BYTER BLOGG BYTER BLOGG BYTER BLOGG

 
Hallå på er! Nu efter många om och men så byter jag blogg! Ni hittar mig på juliasnerdroom.blogspot.com. Jag kommer blogga mer om tv-serier och filmer än bara om böcker. Ha det fint! 

En önskelista 2012

På min önskelista hittar ni det här. Lite Harry Potter saker som en gryffindor tröja samt nyckelring och en slytherinmugg. Hart of Dixie säsong 1. Tokio Hotel humaniod city live (åh, hjärtklappning). Of Monsters and mens nya skiva som är så gudomligt bra. Två fotbollrelaterade böcker. Lite andra böcker, har ju läst ut Eldens hemlighet av Henning Mankell nyss och den var så bra, måste läsa fortsättningen...Vad önskar ni er? 
 

One Directions nya bok

När jag var i Ullared och typ shoppade så handlade jag med mig One Directions nya bok för ynka 29 kronor. Jag  är inte ett inbitet fan men jag tycker om deras musik (och ska på deras konsert den 8 maj!!!). 
 
Boken innehåller interjuver och typ "det här visste du inte om Niall" tillexempel, det var intressant att läsa och några nya saker lärde jag mig nog allt. Det fanns mycket bilder och listor finns i boken. 
 
Den är väldigt tunn och är ganska lättläst så det tog inte en lång stund att läsa ut den, bara en kväll faktiskt.
 
Det var verkligen kvalite på bilderna, inget fuskbygge här inte. Dock så kunde boken få vara 50 sidor längre, boken innehåller totalt 61 sidor. 
 
Intervjuer om hur dom sökte till x-factor, vad man ska göra på första dejten, hur deras liv såg ut innan dom blev kända finns i boken med bra svar. 
 
Ja, om du är ett inbitet 1D fans så tycker jag nog allt att man ska läsa den. Det dyker upp lite nya saker i boken som jag inte hade någon aning om tidigare, och Niall, MARRY ME? 

Bibliotekslån och julpynt

Hejhej. Glad andra advent! Snart snart snart är det jullov, jag tänker bara slappa och kolla på film, och såklart läsa böcker. Ett lov skulle sitta helt rätt just nu, men om två veckor så. ♥
 
Jag har nu iveckan lånat hem 4 böcker från mitt skolbibliotek som jag tänker läsa ganska snart. Det är jag som är Caroline håller jag på och läser just nu, den har börjat väldigt bra. Caroline är så häftig! Eldens hemlighet tror jag att kommer bli en stor favorit hos mig och mina förväntningar är ganska så höga! 
 
 
Idag har jag besökt en loppis här i trakten och hittade lite fynd. 
 
Två Bland tomtar och troll för 1kr styck. I helt perfekt skick och jag vill minnas att jag en gång i tiden har ägt den vänstra, men jag har inget minne av vart den kan ha tagit vägen. I samma låda fanns också Bröderna lejonhjärta, men tyvärr utan rygg vilket var så synd! 
 
KOLLA! En tomtenisse som läser en bok, det här känns så nördigt men såklart bokhyllan också ska få bli pyntad! 

Recension: Från blogg till business - Tyra Sjöstedt

 

Jag måste börja och säga att det här nog den finaste boken jag har i min bokhylla omslaget, storleken, texten, allt är bara så fint. Det märks att Tyra har lagt ner mycket tid på sin bok. Det var inte bara text rakt ner och upp, utan hon hade delat in allt snyggt och med hjälp av färg och bilder så vart boken så mycket bättre än dom vanliga biograferna som finns, som i sin tur nästan bara består utav text.

 

Egentligen hade jag inga förväntningar på den här boken, jag visste inte vad den skulle handla om. För ärligt, vad kan en bloggare fylla en bok med?

 

 Den var förvånansvärt bra, boken var fylld med Tyras egna tips på hur man får sin blogg att växa, hur man tjänar pengar, hur man samarbetar med krångliga länder osv. Många bra tips helt enkelt!

 

Något jag gillade att läsa om var hennes barndom som hon berättade om, och när hon var modell var också väldigt spännande att läsa om! Även om jag har följt Tyra sedan början så var det mycket som kom fram och många avslöjanden, ex att Style by tyra omsätter 15 miljoner! Jag hade gärna läst lite mer om Style by tyra, för jag är så imponerad av detta storbygge.

 

Boken är väldigt inspirerande och jag tror nog att många unga tjejer där ute i bloggvärlden får inspiration och hopp om sin egen framtid. Tyra verkar vara en skön tjej och ja, jag är riktigt imponerad. Jag förstår inte hur hon hinner blogga på två bra bloggar, ha ett företag, driva sin gård, och dessutom skriva en bok! Och hon har nyss varit utbränd dessutom.

 

I slutet hade också Tyra radat upp hela alfabetet och skrivit sitt tack till den personen som hade den bokstaven. Väldigt smart och finurligt! 

 

Jag tycker boken är läsvärd, för den är full med inspiration med det finns också några allvarliga delar med. En perfekt bok att ge bort i julklapp!

 

Titel: Från blogg till business

Författare: Tyra Sjöstedt

Antal sidor: 107 sidor

 

Tack snälla Lind&co för den här boken ♥


Recension: Gilla hata horan - Johanna Nilsson

Jonna och Gloria är 15 år och bästisar. De är inte särskilt populära, men inte heller mobbade. Men så hänger de med på en luciafest och får dansa med Robin, skolans snyggaste, coolaste kille. Han verkar tycka att de är helt okej, till och med söta. Det är nästan för bra för att vara sant. 

Det är det också. Det börjar skrivas elaka kommentarer på Glorias blogg och på Facebook bildas en Hata horan-grupp. Gloria mår så dåligt att hon börjar skära sig igen. Jonna måste göra något. Gloria får inte råka mer illa ut. Hon bestämmer sig för att ge igen med samma mynt, för på nätet kan vad som helst hända. 

Vem är hora nu då?

 

Johanna Nilsson använder ett språk som får det låta så ungdomligt men ändå vackert. Hennes böcker lämnar aldrig någon oberörd. Förra året läste jag Hon gårt genom tavlan, ur ut bilden som var helt fantastisk som jag tyvärr aldrig läste klart av någon okänd anledning, men det lilla jag hann läsa så fattade jag ett tycke för den boken! 

 

Den här boken lämnade mig med massor med frågor. Det var ett öppet slut och jag är inte alls ett stort fan av det. Men på något sätt så funkade det med den här boken, det behövdes inget slut och jag tror att det var en tanke också. Att läsaren skulle få fundera själv, och att finna svaren på egen hand.

 

Boken är väldigt tunn men oj vilken tegelsten det är egentligen. Det är en mörk historia om den värsta mobbingen som finns enligt mig, nätmobbing. Även om boken endast var på 167 sidor så hann man lära känna karaktärerna, fast kanske inte på djupet men dom hann ändå genomgå en personutveckling som man såg tydligt, och jag hann se flera olika sidor av dom eftersom man fick vara i Robins huvud några kapitler och sedan vara i Jonnas huvud och följa henne. 

 

Den här boken går i ett raskt tempo och något jag gillade med boken var dialogerna! Dom kändes väldigt genomtänkta och dom var framför allt intressanta, alla sa så kloka saker! En annan bra sak med boken var att Robin vart utsatt för samma sak, men jag tror att det var meningen att läsaren ska förstå att det kan hända vem som helst. 

 

Det här är en helt klart en läsvärd bok, speciellt i skolor, från högstadiumet och uppåt. Men ta er tid att läsa den här boken! Den lämnar ingen oberörd och får en att tänka till en gång extra. Bra jobbat Johanna. 

 

Titel: Gilla hata horan

Författare: Johanna Nilsson

Antal sidor: 167 sidor


Nya fynd att ställa in i bokhyllan.

Hejhej! Häromdagen så hade jag verkligen en bra dag. Hittade många böcker på en secondhand-affär för nästan inga pengar alls! Är det något jag gillar så är att fynda billiga böcker. Vi tar en titt vad jag hittade! 
 
Eftersom Torka aldrig tårar utan handskar har fått så bra kritik av varenda människa jag mött så är jag väldigt nyfiken på att läsa hans andra böcker. Jag lyckades hitta tre böcker som han har skrivit, och för 30 kr totalt så var dom mina! 
 
Den första boken handlar om två barn som är judar och måste fly, jag tycker omslaget är så himla fint och gulligt. Jag hittade äntligen nästa del i Sagan om ringen, jag har den första boken här hemma och den är också köpt i en secondhand-affär. Jag har varken läst eller kollat på filmerna, men snart är det dags känner jag. Barack Obamas bok är säkert jättebra, men det är sååååååååån liten text och är på 500 sidor, så om den blir läst någongång får vi väl se...
 
 
Det här är en serie som jag faktiskt inte har hört talas om tidigare. Men serien verkar vara väldigt bra och lättläst. Ser fram emot att få läsa något nytt, det var längesen jag läste något övernaturligt. Har kanske nån utav er läst den här serien? 
 

RSS 2.0