Julia / Sju jävlig långa dagar

Ibland förstår jag inte riktigt hur Jonathan Tropper lyckas. Efter att ha läst Konsten att tala med en änkling och tyckte om den så längtade jag lite extra efter hans andra bok Sju jävligt långa dagar. Jag vart överraskad över dom olika kontrasterna i böckerna, fast ändå är dom ganska lika. Jag tycker också om att han har familjetema som bas i sina böcker.
Fruar som har dött och fruar som är otrogna, galna styvbarn, snygg lillebrorsa, lesbisk morsa. Allt handlar om familjen i böckerna.
Det är en mysig bok som är lättläst och så rolig ibland att man får ont i magen. Perfekt också att ge bort i present.
Karaktärna har sticker alltid ut och varje person är speciell på sitt egna lilla vis, vilket gör att det aldrig blir tråkigt att läsa. Det är alltid något nytt som händer och boken var slut för fort tyckte jag!

Titel: Sju jävligt långa dagar
Författare: Jonathan Tropper
Antal sidor: 350 sidor
Betyg: 7/10
Bästa karaktär: Philip, Judda lillebrorsa. Jag tyckte om alla syskonen. Men speciellt Philip för han låter underbar i mina öron. Minus alla kvinnor...

På sin frus trettiofjärde födelsedag överraskar Judd henne i säng med hans chef, radioprofilen Wade Boulanger. Judd står i sovrumsdörren med hennes favorittårta i händerna och ser livet rämna.
Två månader senare, på väg till sin pappas begravning, får han veta att hans blivande exfru är gravid. Till på köpet förväntas han sitta shiva, en judisk sorgevecka, tillsammans med sin minst sagt utåtagerande familj. Det blir sju långa dagar, fyllda av överraskningar och röjda hemligheter, slagsmål, otrohet och evig kärlek.

Julia / Filmtidningar!

Idag var jag på biblioteket och såg att dom hade tidningsbuntar till utförsäljning. Passade på och köpa en bunt med filmtidningen Cinema som också är Sveriges största filmtidning. Det lilla jag idag har bläddrat i en tidning  verkar det vara en riktigt bra tidining fylld med massor av filmtips och reportage. Har redan skrivit upp flertal med filmer jag ska se någongång.
Tips tips tips!
PIXAR (!!!!!!) bästaste.

Julia / Prom

Åh, vilken söt och bra film. Den Disney Channel nörd jag är så hade jag missat totalt att 2011 hade det kommit ut en ny film från Disney Channel. Jag skulle säga att den här filmen är en typisk Disney Channel film. Men jag älskar såna filmer och jag älskade den här också!
Se den för den är verkligen sevärd, och det är en lätt tonårs film helt enkelt och såna kan man ju inte få för mycket av tycker jag!

Det börjas vanka bal på skolan. Nova har kämpat och slitit i flera veckor med balen och dekorationen. Men en kväll så brinner allt upp och hon får börja om ifrån början. Samtidigt har skolans rebell Jessie bråkat med rektorn och rektorn befallar Jessie att hjälpa Nova.
Samtidigt som vi får följa Nova och Jessie får vi också följa andra par. Simone och Lucas, Jordan och Tyler, Mei och Justin. Alla par har ju en historia. Men vilka kommer hålla ihop ända tills balen?

Julia / Fatta eld

Jag läste egentligen ut den här precis efter första boken, men ni vet. Skolan och annat tar upp ens tid och så glömmer man bort att man har en liten blogg också.
Precis som första boken Hungerspelen bet jag ner mina naglar till nagelbandet för att den var så spännande. Jag tycker serien blir starkare och växer för varje bok. Spänningen byggs upp hela tiden med sina omöjliga händelser. Boken innehåller mod, styrka och skräck.
I mitten av boken undrade jag vad som kommer att hända i resten utav boken, och såklart händer det som inte får hända. Suzanne Collins gör det omöjliga skulle jag säga! Men boken får också mig att fundera på samhället, och det som händer i boken kan ju faktiskt hända oss också någongång i framtiden.
Läs boken om du vill ha en tankeställare eller en bra läsning.

Titel: Fatta eld
Författare: Suzanne Collins
Antal sidor: 318 sidor
Ingår i serien: The hunger games
Betyg: 8/10

Katniss trodde att en vinst i Hungerspelen var lika med framgång, lycka och berömmelse, men istället skulle det bara leda till fruktan och att hon blev ökänd. Huvudstaden är inte nöjd med henne. Hennes prestationer på arenan har gjutit mod i rebellstyrkorna - och i takt med att upproret växer sig starkare, ökar också riskerna för Katniss och de hon älskar - inklusive de två killar som slåss om hennes gunst. Varje val hon gör får ödesdigra konsekvenser. Och det är då huvudstaden blottar sin slutgiltiga fälla...

Julia / The hunger games

Hela dagen har jag gått runt och taggat tills ikväll. För jag såg nämligen The Hunger Love Games på bion. Jag måste säga SE FILMEN!!!!!!!!! Haha nej men. Filmen är verkligen värd att se och ja, dom har gjort en kanon tolkning av filmen må jag säga och jag absolut inte älskar soundtracken som finns på spotify.
Men dock kanske man ska läsa boken innan man ser filmen. Annars kan det va lite svårt att hänga med i handlingen. Det kan vara svårt att hänga med för det är sån så otroligt stor skillnad på Disktrikt 12 och huvudstaden. Och så får man reda mer om Gale. Men man kan ju inte allt med i filmen.
Filmen får en 10/10 och jag längtar redan tills nästa film!
PS. JAG ÄLSKAR PEETA!

Julia / Pojkarna


Ja, jag förstår varför boken vann Augustipriset förra året. Jag hade dock inga planer på att läsa boken, men jag såg den på biblioteket och tog den i farten. Nu har jag läst boken. Och den lämnade inget avtryck på mig. Jag trodde också lite att det skulle va en rolig bok. Men boken var tung och svart.

Historien enligt mig är fascinerande och så olik en svensk bok. Den hade något verligen speciellt, men om den är bra eller inte vet jag inte riktigt. Den var så annorlunda, och av denna berättelse kunde man ha byggt ut så mycket mer. Man kunde ha lagt till 100-200 sidor till och utvecklat boken ännu mer. Gjort en riktig saga utav den. Det kändes som om boken inte riktigt var färdig utvecklad.
I början älskade jag språket, men sedan vart det nästan lite för mycket. Beskrivningarna av Sverige vad inte alls bra, ingen närmare beskrivining av villaområdet. Inget. Och jag undrar hur såg husen ens ut?. Det fanns en skog och ett växthus. Men thats it.
Jag kunde inte alls föreställa mig staden de bor i. Bara växthuset men inte så mycket mer. Är det inte vad alla läsare vill ha? En bild i huvudet av hur det ser ut?
Men däremot så vad beskrivningarna av Momo och Bella väldigt detaljerade och annorlunda. Som tex, Bellas bröst? Varför beskriver hon hur Bellas bröst guppade när hon sprang medan hon kunde ha beskrivit hur det såg ut i villaområdet?
Men just att beskrivningarna av hur det såg ut, hur det luktade, vilka färger som fanns mm. Dom var riktigt dåliga och inte alls så bra som jag hoppades.
Boken var också lite för konstig, det var nästan inga vuxna närvarande och det kändes som om dom var så isolerade. Det kändes förr i Sverige, inte nutid.
Men som sakt, jag tycker att boken förtjänar sitt Augustipris. Men nog allt finns det bättre böcker!

Titel: Pojkarna
Författare: Jessia Schiefauer
Antal sidor: 188 sidor
Betyg: 5/10

På dagarna utstår Kim tillsammans med sina tjejkompisar Bella och Momo killarnas kränkningar, men på nätterna dricker de av nektarn från en fantastisk blomma som förvandlar dem till pojkar.

Kim kan inte få nog av friheten i en annan kropp och blir som pojke också kär i Tony. Tillsammans upplever de både spänning och attraktion, men som tjej är inte Kim intressant för Tony.


Julia / Justin Case

Jag hade ju direkt inga förväntningar på den här boken. Och tur var väll det också. Jag fick liksom inte något grepp över boken. Jag förstod inte vad boken gick ut på och vad författaren ville ha sakt.
Jag vet inte riktig vad det här var för bok. I början när han träffade Agnes kändes det som om det var en kärlekshistoria, och boken är det på sitt sätt.
Men det fanns också i vissa lägen kändes det som om det var lite övernaturligt, med den där rösten som han hade i huvudet hela tiden. Och så får man inte glömma hans fantasihund? Varför såg Peter och dom andra hans hund när den var i hans fantasi? Eller missade jag något helt och hållet?
Jag tyckte inte om Justin/David något vidare allstå. Han tyckte så synd om sig själv och ja, han gjorde egentligen inget att bli av med rösten i huvudet. Och han vart så arg när Agnes inte hade samma känslor som honom.
Man kan ju inte tvinga en annan människoa att bli kär i en...
Jag tyckte däremot om Peter och om Agnes. Agnes med sina färgglada och fina kläder och om Peter med sin klokhet och det var nästan höjdpunkterna i boken.
Jag tyckte inte att boken var charmig eller annorlunda på något vis. Vad är det dom andra ser men inte jag? Boken var också inte ett sträckläs exemplar!
Nej, har man inget snällt att säga behöver man inte säga något alls. Så nu slutar jag.

Titel: Justin Case
Författare: Meg Rosoff
Antal sidor: 243 sidor

Vad skulle du göra om ett olycksbådande och obevekligt Öde följde dig med sin svarta blick var du än gick? Om det inte bara var ute efter dig utan också dina närmaste?
Femtonårige David Case ser bara en utväg att undkomma Ödet som flåsar honom i nacken. Han måste byta identitet, ändra namn och utseende och bli någon annan. Han blir Justin Case. Han lämnar sin familj, slutar skolan och bosätter sig i avgångshallen på Lutons internationella flygplats. Där kan han äntligen känna sig fri och fullständigt anonym. Men det gäckande ödet hittar honom snart ...

Julia / Den andre Will Grayson

Jag tyckte ju verkligen älskade Var är alaska? som är skriven av John Green. Den här boken var inte lika bra som Var är alaska? men den var inte super bra.
Och ja, tänkt om alla böcker kunde ha så starka karaktärer som i Den andre Will Grayson. Varje karaktär hade en egen personlighet och var unik på sitt egna lilla vis men utan att bli för mycket.
Men ändå vart jag besviken på superteamet John Green och David Levithan. Jag hade räknat med något speciellt, något unikt liksom. Men det klickade aldrig mellan mig och boken. Jag vart lite besviken, men jag fortsatte att läsa för den var annorlunda och mysig. Och så var ju Tiny helt klart den bästa karkatären. Honom tyckte jag allra bäst om.
John och David har skrivit varannat kapitel om de två Will. Till en början hade jag det svårt att hålla reda på vilken Will som var bög och vilken Will som var bästavän med Tiny Cooper.
Och något jag också var lite irreterad över var att det ena kapitelt var skrivet med små bokstäver och det andra med stora. Det var aldrig stor bokstav i början på en mening, namn mm.

Men en bra sak med boken var att det var inget fel med att vara bög för dom. Oftast handlar det ju om att våga komma ut för sina föräldrar och vänner. Men här i boken så var dom redan bögar. Så man slapp det stadiumet, vilket var oväntat och en annorlunda läsning.

Titel: Den andre Will Grayson
Författare: John Green & David Levithan
Antal sidor: 316 sidor
Betyg: 6,5/10
Vad händer när två tonåringar med exakt samma namn råkar mötas en kall natt i ett totalt osannolikt hörn av Chicago? Räkna in ett avslöjat falskleg och en misslyckad nätdejt.

Möt Will Grayson, 16 år. En kille som har två viktiga regler i livet: 1. Hålla käften. 2. Inte bry sig. Tyvärr har han gått och kärat ner sig i skolans coolaste och smartaste tjej. Det gör reglerna oerhört svåra att följa.

Och möt Will Grayson, 16 år. En deppig gaykille som slits mellan viljan att ta livet av sig eller att döda alla andra. Den enda ljuspunkten i tillvaron är internetförälskelsen Isaac.

Och framförallt, möt den excentriske Tiny Cooper, berättelsens nav. En jättestor bög som är i full färd med att sätta upp den mest fantastiska high school-musikal som någonsin skådats. Tiny hoppas att den ska förvandla världen, eller åtminstone hans high school, till en regnbågsfärgad kärleksfest. Extravagant är bara förnamnet.

Julia / Before I Die

Det är så viktigt med drömmar tycker jag. Stora som små. Utan drömmar, vad lever man för egentligen? Jag har massor med drömmar och saker jag vill göra under mitt liv här på jorden. Här nedanför är några stycken och i sommar får jag pricka av en sak. Det är alltid något, eller hur?
Detta inlägg har ju inget med böcker att göra men, drömmar är minst lika viktiga som böcker tycker jag!  Vad har ni för drömmar?


Julia / NORAS VAL?!

Ja, en bland mina favoritbok serier finns Hush-Hush serien. Jag älskade Fallen ängel och Förlorad ängel och nu så kommer den tredje boken ut på svenska. Men hallå, Noras val?! Vad är det för namn? Dom kunde väll ha tagit något annat än Noras val.
Det är inte ett OKEJ namn. Boken heter ju för tusan Silence på engelska. Jag tyckte inte alls att namnet var lämpligt och hör ihop med dom andra böckerna. Det finns liksom ingen "koppling" till dom andra böckerna. Det var synd.
Detta var faktiskt en liten besvikelse, men omslaget är snyggt iaf!
Vad tycker ni? Är Noras val ett passande namn?

Julia / Fina frimärken

Okej, detta har inget med böcker att göra. Men vem älskar inte brev? Jag älskar brev och blir lika glad varje gång jag får ett brev i brevlådan!
Jag tänkte visa vilka somriga och fina frimärken jag satte på mina brev. Glassiga och alldeles pastelliga, visst känns det sommaren närmar sig med en riktigt fart när dom säljer så fina frimärken?

Julia / På instagram

Bekräftelse om HUNGER GAMES biljetter och en sida ur Den andre Will Grayson.
Lästid i sängen och bästa vampire academy <3
Insändare om vår skola som min klass har skrivit tillsammans och ett par brev från min brevvän.
Mest läst i sängen,  x2.
Bästa serien Charmed och min fina boktavla.
Japp. Lite bilder ifrån min instagram. Heter Julac och inte uppdaterar inte alls ofta. Ha en fin fredagskväll och en vanlig mening ifrån min lärare "Använd kondom!" ♥

Julia / Norwegian Wood

Visst är den ett vackert omslag?


Titel: Norwegian Wood
Författare: Haruki Murakami
Antal sidor: 413 sidor
Fler böcker:
Sputnikälskling
Kafka på stranden


Haruki Murakami är Japans främste författare i sin generation och jag kan förstå varför. Han kan berätta historier som fängslar en och sitter kvar i dagar, veckor, år. Men jag ska inte ljuga, det tog tid att läsa boken. Det tog mig säkert 1 månad att läsa ut den. Imorse vart jag äntligen klar och jag känner mig både tom och lättad. Tom för att boken är slut, och lättad för att boken är utläst.
Man kan inte stressa när man läser hans böcker, dom måste ta tid.
Jag älskade den här kärlekshistorian, den kändes så verklig och karaktärerna känns som mina bästavänner. Naoko, Midori var två av mina favoritkaraktärer i boken. Dom var vanliga tjejer med starka personligheter.
Jag älskade också att allt kändes så vanligt, det var en vardag som vart rolig att läsa om. Det vart aldrig tråkigt att läsa. Men sen saknades det ju "större" händelser, allt var jämlikt och det hände ingen stor händelse som förändrade boken. Men det gjorde nästan ingenting. Allt var perfekt.
Jag tänker absolut läsa fler verk utav denna herre. Hans böcker är magiska och borde läsas av alla världens vackra och vilsna tonåringar.

Norwegian Wood är en fin berättelse som är både ny och evig. Det är sent sextiotal och Tokyo skakas av studentrevolter. Den unge Toru Watanabe pluggar teaterhistoria lite halvhjärtat på universitet och drar sig fram på olika extrajobb. Av en händelse stöter han ihop med Naoko, som han några år tidigare lärt känna som sin bästa väns flickvän. När vännen tog sitt liv drev Naoko och Toru isär, men nu börjar de umgås igen.
När Toruos känslor för henne växer försvinner hon plötsligt ur hans liv. Det visar sig att hon har blivit av inskriven på ett vårdhem för psykiskt sjuka, och hon låter höra av sig efter ett tag per brev.
Samtidigt träffar Toru en kurskamrat, Midori, som trots att hon har precis som Naoko levt igenom stora mängder av sorg. Men hon är ändå glad, spontan, och utåtriktad.
Toru försöker hitta ett sätt att leva i spänningsfältet mellan dessa båda unga kvinnor.

Julia / veckan färg: Svart [3]

Nu är det dags för veckans färg igen! Den här gången bjuder jag och min bokhylla på svarta böcker! Jo, det vart en hel del böcker i färgen svart, och den färgen leder överlägset över Gul och Grön.
Hittade Deluxe på en Second Hand affär. Verkar riktigt bra och jag ser fram emot att läsa den senare i sommar. Två Jenny Leeb böcker, dom är roliga och bra Chick-Lit böcker när man inte orkar läsa något svårare.
Tvillingarna <3 Twilight böcker och andra böcker. Vill läsa Vågspel snart snart snart!
Har inte läst en enda, Låt den rätte komma in fick jag av pappa eftersom han tyckte den va så dålig. Nattensbegär hittade jag på en loppis för en tia, har dock inte hört bra saker om boken men jag måste ju få en egen uppfattning!

Julia / En kompis bokhylla

Åh nej det är inte mina bokhyllor. Det är min vän Alices böcker Alice har bloggat här förut på bloggen och hon är lika stor boknörd som jag är! Hon gillar Vampire Academy (jag vet det, för det enda vi pratade om var Rose och Dimitri) och Gossip Girl. Visst är det kul att gå igenom en kompis bokhylla?

Julia / Hungerspelen

Medan jag ligger i sängen sjuk med One Tree hill på tvn och försöker skriva ihop ett vettigt inlägg om Hungerspelen. Det är nästan omöjligt. Boken är så stark och den fängslade mig redan på sida 13. Direkt jag läste ut boken, så bokade jag bio biljetter till filmen. Och sen om jag går ensam eller med någon spelar mig ingen roll. Jag tänker se detta mästerskap!! Men nu åter till boken. Eftersom det blir så mycket text så delar jag upp det lite den här gången.

Karaktärerna
Jag vet fortfarande inte vilken karaktär jag dras till mest. Jag tycker om Gale för hans försök att alltid skydda och skaffa mat till sin familj. Och Peeta för han är så himla gullig och han är är så snäll mot Katniss. Katniss för att hon visar ett sådant mod hela tiden. Och så tycker jag att Cinna, Effie, Haymitch gör det hela lite roligare att läsa om Katniss och Peeta.


Spänning/fart/acion/you name it
Jag tycker att spelet är så hemskt, och är lite glad över att det finns på riktigt. Men i Katniss distrikt får jag lite medeltidskänsla för Katniss skinnkläden och pilbåge och det kungliga diskriktet så får jag lite Sci-Fi känsla då maten kan komma upp på bordet utan att någon serverar. Men detta är inget minus! Inte alls. Suzanne har hittat på en egen genre som har blivit en succe!


Övrigt
Om du inte har läst boken/böckerna så måste du göra det. Detta är en ny generation av Harry Potter. Båda serierna är annorlunda och har gjort succe världen runt! Jag och alla andra är totalt nerkärade i denna magiska serie. Så köp eller låna och bli fast!Titel: Hungerspelen
Författare: Suzanne Collins
Antal sidor: 301 sidor
Betyg: 10/10
Varje år direktsänds Hungerspelen som en av de största mediala händelserna. Från varje distrikt väljs två ungdomar mellan tolv och arton ut att delta. De lottas fram, och skickas omedelbart till huvudstaden där de ska stajlas, tränas och visas upp i direktsända intervjuer. De måste se till att vinna folkets gunst för att få sponsorer. Varje år konstrueras en ny spelplats där ungdomarna släpps ut. Men bara den som överlever får åka hem!

Julia / Tusen gånger starkare

Titel: Tusen gånger starkare
Författare: Christina Herrström
Antal sidor: 217 sidor
Betyg: 3,5/5

I skolan håller vi på att läsa Tusen gånger starkare. Jag är dock redan klar. Ja, ni ser ju andledningarna nedför.


Signe. Huvudpersonen. Aldrig tidigare har jag stört mig på en karaktär som på Signe. Jag tyckte hon var irreterande och jobbig att läsa om. Det var flera gånger jag bara ville skaka om henne och dom vuxna i klassens omgivning. Dock är det lite spännande att följa Signes utveckling, "kommer hon våga?" "kommer hon säga som hon tycker?"
All cred till filmen som lyfter upp hela historien och ger oss läsare en bättre bild av alla karaktärer. Jag tycker om karaktärerna. Speciellt Saga. För hon är så himla ball och henne skulle man allt ha som kompis!
Jag vet inte hur ni har det i era klasser. Men i min klass är det verkligen inte så som i boken/filmen. Visst finns det grupperingar och folk som slänger ut svaren fast dom inte har fått frågan. Men, jag tycker det är en överdriven bild av hur det är i skolan. Men jag måste komma ihåg att det är en bok och inte en debatt artikel.
Men vi ska komma ihåg också att det är en viktig bok som tar upp viktiga ämnen. Passar en klass alldeles utmärkt. Men ge en annan bok till dom är läsvana. För den här är alldeles för lättläst och händelselös för boknördar.
Till slut, ja. Jag är lättad att boken är utläst och jag kan läsa valfri bok nu svenska lektionerna. Jag har läst boken 2 gånger nu och det räcker gott och väl! Men filmen kommer jag kolla på fler gånger
Trevlig kväll! :)

Julia / Boknyhet! Fotboll & Omöjlig kärlek

Suget efter fotbollsböcker hos mig är STORT. Jag har i stort sett slukat allt i fotbollbokväg. Men nyss läste jag att det kommer ut en ny serie om fotboll! Hur nice är inte det?! Serien heter Fans och kommer komma ut i 3 delar. Den första delen kommer alltså ut nu i Mars.

Du kan redan nu göra en förbeställning.

En spännande och fartfylld ny bokserie om Tove och Noel. Båda älskar fotboll och tar för givet att den andra håller på samma lag.
Men det gör de inte. Tvärtom. Noel håller på Hammarby
och Tove är född AIK:are. Kraschen är oundviklig. Hur ska de kunna hålla ihop när de är fans åt två lag som är ärkefiender?
Fans - Motståndarna
KÄLLA: Alfabet

Julia / Jakten på WondLA

Eva Nio har alltid bott i sin fristad under jorden med sin robotmor Modr. Hon har ärligt talat inte träffat någon annan människa i hela sitt 12-åriga liv. Men när hennes fristad och hem förstörs tvingas hon fly för sitt liv! Och hon som inte har varit ovanför jorden tvingas leva ensam där uppe. Hon möter både vänner och fiender när jakten på WondLA setts igång.


Ja, med denna bild så är det detta jag tycker om boken. Det som är dåligt är högst upp och det är det bättre med boken är längst ner.
Jag hade då dock inte förväntningar på den här boken. Men jag vart ändå besviken. Dock kanske yngre människor uppskattar den mer än jag! :)

Titel: Jakten på WondLA
Författare: Tony DiTerlizzi
Antal sidor: 470 sidor
Betyg: 2/5

Julia / Dag 2 - En bok som förändrade din åsikt om något - Twilight

Dag 2 - En bok som förändrade din åsikt om något


Jag var ett stort fan av Twilight. Jag slukade böckerna och hade Robert Pattison som bakgrund på min mobil.
Men, sen hittade jag min livs kärlek. Serien Vampire Academy. Den serien ger mig gåshud och sovlösa nätter.
Med tiden började jag tycka att, hur kunde jag ens tycka om filmerna och böckerna?! Dom är inte riktigt genomtänka och inte alls lika spännande som VA.

Twilight är inte alls samma sak som VA. VA har ett djup, Twilight är ytligt, och karaktärerna är så mycket bättre i VA. Då känns det som om dom är mina bästavänner, men inte i Twilight. Jag får inte den känslan som man SKA få.
Jag tycker inte alls om Twiligt längre. Och kommer nog inte börja göra det heller.
Inte nu, inte sen, inte aldrig.Ledsen om jag trampar ett twilight fan på tårna. MEN...böckerna är helt okej. Det är filmerna jag inte gillar. Men vi får tacka Twilight, för tack vare det har fler och bättre vampyr serier kommit ut!


Julia / Veckans färg: grön [2]

Nu hörni! Nu är det dags för Veckans färg. Den här veckan är det dags för färgen Grön. Och som ni ser så har jag mer böcker i grönt än i gult som var förra veckans färg. 13 böcker totalt! Spännande spännande!  

Livet enligt Rosa.
Samaragdernas bok.
Snön som föll i april.
Den glömda trädgården.
Ellie: Så länge jag finns.Syskonkärlek.
I dina kläder.
Gå på djupet.
Pilträdens systrar.
Bläckmagi.
Sängkompisar. (?)
Fotbollens hjältar.
Martina-koden.

Elin / Bokklubb update

Herregud vad kul att det var så starkt intresse för bokklubben! 17 stycken är vi nu och det trodde jag aldrig när jag skrev inlägget som startade den. Som sagt, riktigt kul och jag hoppas verkligen att det håller i, att ingen tröttnar och att vi kan skapa en riktigt bra bokklubb tillsammans.

Till de som har "anmält" sig bokklubben så finns (förhoppningsvis) ett mejl i er inkorg om lite mer info och tankar som jag har kring den. Har du inte fått mejlet, så släng in en kommentar så fixar jag det och skriv då gärna med eran mejladress, ifall det har blivit fel.

Missat vad jag pratar om? Läs här!

Julia / Biblioteksböcker

Igår slutade jag tjugo över tio i skolan pga inställda lektioner. Dock skulle jag ändå till tandläkarn men ändå. Så jag hade massor med dö tid att spendera innan jag skulle cykla hem. Vad passar då bättre om att åka till bibblan och strossa runt bland massor med böcker? Lånade hem Jakten på WondLa, Den andre Will Grayson, Justin Case och Pojkarna. Och så en ljudbok med favoritboken I morgon när kriget kom.


Julia / Februariläsning 2012

I Februari läste jag inte alls lika många böcker som jag läste i Januari. Men det gör inget. Har bara läst BRA böcker, och det är ju det viktigaste.
Men i Februari hann jag läsa:
Att åter mötas
När natten är som mörkast
Babbeldrottningen
Marshmallows till frukost
Nu är mörkrets tid
Så grydde hämndens tid
I skymningens land
På andra sidan gryningen
Jinx

Som ni ser så är det 5 imorgon när kriget kom böcker. Allstå är jag klar nu med den serien.
Månadens bästa bok utser jag till: Babbeldrottningen! Måste läsa tvåan nu!
Månadens sämsta bok: Tyvärr men så Marshmallows till frukost. Vart jätte besviken över den. Haha.
Och så gjorde jag två boktavlor. Med citat och en stycke text ur Den vita katten av Holly Black!

RSS 2.0