sett världens bästa film tror jag. Egentligen är inte Action min grej, men den här var något utöver det vanliga. Att universums snyggaste karl spelade huvudrollen skadade ju inte heller det minsta. Han gjorde hela filmen när han gick in i sin roll som den lite tyste, men endå synlige och välbehövliga förare. Det uppstog kärlek också, och det tycker jag är så himla himla fint. Varje gång.
Har du inte sett Drive, så borde du verkligen göra det. Trailer kan du se HÄR.

Gif'sen är lånade från tumblr.

julia / 3 disney nyheter

Jag älskar ju disney och såklart har jag koll på vilka filmer som kommer ut i år. Dock så kan dom här filmerna ta uts från produktion.
John Carter
Kommer ut i Juli 2012
John Carter, en Civilkrigsveteran, blir transporterad till Mars och blir tillfånga tagen av av fyrarmade gröna marsianer.


Modig

Kommer ut den 31 Augusti 2012 och detta är första Pixar filmer med sagostuk. Spännande! Filmen heter Modig på svenska.
I ett robust och mytisk Skottland bor den impulsiva prinsessan Marida. Även om hon är av kunglig börd, så skulle hon hellre vara en duktig bågskytt. Marida måste kämpa mot naturens oförutsägbara krafter, magi och gammal, ondskefull förbannelse i detta actionäventyr på höglandet.

Kan ni gissa vad detta är? Jo, det är Trassel ever after. Allstå, fortsättningen på Trassel. Om jag längtar? Jaaa. Ja, gud vad jag längtar!

julia / harry potter bokomslag

Dom engelska omslagen. Lite tråkiga enligt mig men samtidigt talar dom till mig att ta upp böckerna för att kolla på dom. Dom här är ju liksom "original" omslagen.
Svenska omslagen. Jag tycker dom är skit snygga, bland dom bästa omslagen. Jag skulle definitivt ta upp en utav böckerna i en bokhandel.
Ukrianska omslagen. Allstå, min tanke är att Harry Potter INTE är barnslig. Tycker dom är lite för "sagofilm" över dom. Och liksom, Rappi Notter? K-o-m i-g-e-n
Franska omslagen. Också för "sagofilm" över dom. Tycker inte alls om dom. Okej, skit fula och jag vet inte vad dom tänkte med här?
Danska omslagen. Har kan vi snacka snyggt. Så jäkla snygga, och dom är så välgjorda.
Holländska omslagen. Dom känns sådär, lite mystiska och spännande.
Slutsats: Danmarks och Sveriges omslag för Harry Potter är enligt mig dom snyggaste. Mindre snygga var nog dom franska omslagen.
Vilket omslag tyckte ni var snyggast?

julia / om jag stannar

Mia lever för musik och sin cello. Hon har pojkvännen Adam vid sin sida och bästavännen Kim.
Men när Mia och hennes familj på mamma,pappa och lillebror Teddy hamnar i en tragisk bilolycka får vi följa med under hennes 24 kritiska timmar på sjukhuset. För att lära känna Mia så kollar hon tillbaka på sitt liv med sin familj, hur hon träffade Adam och Kim. Medan hon bestämmer sig för att forstätta leva eller släppa taget och försvinna.

Titel: Om jag stannar
Författare: Gayle Forman
Antal sidor: 192 sidor
Betyg: 3/5
Bästa karaktär: Hennes mamma och pappa. Coola föräldrar som alla tonåringar önskar sig att ha. Musiknördar, avslappnade, tror på Mias och Adams kärlek, var först med att gifta sig bland alla sina kompisar, fick barn tidigt.


Jag hade ju som helst inga förväntningar på den här boken, dock att den skulle bli jobbig att läsa. Och såklart hade jag rätt. Den var jobbig att läsa, speciellt när hon får reda på att hennes bror inte finns mer och då ville jag bara slänga boken i väggen för den var så orättvis.
Men det var en fin bok, den satte sina små avtyck. Men jag gillade den iaf och tyckte den var lite spännande samtidigt som jag inte tyckte om den. Jag vet inte riktigt vart jag står när det gäller den här boken än. Det återstår att se om När jag lät dig gå är precis likadan eller kanske snäpet bättre!
Jag vill verkligen läsa När jag lät dig gå som är fortsättningen.

julia / om att hitta bokmärken i biblioteksböcker och läsdagbok

Här kommer ett inlägg om ja, ett bokmärke och en läsdagbok!
Något jag tycker är jättekul att hitta gamla bokmärken som folk har använt. Dock synd att dom blir av med dom, jag har faktiskt hittat några stycken. Men nu igår när jag var biblioteket och lånade en bok så flög det ut ett vykort! Den som hade skickat det hade badat och solat i turkiet. Haha. Jag ser fram emot att läsa boken!
Min läsdagbok kommer ifrån lagerhaus.
Något annat som jag också tycker är kul är att ha en läsdagbok! Jag skriver upp vilken bok jag har läst ut, datum, och författare. På så sätt kan jag ha lite koll över vilka böcker jag har läst. Visst kan man ju tycker att bloggen är som en slags läsdagbok men jag tycker det är kul att fylla i en ny utläst bok!
Har ni någon läsdagbok? =)

Elin / Elsas världEfter en fantastisk sommar med pojkvännen Hugo är Elsa tillbaka i Stockholm och i sitt nya jobb som modeprofil på Bladet har hon fler spännande uppdrag framför sig än någonsin. Men även några små problem ...

Elsa är tillbaka, självklart med sitt entourage men även med ett gäng nya karaktärer. Hon guidar oss bakom kulisserna såväl på tidningsredaktionen och New Yorks modevecka, som på Stureplans nattklubbar och Los Angeles kändisfester. Välkommen tillbaka till Elsas värld!

Författare: Sofi Fahrman
Antal Sidor: 406
Betyg: 3/5
Favoritkapitel: En dag på jobbet med... (Gästskrivet utav Alex Schulman)

Jag följer inte trender, och jag läser inte så mycket om Stockholms nattklubbar. Ärligt talat så har jag inte stenkoll på vart alla Svenska kändisar går och tar en drink eller två. Det har liksom för mig varit helt oväsentligt. Men den här boken får mig att vilja fortsätta läsa om allt detta. Om Los Angeles kändisfester, om vad alla svenska kändisar gör på Stureplans nattklubbar eller vad som händer bakom kulisserna på New Yorks modevecka. Även om jag aldrig varit intresserad, vill jag endå läsa. 

Sofi skriver på både ett roligt och allvarligt sett och gästkapitel utav Alec Schulman fick mig att gråta utav skratt så att alla på tåget vände sig om när jag läste den. Sofi har gjort hela Mode/fashion grejen så intressant att till och med min farmor skulle kunna läsa den och att få se baksidan utav det hela är hur skrattgivande, och pinsamt som helst. Iallafall med en klantig Elsa Gustafsson i huvudrollen. Tjuvläs lite av boken här ifall ni vill.

Min recension utav första boken, Elsas Mode finns här.

julia / fallen ängel

Med sitt hånfulla leende och ögon som ser rakt igenom henne, fångar Patch omedelbart Noras uppmärksamhet. Om än mot hennes vilja och absolut mot allt bättre vetande.
Men efter en rad obehagliga händelser, vet Nora inte längre vem hon kan lita på. Patch dyker upp överallt i hennes liv, och verkar dessutom veta mer om henne än till och med hennes närmaste vänner gör. Nora måste välja; ge upp sitt motstå
nd och bli hans eller fly så långt bort det bara går. Men när sanningen om Patch börjar gå upp för henne är det för sent att fly...


Titel: Fallen ängel
Författare: Becca Fitzpatrick
Antal sidor: 228 sidor kärlek
Betyg: 5/5
Bästa karaktär: PATCH! Alla som har läst Fallen Ängel svarar nog Patch. Patch Patch heliga Patch. Hur kan man inte tycka om honom? Han är spännande, charmig, överbeskyddande, rolig. Hela paketet och Nora ska skatta sig lycklig.


Den här boken allstå, varför läste jag den inte tidigare för? Hur kan en bok ha så stor effekt på mig? Jag älskade den här boken, jag kan inte släppa den och kommer förmodligen inte göra det heller. Det är som Frost och Feber effekt. Jag kommer inte glömma den här boken på ett tag.

Jag tyckte i vissa lägen att boken var ganska lik Twilight. Om den här boken hade kommit förre Twilight så hade den lika gärnat vara där Twilight böckerna är idag - påväg att bli en klassiker. Men, skillnaden ifrån Twilight är att den här så mycket bättre. Enligt mig själv och folk som gillade Twilight ska verligen läsa den här!

Den här boken har precis allt, man blir tagen på sängen helt enkelt. Jag tänker absolut läsa Förlorad Ängel. Snart. Dock efter att ha läst handligen för Förlorad Ängel så känner jag på mig att jag kommer bli arg på Nora, eller på hennes val.

Elin / LånatInte behöver jag gå till biblioteket än på ett tag iallafall. Jag har nämligen lånat en massa böcker utav Julia som jag länge velat läsa. (Dock bara några på bilden) Så nu tror jag att jag klarar mig för någon månad eller två. Ni ska få se vad det är för böcker, lite närmare i något annat inlägg. Sedan har jag ju några fler julklappsböcker att visa er men det får också bli i ett annat inlägg! Har ni mycket att läsa för tillfället?

Förresten, Gott nytt år på er kära läsare! Bloggen firar snart fyra månader :)

julia / mitt perfekta liv

Vad är egentligen ett perfekt liv? Kan det helt oväntade vara det som visar sig vara det mest perfekta?

Macys sommar ligger framför henne, noggrant planerad, precis som hon vill ha det för att inte förlora kontrollen. Hennes kille åker iväg på "brain camp". Själv ska hon jobba i informationsdisken på biblioteket. Men det blir inte som hon tänkt sig: Pojkvännen vill att de ska ta en paus, och plötsligt dyker ett extra sommarjobb upp på cateringfirman Wish, där det jobbar ett gäng galna typer som Macy verkligen gillar.

Där finns också Wes - tatuerad, konstnärlig, en kille som säger sanningen och som är den där sorten som vänder upp och ner på ens liv. Han är precis allt det Macy inte vill ha, men ändå känner hon sig så bekväm med honom, och lyckligare än på länge. Kan det helt oväntade vara det som är helt rätt?


Titel: Mitt perfekta liv
Författare: Sarah Dessen
Antal sidor:
448 sidor kärlek
Betyg:
4/5
Bästa karaktär:
Vill ju gärna säga Wes. Men, i den här boken blir det faktiskt Delia. Hon är höggravid, och har ändå koll på allt. Hon arbetar bäst i kaos. Hon är snäll mot alla, hon är perfekt.
ELINS recension på Mycket mer än så
JULIAS recension på Mycket mer än så

Åh, att jag aldrig tröttnar på dom här böckerna. Jag kan inte låta bli att läsa dom. Men vilka böcker? Jo, dom som handlar om denna eviga kärlek, och där man vet slutet på boken 100 sidor kvar att läsa. Tex, att tjejen och killen kommer bli tillsammans tillslut.
Sarah Dessens böcker är välgjorda och kvalite. Karaktärerna är välgenomtänkta och det känns som om man är bästa kompis med dom. Hennes böcker är perfekta!

Det jag tyckte om denna bok var att man fick följa Macys förvandling. Till en tråkig person till en som man gärna frågar om hon vill följa med ut för att allt blir roligare med henne. Hon förvandlades under bokens gång och sånt tycker jag är intressant att man kan märka av det.

julia / gott nytt år och mål 2012.

Hoppas ni hade en bra nyårsafton. Det kan jag säga att jag hade!

Jag har massor med roligt inplanerat 2012, london, polen, börja gymnaisumet mm. Detta kan bli ett kanon år tror jag! Tror inte ni det?

Har ni några nyårslöften då? det har jag. Några stycken.

 

- läsa över hundra böcker,  jag kör ju från den 20:e oktober till 20:e oktober. Så jag har cirka 70 böcker att läsa innan den 20:e oktober! Från 20:e oktober 2010 till 20:e oktober 2011 läste jag bara 96 böcker!!

- läsa Sagan om ringen, eragon.

- läsa minst 10 böcker på engelska. Jag är helt värdelös på det, det är ju så tråkigt att inte förstå ett svårt ord?!

och så hakar man upp sig på det.

 

JAG ÄR REDO FÖR 2012!

 

 

 

 

 


RSS 2.0