Prelude - onlinetidning

Nu kan jag äntligen berätta detta roliga projekt som några bokbloggare har (jag tror att dom flesta är bokbloggare iaf). En onlinetidning! Jag tycker att det var en underbar ide av Andrea så jag kunde inte säga nej till att inte delta. Så därför är jag en skribent där nu, vilket är grymt kul och spännande. 
 
In och kika med er nu! HÄR kommer du till tidningen. 
 
 
 
 

Svarta och mörka böcker

Idag föll den första snön enligt facebook. Jag säger usch och blä, jag är inte ett stort fan av hösten/vintern. Däremot så läser jag väldigt mycket under den här perioden. Snart är det också halloween så därför jag har plockat fram mina läskigaste böcker från min bokhylla. 
 
 Beautiful dead serien har jag tyvärr inte hunnit läsa än, jag har läst blandande recensioner om den här serien. 
Den röda handsken av Holly Black är fortsättningen på Den vita katten, en bok jag jag gillade väldigt mycket. Ska försöka läsa den här, men tipsar om Den vita katten! Jättebra bok. Dracula slutade jag läsa för den för läskig, men det var några år sedan. Ska nog ta och läsa om den. 
 
 
 
 
 
 

 Glashuset av Rachel Caine håller jag på och läser just nu. Helt okej bok, det var ett tag sedan jag läste om vampyrer. 
 
Rör mig inte har jag bara läst bra recensioner om, så den hoppas jag kunna läsa nu på lovet och jag har klart höga förväntningar på den. Cinder, Varma kroppar och Nattens begär är också några böcker jag vill läsa nu i halloween tider. 

SVT:s serier

SVT kan verkligen när dom vill. Om det är någon television som är grymma på att göra TV-serier så är det SVT.Jag har gjort en lista på några serier som jag har kollat på eller vill se! 
 
Big in Japan. Här får vi följa med Ulrik Munther när han är i Japan. Är inte ett jättestort fan utav honom och hans musik, men han är väldigt duktig på det han håller på med. 
 
15 - det är mitt liv. Här har ungdomar som är i åldern 15 år fått skicka in historier som dom har upplevt. Mycket intressant att se eftersom varje film är så bra gjord. 
 
Två på resa. I det första avsnitten fick vi följa med Kodjo och Gina när dom besökte Ghana. I andra avsnittet får vi följa med Bill Skarsgård i hans L.A. Jag som älskar att resa tycker det här är bästa programmet! 
 
Portkod 1321. Detta är en ny serie som jag inte har hunnit tittat på än tyvärr, men den verkar lovande och bra! Vilken tur att jag har höstlov som börjar imorgon! 
 

Recension: Spela för livet - Michael Williams

Det här är en fantastisk bok. Skrivsättet, handlingen, karaktärerna, allt passar perfekt ihop. Men det är också en hemsk bok. Flera gånger fick jag sluta läsa för det vart för mycket, hur kan människor vara så hemska mot varandra? 
 
Deo och Innocent är mina favoritkaraktärer i den här boken, jag gillade hur Deo tog hand om sin storebror och hur dom skyddade varandra. Innocent är en så härlig kille, hela tiden när han var med så vart boken genast lite bättre. 
 
Krig skrämmer ärligt skiten ur mig, varje gång jag hör ett flygplan eller liknande tror jag att nu är det krig. Men jag måste ändå läsa om krig, är det en krigsfilm på tv så måste jag se den. Jag tycker att den här boken skulle passa utmärkt att ha som klassbok, eftersom boken inte lämnar en oberörd och väcker många känslor. Perfekt för långa diskussioner. 
 
 
Fotbollen då? Jo, man märker att den har en viktig plats i Deos hjärta. Fotbollen har en ganska viktig del i den här boken och det kommer fram tydligt. Fotbollen räddade Deo från att hamna på gatan och sniffa lim. Om folk ibland bara kunde inse att fotboll inte bara är en sport, utan något mer.
 
Det här är en bra och spännande bok, jag kunde inte släppa ifrån mig boken och det slutade med att jag låg och sträcktläste den en natt. Helt klart läsvärd och den lämnar inte någon oberörd. 
 
 
Titel: Spela för livet 
Författare: Michael Williams
Antal sidor: 235 sidor
Serie:
 
Deo och hans kompisar spelar fotboll när soldaterna invaderar deras by i Zimbabwe. Invånarna tas till fånga och misshandlas men Deo och hans handikappade bror lyckas fly och tar sig till Sydafrika. Allt de får med sig är en hemmagjord fotboll fylld med värdelösa sedlar. Hur ska de överleva?

Lucy Dillon släpper ny bok - Och så levde de lyckliga

Lucy Dillon som är en av mina absoluta favoritförfattare släpper en ny bok på svenska. Jag har sedan tidigare läst hennes böcker Ensamma hjärtan och hemlösa hundar och Hundar, hus och hjärtats längtan. Hennes nya bok kommer heta Och så levde de lyckliga, och jag hoppas den kommer vara precis lika bra som de två andra böcker om inte bättre! 
 
 
 
När Anna får ta över den lilla övergivna bokhandeln i Longhampton går hennes dröm i uppfyllelse. Dessutom får hon annat att tänka på än maken Phil, de tre aviga bonusdöttrarna och deras hyperaktiva dalmatiner. Snart är hennes butik fylld av böcker med hisnande berättelser om kärlek, äventyr, hemliga trädgårdar och borttappade hundar. Ändå fattas något i Annas liv för att hon ska få den riktiga lyckokänslan.

Annas perfektionistiska väninna Michelle, med sin blomstrande inredningsaffär, har stora planer för framtiden. Men när mörka hemligheter från det förflutna dyker upp och katastrofen hotar att slå sönder tillvaron, är det slut på alla romantiska drömmar. De två väninnorna kommer att tvingas att fatta livsavgörande beslut.
 

Recension: Livet är en fest - Adele Parks

Denna bok har stått i min bokhylla så länge jag kan minnas, och det är nu jag undrar varför jag inte har läst den tidigare?

 

Slutet kändes kort, som om författare kom på att boken redan är lång och måste korta ner den. Det var nog det enda negativa med den här boken. Men annars var den bra från början till slut. 

 

Den är rolig, det går snabbt att läsa, den är lagom lång, det är härliga karaktärer, men det är också ett allvar över boken. Jag sveptes med i kärlekshistorien och vips så var den bara slut. Jag längtade tills nästa gång jag fick ta fram den och läsa. Vilket enligt mig alltid är ett bra tecken. 

 

Jag tycker hela boken är twistad och knäpp. Alla i boken tog allt så allvarligt,medan jag skulle nog ha tyckt att det hela var lite roligt och mest skrattat åt det. Karaktärerna kändes i slutet som mitt egna gäng, även om dom var lite halvtorra ibland. Jag skulle också vilja ha en vän som Amelie.

 

Den här boken är verkligen läsvärd enligt mig, gillar du chicklit böcker så blir du inte besviken. 

Titel: Livet är en fest

Författare: Adele Parks

Antal sidor: 380 sidor

Serie:

Bella gifte sig i hemlighet med ungdomskärleken Stevie för mer än ett decennium sedan. De var lyckliga så länge de pluggade, två barn som lekte vuxenliv utan att berätta omfattningen av det för någon. Men när verkligheten kom ikapp dem valde Bella att lämna Stevie, Skottland och det gemensamma livet bakom sig. Någon skilsmässa blev det dock aldrig. 


I London, flera år senare, träffar hon Philip. Han är ett kap. Trots att hon lovat sig själv att aldrig bli allvarligt involverad med någon igen, svarar hon impulsivt ja när han friar. Och trots att hon verkligen har tänkt berätta sanningen om sitt förflutna för honom, infinner sig aldrig rätt tillfälle. Så de gifter sig och Bella bestämmer sig för att aldrig avslöja sin hemlighet; Stevie är trots allt sedan länge ute ur hennes liv. Vad betyder ett dokument i ett offentligt skotskt arkiv egentligen? Men plötsligt en dag presenterar hennes bästa vän Laura sin nya kärlek: Stevie.


Ny serie från Richelle Mead.

Hej på er! Jag måste fangirla lite nu. För Richelle Mead släpper en ny bok som är den första delen i en ny serie som heter Age of X. Michelle har sedan tidigare skrivit en av mina favoritserier Vampire Academy, men hon har tydligen även släppt två vuxenböcker. Boken heter Gameboard of the gods och är alltså den första boken i en serie. Den kommer släppas i juni 2013. 
 
Jag kommer definitivt att läsa denna serie! HÄR kan ni läsa mer om boken. Åh, så spännande! 
 
 
Har ni läst någonting utav Richelle Mead? 

Tv-serien jag vill se i höst

Jag har gjort en lista på serier jag ska kolla på i vinter. Ska ni kolla på någon serie i vinter? Eller har jag missat någon serie som jag absolut måste se? Hojta till! :) 
 
 
                
 
                
 
1. Hellcats är en serie om Cheerleading, och jag älskar Bring it on filmerna så denna lär vara i min smak. Jag kan ha sett några avsnitt, men det måste ha varit för 2-3 år sedan hehe. 
 
2. Merlin försökte jag kolla på, men jag var alldeles för stressad och hade mycket att göra så jag tappade instresset. Men jag ska försöka kolla på den här serien eftersom alla prata så gott om den. 
 
3. Doctor Who. Vilken människa har inte sett ett enda avsnitt av denna serie? Jo jag. När ett nytt avsnitt har visats så blir min twitter överfull. En av mina bästa vänner älskar denna serie och försöker få mig att se den, lyckas hon? Ja. 
 
4. Revolution verkar vara en så spännande serie! Jag måste absolut kolla på denna snart. Elektriciteten försvann för 15 år sedan och när en kvinnas by blir anfallen och hennes far dör måste hon ut på en resa. Alltså, denna verkar vara så spännande! 
 
 
 
                         
                       
 

1. Hart of dixie
har jag förlorat min själ till. Jag älskar denna serie! Här får vi följa Zoe Hart som är doktor, hon tvingas flytta till Blue Bell för att vara allmänläkare i ett år. Riktig bra och rolig serie! 
 
2. Nikita kan slåss, va snygg, och skjuta med vapen. Behöver jag säga mer? Jag har endast sett några avsnitt men jag gillade det skarpt. Det behövs mer balla brudar! 
 
3. Nashville handlar om country musik. Vi får följa en gammal country stjärna som nu måste ta hjälp av den unga och snygga country stjärna för att sälja biljetter. Hmm, denna verkar lovande. Gillar ju Glee så. 
 
4. Dexter känns som ett måste om man är som jag och älskar kriminalserier. Jag inte jättekoll på handlingen, men mina vänner talar alltid gott om den! 
 
                  
Andra serier jag som jag redan följer eller tittar på: Gossip girl, Awkward, Glee, Bones, Criminal minds. 
Finns inget bättre än tv serier! 
 
 
 

Böcker jag vill läsa i höst

I höst och i vinter tänker jag läsa massor, jag tänker helst läsa mina egna böcker...Så därför har jag plockat fram en hög med böcker som jag ska ha läst innan 2012 är slut. Jag sätter alltså upp ett mål, (jag uppnår aldrig mina mål men ändå) men denna gång ska jag mig fasen lyckas, och läsa hela högen innan året är slut.
 
Detta är min bokhög som ska vara utläst innan 2012 är slut. Jag ser mest fram emot Boken om joe! 
 
 

Recension: Som om jag frågat

Så tjusigt omslag! 
 
Jag gillade Johanna Lindbäcks senaste bok "Välkommen hem". Men jag måste säga att jag vart besviken på den här. Den är en bok i mängden och det känns som om jag redan har läst den hundra gånger. 
 
Det kändes som om jag stod i ett träsk och bara trampade på och inte kom någon vart. Det gick så segt och det hände aldrig något, jag väntade, och väntade på att något skulle hända. Men det kom aldrig.
 
Jag kände igen mig mycket i John och hans känslor om skilsmässan, jag har också gått igenom en skilsmässa och det är tufft, jobbigt och det suger. Kände igen mig iallafall mycket och hans känslor kändes äkta och träffsäkra. 
 
Men Johanna är också expert på att skriva om vardagsproblem, det ska vi inte glömma. Men jag skulle gärna se att hon testar något nytt men hennes språk är ju fantastiskt och hela boken skrek ungdom och ångest.
 
Men om du gillar Johanna Lindbäcks andra böcker så tycker jag du ska läsa den här! 
 
Titel: Som om jag frågat
Författare: Johanna Lindbäck
Antal sidor:
Betyg: ★★★ - Ganska okej.
Serie: -
 
 Allt förändras den där hösten när John börjar nian. Han har ju förstått att det varit på gång länge, men det är inte förrän den där onsdagen, efter fotbollsträningen, som det verkligen händer. Det är då mamma och pappa berättar att de ska flytta isär. Ett tag bara, på prov, liksom. Men hur länge är ett tag? Hur länge måste man pröva för att veta? Ingenting är kul längre. Inte fotbollen, inte att hänga med kompisar. Allt känns bara konstigt för John. Och bästa kompisen Lucas kan han inte riktigt snacka med längre. Inte sen han blev ihop med Saga. Saga som är Johns barndomsvän, som bor granne med honom, som han alltid har kunnat umgås med utan att det har känts konstigt. Ända till nu. Nu är hon och Lukas ett par och John är typ jordens ensammaste.
 
 
 

Julia // 3 böcker att se fram emot!

Två mediadrottningar släpper böcker och så en bok som jag bara måste läsa. 
 
Jag måste säga att hennes omslag är ju sjukt kreativt och roligt. Jag älskar att hästan kollar ner i datan, (även om texten är för datan). Jag tycker personligen att Tyra verkar vara en tjej som har fötterna på jorden och verkar himla trevlig. Jag gillar hennes två bloggar väldigt mycket, jag kommer nog förmodligen att köpa boken när den kommer ut! 
 
 
Jag är lite trött på alla träningsböcker, träning för mig är något naturligt, något roligt. Men att skriva om hur man får drömkroppen i en bok? Njaaa, det krävs nog lite mer än att läsa ur en bok. Men jag hoppas den kommer ge inspiration till folk att börja träna! 
 
 
 
 
 
Marcus har skrivit en utav mina favoritböcker, Gå på djupet. Det är nog den bästa fotbollsbok jag har läst och rekomenderar till alla. Han har ju släppt en ny bok om rasism och eftersom det är Marcus som har skrivit den så kommer den vara otroligt bra. Jag tycker det är ett väldigt intressant ämne han skriver om så denna kommer jag absolut att läsa! 

Julia // Recension: En natt

Den här boken kommer nog vara en utav mina favoriter. Skrivsättet känns så bekant, kanske för att Lina Forss och Niklas Krog har skrivit denna bok, och jag båda författarnas böcker som jag har läst. 
 
Författarna har skrivit ett kapitel var och allt kändes äkta, kemin fanns där och jag bara slukade allt ihop. Det var väldigt roligt att läsa om Turk igen (som är en utav mina favoritkaraktärer) och Timotej har jag ju läst i Kär i kärleken och Tro, hopp eller kärlek?. Det är inga tråkiga karaktärer som författarna har skapat, både Turk och Timotej känns som mina kompisar, men jag skulle också vilja läsa om Adrian och Sigrid i en egen bok. 
 
Även om jag inte gillar för öppna slut så tyckte jag om det här slutet, även om det kändes sorgligt så var det fint, och jag hade faktiskt räknat med att sluten skulle vara den här typen av slut. 
 
Jag gillade den här boken, allt var så bra och fint. Dom fick Stockholm att framstå mycket bättre än mina egna erfarenheter och julen vart plötsligt ännu mer mysig och fick mig att längta till julafton. Hela boken hade en mysig stäming och jag längtade varje gång jag skulle få läsa den. Under nästan hela läsningen så kudde jag inte låta bli att le. 
 
Efter den här boken så vill jag läsa mer av Niklas och Lina tillsammans och jag hoppas dom släpper mer böcker tillsammans. En natt rekomenderas starkt av mig! 
 
 
Titel: En natt
Författare: Niklas Krog och Lina Forss
Antal sidor: 174 sidor 
Betyg: ★★★★★ - Strålande
Serie:
Andra bokbloggares recensioner på En natt: Boknea 
 

Snön yr på Hamngatan, i skyltfönstren glittrar julen. Basketkillen Turk känner sig låg och han gillar egentligen bara träningarna numera. Östermalmstjejen Timotej har precis kommit hem från London för att fira jul. När hon krockar med Turk händer något sällsynt: för en kort stund är Timotej mållös.

Turk och Timotej tycker olika om nästan allt, men kan inte släppa varandra. En natt ska de munhuggas och hångla - och mer. En natt ska de lyssna till varandras berättelse och komma svindlande nära. Och när en blek morgon gryr är sagan över. Det är vad de tror.


Julia // Mina bästa soundtrack

Oftast när allt känns omöjligt och jag vill bara krypa under täcket så brukar jag slänga på ett soundtrack. Tack vare The hunger games så måste jag kolla upp soundtracket till varje serie/film jag ser. Oftast så älskar jag det, men ibland så tycker jag det är skit (the tribes soundtrack föll mig inte alls i smaken och inte heller Mulans soundtrack). Jag älskar soundtracken, liksom, du har en helt ny lista med musik! 
 
Här är några av mina favorit soundtrack och favoritfilmer/serier! :)
 
- Madagaskar 2
 
- Kick-ass
 
- one tree hill (finns flera!!)
 
- the hunger games
 
- Prom (som är en jättegullig film!) 
 
- grease. (vad vore världen utan grease musik?)

Julia // Instagram bilder - Böcker och andra nördiga saker

Skrev en artikel och varvade det med att läsa i Fyra dagar fyra nätter. Köpte biljett till David Lagercrantz som har skrivit Zlatans bok. Och så mina hundra olästa böcker. Hehe, skäms ju så fort jag ser på bilden. 
 
Har kollat massor på Tribe, och jag hittade Pink Floyd LP-skivor i källaren. Och lite av mina olästa pocket.  
 
Min fina skrivbok där jag skriver lite bloggideer, och tankar. Biljetter från resor, min vimpel, och bästa Tokio Hotel skivorna. En dag var Sverigedemokraterna i skolan och hälsade på, jag håller inte alls med om vad dom säger och jag tycker det är provecerande att dom kommer till en skola är dom flesta är invandrare. 

Tog kort på min läxhög och Glee som jag ska börja kolla på. Hade sovmorgon i fredags och låg och läste i En natt. Väldigt bra och fin bok! Och så några av mina böcker <3

Julia // Recension: Som Zlatan, fast bättre

Då har jag läst ännu en bok om ätstörningar, och än en gång berör boken mig lika mycket. 
 
Jag gillade boken ibörjan, men sedan när den kommer till mellan partiet så kändes det som om boken tog slut. När han fick reda på att han var sjuk så kom det en vändning, som jag inte alls tyckte kändes realistisk. För man blir inte frisk på bara någon vecka, men så kändes det när jag läste boken, vilket gjorde att boken vart sämre. Men den är fortfarande bra, men saknade det där lilla extra. 
 
Detta är inte bara en fotbollsbok, den tar upp jobbiga ämnen och visar att det inte bara är tjejer som kan få ätstörningar, sådana här böcker skulle passa otroligt bra att läsa som skolbok. Jag tycker det är för lite information om ätstörningar och aneroxia i skolan, folk borde få mer information, för många fattar nog inte att det är en väldigt allvarlig sjukdom. 
 
Erik, Simons pappa gillade jag väldigt mycket, jag tyckte att dom har en så avslappnad relation och väldigt kärleksfull. Hur många pappor säger till sin son att han älskar den? Det tyckte jag var fint att läsa om.
 
Jag tycker att den här boken är väldigt läsvärd, kul att det är en fotbollsspelande kille som får ätstörningar och inte en tjej. Jag tror författarens budskap med denna bok var att vem som helst kan få ätstörningar! 
 
 
Titel: Som Zlatan fast bättre
Författare: Niclas Christoffer
Antal sidor: 160 sidor
Betyg: ★★★★ - Bra
Serie: -
Andra bokbloggare recensioner på Som Zlatan fast bättre: Boklisa
 
Femtonåriga Simons dröm är att en dag bli den bästa fotbollsspelare som världen skådat. Han vill bli som Zlatan, fast bättre. När han får den efterlängtade platsen på fotbollsgymnasiet verkar lyckan först gjord. Men något går fel. Simon blir mer och mer övertygad om att han måste gå ned i vikt innan han kan bli ett proffs. Några kilon blir allt fler och Simons strategi utvecklas snart till en livsfarlig sjukdom.

Julia // Recension: Fyra dagar, fyra nätter

Jag har velat läsa den här hur länge som helst och mina förväntningar var väldigt höga, och boken uppfyllde mina förväntningar om inte mer! Denna bok lutar lite åt Sarah Dessen, men det är här är precis min typ av bok, sommrig och har en bra blandning mellan kärlek, vänskap, äventyr och familj. 
 
Jag gillade hur författaren bakade in fakta om USA och delstaterna under bokens gång. Om man ska lära sig lite om USA tycker jag man borde läsa den här, eller iaf om du ska besöka USA någon gång. Och efter den här boken har jag blivit allt mer sugen på att läsa böcker om  innehåller roap tripar, eller tänk att åka på en egen! Bland det bästa med den här boken var också att den var som en resedagbok, det fanns spellistor och vykort från platser dom besökte, kvitton från där dom hade handlat osv. Mycket roligt och det piggade upp hela boken! 
 
Karaktärerna var egentligen inget speciellt, jag gillade Amy men hon kändes som om hon var lite för vanlig och var lite i tråkig emellanåt. Roger var det också inget speciellt med, men både Amy och Roger var roliga att följa, jag gillade också hur deras kärlek växte genom boken, för det kändes som om båda två växte genom boken. 
 
Jag tyckte boken kändes för kort, jag ville läsa mer! När jag läste boken märkte jag inte hur fort boken tog slut, den bara var slut och lämnade mig med massor med frågor. En bok ska inte sluta så, vart så besviken och arg och åhhhh!
 
Jag fick liksom rysningar när jag läste den här, tänk vad stor världen är och USA är bara en liten bit av hela kakan, jag vill hemskt gärna åka på en roap trip genom USA och vart ännu mer sugen nu. 
 
 
Men jag gillade den här boken mycket och jag tycker absolut den är läsvärd. Verkligen jättefin och bra.
 
 
Titel: Fyra dagar fyra nätter 
Författare: Morgan Matson
Antal sidor: 347 sidor
Betyg: ★★★★★ - Strålande
Serie: -
Andra bokbloggare recensioner på Fyra dagar fyra nätter: BokClara, Bokgläntan
 
Beskrivnig från Adlibris: 
 
"Vi kunde göra vad vi ville, åka vart vi ville. Vi skulle korsa kontinenten. Vi hade bil, bensinpengar och ett mål. Vägen låg öppen framför oss." 

Amy Curry tycker inte att livet är så himla toppen. Pappan dog nyligen i en bilolycka, och sedan dess har allting varit riktigt jobbigt. Hennes mamma har bestämt att familjen ska flytta från Kalifornien till Connecticut för att starta på nytt. I samband med flytten måste Amy köra familjens bil tvärs över kontinenten. Problemet är bara att hon sedan bilolyckan vägrar köra bil. 

Mamman fixar en chaufför, Roger, en kille Amy inte träffat sedan hon var liten, men hon är inte särskilt sugen på att sitta i en bil med en nästan okänd kille (dessutom oväntat snygg) i fyra dygn - vad pratar man om liksom? 

Amys mamma har gjort en resrutt åt dem, bokat hotellrum, och till och med gett Amy en bok där hon kan skriva upp sina minnen från resan. Förutsättningarna är så där, tycker Amy. Men under de fyra dygnen hinner det hända massor; de tar den ena omvägen efter den andra och det blir en roadtrip de sent ska glömma.

Julia // Höstlistan

1. Hur är en bra höstbok för dig? 
Mysig och den får gärna innehålla kärlek och sommar. Jag är inte ett jättestot fan av hösten och dränker mig i böcker och te. Men mycker sommar och kärlek. 

2. Vad har du tänkt läsa i höst? 
Vargbröder serien är ett måste, sen vill jag gärna läsa Harry Potter och En prinsessas dagbok serien. Vill också läsa Cinder och Rubinröd. 
3. Vilken typ av böcker tycker du att man ska undvika på hösten? 
Jag som blir sjukt deppig på hösten undviker deppiga böcker, typ böcker som är baserade på en sann historia.
 


4. Ungefär hur många böcker brukar du hinna med under höstlovet? 
Oj, brukar allti fara runt på höstlovet, men kanske 3-4 stycken? 

6. Händer det att du slänger böcker under resor? 
Nej! Dels för jag aldrig har böcker med mig när jag läser, jag är en sån som gärna vill uppleva allt där jag är. Men kanske om jag åker på en längre resa så kanske jag skulle ha med mig böcker. Har oftast tidning på flyget och sen slänger dom. 
 

7. Har du något höstbok-minne från tidigare höstar?
Mina höstlov består oftast av fika, hänga med familjen och badhusbesök. Kan inte komma på något just nu tråkigt nog.
 
8. Vilken är bästa platsen att läsa på i höstmörkret?
Min säng, eller på tåget. Jag kan också sitta i soffan med kissen <3.

9. Vilka böcker planerar du att läsa på andra språk? 
Ehhhhh....är så lat. Orkar inte läsa på engelska, tycker svenska duger gott och väl, även om läraren tjatar på att jag ska läsa på engelska också, men det går ju så sakta! 

 
10. Vilken bok tycker du är den absoluta bästa höstboken? 
Fyra dagar, fyra nätter gillar jag, sen Sarah Dessens bok Mycket mer än så. Den läste jag förra hösten (recensionen på den är så pinsam dålig...) och jag gillade den starkt, kanske en omläsning på den? 
 

Julia // Allmänt prat

Jag brukar oftast inte bestämma innan vilka böcker jag ska läsa, vilket kan vara ett problem när jag är på biblioteket och lånar hem massor med böcker jag är sugen på att läsa, men sen när jag väl är hemma så är jag inte alls sugen på att läsa dom, vilket betyder att hälften åker tillbaka till biblioteket...hehe.
 
Men nu så har jag gjort en lista, eller det är mer som en hög på nattduksbordet. Jag ska läsa dom här böckerna, sen ska jag börja läsa mina egna böcker, som ni såg i inlägget under att dom är ganska många...hehe. Men det bästa med dom här böckerna är att allihopa verkar underbara och jag längtar tills jag får sätta tänderna i dom. Brukar ni göra listor på vilka böcker ni ska läsa? Eller tar ni bara någon ni är sugen på? 
 
Som om jag frågat:
Råälskade Välkommen hem av Johanna, den här boken har en kille som huvudkaraktär, spännande! 
 
En natt:
Efter Neas fina bokrecension på En natt sprang jag ärligt talat till biblioteket och lånade hem den här, oj vilken tur att dom hade den hemma också! Gillade Turk&Ayla väldigt mycket och Turk är med i denna bok, kan ju inte bli bättre. 
 
Som Zlatan, fast bättre:
Jag läser nästan allt med Zlatan, hehe. Och jisses, vad glad jag blev när jag såg den på biblioteket. Jag har velat läsa den väldigt länge nu. När jag först såg bara titeln så tänkte jag "ALDRIG, ingen kan vara bättre än Zlatan." Men oj så fel jag hade! 
 
Fyra dagar, fyra nätter: 
Började på den här imorse på tåget (oj, vad vuxet det lät), och är redan lite småförälskad. Jag älskar sådana här böcker och jag älskar att det är spellistor och bilder med. Piffar ju upp hela boken! 
 
Idag köpte jag biljett till mitt allra första författarmöte, och inte heller med vem som helst, utan den mest stiligaste mannen David Lagerkrantz (HAN HAR SKAKAT HAND MED ZLATAN IIIIHHHH!!!). Jag är lite nervös och kommer nu fangirla om det här överallt, twitter, IRL, facebook, jag känner också att jag måste ta en bild med honom och be honom hälsa till Zlatan om han träffar han att hälsa ifrån mig, men jag måste också få min Zlatanbok signerad och jag kanske borde läsa hans andra böcker... innan den 24 oktober. 
 
Och så kan ni också om ni vill kika in min filmblogg, eller filmblogg är lite fel, för det är också tv serier och annat med. Har inte bloggat där så mycket och om skolan skulle vilja vara snäll och sluta ge mig läxor så skulle nog allt bli lite bättre och lite mer bloggning. loomovie.blogg.se

Julia // Recension: TRE: den farliga kyssen

Åh! Jag vill så gärna veta vem som blir mördad, jag är tvungen att fortsätta läsa i serien och det tänker jag verkligen göra. Om jag inte läser vidare i denna serie så kommer jag aldrig förlåta mig själv och så kommer jag undra över vem som är mördaren och vem som blir mördad. 
 
Det enda minus jag ser med dom här böckerna är att dom är ganska lättlästa och så otroligt korta. 
 
I den här boken är det faktiskt mer romantik och sex än spänning, som vilket gjorde mig lite besviken. Jag vill att det ska hända något som är spännande. I den här boken var det ganska dött, och som jag ser det så går den här serien ut på at den ska vara lite mystisk och spännande. En nagelbitare helt enkelt.  
 
Men iblan tyckte jag att det var lite svårt att hänga med. Ibland var det någon helt annan som tänkte och inte Nora, Benedikte, Vilde eller Trine, utan det kunde ibland vara en främling. Ibland har jag också ganska svårt också att hänga med i om vilken tid det är, det känns alltid som om det är nutid, men egentligen är det dåtid vilket gör mig en aning förvirrande. 
 
Jag tycker den här serien är helt klart läsvärd och jag förundras över det nakna och sanningsfulla språket. En nagelbitare och 
 
Titel: Den farliga kyssen
Författare: Kjetil Johnsen
Antal sidor: 159 sidor
Serie: TRE #2
Andra bookbloggare som har skrivit en recension på Den farliga kyssen: Bokzoem, Filo-sofie
Mina recension på andra delar i serien: 
Ett hål i själen #1
 
Beskrivning från B.wahlströms:
Tänk att något så litet och naturligt som en kyss kan förändra allt! Vilde och Trine kysser varandra och plötsligt är allting helt annorlunda. Världen är ny och spännande och farlig. Och inte bara för att de kan bli upptäckta. Samtidigt hinner klassens fester bli allt vildare och deras vikarie i skolan gömmer mer än perversa leksaker i sitt ensliga hus. Men det farliga lockar ...
 
 
 
 

Julia // Var det någon som sa något om olästa böcker?

Jag kollade igenom min bokhylla och insåg att jag knappt har läst mina böcker, utan jag har mest lånat böcker på biblioteket. Det är så pinsamt att jag dör. Det är INTE NORMALT att ha över 100 böcker som är olästa. Jag satte ju en bokköpförbud och har faktiskt hålt det, men alltså, jag springer ju till biblioteket istället vilket inte var meningen, men så fort alla böcker är tillbaka lämnade ska jag endast läsa böcker från min egna bokhylla.
 
Detta är mina olästa pocketböcker, dom är cirka 56 stycken just nu och inte heller har jag börjat på någon, har nämligen över 10 böcker som ska läsas innan dom åker tillbaka till biblioteket. 
 
Sedan har vi också mina fina inbunda böcker som är en rejäl hög. Här känner jag att måste börja tunna ur högen, jag är så himla sugen på att läsa Vargbröder serien. Jag har ju faktiskt läst den, men kanske för 5-6 år sedan och minns ingenting. Jag har hela serien hemma och har faktiskt tänkt läsa den, men det har alltid kommit någon annan bok emellan. 
 
Har ni också lika många olästa böcker som jag? Om inte fler kanske? 
 

Julia // Charlotte Hassel

Jag hade inga förväntningar på den här boken utan lånade hem den från biblioteket i all hast. Tänkte liksom att jag har allt tid i världen, va lagom cool och  lånade hem cirka 15 böcker och endast 8-9 vart lästa, och där ibland Charlotte Hassel.
 
Jag är inte ett dugg intresserad av historia, (det tråkigaste ämnet i skolan) så jag visste ärligt inte hur jag skulle överleva denna bok eftersom den uspelar sig på slutet av 1700-talet i Stockholm. Jag vart mest irreterad över att det var männen som bestämde och styrde, kvinnorna hade nästan ingen makt alls vilket gjorde mig lite arg. Men det är inte bokens fel, utan det var nog så verkligheten var på riktigt och det gör mig så himla arg! 
 
Något som jag gillade var faktiskt huvudkaraktären Charlotte, hon hade huvudet på skafft och var smart och självständig. Jag gillade att hon ställde männen mot väggen och stod upp för sig själv, de flesta kvinnorna i boken hade sån stor respekt för männen och vågade knappt öppna munnen. Carlotte var smart, vilket jag gillade, hon klarade sig själv och behövde inte en kille som kom springandes. 
 
Jag gillade språket och det flöt på, ibland kunde det bli lite segt och bli långdragit.Jag gillade att läsa alla bra beskrivningar om de fina kläderna och bakelserna som fanns med som lät gudomligt goda och det vattnades i munnen. Jag vill också bära fina klänningar och åka häst och vagn. 
 
Romantiken då? Jo, jag skulle gärna viljat ha lite mer gnista mellan Charlotte och Axel. Ibland kunde det tända till ordentligt men sen svalnade det och vart tråkigt istället. Lite mer gnista så skulle boken bli lite bättre! 
 
Men som slutord tyckte jag det var en helt okej bok, men jag skulle nog hellre läsa andra böcker. Men jag kommer nog fortsätta läsa Fridas böcker! 
 
 
Titel: Charlotte Hassel
Författare: Frida Skybäck
Antal sidor: 299 sidor
Betyg: ★★★ - Ganska okej.
Serie:
Andra bokbloggare som har skrivit en recension på Charlotte Hassel: Tonårsboken 
 
Charlotte Hassel är sexton år och hemligt förlovad med sin stora kärlek den unge adelsmannen Axel Gyllenstierna, men då hon en natt under dramatiska omständigheter tvingas fly och lämna landet skiljs de åt. Först tretton år senare, i april 1771, ses de igen på en bal på Stockholms slott. Charlotte, som numera är bosatt på ett gods i England, har nåtts av ett oroväckande bud och motvilligt begett sig tillbaka till Sverige. Väl där får hon åter bekanta sig med de människor hon en gång lämnat. 

För Axel, som aldrig kunnat glömma sin första kärlek, ger det oväntade mötet upphov till en rad frågor. Sammanstötningen blir lika smärtsam för Charlotte som nu långsamt inser vad hon har gått miste om.
 

Julia // Lästa böcker i september 2012

Antal: 16

Bästa bok: Som om en drömbild

Sämsta bok: Charlotte Hassel

Bästa fantasybok: Läste ingen.

Bästa roman: Som om en drömbild

Engelska böcker: 0

Svenska böcker: 16

Bok jag kan tänka mig att läsa om: Som om en drömbild

Lånade böcker: 16

Fått/recensionsexemplar: 0

Böcker i en serie: Läste klart hela Klara serien. Som om en drömbild är den första delen i Nora Roberts nya serie.

 

 

Alla böcker:

Pistolen

Klaras egen seger

Klara i Hallondalen

Klara för start

Klaras val

Klara och fölet

Klara, färdiga och gå

Klara Andersson, hästägare

Som en drömbild

Klaras äventyrsritt

Klara på Island

Klaras nya häst

Klara och hemligheten

Klara och midsommarmardrömmen

Klara för revansch

Charlotte Hassel

 

Kommentar: 

Läste klart en serie, och påbörjade en ny. Men nöjd att jag hann läsa en hel serie, även om den är väldigt lättläst. Annars är jag nöjd, bibliotektshögen minskade lite och jag hoppas att jag snart kan börja läsa mina egna böcker snart! 


Julia // Varför man ska kolla på the tribe...

VARFÖR MAN SKA KOLLA PÅ THE TRIBE:
 
Dom senaste veckorna har jag förlorat min själv i tv serien The Tribe. The tribe gick på barnkanalen för länge sedan och jag tittade då och då. Serien handlar om att ett virus dödar ut alla vuxna och barn och ungdomar lämnas ensama kvar på jorden. Vi får följa the mall rats och se hur dom försöker bygga upp ett fungerande samhälle. Men det är också vanliga problem med, så som kärleksproblem, vänskap, avundsjuka, bulimi, osv. 
 
Jag har listat några anledningar till varför man ska se tribe, som enligt mig är världens bästa tv serie. 
 
1Sasha. Fina glad och ursöta Sasha. Jag älskar honom, just nu där jag är i serien så är han med massor och jag njuter varje sekund! Jag hoppas han kommer tillbaka till serien senare, har nämligen hört att han är borta om några avsnitt och snyft snyft snyft.
 
 
2. AMBER. Okej, detta är motsvarigheten mot Sasha. Amber är så freaking cool och spännande och smart! För att inte tala om vilken ledare hon är. Jag avgudar henne och jag tänker, att världen skulle behöva en Amber idag som sätter alla gubbar på plats. 
 
 
 
3. The mall. Nångång ska jag besöka the mall där the mall rats bor, (om det finns så att säga). Nej men, eftersom 70 % av the tribe är inspelat i the mall så borde the mall självklart vara med på denna urhäftiga och coola lista. Tänk också att ha ett eget shoppingställe!
 
 
 
4. Alla ascolla kläder och frisyrer och sminkningar. Varför är människor inte klädda sådär häftigt och kreativt? Jag använder nästan inget smink alls, förutom puder då. Men tänk att få sminka sig sådär varje morgon. Pröva olika stilar och hitta sin egen stil. Undra hur jag skulle se ut om jag var med i nått gäng hihi. 
 
 
5. Att det finns 5 säsonger och 260 avsnitt och jag har cirka 240 avsnitt att se. 
 

 

Julia // Bokiga saker jag vill ha

Ett sånt här fint skydd/skal till min iphone skulle jag vilja ha! Vet också att det finns ett för datorer och det vill jag hemskt gärna ha. Åh, så fint att ha mobilen i en bok liksom. 
 
Om jag ägde detta halsband skulle jag aldrig ta av mig det. Så himla tjusigt att ha ett Death hollow halsband, men tänk vad alla skulle bli avundsjuka. Länge leve Harry Potter! 
 
Åh, har varit helt galen i The tribe nu. Älskar varenda människa i denna underbara serie och jag skulle vilja ha denna box med säsongerna. Criminal Minds har just blivit nedflyttad från toppen, för The tribe är bättre. Tänk om man kunde få va med i denna serie...
 
Ännu mer Harry Potter relaterat. Tänk att ha en sådan här fin nyckelring på nycklarna! Perfekt julklapp till en boknörd. Borde finnas i leksaksaffärer att köpa :) 
 
 
 
OBS: Alla bilder är från Google

RSS 2.0