julia / castings för cirkeln.

Idag är det nämligen sista dagen för att anmälas om man vill gå på en casting för....CIRKELN. Vår egna svenskafavorit.

 

Har nån av er provspelat? Skulle ju va kul om någon av våra läsare gick på castingen :)

Själv så tycker jag teater är kul, men inte "film"teater. Så jag överlåter detta projekt till några andra ungdomar som brinner för det. Hittills har över 800 ungdomar anmält sig, det är ju helt sjukt.

 

Jag hoppas verkligen att filmen blir bra, eftersom boken är så bra! Och tänk att den är svensk. Helt fantastiskt ju!

HÄR kan du anmäla dig och få mer information! Och även lite tips och råd.


Så om du älskar att spela teater, så bör du definitivt provspela tycker jag. Heja heja!

julia / våga flyga

Leah sitter ofta i fönstret och fantiserar om huset mitt över gatan på 31 Silversmith Road. Det verkar vara ett slags kollektiv men med en så konstig blandning människor att det är omöjligt att förstå hur de hänger ihop. När Leah av en slump lär känna husets ägare Toby och han ber henne om råd i en svår fråga är hon mer än villig att hjälpa till. Hennes liv har plötsligt tagit en oväntad och sorglig vändning och hon är till och med tacksam att få något att engagera sig i då hennes fästman plötsligt deklarerat att hon inte är den han har tänkt gifta sig med.

Toby är en misslyckad poet och obotlig romantiker och han har utan några större hyresintäkter fått sina inneboende på halsen och varit för snäll för att säga ifrån, men nu måste även han komma vidare i livet och samvaron på 31 Silversmith Road ska få ett slut. Kan Leah hjälpa honom att vräka sina skyddslingar?Titel: Våga flyga

Författare: Lisa Jewell

Antal sidor: 445 sidor

Betyg: 3/10

Bästa karaktär i boken: Ungdoms killen Con. Hans mamma lämnade honom, och han är inte arg på henne för det. Han och hans mamma delar rum nu, han klagar inte. Han är så himla go. Dessutom passar han och Daisy så jäkla bra tillsammans!

Andra böcker av samma författare:

Ralphs party

Vince&Joy

Stjärna för en natt

Typ trettio ( MÅSTE LÄSA!!!!!!!)


 

Hm, jag skulle då inte kalla denna bok för en "feel-good" bok. Den här var lite djupare. Vilsna människor som var fast i ett ända träsk. Men okej, jag gillade den. Starkt.

På slutet dock vart det lite långtråkigt, och i början var det också långtråkigt. Men sen i mitten så kunde jag lite släppa iväg boken.

 

Dock gillade jag att karaktärerna, det märktes att dom var mycket genomtänkta och det vart liksom inte "jasså, var det hon? nej det var ju hon. Eller vänta, nu är hon gift?" frågor. Utan om man läste namnet tex, Joanne. Så visste man direkt att det var hon med alltid fina kläder, sa ingenting och hon som höll sig undan. Det är lätt att blanda ihop flera personer, speciellt om det är flera personer iblandade som det är i den här. Men det klickade och jag höll koll på alla karaktärerna och deras namn. Vilket är mycket bra gjort.

 

Men jag skulle säga att denna bok inte var Lisas bästa bok. Min favorit är Ralphs party.

 

 


julia / ett drömrese mål

En sak som står på min lista på 100 saker att göra innan jag dör är att besöka Wizard world Harry Potter som ligger i Orlando som i sin tur ligger i USA.
Det här stället är ju verkligen en drömplats för alla harry potter fans. Tänk er att vandra omkring i Hogesmeade och prova ut trollstav och ugglor. Så jäkla häftigt.


Nu längtar jag bara tills jag blir liiiiite äldre och kan resa själv. För det tänker jag göra. Absolut.

Nu vet ni vilket drömrese mål jag har. Såklart har jag flera stycken, men den här passar att ta upp i bloggen. Så vilket är erat drömrese mål? :)


Elin / Som vi älskade varandraDe träffas när de är unga och börjar hålla ihop - Anders och Solveig, Mikael och Karin och särlingen Harry. De talar kärlek och politik, de förälskar sig i varandra, de bildar par men fortsätter ändå att vara alla tillsammans, inte minst i det rosa sommarhuset utanför Karlskrona, där de samlas varje midsommar. Och som ett tecken på deras samhörighet målar Harry in dem i ett grupporträtt fritt efter Monets Frukost i det gröna, en stor olja som intar en hedersplats i vardagsrummet.

Men nu är det sommaren 2006 och nästan allt har förändrats. Deras liv har tagit olika riktningar och de känner sig allt mindre hemma i det samhälle som omger dem. När det drar ihop sig till midsommar är Karin försvunnen och i ett mörklagt rum på övervåningen har Mikael stängt sig inne med sprit och tabletter. Någonting fruktansvärt har  drabbat honom, och snart ska han komma nerför trappan och berätta vad som hänt.

Författare: Anders Paulrud
Antal sidor: 285
Betyg: 5/5
Läs den / Läs den inte: Om du är intresserad av att läsa en vacker berättelse om kärlek. / Om du vill skippa det där poetiska.

Årets. Bästa. Bok. Det kan jag säga utav minsta tvekan. Utspelar sig så som jag gillar det allra mest. En skildring som ibland är nutid och ibland berättas det om hur det var då. Att boken är skriven utifrån ett berättarperspektiv gör den bara bättre och att hela boken handlar om kärlek, som vänner och som par gör att den verkligen förtjänar fem av fem. 


Elin / New in


Elsas värld fick jag i julklapp och Birgitta Anderssons bok Blondie har jag själv nyligen köpt in till bokhyllan.

julia / Katie Ellsion ljuger inte

Det är nog inte många som har hört talas av den här boken. Jag hade inte det. Men fy tusan vad bra den var! Typisk amerikansk, lättskriven, rolig. Och helt underbar. Den skulle göra sig underbar på film, jag ska se alla scener framför mig och jag tror att den filmen skulle bli så bra!
Nu tänker ni kanske att hur kan hon bli hyper om en sådan här "vanlig" tonårs bok? Jo, det jag gillade med den här boken är hur Katie då, förändras. Från att ljuga till att berätta sanningen inför flera tusenpersoner. Dock så tyckte jag att Meg Cabot kunde dra ut på svängarna lite, typ att Katie nästan hamnar i trubbel. Jag tyckte inte att hon fick så många konsekvenser för sitt ljugande.
Ännu en gång sträckläser jag en utav Meg Cabots böcker!

 

 

Titel: Katie Ellision ljuger inte

Författare: Meg Cabot

Antal sidor: 280 sidor

Betyg: 5/5

Favorit karaktär: Hm, lätt. Tommy Sullivan. Han är snäll, smart, klyftig, rolig, och har växt som person genom boken.

Katie Ellison har allt. Hon är populär, snygg, och har dessutom den snyggaste killen på skolan till pojkvän. Men hon har en ful vana, hon ljuger nästan hela tiden. Hon hånglar med skolanas snygga rebell bakom ryggen på sin pojkvän, Och när man tycker att quahog-musslor är äckliga samtidigt som man kandiderar till att bli quahogprinsessa i stans årliga quahogfestival.
Vissa sanningar är det dessutom livsnödvändigt att hålla hemliga. T.ex. vad som verkligen hände den där kvällen när någon sprejade Tommy Sullivan är en fjant på gympasalsväggen i neonorange. Alla vet ju att det var det som drev Tommy från stan för fyra år sedan.
Och nu har Tommy Sullivan kommit tillbaka. Katie är övertygad om att han är ute efter hämnd, och hon är beredd att göra vad som helst för att behålla sitt perfekta (om än något oärliga) liv. Även om det betyder att ljuga mer än någonsin. Även om livet faktiskt är bättre än någonsin det är sant nu när Tommy har kommit tillbaka.


julia / julklappsböcker 2011 ?

Detta är mina julklappsböcker! :D Tack så himla mycket!

 

 

Skoja bara....

 

Detta är mina OLÄSTA böcker i bokhyllan. Det känns som om jag läser ut böcker hela tiden, men vilka böcker? Biblioteksböcker...Varför kan jag inte läsa mina egna böcker? Och hur kan jag ha fått såhär mycket böcker ?!

 

Mitt mål 2012 är att läsa ut mina egna böcker. Så fort som möjligt för det är verkligen spännande böcker som kommer ut i vår. Läsa Läsa Läsa Läsa Läsa Läsa.

 

 

Jag har också köpförbud utav böcker. FÖRUTOM För evigt som är den sista delen av Maggie Stiefwaters serie. Som jag bara måste äga och då passar mitt presentkort jag fick i julklapp.

 


julia / min favorit bok ifrån barnsben

Idag tänkte jag nämligen visa min favorit bok som jag hade när jag var liten. Jag är väldigt rädd om den här boken, inte ens min lillebror får läsa i den. Dels för att den är så himlans fin, och för att jag har lyckas bevara den sen jag kanske 6-7 år?

Jag tyckte då att den här boken var hemsk, för Lisi kämpar för att någon ska vilja ha två kattungar. Annars så blir dom avlivna. Jag tyckte likadant som Lisi och det hemskaste som fanns var att avliva två kattungar.

Bara så ni vet är jag emot all djurplågeri, oavsett om det är rådjur eller fiskar. Dom har lika rätt att få vara på vår jord som vi. Bevara djuren o med far åt skogen alla djurplågare!

Vi tar en titt på dom magiska bilderna.

 

 

Och i slutet så gifter sig Bosse med Lisi som lyckades få hem åt kattungarna, och dessutom få sina rosa tapeter. Alla var glada och nöjda.

 julia / så blir du populär

Jag är fortfarande lite småföräldskad i Meg Cabots böcker. Dom är roliga, lätta, romantiska, och framför allt så blir det att "sträck-läsa" läsa hennes böcker. Och denna bok är nog den bästa boken jag har läst utav henne. Förutom Katie Ellison ljuger inte som jag också har precis läst ut.

Den här boken hade ett sådant otroligt flyt. Man hakade inte upp sig på en konstig mening, språket flött på bra och det gav i sin tur en trevlig läsning. Man kan in i boken väldigt snabbt vilket gjordes att boken blev så mycket roligare att läsa.

 

Jag älskade Jason!! Vilken dream man. Blir ni också lite små kära i kill karaktärer? Jag blir det i stort sett hela tiden, dock så jag fortfarande inte kommit över Po i Tankeläsaren/De utvalda. Kanske jag ska göra en lista på dom bästa karaktärerna i bokväg? Hm...

 

Alla kan behöva läsa en sånhär sådan bok, den tog upp några viktiga ämnen. Gör aldrig illa dig själv eller någon av dina kära för du bli mer populär.

 

 

Titel: Så blir du populär

Författare: Meg Cabot

Antal sidor: 256 sidor

Betyg: 4/5

Andra böcker utav Meg Cabot:

Idolen

Saknad serien

Hemsökt serien

En prinsessas dagbok serien

 

Stephanie Landry har en stor dröm i livet - att bli populär - och hon vet precis hur hon ska nå sitt mål. Hon har nämligen hittat en gammal bok med titeln Så blir du populär och hon följer råden till punkt och pricka. Först går det bra, väldigt bra! Men snart stöter hon på problem ...

 

 


julia / filmer under julhelgen

Under julhelgen så visar nästan alla tv kanaler filmer! Vilket är tur för mig då jag har varit sjuk under julhelgen.
Dock så har jag inte sett en enda julfilm, vilket är katastrof enligt mig. Men jag har sett massor med andra bra filmer som duger precis lika bra!

EDIT: INLÄGGET VAR EJ KLART !!!!


CHARLIE ST CLAOUD

Den här filmen är djup, och Zac Efron(!) av alla personer spelar Charlie riktigt bra. Jag grät själv under den här filmen vilket inte är konstigt, då Zac Efron grät nästan i stort sett hela tiden. Om man har precis förlorat någon kär familjemedlemm eller vän ska man INTE se denna. Jag lovar att alla minnen kommer tillbaka och det blir ännu tuffare än vad det redan är.

Charlie har precis förlorat sin bror Sam i en tragisk bilolycka. Han her upp alla sina drömmar och tar ett skit jobb som vaktmästare på kyrkogården som hans bror Sam ligger bregravd på. Plötsligt dyker den gamla klasskamraten Tess upp.


SALT

Okej, jag har sett denna film på reklam skyltar, på tv, utanför ICA. Och inte brytt mig ett dugg om den här filmen. Denna film är magisk. Jag såg den igår kväll och jag satt fastklistrad.Evelyn Salt, en pålitlig och lojal CIA-agent, tvingas fly när en rysk avhoppare lyckas övertyga hennes överordnade om att hon är en dubbelagent med uppdrag att döda USA:s president. Under den intensiva jakten tar Salt till alla sina färdigheter som hemlig agent för att komma undan förföljarna och avslöjar samtidigt en hemlighet som är så betydelsefull att den skulle kunna förändra världshistorien.


GRETA /surviving summer
Jag hade ju i stort sett ganska så stora förväntnigar på den här filmen. Liksom, Hilary Duff. Hennes filmer är ju alltid bra. Men den här var svensk mellanmjölk, den var inte bra men samtidigt inte dålig. Hilary Duff ska inte göra sådana här filmer! Hon kan så mycket mer och hon platsar i glad komedier.


Greta är arrogant, ful i munnen, samlar de bästa sätten att ta livet av sig i en anteckningsbok och är allmänt otrevlig. När hennes mamma inte orkar med henne längre skickas hon till sina morföräldrar i New Jersey. I tron om att hon hamnat i helvetet tar Greta ett jobb på en lokal restaurang där hon har fritt fram att trakassera gästerna. Men där jobbar även kocken Julie – och när de träffas öppnas en helt ny värld upp för Greta.julia / jullovs läsning och NCIS

Som ni alla vet så har dom flesta utav oss jullov. För mig innebär det att kolla på så mycket film jag kan och läsa böcker! Dom här böckera ovanför är nya, och mitt mål är att läsa dom under lovet. Jag har även börjat kollat igen på NCIS som förövrigt är den bästa serien efter Criminal Minds.

god jul önskas av Julia och Elin

God jul!
Och så hoppas vi att ni får många böcker i julklapp.

Elin / Julklapp till...

Idag köpte jag en julklapp till mig själv. En bok utav en författare jag verkligen gillar. Värmenutav Ulf Lundell och den kommer sitta fint i min samling utav böcker. Och spec i samligen utav hans. Varje gång jag köper en ny bok drömmer jag alltid om att någongång i framtiden ha världens största privata bibliotek med alla böcker jag köpt enda sedan jag var ung.

Men iallafall det är en inslagen julklapp och ska ligga under granen på julafton, så ni får inte säga något till mig nu. Det blir ju ingen överraskning. Men en fågel viskade i mitt öra, att om man är intresserad så fanns den på bokia för sådär 128kronor.

julia / julshow och disney

Ifall om jag säger att jag har varit utkläd igen. Syftar på den HÄR gången då var jag var utkläd till Marge Simpson.
Men, idag var det dags igen att klä ut sig! Men, idag var det ej någon uklädningsdag. Utan niornas julshow!
Jag fick då äran att vara den onda styvmamman i askungen. Det var ju riktigt kul och intressant.
In action med askungen på scen. Att spela teater och vara utkläd är riktigt roligt!
Här är också jack (syns dock inte) gus, och tjejmusen i askungen. Istället för att göra klänningen fin, förstörde dom den. Klänningen som ni ser på bilden är cirka 2 meter hög.
Och så dom två elaka styvsystrarna. Om ni undrar varför dom är såååå jätte vita i ansiktet är för att det är teater smink och det måste ju synas på långt håll!

julia / Disney

Ibland kan det hända att jag tittar på disney filmer. De är ju ändå mina favorit filmer genom allt. Mina absoluta filmer är, pocahontas och trassel! Vilka är era favoriter?


Och så tycker jag dom här bilderna speglar disney ganska så bra. Undra vad det kommer vara för "sak" i nästa disneyfilm. Spännande spännande!
Kan ni fastställa bilderna med filmerna? :)
Åh, tycker ni inte att disney är underbart?


En intressant film som jag genast vill se är denna nedanför. Men jag har inte sett någon bio reklam? Jag läste att den här filmen är den filmen som har gått back i pengar.

Milo mot Mars

Den unga pojken Milo upptäcker att han nog behöver sin mamma mer än han tror, när marsianer kidnappar henne. Deras plan är att stjäla hennes mammighet till sina egna barn. De hade dock inte räknat med Milo, som med hjälp av en rymdraket tar sig till Mars för att hitta sin mor.julia / lögner (pretty little liars)

Om ni tänkte samma sak som jag, att Pretty little liars är ytlig skit serie så har ni fel fel fel fel fel fel fel!
Den handlar inte bara om 4 tjejer och killar och smink och killar igen. Den här serien är så mycket mer.
Jag lånade boken i all hast och nu måster jag läsa dom andra tre böckerna. Dock så tänker jag vänta med att kolla på serien så jag inte blir besviken.
Författare: Sara Shepard
Antal sidor: 230 sidor
Favorit karaktär, varför?: Aria lätt, hon är enkel. Inte tävlingsinriktad som Spencer och jag känner igen mig i henne själv. Det ska bli spännande och se hur hon och dom andra vännerna utvecklas.Mystiska meddelanden sprider skräck i tjejgänget. Vem är det som vet allt om dem? Även deras mörkaste hemlighet.
Kan det vara Alison, bästisen som försvann spårlöst från den där pyjamaspartyt för tre år sedan och som inte har synts till sedan dess?


LÄS DEN!

julia / cirkusflickan

Cirkusflickan är mer än bara lättläst för mig.
Det är en fantastisk historia, och man skulle bygga ut den ännu mer och göra en "vuxen/ungdom" bok. Det här är en barnbok, typ börja läsa åldern. Texten är stor och den var ganska kort.
Men den här boken gör så att man får ett perspektiv utav hur det är att leva med en mamma som har lämnat bort dig och hur det är att spendera halva livet under hård träning och att vara ständig övervakad.
Författare: Camilla Lagerqvist
Antal sidor: 239 sidor
Betyg: 3/5
Bästa karaktär: Welda såklart. Hon står för vem hon är och hon är så himla snäll mot Ellen. Hon är riktig häftig med sitt skägg.Ellen kastas in i en håd värld med tuffa träningspass, sena föreställningar och en kall och kärlekslös tillvaro.
Men värst av allt är nog lögnen om Ellens mamma faktiskt sålde henne.

julia / pump up the volumeNi vet ju hur svag jag är för 90,80 - tals filmer. En djävuls romans och St Elmo's fire är två underbara filmer som jag har recensionerat på tidigare. Se dom!!! Och ge gärna tips på andra bra filmer. Det behövs alltid då jag älskar att kolla på lika mycket film som att läsa böcker.


Den här filmen är fantastiskt som alla borde se minst en gång i sitt liv. Den är riktigt fullständigt enastående!
Filmen är inspirerande, gripande, och en stark film. För er som är  intresserade av politik, så denna film för er.
Den här filmen har också tilltalat mig, och givit mig känslor som jag inte trodde att man kunde uppleva. Denna film är absolut en av mina favorit filmer!


Mark är en blyg skolkille som driver piratradiostation och nattetid framträder som DJ:n Happy Harry Hard-on. Harrys sändningar väcker starka känslor hos unga lyssnare och han blir stor idol, till vuxenvärldens förtret.julia / tavlor, iphone skal.

Fina disney prinsessor tavlor. Jag vill ha allihopa!
Alla är så otroligt vackra.


Snygga iphone skal. Antingen kan man ha med disney som motiv eller varför inte bara ord eller böcker? Kanske Harry potter passar dig bäst?
Det fanns också fina tavlor med bokmotiv. Åhh, vill ha!!


HÄR finns dom att köpa dig för vill. Tyvärr har jag ingen Iphone, om jag hade det så skulle jag ätt skicka efter ett snyggt skal. Och tavlorna står på min önskelista!

elin / Elsas modeIgår läste jag ut Sofi Fahrmans första bok i triologin om Elsa (måste läsa nästa del, nununu) som jag egentligen bestämt mig för att inte läsa utav någon anledning. Men när Ellen (som jag haft som vikarie i skolan) fick rollen som Elsa i webb-tv var jag tvungen att titta. När jag hade sett några avsnitt så bestämde jag mig för att börja med boken och det ångrar jag inte alls. Det tog tre sidor innan jag låg vikt med tårar av skratt i sängen. Jag skrattar åt att hon gör bort sig så mycket Elsa, och det är riktig skadeglädje egentligen. Sofi skriver på ett kul och med ett ungdomligt språk tycker jag och det passar böckerna alldeles superbra. Sedan får man även läsa om hur Stockholm ser ut och om kändisarna som finns där. Väldigt rolig och annorlunda.

Författare: Sofi Fahrman, som är Sveriges mest kända modejournalist. Skriver blogg här.
Antal sidor: 309
Betyg: 3/5
Läs den / Läs den inte: Om du är sugen på att läsa om en tjej som tar varje chans hon får i livet, om drömmar, om mode och om kärlek eller om du är sugen på att kanske bara läsa en serie nu i vinter. / om du har sett webb-serien och tycker den är kanonbra. Boken kommer förändra dina åsikter. Själv tycker jag att böckerna är mycket bättre. 

OM BOKEN:
När Elsa Gustafsson, 21, flyttar från New York packar hon mer än bara sin nya garderob i resväskan. Hon har samlat på sig underbara minnen, hett skvaller och konsten att överleva på 10 dollar om dagen i världens dyraste stad. Tillbaka i Sverige tar det inte lång tid innan Elsa befinner sig mitt i Stockholms pulserande modekarusell. Snart består hennes vardag av bloggande på Elsas mode, festande vid Stureplan och shopping på största allvar.

julia / filmsnackis, The stig helmer story

 

En stor film snackis är ju såklart Lasse Åbergs nya Stig helmer film!

Men såklart kan ju den inte slå dom filmerna som redan finns, men det här blir ju som ett litet "avslut" på alla filmer.

Jag tror också att Lasse Åberg har gjort den här filmen för sin egen skull och ingen annans. I den här filmen är telefonkioskarna utbyta mot mobiler. Det är hans kritik till dagens samhälle och ungdomar. Och dessutom hans minnen ifrån 1940-1950 - talet.

 

Men jag kommer definitivt kolla på filmen när dom kommer på bio, jag är uppvuxen med dom andra sällskapsfilmerna.


julia / Bokåret som har gått 2011.

Bästa bok: Gå på djupet av Marcus Prifits, Jag är Zlatan av Zlatan Ibrahimovic, Pele av Pele. Funny Valentine av Amy Jenkins.
Sämsta boken jag läste detta år: Språkresan av Mats Berggren
Bästa bokkärlekspar:
Tjockaste boken jag läste: harry potter och fenixorden


Smalaste boken jag läste:
Några tvilling böcker av Francine Pascal ligger ju bara på 149 sidor.
Nyupptäckta favorit författare: Massor! Mitt boksinne har utvecklas något enormt detta år. Så, alla böcker jag har läst i år är nya författare i stort sett!
Årets roman: Funny Valentine - Amy Jenkins, Ralphs party - Lisa Jewell
Årets deckare:


Årets fantasy bok:


En bok jag trodde att jag aldrig skulle läsa: Eldmärkt av Joanne Harris
Bästa köpta bok: Mycket mer än så Sarah Dessen, Hooney moon av Amy Jenkins
Bästa karaktär: Hm, Eli i Så mycket mer av Sarah Dessen, Po i De utvalda, George i Ensamma hjärtan och hemlösa hundar.
Årets chick-lit böcker:

Den perfekta sommarboken jag läste: Ensamma hjärtan och hemlösa hundar. Fast den ger vinter vibbar så älskade jag att läsa den på sommaren! Lucy Dillon är författaren
Bästa serien jag har läst detta år: Tillsammans - Denise Rudberg, Bröllopsfixarens dotter - Coleen Murtagh Paratore, De vandrande städerna - Philip Reeve ,
Finaste bokmening/citat: Två fel kan inte bli ett rätt. Cirkusflickan av Camilla Lagerqvist


Vackraste bokomslaget:
Var är Alaska?:s bokomslag tyckte jag var förträffligt fint!

Årets bästa bok som har kommit ut 2011: Frost Maggie Stiefvater
Någon gammal goding som jag har läst: Harry potter böckerna läser jag så fort jag får tid över.
Årets författare: Lisa Jewell.

En bok jag nästan fick sluta läsa men fortsatte: Nej tack av Anna-Lena Härkönen, så dålig.

Årets biografier:
Väldigt lätt val enligt mig.


Dom här böckerna planerar jag läsa 2012:
Först och främst mina böcker som jag har i bokhyllan. Vilket är väääääldigt många. Sedan alla nya böcker som har kommit nu i höstas. Har missat hälften(!). 


En liten hattaffär på hörnet, Det händer Nu, På grund av Leon.
Motsatsen till Kärlek, Deluxe, Smaragdernas bok.
Bokåret i övrigt:

Det har varit ett bra bokår. Dock så har jag inte läst hundra böcker på ett år ännu. Det är mitt mål.
Och jag tycker det har kommit ut bra böcker, speciellt svenska författare har lyckas bra tycker jag.
I år (2012) tänker jag läsa tex, Eragon, och Sagan om ringen böckerna. Samt så mycket chick-lit böcker, fantasy böcker jag bara orkar. Jag tänker inte läsa, Johanna Lindbäcks ungdomsböcker. Handlar bara om samma sak om om igen och det händer att man tröttnar. Som jag har gjort.

julia / patrik ekwalls nya bok.

Sportjournalisten Patrick Ekwall har rest över hela världen för att intervjua kända svenska idrottsstjäror.
Han jobbar nu för tv4 och bevakar fotboll men han har också sin fotbollsblogg på fotbollskanalen. Först så bevakade han friidrott, men insåg till slut att det var fotboll som gällde och inget annat. Han är stor sportjournarlist i Sverige och kan sitt jobb galant.


Patrik Ekwall är en av några få personer jag beundrar. Kanske för att han det drömjobbet jag själv vill ha en dag. Men kanske också för att han är så klok som person. Han säger inga onödiga saker. Och jag tror att hans bok verkligen kommer bli grymt bra!UTDRAG UR BOKEN:

Under en flygresa från New York 2005 var jag övertygad om att min sista stund var kommen. Jag kände mig risig och febrig redan vid incheckningen på JFK och utgick från att jag hade en hederlig influensa i kroppen. Jag insåg att det skulle bli en jobbig ­hemresa men att jag fick bita ihop. Det blev en ­mardröm. Feberstinnsomnade jag i mitt flygsäte direkt men vaknade upp ett par timmar senare, mådde vansinnigt illa och kände att jag hade väldigt hög feber.
Men, konstigt: inte direkt ont någonstans. Jag var svårt pinknödig och kände att jag åtminstone måste försöka stappla mig fram till toaletten. När jag reste mig från flygstolen kom det som vassa knivar rakt upp i underlivet och när jag ­svimmade av så hade jag sån tur att jag halvstod framför mitt säte och landade i det som om jag var lite packad. Ingen märkte någonting. När jag vaknade till igen... ­sannolikt på en gång, men har ju ingen aning... stapplade jag mig fram till toaletten i en lågt lutande knäböjd stil och med ett ansiktsuttryck så ansträngt att medpassagerarna förmodligen blev övertygade om att 1) han är inte bara full utan även 2) han har stoppat upp ett baseballträ i arslet...
julia / shopping i Nov/Dec 2011

Herregud, ibland är det nästan lite pinsamt hur mycket böcker jag köper. Nu när vi ändå håller på och gör om i mitt rum och jag ska få en hel vägg med hyller så det blir som en bokvägg. Så tänkte jag att jag kunde visa mina nya senaste böcker! Som ni ser är jag inne i ett "chick-lit, tjejböcker" nästel.Innan jag dör jag har läst flera recensioner och den boken har fått bra kritik.

Ungdomsbok och en Chick-lit bok!


taadddaaa! En engelsk bok. Min första. Och dessutom av Meg Cabot. Har då dock inga större förväntningar. Haha. Jag har läst Funny Valentine av Amy Jenkins och den boken är bland dom bästa böckerna jag har läst!

Min andra Jenny Lebb bok. Jag har På grund av Leon och den är riktigt bra. Har dock inte läst ut den, men jag har typ läst halva. Hehe. Och så en tjock Chick-lit bok på 500 sidor!

Alla böcker är loppis eller second hand fynd ifall någon undrar. Alla böcker är nya, vilket är underbart för mig och min plånbok. Allstå, att köpa nya böcker för 5 kr/styck. ;)

julia / språkresan

Språkresan är en lättläst bok, som handlade om? Ja, en kille som heter Max. Han åker på språkresa till England. Han är egentligen en stor datanörd som bara sitter vid datan och spelar hela tiden. Men nu har hans mamma fått nog och har skickat iväg han på en språkresa.
Han kommer hem och är annorlunda, det märker hans mamma direkt. Vad hände egentligen i England? Det får du reda på om du läser Språkresan!


Vad gillade jag med den här boken? Hm. Kan säga såhär. Vad gillade jag INTE med boken? Max, huvudpersonen. Han hade ingen personlighet. Och Leo och Simon, kom igen. Inga personlighetsdrag alls och man känner inte alls igen sig i karaktärerna.
Den här boken var en flopp och jag har nu brytit mitt mönster. Den här boken passar inte alls in någonstans. Och jag rekomenderar den inte alls.


Författare: Mats Berggren
Antal sidor: 159 sidor
Betyg: 1/10

julia / breaking dawn part 1

Alla har väll sett Breaking dawn part 1 va? Jag såg den igår. Och vad tyckte jag om den? Hm, Jag hade förväntat mig mer. Den gjorde liksom inget avtryck som andra filmer/böcker kan göra. Tex, twilight böckerna, herrejesus. Dom var bra. Och man liksom gick runt och bara tänkte och tänkte på böckerna. Just för dom gjorde avtryck!!

Och liksom, hon födde barnet och gifte sig. I en enda film?! Vad kommer hända sedan då? I part 2? Jag tyckte dom kunde allt göra dom större "händelserna" lite bättre.
Men som sakt, böckerna är helt klart mycket bättre och Twilight kommer aldrig komma upp i Harry Potters nivå!
(Angående uppdateringen nu, den är sämst. Elin är i London över helgen och jag, Julia ligger sjuk. Men jag kollar på grymt mycket film, så det kanske dyker upp filmtips senare.  )

julia / beastly - ett odjur

Många säger ju att klassikerna är bäst. I vissa böcker håller jag inte med. Men, skönheten och odjuret är bäst. Och den här versionen är sååå bra! Den hade också allt (känns som alla böcker har allt hehe). Men nu på den sista tiden har jag bara läst super bra böcker. De vandrande städerna, De utvalda, Naomi&Elys kyssförbudslista (kommer recension snart). Och den här boken håller definitivt måttet!
Fast den var väldigt lättläst. Den gick fort att läsa ut. Kändes som om den bara var slut typ.
Beskrivning:
Kyle har allt. Han har farans pengar, utseendet, han är populär, alla tjejer är kära i honom.
För honom är det självklart att han ska väljas till den populäraste killen på skolbalen och få hångla med den snyggaste tjejen resten av natten.

Och allt hade nog gått som planerat om det inte hade varit för Kendra. Hon är inte särskilt snygg och hon har mage att kritisera honom för att få fördelar för att han är det.
Men Kendra är inte en vanlig tjej - hon är häxa. När Kyle kommer hem på natten efter skolbalen väntar hon i hans rum. Hon förbannar honom för hans grymhet och förvandlar honom till ett monster med päls, horn och huggtänder. Lika ful på utsidan som han är på insidan.
Bara om han lyckas hitta en tjej som verkligen älskar honom som han ser ut nu och som kysser honom innan två år har gått kommer förbannelsen att brytas. Och en sak till: Kyle måste också verkligen älskaOch det bästa är att min klasskompis sa att den finns ju på film!! Jag måste verkligen se den. Herregud.Måste se!

Tekniska felJulkalendern kommer stängas, på grund av att blogg.se vägrar sammarbeta med oss. Tråkigt men sant, tyvärr!


elin / Step up 1-3

Hade tänkt att dela med mig utav tre kanonfilmer. Hamnar definintivt i topp på listan "bästa-sport-filmerna". Alla tre om kämpar glöd, dans, vänskap och framförallt så handlar de om det finaste som finns i världen. Kärlek. 

Step up


Filmen handlar om killen Tyler Gage. Efter att tillsammans med några kompisar ha brutit sig in på Maryland School of Arts och vandaliserat, får Tyler som samhällstjänst att jobba i skolan för att betala skulderna. En dag ser balettdansösen Nora Clark, en elev på konstskolan, Tyler dansa i parken. När hennes danspartner skadar sig och Tyler erbjuder sig hjälpa henne inför årets stora dansuppvisning, accepterar hon erbjudandet.

Step up - The streets


Filmen handlar om Andie vars mamma är död och hennes familj är det kriminella gänget 4:1:0. Men för att inte bli skickad till Texas där hennes moster bor när hennes mammas gamla vän tröttnar på henne, börjar hon i en ny skola. Det fungerar dock inte enligt gänget och hon blir kickad. Då startar hon, tillsammans med skolans populäraste kille ett eget gäng. Som kämpar i alla mot-/ medgångar.

Step Up 3


"Moose" och hans bästa vän Camille flyttar till New York för att börja skolan. Dock hinner de inte ens börja innan Lukas, ledaren för the house of Pirates hittar Moose och han blir inbjuden att dansa med dem. Piraterna alltså. Samtidigt som Mooses börjar, så börjar även Natalie, som är syster till ledaren för House of Samurai. Och hur ska det gå för Lukas, som blir kär i henne?

Jag tycker alla dessa filmer är kanonbra. Jag kan däremot inte bestämma mig om det är ettan eller trean som hamnar i toppen av de tre. Tycker att de båda är ruskigt bra och har bra storys och framförallt så har de mycket bättre koregrafier och musik än tvåan. Alla tre har otroligt mycket kämparglöd i sig och jag blir i varje fall otroligt peppad på allt i livet när jag ser dem. Och kär i killarna som spelar huvudrollerna. Vilka gentlemen's. Se dem!!


julia / boktygpåse

 

På mitt stadsbibliotek har dom utförsäljning av en fin tygpåse! Och dessutom med böcker på. Jag kunde ju såklart inte låta bli att köpa en. För mig som åker fram och tillbaka varannan vecka (skilda föräldrar) så är detta skit smart! Jag har alla låneböcker i min just nu och det underlättar väldigt mycket för mig. Just nu läser jag Naomi & Elys kyssförbudslista! En riktigt skön bok.


julia / something borrowed

Something Borrowed är en film som jag gillade. Elin har också sett den, och gillade den. Filmen, tycker jag tar upp några viktiga ämnen. Den måste ses enligt mig och man får en liten tankeställare, skulle jag hata min bästavän ifall om hon tog mig pojkvän?

Men i övrigt så var filmen riktigt bra och helt klart värd att se. Den är rolig, lätt men ändå en seriös film.

 

Medan hon firar sin trettionde födelsedag kan Rachel White inte undgå känslan av att hennes liv inte blivit som hon väntat sig. Visst har hon ett bra jobb på en prestigefull advokatbyrå på Manhattan, men hon jobbar väldigt mycket och hennes chef är en riktig tyrann.

Visst har hon bästa vännen från barndomen, den vackra och livliga Darcy, men att se Darcy flörta med sin pojkvän blir bara en påminnelse om att Rachel själv som vanligt kommer att få gå hem ensam från festen.

Fast den här gången blir det inte så. Följande morgon vaknar Rachel upp intill Dew, den gamla studentkompisen från juridikkursen - och Darcys pojkvän. Hur kunde de låta detta hända? De försöker lägga händelsen bakom sig men när bröllopet närmar sig inser Rachel att det kanske inte var något misstag trots allt, och Darcy kanske inte är den vän Rachel alltid trott.

elin / dagens vinnare

Just nu är uppdateringen ganska låg, men det händer hela tiden så mycket runt omkring. Hoppas ni har förstående för detc. Bara nu bloggar jag från mobilen för att hinna med. Men jag hoppas snart på att uppdateringen förbättras och blir som vanligt.

Jag har iallafall dragit dagens vinnare som vunnit ett pocketpaket med tre böcker utav Katarina Won Breedow. Grattis till Monika!!! Som bloggar på http://monikaronning.blogg.se/ Du är den lycklige vinnaren och får snart ett paket på posten. Kolla mejlen. Och för er andra, så kommer det en ny tävling imorgon!


ELIN / Första tävlingen är avslutad!

Och vinnaren av dagens lucka blev Susanna. Ett stort grattis till dig och vi har mejlat dig angående paketet. Imorgon har ni en ny chans och för er som är helt nya så är det den här Julkalendern jag snackar om. Det var förresten så himla kul att det var så många som var intresserade. Vi blir så glada! julia / de utvalda

Tom, du har verkligen konkurrens nu. LÄS min recension här på De vandrade städerna där jag utsåg Tom som den bästa karaktären som har jag stått på. Men herregud, Prins Po slår Tom i hästlängder.

Att en bok kan vara så spännande, innehålla så mycket kärlek, få hjärtat att banka fortare, den sitter fast. Och jag kan inte släppa den här boken... Sån här känsla har jag bara upplevt med Frost och Feber, och De vandrade städerna. Men De utvalda kommer alltid hamna först. Den är så jävla bra så det inte är sant!!

Men tyvärr kommer bok 2 inte att handla om samma personer. Vilket suger. Hade gärna sett Katsa och Po gifta sig iaf. Åh. Fina bok.

 

 

Författare: Kristin Chashore

Antal sidor: 479 sidor kärlek

Betyg: 10/10

 

 

Beskrivning:

Katsa är slagskämpen som ingen kan besegra. Allt förändras när hon möter prins Po - han är mystiskt, svårslagen i strid, otroligt vacker, och har ögon som ser rätt igenom henne... Han förstår henne som ingen annan, men vad döljer han? En farofylld färd tar sig början och Katsa får uppleva sådant hon inte trodde var möjligt. Bottenlös ondska, trofast vänskap och en kärlek så stark att den skrämmer henne.

Bok nummer 2.

Sjuttonåriga Flamma kan läsa människors sinnen och styra deras vilja. Hela hennes väsen är förföriskt, men folk minns hennes elake döde far och undrar om dottern är likadan. Flamma vill bevisa att hon inte alls är som sin far. Med hjälp av sina krafter försöker hon avstyra ett hotande krig. Hon börjar inse den fulla vidden av sin styrka och den skrämmer henne. Kommer hon att bli ett lika fruktansvärt monster som hennes far var, eller kan hon använda sin förmåga till att göra gott?

Monstrets dotter är en mörk, känslosam berättelse som förtrollar och berör. Författaren Kristin Cashore har skapat sin egen nisch som unik fantasyförfattare med känsla både för trovärdiga karaktärer och en andlöst spännande intrig som man bara måste följa till slutet.julia / loobook's recensioner sida!

 

God morgon solstrålar! Har ni kollat på julkalendern? Jag missade den imorse, typiskt. Får se den ikväll eller datorn.

 

Men, ni vet att nu kan ni gå in och kolla på vilka böcker vi har gjort recensioner på. Och vilka böcker vi har läst. Smidigt smidigt. Gå in HÄR och kolla runt lite :)

 

 

OCH GLÖM INTE VÅRAN JULKALENDER! DÄR DU KAN VINNA FINA PRISER! :) Idag kan ni tävla om ett hemligt paket som är sponsrat.


ELIN / Första december


Nu är det December. Och dags att öppna lucka ett.... In och tävla!