Recension: Vargbröder - Michelle Paver

 
Michelle har ju skrivit den fantastiska historien om Toraks och hans bror, Ulv, som tvingas leva i ensamma i skogen. Toraks fa har precis avlevt efter ett möte med en demon - som lever inuti en björn. Björnen hotar att döda hela storskogen, om inte Torak förintar den. 
 
När jag var mindre älskade jag Vargbröder och allt med den. Men jag tyckte att det var nog dags en omläsning, fast den här gången så var det en 16-årig Julia som läste den och inte en 11-årig Julia. Jag pratade med en av mina vänner som aldrig läser böcker, men har faktiskt läst hela serien och det var han som tipsade mig om den här serien. Annars brukar det vara jag som tipsar om böcker, kul med omväxling. 
 
Det var inte mycket jag mindes, men jag mindes en ond och läskig björn. Nu när jag läste boken så var inte björnen lika läskig längre, och boken tog slut snabbare än vad jag mindes. Kanske ett tecken på att jag har vuxit lite. Jag tyckte att boken kändes lite kort, men det viktigaste kom med iaf. 
 
MIchelle ger läsaren en så levande bild av naturen och miljön som boken utspelar sig i. Små detaljer som författare annars brukar hoppa över finns med, det var en sån levande bild jag fick när jag läste boken. Språket är inte alls komplicerat men det är så mycket beskrivningar och känslor att ta in. 
 
Torak och Renn, deras vänskap. Jag avgudar båda två, för båda två komplettar varandra så bra. Kan inte Torak något så kan alltid Renn det, eller tvärtom. Båda är så två härliga karaktärer som kan klara sig själva, vilket jag beundrar. 
 
Jag kommer ganska snart läsa fortsättningen, för jag måste veta vad som händer. 
 
 
Titel: Vargbröder
Författare: Michelle Paver
Antal sidor: 306 sidor

Gamla favoriter del 1

Det är väldigt sällan jag läser om böcker, utan jag läser mer nyutgivna böcker. Förut så såg jag inte varför man skulle läsa om en bok, men nu så är jag lite sugen på att läsa mer gamla böcker. Såna böcker som har stått i bokhyllan en längre period, och som förtjänar en omläsning. 

 Audrey gör slut med sin pojkvän Evan, som samma kväll skriver en sång till henne. Sången blir känd över hela landet och med sångens berömdhet följer Audrey. Snart vet alla vem Audrey är, var hon bor och vilken hennes favoritmat är. Men livet som kändis är väl underbart!? Eller?
 
 
 Om man gillar Meg Cabot så älskar man den här. Jag tyckte den var rolig, spännande och helt fantastisk. Den är perfekt att läsa om man behöver en paus från alla mörka böcker. Även om jag kunde lista ut slutet så gjorde det ingenting. Är man i nybörjar-läsar-stadiumet så tror jag att den är perfekt att börja med. 
 
 
 
 
  
 
 När Tracys man plötsligt dör förstår hon att allt som hon tidigare trott på är en lögn. Hon lämnas helt barskrapad tillsammans med sin son. Men en möjlighet får hon och det är att renovera och öppna det gamla hotellet vid Kaliforniens kust. En regning kväll, när hon som bäst målar om, knackar en hemlighetsfull man på. Det är något speciellt med hans blick som både skrämmer och trollbinder. Tracy vet inte att hotellet är en perfekt plats för Wade Johnson att hålla sig gömd på. 
I en drömsk och vacker miljö berättas en varm och dramatisk kärlekshistoria om att få en andra chans i livet!
 
 
Minns när jag läste den här, var kanske 13 år och hade köpt den på en second hand-affär som jag alltid gick till på lördagar. Omslaget kan man ju diskutera, tycker det ser otroligt porrigt ut. Thank god för att omslagen idag inte ser ut sådär. Men innehållet, ojoj. Det är en sån underbar bok och som faktiskt står högst upp på min vill-läsa-om lista.
 
Innan Audan ska börja på college får hon ett erbjudande om att tillbringa sommaren hos sin pappa och hans nya familj i en liten stad vid kusten, och hon tar tillfället i akt. Hon får ett sommarjobb i sin bonusmammas klädbutik och plötsligt händer någonting med Auden. Hon får lära sig allt om det sociala spelet, om hur tjejer pratar och beter sig, om tjejers vänskap och deras kärleksbekymmer. Så möter hon Eli, en ensamvarg som också har svårt för att sova om nätterna, och som Auden snabbt kommer nära. Tillsammans ger de sig ut på ett uppdrag: Auden för att göra allt det där hon aldrig har gjort, Eli för att lära sig att leva med de skuldkänslor han bär på sedan han var med om en nära väns död. Det blir sommaren när allt förändras.
 
 Detta var den första bok jag läste av Sarah Dessen. Sarah är otroligt duktig på att skriva om kärlek, vänskap och familjeproblem. Men det är något med den här boken som får den att sticka ut, jag kan inte sätta fingret på vad. Jag har läst Sarah Dessens andra böcker som finns på svenska och tyvärr så jämför jag dom med den här alltid.
 
 
 När Caroline just satt sig till bords med sin man Tom vid ett av deras sällsynta tillfällen på tu man hand, ringer telefonen. Först är det dottern Shaye som gråtande berättar att hennes nuvarande stormrike pojkvän friat till henne - och hon har ännu inte riktigt kommit över den tidigare kärleken. Nästa samtal kommer från Carolines syster som likaledes gråtande meddelar att hennes man lämnat henne. Och problemen hopar sig. Hur ska man ha råd att ställa till bröllop när brudgummens mor vill bjuda 600 gäster? Och måste systern, med folkilsken hund, komma och bo hos dem?
 
 Ojojoj, den här var ett tag sedan jag läste. Kanske för 5 år sedan? Den här boken fick mig öppna ögonen för chicklit böcker. Det här är en bok om en familj och jag vill minnas att jag tyckte om den väldigt mycket. 
 
 
 

Min största kärlek i livet - min bokhylla

Tanken slog mig att min bokhylla är nog det finaste jag äger. I min bokhylla finns det: tv serier, mina favoritböcker, biografier, böcker som jag har handlat i Polen, böcker från en bokhandel i London, lite faktaböcker,  och noveller. Som sagt, min bokhylla är nog det finaste jag äger. ♥
 
Har ni samma kärlek som jag för era bokhyllor? 
 

Recension: Glashuset - Rachel Caine

Clarie har kommit till Morganville för att plugga, men Monica och hennes gäng gör det svårt för henne att gå i skolan. När Clarie får syn på en kontaktannons om ett kollektiv som söker en inneboende, utan att tänka sig för åker Claire dit och hon får bo där tills vidare. Hemligheterna avslöjas och vi får följa med på ett riktigt äventyr. 
 
Glashuset var en otroligt bra och spännande bok. Den var väldigt lättläst så man sögs direkt in i handligen, början tyckte jag var lite seg men sen när det kom mot mitten och slutet var det späning på hög nivå!
 
Jag hade ju som sagt världens lässvacka när jag läste den här boken så det tog 4 veckor att läsa ut den, men boken var bra och rätt för tillfället. Språket var bland det lättaste jag har läst occh egentligen skulle det ta mycket snabbare att läsa ut boken, men som sagt, hade ju världens lässvacka. Ska absolut läsa nästa bok i serien, för jag tror serien bara blir bättre och bättre! 
 
Clarie vart en liten favorit även om hon ibland kunde va sjukt jobbig och irriterande. Men hon är en nörd och jag har alltid varit lite svag för nördar. Jag gillade alla karakätrer, speciellt Michael. Han behöll lugnet när stormen bröt ut och ja, honom gillade jag. 
 
Men kortfattat om boken så var den väldigt bra och spännande, lättläst och man flöt med bra i handlingen. Det var kul att få läsa om vampyrer igen, har inte gjort det sedan jag läste vampire academy. Jag tror att den här serien kan bli en ny favorit hos mig! 
 
Titel: Glashuset
Författare: Rachel Caine
Antal sidor: 311 sidor
 
 
Tack så mycket Styxx för boken! ♥

Författarbesök - David Lagercrantz

Jag har helt och hållet glömt bort att skriva om David Lagercrantz. Han kom iaf till våran skola för att hålla en föreläsning om boken "Jag är Zlatan". Han berättade om hur det var att skriva den här boken med Zlatan, jag har faktiskt skrivit lite om det i skolans nättidning. Så vill ni läsa lite mer om det så kan ni klicka HÄR för att komma till artikeln. 
 
Men det var kul att David kunde komma till min skola och han var hur trevlig som helst. Jag fick min bok signerad också! 
 
Bilderna kommer från min skoltidning. 

Sammanställning för oktober 2012

 
Antal lästa böcker: 9
 
Den farliga kyssen
Det som kommer ske
Som om jag frågat
Fyra dagar fyra nätter
Som Zlatan, fast bättre
En natt
Livet är en fest
Spela för livet
Paris, chérie
 
Bästa bok: En natt & Fyra dagar fyra nätter
 
Besvikelse: Som om jag frågat & Paris chérie
 
Kommentar: Helt okej att läsa 9 böcker antar jag. En hel del bra böcker måste jag säga, och jag är faktiskt förvånad över att jag hann läsa 9 böcker. Har haft väldigt mycket prov och inlämningsuppgifter i skolan osv. 
 
Mål för november: Har inga speciella mål för november. Har ju som sakt köpförbud och ska bara läsa mina egna böcker nu i fortsättningen. Men jag ser ändå fram emot att få läsa mina egna böcker, har en del godbitar i min bokhylla. 
 
Har ni läst något spännande den här månaden? 

RSS 2.0