Nya böcker

Hejhej! Som jag senaste gången jag visade mina nya böcker så sa jag att jag har väldigt många nya böcker. Vilket är sant. Här kommer en till bunt med nya böcker!
 
Jakten på wondLA är verkligen en jättemysig bok, precis när jag läste ut den tyckte jag inte alls om den. // Games of thrones, tror aldrig att jag kommer läsa den här, kanske, kanske inte. // Rör mig inte är jag verkligen nyfiken på! Alla har pratat så gott om den. // Stormvarning, har aldrig läst en bok om Alex rider tidigare. // Och så en Narnia bok, jag älskar Narnia!
Godnatt, finaste, Åh, denna verkar vara så bra! // Mig äger ingen, har velat läsa den jättejättelänge! Köpte den på loppis för 5 kronor vilket är helt okej för mig och min plånbok. Haha.
Nora O'Donoghues dröm. Vet inte så mycket vad den handlar om // Sista delen i serien om Klanen Otori! Har påbörjat den första delen. Den är bra än så länge // Sällskapsdamen, vet inte heller så mycket om den här boken. Vet bara att jag tyckte den verkade så bra.
 
 
Nu ska jag kolla på Harry Potter! puss

Min bästa väns dotter - Dorothy Koomson

 
 
Jag har läst: Min bästa väns dotter
 
Den handlar om:
Kamryn Matika och Adele Brannon var bästa vänner och trodde inte att något i världen skulle kunna komma emellan dem. Tills Adele gjorde det otänkbara och låg med Kamryns stora kärlek, Nate. Som om inte det skulle vara nog blev hon gravid och födde hans barn. När Kamryn får reda på sanningen, två månader före sitt bröllop, bestämmer hon sig för att aldrig träffa någon av dem igen. På ett ögonblick mister hon de två viktigaste människorna i sitt liv. 
Den eviga vänskapen är över och Kamryn flyr från London till Leeds för att försöka skapa sig ett nytt liv på egen hand. 
Några år senare landar plötsligt ett brev på dörrmattan som berättar att Adele är döende. Hon håller på att förlora kampen mot sin leukemi och vill att hennes bästa vän ska adoptera den nu femåriga dottern, Tegan. 
Ännu en gång ställs Kamryns liv på ända. Adele - hennes själsfrände - kommer att dö. Och hon själv, som bestämt sig för att aldrig någonsin skaffa några barn, måste kanske bli mamma. 
Så börjar hennes livs svåraste resa. En resa mot ansvar och insikt, förståelse och förlåtelse, men framför allt mot den stora kärleken.
 
Det här gillade jag:
Dorothy har en tendens att göra så att karaktärerna tar beslut som jag inte vill att de ska göra.
För några månader sedan läste jag Marshmallows till frukost, jag vart väldigt besviken på det boken slutade. Nu vart jag inte lika besviken. Utan glad över hur boken slutade.
 
Den här boken har verkligen satt sig i hjärtat på mig, och den kommer få sitta kvar i många år. Den berörde väldigt mycket. Den här boken hamnar på topp 10 över lästa böcker totalt. Den var så fantastik bra! Tårarna forsade kan jag säga.
 
Karaktärerna är något utav de bästa jag har läst om. Jag älskade, verkligen älskade Luke och hur snäll han är mot Tegan. Som också är helt underbar för att bara vara 5 år. Dock så gillade jag inte Nate. Tycker han kommer och förstör. Jag gillade att se hur Kamryn förändrades när hon fick Tegan. Hon gick ifrån en själupptagen subba till en omtänksam och snäll mamma. Men någon jag störde mig på var, Adeles föräldrar! Hur kan dom göra så mot ett barn?! Tyckte så synd om Tegan. Lilla rara Tegan.
 
Boken gick i ett bra tempo som var alldeles lagom, den skulle inte ha varit kortare eller längre. Utan den var precis lagom!
 
Nu vill jag läsa mer utav denna fantastiska författaren. Som tur är så har jag Godnatt finaste hemma i bokhyllan! Jag rekomenderar verkligen att ni ska läsa den här! Ni kommer inte glömma den på första daget.
 
Det här gillade jag inte:
Ingenting.
 
Titel: Min bästa väns dotter
Författare: Dorothy Koomson
Antal sidor: 410 sidor kärlek
Betyg: ★★★★★★ - Bästa boken jag läst.
Serie: -

Små citroner gula - Omslag

 
    Norge                            /                           Tyskland         /             Danmark
 
                      
     Polen                                   /    Island                         / Tyskland (nyutgåva)
 
 
    Estland                                      /                 Ryssland                                             / Italien
 
Sveriges omslag                
 
Små citroner gula har blivit en utav mina svenska favoriter och Kajsa har tagit sig in på topp 5 bland svenska författare. Boken har blivit översatt (vilket jag förstår, för boken är helt awesome bra) och fått ett flertal fina omslag. Jag har två favoriter och det är Danmarks omslag som jag tycker är sjukt fint, och så Islands omslag tycker jag också är sjuk fint. Såklart har jag också de omslag som jag tycker är galet fula, som typ Polens. Vad tänkte de med? Vem vill ta upp en bok med två jättetuttar på? Ser helt knäppt ut haha. Jag tycker verligen ni ska ta och läsa Små citroner gula, jag tänker läsa Kajsas andra böcker ganska snart!
                   
Fulaste: Polen
 
Finaste: Danmark

Konst utav böcker

Har tidigare visat lite konst som är gjort utav böcker osv. Dom här bilderna är tagna någonstans i Spanien, och det är trasiga böcker dom har använt. Tänk vad mycket man kan göra med böcker!
 
 
 

Dejta utan bedövning - Lisa Cach

 
Jag har läst: Dejta utan bedövning
 
Den handlar om:
Tack och lov har hon massor med vänner som kan hjälpa hennes att komma över ångesten - sexiga Cassie (bra att få åsikter från en person som alltid hyser motsatt uppfattning), analytiska Louise (för mycket anylyserade är inte alltid bra)  samt tandläkaren Scott (kan bli användbar). Men när hannah med stormsteg närmar sig de magsiak 20, inser hon desperat att hon måste börja dejta på allvar. Men målet utskakat kastar sig Hannah ut på singelmarknaden. Annonser, ingternet klubbar...Till slut har hon kysst så många grodor att själv riskerar att bli grön.
 
Det här gillade jag:
Skulle nog säga att det här är Chick-lit på bästa högsta nivå! Den är rolig och med också lite allvarlig. Jag fick en hel del skratt och karaktärerna kändes som mina vänner. Även om chick-lit böcker nästan bara handlar om samma saker så älskar jag det. Sådana här böcker får mig att glömma bort vardagen och ger mig nånting att se fram emot.

Det gick väldigt snabbt att läsa ut den och jag måste säga att jag gillade det. Alltså, att det gick fort. Jag ville ha nånting enkelt och det fick jag, den satte sig inte in i hjärtat och berörde inte. Men för en rolig och trevlig läsning så dög den här utmärkt. Den var ingen märkvärdig bok eller så, men förtjänar att läsas! Och ett gott skratt lovar jag att du får.

Det här gillade jag inte:
Jag brukar ofta förvänta mig ett storslaget slut på chick-lit böcker, tyvärr var det inget storslaget slut på den här boken. Men det gjorde inget, för boken var så bra i sig själv.
 
Titel: Dejta utan bedövning
Författare: Lisa Cach
Antal sidor: 319 sidor
Betyg: ★★★★ - Bra.
Serie: -
 
 
 
Under läsningen

Bamse växer man inte ifrån

Nu dom senaste veckorna har jag plöjt igenom alla mina gamla Bamse tidningar som har legat här hemma. Jag älskar Bamse och hela Bamse världen, och nu vill jag bara ha mer och mer. När jag var mindre kunde jag alla namn på alla, men nu kommer jag knappt ihåg vad Bamses barn heter. Tänk vad man glömmer bort medans åren går. Jag kan ju tipsa er om att gå till biblioteket att låna tidningar! Jag har en hel hög här hemma med tidningar som tillhör biblioteket. Mycket bättre än att köpa dom! För man slänger ju ändå nästan alla tidningar tillslut. Jag har också läst tidningar som jag i vanliga fall aldrig skulle läsa...Mitt bibliotek har massor med spännande tidningar att välja emellan!
 
 

LOL

Jag har väntat... jag vet inte hur länge. Redan från första början när det började komma rykten om Miley Cyrus nya film, LOL. Vilket är något år sedan, först skulle ju filmen komma, men skulle den inte komma ut för det fanns inte pengar och blabla. Men den kom, och den var för jädrans bra! Denna typiska tjejfilm med en handling som inte handlar om någontings alls körde över mitt hjärta på direkten. Jag ville bara se den om om om om igen. Det kändes som om filmen var slut alldeles för fort.
 
Jag älskar varje (menar verkligen älskar) skådespelare. Miley Cyrus är ju genial (hennes största fan här ja) och Adam Sevani (!!). Killen får ju håret att resa på sig. Det var också den första film jag såg som Demi Moore medverkade i, varför har jag inte sett något med henne förut? Denna film borde ses utav många!
 
Lola bor tillsammans med sin ensamstående mamma och går sista året i high school. När det tar slut med hennes pojkvän och hon istället för kär i hans bästa vän sätts relationerna i kompisgänget på spets. Lolas liv kompliceras ytterligare av när hennes mamma råkar läsa hennes blogg och hon inser att Lola inte är så oskullsfull som hon trott.
 
Trailer: Miley Cyrus i LOL

Nya böcker!

Halloj! Sommaren har precis slagit sig till ro känns det som. Äntligen. Halva sommaren har ju regnat bort typ. Jo, jag tänkte ju göra en stor book haul i slutet av sommaren, men då kom jag ju på att jag typ ett tjugotal nya böcker att visa haha, så det skulle bli väldigt mycket att visa på en och samma gång. + att sommaren är ju inte slut än!
 
På kudde av gräs & Under lysande måne är tvåan och tredje delen om klanen Otori. Köpte de second hand, men hittade inte första boken...Vem ger bort tvåan och trean i en serie men inte första boken? Haha.
Sista natten på Chateau Marmont verkar vara riktigt bra, köpte den på ICA för 39 enkronor. Den måste ju bara vara bra med tanke på att det samma författare till Djävulen bär prada. Dejta utan bedövning håller jag på och läser just nu. Jag älskar den än så länge! Shutter Island, fick denna bok gratis i en Second hand affär, vet inte om jag vågar läsa den då jag inte vågar se filmen haha. Om du bara kunde se mig är skriven av Cecilia Ahern. Älskade ju PS. jag älskar dig så denna räknar jag med att den är lika bra!
 
 Dom här 3 böckerna vann jag genom Bonnier Carlsen. Hur najs är inte det? Jag har bara läst den första boken för länge länge sedan. Försökte läsa tvåan men gav upp, kändes som om jag bara läste och läste och läste utan det hände något. Får se om jag ger de två sista böckerna en chans eller så ger jag bort dom.
 
 5(!) böcker ifrån B.Wahlströms! Tackar så mycket!! Pretty little liars är ju jädrans bra! Har läst hela serien och väntar på med en stor förväntan på nästa bok...Om den kommer.
 
Dom här två böckerna fick jag idag utav Elin då hon hade 2 utav varje. Har ni skaffat några nya böcker den senaste tiden?
 
PS. Det är lite dålig bloggning, men både jag och Elin har inte tid, vi jobbar och är ute på andra äventyr hela dagarna. Man säger ju att bloggarens värsta vän är solen och sommaren och det håller jag med om..

Delirium - Lauren Oliver

 
 
Jag har läst: Delirium
Den handlar om:
Lena lever i Portland i USA där kärlek är en sjukdom. Hon har sett fram emot sin behandling som alla får när de fyller 18 år. Det sägs att behandlingen ska bota sjukdomen Deliria vilket är kärlek. 
 
Det här gillade jag:
Jag verkligen gillade Alex och Hana. Vilka härlig karaktärer. Även om Alex är lite för underbar ibland och aldrig gjorde några misstag så tyckte jag om honom. En annan sak jag gillade också med boken var att Lena berättade för Hana om allt, jag hatar när oftast huvudpersonen håller saker hemligt för sin "bästis" osv och sen i slutet får hon/han ändå reda på det och så är allt bra igen. Men nu berättade Lena det i typ mitten och Hana va liksom med och hjälpte Lena och Alex. Plus att det var Hana från början som var ute efter utegångsförbudet.
 
Jag tyckte verkligen om slutet, det var fart och spänning och boken fick ett bra slut. Även om jag inte är sådär jätte förtjust i denna bok så måste jag läsa vidare i nästa del som kommer ut på svenska någon gång nästa år. Tummen upp också för det fina omslaget! 
 
Det här gillade jag inte:
De första 200 sidorna var så sega att jag trodde jag skulle ge upp boken. Lena va så tafatt att jag trodde jag skulle spricka. Redan från de första sidorna började jag störra mig på henne, vilket inte är ett bra tecken. Men sen i mitten och i slutet så växte hon i sig själv och vart en mycket roligare karaktär att följa.
 
Kanske dystopier inte är min grej. Jag blir bara förbannad och arg. Men the hunger games älskade jag. 
Den här boken påminde väääldigt mycket om Matchad, ibland kan man ju bara se lite likheter, men jag kunde se många likheter. 
 
Måste författare skriva om såna hära hemska samhällen? Jag blir rent ut sakt deprimerad och hur lätt man kan hjärntvätta folk. Tänkte hela tiden typ " Varför göööööör dom inget?!, haha. Men något jag också stör mig på är att varför är det alltid fattiga huvudkarakärer? Eller fattiga och fattiga, men ni förstår vad jag menar?
 
Allmänt om boken: 
Ibland hatade jag den, ibland älskade jag den. Jag vart arg ofta på regeringen, precis som jag alltid blir när det gäller dystopier. Men jag tycker absolut att den är läsvärd, dom flesta har väl redan läst den här men ändå. Den var inte så jättespännande innan slutet, och ibland vart den faktiskt lite lååångtråkig. Men helt klart läsvärd!
 
Titel: Delirium
Författare: Lauren Oliver
Betyg: ★★★ - Ganska okej.
Serie: Delirium #1 (I think?) 
Antal sidor: 465 sidor

Från A till Ö - D


Dracula. Ett seriealbum / Dit man längtar. En oläst bok. / De vandrande städerna. Jättebra bok, läs min recension HÄR. / Darlah. Ska vara spännande, ska läsa snart. 
Det fattas en tärning. Vet inte om jag har läst den? haha / Det händer nu. Har inte läst den än. / Den försvunna bruden. En pocket på 500 sidor. / Den gömda trädgården. Åhh vill läsa! / Deluxe. Måste verkligen läsa den snart. 
Det borde finnas regler. Har inte läst än! / Den utvlada. Loppisbok som väntar på att få läsas. / Den vita katten. En av mina favoriter förra året. Får nog bli en omläsning snart Recension här. / Demonernas post. Måste verkligen läsa om Vargbröderna känner jag / Den statistiska sannolikheten för kärlek vid första ögonkastet. Har inte läst den än, men det ska göras snart. 

Små citroner gula - Kajsa Ingemarsson

Jag har läst: Små citroner gula

Den handlar om:
Med en fot i Stockholm och en i barndomens trygga småstad tycker sig Agnes stå hur stadigt som helst. Hon har en familj som alltid ställer upp, ett bra jobb, en pojkvän som älskar henne och en bästa vän som hon känner utan och innan. Eller? En efter en rasar byggstenarna i Agnes liv tills hela tillvaron rämnat. När en vän erbjuder henne att vara med och starta en restaurang har hon inget att förlora.

 

Det här gillar jag:
Den här boken ingår i mitt och elins utmaningsspel. Alltså så har Elin valt denna bok som jag ska läsa innan den 1 augusti. Två personer som jag har träffat sa till mig att det var utav de bästa böckerna dom har läst! Det lät ju lovande, och jag höll nog inte riktigt med innan jag läste boken. Jag tyckte innerst inne att den var lite tråkig, eller den verkade vara väääldigt tråkig. Man hör ju bara på namnet, Små citroner gula. Men till slut fick man ju veta varför boken heter som den heter. Smidigt.

MEN, mina förväntningar var helt fel och boken visade sig vara väldigt bra! En av de bästa svenskskrivna böcker jag har läst. Jag tyckte om storyn och att man fick en inblick i resturangbranchen. Jag tyckte väldigt mycket om boken och har absolut planer på att läsa fler böcker från Kajsa.

I mitten av boken kändes det som Agnes vart en ny person och gav järnet. Efter en händelse som hände och fick mina tårar att vattnas. Jag tyckte väldigt mycket om hennes familj. Speciellt hennes syster och hennes föräldrar, haha. Jag älskade att läsa om deras blogg som dom hade om deras trädgård!

När vi ändå pratar om karaktärer så vill jag lyfta fram David! Åh, lilla David som fick stå ut med Agnes haha. Nej men honom tyckte jag om, han va liksom inte för snobbig eller elak. Utan bara snäll. Vem gillar inte snälla killar? tänker jag. Även om jag ville ha mer kääärlek.

 

Det här gillar jag inte:
Det fanns ingenting jag inte gillade, men i början så var boken lite seg och var lite svårläst.
Kanske Agnes inte heller var den bästa karaktär jag har stött på. Men det funkade, det var också lite för öppet slut för min del. Jag vill ju gärna slutet färdigt skrivet och inte att man själv får komma på slutet.

 Allmänt om boken:

I sin helhet så tyckte jag om boken och rekomenderar verkligen till er alla att läsa den! En perfekt sommarbok för latläsning mellan alla dystopier och vampyrer. Det här är en bok om att börja om och stå på egna ben.

Titel: Små citroner gula
Författare: Kajsa Ingemarsson
Antal sidor: 326 sidor
Betyg: ★★★★★ - Strålande
Serie: -

 

 

DENNA BOK INGÅR I DO YOU ACCEPT THE CHALLENGE? #1 Läs mer om det HÄR. 

Nu ska jag och Elin klura ut vad nästa utmaning blir!


Från A till Ö - C

City of bones / Cirkeln
 
Två icke lästa böcker som ska snart bli lästa. Verkar som om alla älskar dom här böckerna, har ganska höga förväntningar om jag säger så ;)

Frestelser - Sara Shepard

Jag har läst: Frestelser
Den handlar om:
Alison är död och hennes mördare sitter inlåst. Så för de forna vännerna börjar livet återvända till det normala igen. Det är i alla fall vad alla hoppas på. Men var och en har de redan trasslat in sig i härvor av lögner, och de faller alla lätt för frestelser.
När sedan Alisons misstänkte mördare oväntat släpps fri, börjar återigen signaturen ”A” att höra av sig. Och blickarna riktas mot de fyra väninnorna. Är de så oskyldiga som de ser ut?
Det här gillade jag med den:
 Jag tycker verkligen om karaktärerna. Eller vissa utav dom. Aria och Spencer har länge varit bland mina favoriter. Och Lukas också. Spencer tycker jag om för att hon tänker alltid ut smarta saker, även om hon gör lite konstiga val och sånt. Men jag gillar henne för hon har huvudet på skaft. Det är väl det enda jag gillar i den här boken, som sakt. Det börjar bli lite tjatigt med alla deras misstag. Dock så måste jag verkligen läsa nästa bok känner jag, för att få avsluta det hela. De 4 första böckerna var väldigt bra!
 
Det här gillade jag inte med den:
Det kändes som om den här boken var med i serien bara för att fylla ut serien. Jag har sökt runt på internet och letat efter vem som är mördaren och vem som är A. Och jag vart riktigt besviken på den här boken! Eftersom jag har sökt runt nu så vet jag vem mördaren är (aja baja julia att spoila runt sådär) och dom har helt fel i boken!! Jag blir verkligen irreterad på att alla är så sega haha. Som till exempel, att Hanna har drömt om det och att Emily ser  skuggor och sånt. HALLÅ DET ÄR JU TECKEN!! Ja, jag tror att ni fattar vad jag menar.
 
Jag tycker väldigt mycket om serien men hon hade nog kunnat skippa den här boken egentligen, för det enda som hände var att Ian dör och det i slutet. Så boken vart ganska seg till slut och det tog ett tag för mig att läsa ut den. Det börjar bli lite tjatigt eftersom det händer bara samma saker i alla böcker. Trodde att den här skulle
 
 
Titel: Frestelser
Antal sidor: 233 sidor
Betyg: ★★★ - Ganska okej.
Serie: Pretty Little Liars #5
 

Monstrets dotter - Kristin Cashore

Jag har läst: Monstrets dotter
Den handlar om:
 Sjuttonåriga Flamma kan läsa människors sinnen och styra deras vilja. Hela hennes väsen är förföriskt, men folk minns hennes elake döde far och undrar om dottern är likadan. Flamma vill bevisa att hon inte alls är som sin far. Med hjälp av sina krafter försöker hon avstyra ett hotande krig. Hon börjar inse den fulla vidden av sin styrka och den skrämmer henne. Kommer hon att bli ett lika fruktansvärt monster som hennes far var, eller kan hon använda sin förmåga till att göra gott?
Det här gillade jag:
Herregud, jag vet inte riktigt vart jag ska börja. Det känns så overkligt att jag har läst den här boken, har liksom suktat efter den i flera månader men har varit för lat för att köpa den.
 
Tankeläsaren fick väääldigt höga betyg här på bloggen och nu minns jag varför jag har den som en bland mina favoritböcker. Precis som Tankeläsaren är Monstrets dotter precis lika bra, om inte lite bättre tillochmed.
Språket är så bra att jag fick rysningar, och slutet! När Flamma blir kidnappad, trodde jag skulle få en hjärtinfarkt. Herregud alltså!!
 
Okej, Flamma var helt fantastisk som huvudperson. Hon är ödmjuk men samtidigt så stark! Katsa var ju lite med stridsbenägen och så, men Flamma är det annorlunda med. Hon är så stark och ändå så svag samtidigt. Flamma är så jäkla smart också.
 
Precis som med Bitterblue i Tankeläsaren fattade jag ett tycke för Hanna. Och att hon har Brigans dotter gjorde det hela mycket bättre! Brigan ska vi inte tala om! Vilken man, wow. Är vekligen lite kär i honom, även om han är lite tvär och sådär.
 
Äntligen så börjar vissa knutar att lösas upp i böckerna. Nu väntar jag med höga förväntningar på nästa bok för det här är absolut utav en av de bästa böckerna jag har läst i mitt liv och i detta år. En så bra bok borde nästan inte finnas, man blir helt fäst vid karaktärerna.
 
Det här gillade jag inte: 
Att det var lite för mycket politik inblandat. Ville ju ha action och i hemlighet ville jag att Flamma skulle komma ridandes på Lillen i kriget och hjälpa till och skydda sitt land. Haha.
 
Titel: Monstrets dotter
Författare: Kristin Cashore
Betyg: ★★★★★★ - Bästa boken jag har läst 
Antal sidor: 408 sidor
Serie: De utvalda #2
 
 
LIte såhär var min reaktion på boken ibland!

En favoritbok från barndomen

Jag tänkte visa upp en av mina favoritböcker när jag var mindre. Nämligen Kajsa Kavat. Eller Kavrat som jag sa när jag var mindre. Jag tycker den här boken är så himla gullig och har så fina bilder. Kommer ihåg att jag också ville besöka samma leksaksaffär som hon gick till med pappret från mormorn i handen. Haha.
 
 

Konst utav böcker

 
 
När jag tumblr surfade hittade jag dessa bilder. Dom har tagit böcker och gjort motiv utav den. Riktigt häftigt tycker jag! Ser ni också att det är ur Disney filmer? Jag såg det nu när jag skulle ladda upp bilderna. Eller ja, vissa av bilderna är från några Disney filmer!

Dont judge a book by its cover

 
Gissa vart jag hittade detta dolda motiv? Don't judge a book by its cover. Jo, i en musikvideo! Gissa vem?
Selena Gomez. Typsikt att jag har glömt bort vad låten heter, men det här budskapet kom fram i hennes musikvideo. Ej samtidigt, så jag hade bara tur när jag såg Don't...Men lite kul är det ju att en känd sångerska (känd o känd:p) har detta budskap! Dock så tror jag inte att det är hon själv som har kommit på iden, men ändå. Vi kan låtsas att det var hon som kom på det...

Gå vidare - Anna Maxted

 Jag har läst: Gå vidare
Den handlar om:
Helen Bradshaw, 26 år, lever inte direkt det liv hon drömmer om – hon borde verkligen gå vidare. Jobbet på en tjejtidning känns trist, bilen brakar ihop, hon delar lägenhet med två hopplösa killar och det där med kärlek verkar aldrig fungera.
När hennes pappa plötsligt dör ställs hela tillvaron på sin spets och Helen tvingas inse att ingen kan förändra hennes kaotiska tillvaro förutom hon själv.
Det här gillar jag:
Gå vidare var verkligen en rolig bok rakt i genom och jag skrattade och fnissade nästan hela tiden. Helens pinsama tankar och det hon säger gjorde boken väldigt rolig. Hennes katt tjockis gjorde så jag for ut världens gapskratt. Tänk att man kan ge så mycket karaktär åt en katt och att katten blev en viktig del i boken! Tom vart en stor favorit hos mig, att man är klok och smart går alltid hem hos mig kan jag ju säga. Luke var också en sån där rolig prick fast han inte sa så mycket.
 
Jag tycker boken verkligen är jätterolig och språket är så bra! Det var verkligen en fröjd att läsa och det här en bok jag verkligen rekomenderar. Det är en blande de bästa Chick-lit böckerna jag har läst i mina dar. Boken har det mesta jag vill läsa om. Kärlek, familj, vänner, misshandel, karriär, ja ni vet.
 
Jag har alltid sett Marian Keyes som en ledande drottning i den här genre. Men jag tycker att Anna är på samma nivå! Om inte lite bättre tillochmed. Läste flera recensioner och de sa att Keyes va snäpet bättre men jag tycker tvärt om!
 
Det här gillar jag inte:
Marcus och Helens mamma störde jag mig otroligt mycket på. Visst är det kul att det alltid finns minst EN karaktär man stör sig på? Jag tycker båda är egoistiska och sura. Men men.
 
Vid varje nytt kapitel så var det en ganska svår inledning på kapitelt. Jag tappade suger direkt på att fortsätta läsa. Det misstaget måste alla författare tänka på! Inledningen är jätteviktigt enligt mig. För att läsaren just inte ska tappa suget och lägga ifrån sig boken. Men förutom detta så är boken verkligen läsvärd.
 
Titel: Gå vidare
Författare: Anna Maxted
Betyg: ★★★★★
Serie: -
Antal sidor: 454 sidor
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Från A till Ö - B

Bröllopsgåvan - Bergdoftblondiner - Bärnstenkikaren - Bläckmagi - Bröllopsbekymmer
 
Baby:sug - Bröllop vid Dillow Lake - Bäst på plan - Bali rai - Blonde
 
 

För evigt - Maggie Stiefvater

 
Jag har läst: För evigt
 
Den handlar om:
När Sam träffade Grace var han en varg och hon en flicka och deras kärlek verkade omöjlig. Till slut lyckades de finna ett sätt för honom att bli en pojke och de kunde äntligen vara tillsammans. Där borde deras berättelse ha slutat, när de var som lyckligast. Men det förflutna hinner upp Grace då vargviruset som alla trott hon var immun mot, förvandlar henne till varg och skiljer dem åt. Sam måste hitta ett sätt för henne att åter bli människa, men tiden är knapp då stadens invånare står i begrepp att utrota vargarna i Mercy Falls en gång för alla 

En storslagen avslutning på en intensiv kärlekssaga.
 
Det här gillar jag med den:
SAM OCH COLE! Jag älskar dom två, och skulle gärna vilja ha dom som vänner. Grace är också så himla cool men jag tycker mer om killarna i boken än tjejerna. Sam är så jäkla go och rar och Cole är verkligen smart.
 
Språket är helt fantastiskt! Det är något med språket som gör boken så jävla unik. Även om den är inte är lika bra som de tidigare böckerna så är språket precis lika bra!
 
Jag är helt kär i vargarna och vart lagom förbannad på Isabels pappa. Jag tycker om dom för att dom är så vanliga. Twilight vargarna är ju liksom speciella på sitt vis, men här så är vargarna bara vanliga vargar.
 
Boken är inte lika bra som de tidigare böckerna, men jag älskar den här boken lika mycket, jag tycker ni alla ska läsa den är serien. Jag vart berörd!
 
Det här gillade jag inte med den:
Att serien tar slut. Fast det är ändå lite skönt, jag älskar verkligen den här serien. Jag tycker den är så himla speciell och har sin egna karaktär. Men det var bra att Maggie inte drog ut på serien genom att skriva 2-3 böcker till. 3 är nästan alltid lagom!
Sen måste jag bara klaga lite över Isabel, det hon gjorde är fantastiskt. Men hon hade kunnat stoppa sin pappa tidigare och liksom kämpat lite för vargarna. Sådana människor stör jag mig på i verkligheten så det är inte så konstigt att jag stör mig på såna i böcker. 
 
Titel: För evigt
Författare: Maggie Stiefwater
Antal sidor: 352 sidor
Betyg: 7/10
Serie: Vargarna i Mercy Falls #3
 
Min recension på Frost
Min recension på Feber
 
TACK B.WAHLSTRÖM FÖR BOKEN <3

Nya kontakter - Sophie Kinsella

 
Jag har läst: Nya kontakter
Den handlar om:
En förlorad smaragdring, en hittad mobiltelefon och ett löfte som inte får brytas - Detta blir upptakten till en hejdlös komedi om vad som kan hända om ens mobiltelefon hamnar i fel händer.

Poppy Wyatt befinner sig på ett hotell i London och har sin möhippa när brandlarmet går. Hotellet måste utrymmas och i kaoset som sedan råder upptäcker Poppy att hennes förlovningsring är borta! Det är en vacker, antik smaragdring som har gått i hennes fästmans släkt i generationer. Dessutom blir hennes mobiltelefon stulen och i och med det finns det inte längre något sätt för hotellet att kontakta Poppy om de skulle hitta ringen. 

Desperat vandrar Poppy runt i hotellobbyn då hon ser en mobiltelefon som ligger slängd i en soptunna. En ny telefon och ett nytt nummer att ge till personalen - perfekt! Det finns dock ett problem - telefonens ägare, affärsmannen Sam Roxton. Som i tid och otid ringer Poppy och ber henne lämna tillbaka telefonen. 

Aldrig att Poppy tänker ge upp den här möjligheten och de gör en deal: Poppy får behålla telefonen under en vecka mot att hon lovar att vidarebefordra alla Sams meddelanden och mejl. Problemet är bara att Poppy inte kan låta bli att lägga sig i både Sams jobb och hans privatliv ...
 
 
Den här gillade jag med den:
Det här är en typisk Sophie Kinsella bok på högsta nivå. Jag börjar undra också om inte det här är den bästa boken hon har utgivit på det fina vackra språket svenska. Det finns nog inget jag inte gillar med den utav jag älskar hela boken och alla karaktärer. 
 
Jag gillar definitivt Poppy, som är sådär pinsam men ändå rar och go. Först ibörjan gillade jag Magnus verkligen jättemycket. Men sen vid bokens slut så avskydde jag honom nästan lite. Men jag känner nu också att killen kunde inte ha det så lätt. Det var lite samma sak med Sam, ibörjan tyckte jag inte alls om honom. Han var elak och arg hela tiden. Men ju mer jag kom in i boken så mer började jag tycka om honom. Sen också att han försökte "stoppa" bröllopet gjorde det hela ännu bättre! Jag tyckte också om att Poppy inte fick känslor och sånt direkt för honom. Utan det kom senare efter dom lärde känna varandra osv.
 
Gud ja, höll på att glömma språket! Det är fantastiskt, även om boken är översatt. Så är språket underbart och roligt. Det vart liksom aldrig tråkigt att läsa.
 
Något annat roligt med boken är att det är typ små siffor i slutet på en mening, och längst ner på sidan så står siffran och så det som en extra berättelse. Typ, Pppy tänker extra eller berättar något. Det tyckte jag var lite kul men i början så hatade jag det för jag inte fattade haha.
 
MEN GOTT FOLK! LÄSA DEN!
 
Hoppas ni ser nummer 36.
 
Det här gillade jag inte med den:
För första gången i historian så har jag inget dåligt att säga om den. Så jag tänker inte säga något dåligt, för jag tyckte inget dåligt om den. Bara bra saker.
 
Titel: Nya kontakter
Författare: Sophie Kinsella
Antal sidor: 367 sidor
Betyg: 10/10
Serie: -
 
Tack så mycket Damm förlag för boken <3

Du glömde säga hejdå - Sarah Dessen

 
 
Jag har läst: Du glömde säga hej då
 
Den handlar om:
Ännu en ny stad och ännu en ny skola. Inte för att Mclean har något emot det. Tvärtom, hon tycker det ska bli ganska skönt att gå vidare, att börja om, att bli någon ny. På ett nytt ställe kan hon vara vem hon vill: den klämkäcka hejarklacksledaren, den svåra tjejen som klär sig i svart eller hon som känner alla och går på alla fester. Mclean är van att byta roll, för hon och hennes pappa flyttar ofta. Väldigt ofta.
Men när de kommer till Lakeview blir allt annorlunda. Mclean har redan bestämt vem hon ska vara, men det hjälper inte. Plötsligt står hon där utan förklädnad, och den enda hon kan vara är sig själv. Men vem är egentligen den riktiga Mclean? Kanske kan grannkillen Dave hjälpa henne att ta reda på det.
 
Det här gillade jag med den:
Alla måste väl ändå älska Sarah Dessens böcker. Även om jag nu bara har läst hennes två tidigare böcker på svenska så tycker jag att språket är väldigt vackert. Jag har för varje bok varit väldigt spänd på vad Dessen ska bjuda på nu! 
 
Jag drogs med i boken och kunde inte släppa den. Jag var bara tvungen att läsa nästa sida och vips så var halva boken utläst. För snabbt gick det, att läsa ut den alltså.
 
Om man vill ha en bra feel-good bok att bara slapp läsa i så ska man verkligen välja Dessens böcker. Det är vardagliga problem som tas upp och det är lagom med kärlek och relationer. Jag kände igen mig i vissa stunder och boken går liksom inte över styr någon gång, vilket det lätt kan göra.
 
Som sakt är detta precis som de andra böckerna, en sträckläsare och karaktärerna känns som ens bästavänner medans man läser. Jag fastnade mycket för Dave såklart, och McLean. Hon skapade en relation mellan dom som gjorde mig avundsjuk. Med andra ord så tycker jag att ni ska läsa den! Helst i hängmattan eller på stranden.
 
Det här gillade jag inte med den:
Det är inget fel på boken, eller Sarahs böcker. Men jag tycker att hon borde pröva på något nytt. Jag älskar sådana här böcker, där tjej möter kille osv. Och visst, Dessens böcker är väldigt likadana men alla böcker berör och lämnar avtryck. Men jag skulle ändå vilja se något nytt och jag tror också att hon kapabel till det. Hon måste bara våga, jag tror att alla skulle älska hennes böcker iaf!
 
Titel: Du glömde säga hejdå
Författare: Sarah Dessen
Antal sidor: 4333 sidor
Betyg: 7/10
Serie: -

Veckans färg [6]

Mitt livs roll - Började läsa den för några år sedan, imponerade inte och jag slutade läsa den. Kaos - Ny bok som snart få bli läst, verkar galet rolig. När jag lät dig gå - En väldigt fin serie som jag tyckte om väldigt mycket. Läsvärd.
Kärlek@första.träffen - Minns inte så mycket av den, bara att jag gillade den as mycket. 
I en annan del av Bromma - har läst mer än halva, slutade att läsa den. Men Martinas böcker är väldigt roliga! Det borde finnas regler - recenex från Gilla förlaget  (tack så mycket!!) ska läsa den väldigt snart. Ser faktiskt fram emot den! 
 
 
Veckans färg är nu lila. Hade verkligen inte så mycket lila böcker som jag trodde...Har ni några lila böcker? :)
 

Veckans färg [6]

Mitt livs roll - Började läsa den för några år sedan, imponerade inte och jag slutade läsa den. Kaos - Ny bok som snart få bli läst, verkar galet rolig. När jag lät dig gå - En väldigt fin serie som jag tyckte om väldigt mycket. Läsvärd.
Kärlek@första.träffen - Minns inte så mycket av den, bara att jag gillade den as mycket. 
I en annan del av Bromma - har läst mer än halva, slutade att läsa den. Men Martinas böcker är väldigt roliga! Det borde finnas regler - recenex från Gilla förlaget  (tack så mycket!!) ska läsa den väldigt snart. Ser faktiskt fram emot den! 
 
 
Veckans färg är nu lila. Hade verkligen inte så mycket lila böcker som jag trodde...Har ni några lila böcker? :)
 

Från A till Ö - A

Tänkte göra precis som alla andra med från a till ö. Alltså, vilka böcker jag har på A och så vidare. Måste säga att det var sjukt jobbigt att fota och dela in alla böcker i bokstavsordning. Haha.
 
 
Allt jag säger är sant & Audrey. Har som sakt bara läst Audrey och den gillade jag starkt! En utav de bättre böckerna jag har läst i år.

Katarernas fästning - Michael P. Spradlin

Jag har läst ut den andra delen utav Den yngste tempelriddaren serien. Det var faktiskt över ett år sedan jag läste ut den första delen. Jag hittade ju inte fortsättningen i biblioteket efter dom hade renoverat... Så jag vart överlycklig när jag kollade lite extra efter fortsättningen och hittade den!

Direkt när jag kom hem började jag läsa den och minnet började komma tillbaka. Det jag började minnas var att, gud vad spännande boken är! Jag kunde aldrig släppa ifrån mig boken. Även om böckerna är ganska korta så kändes dom som riktiga tegelstenar.
 
Jag har då aldrig varit intresserad utav riddare och vad nu allt heter, men i den här boken kändes det som om jag kunde allt. Det var lite svårt i början att hålla reda på allt, det var väldigt mycket fiender och alla människor var typ indelade i folkslag osv. 

Det jag älskade med den här boken var att spänningen var olidig. Jag skojar inte, hela tiden var jag på spän. (de var ju jagade). Även om JAG inte vart jagad av Sir Hugh så var jag på spän och fruktade för blända blad.

Karaktärerna är några av mina favoriter. Speciellt Tristian. Vilken modig kille! Dock vart jag ändå lite irreterad på han. Han är ju för snäll! Han kunde ha dödat Sir Hugh flera gånger, men gjorde aldrig det...Tröttsamt på att bara spela ut varandra och vänta på rätt tillfälle. Men såklart, man vill ju spara spänningen till sista boken. Men jag tycker verkligen om deras vänskap. Maryam och Robard är så jäkla coola och roliga och jag skulle vilja  va vän med alla tre! 

Men serien är en min favoriter och hade hoppats på en fortsättning, finns 3 böcker idag. Vill inte att det ska ta slut ju! Jag har läst ut den sista boken, och jag funderar starkt på att läsa om hela serien. Den här serien rekomenderar jag till alla ungdomar! Den är något  utav de vanliga och jag älskar varje sida i boken! Och den sista boken var nästan ännu bättre och spännande. LÄS DEN HÄR SERIEN!

Titel: Latarernas fästning
Författare: Michael P. Spradlin
Antal sidor: 234 sidor
Betyg: 10/10 
Serie:  Den yngste tempelriddaren


Stormen sliter i seglen och de väldiga vågorna sköljer över skeppet och för med sig allt som kommer i dess väg. Tristan och hans vänner, Maryam och Robard, sveps alla överbord och spolas medtagna upp på en strand i ett okänt land.

De tre vännerna hittas av en ung flicka, Celia, och hennes följe. Det visar sig att Celia tillhör katarerna och att de är förföljda av ärkebiskopens män som är utsända för att döda dem då de inte har den rätta tron. Tristan fattar tycke för Celia och lovar hjälpa henne, trots att han vet att han borde skynda sig till England med den heliga Graalen som han har gömd i sin väska. 
Celia för dem till Montségur, katarernas fästning högt upp bland bergen. De hinner knappt anlända till fästningen innan ärkebiskopens soldater dyker upp. Men soldaterna är inte ensamma. Utanför porten står även en skvadron med tempelriddare med sir Hugh i täten. Sir Hugh som inte drar sig för att döda oskyldiga i jakten på Graalen

Intriger - Sara Shepard

 
Jag har läst: Intriger
 
Den handlar om:
Någon har vänt upp och ner på de gamla vännernas liv. Fått dem att känna det som om de lever i en mardröm de inte kan vakna upp ur. Förrän det är för sent …
Emily är förvisad till kusinerna i Iowa. Aria måste bo med sin pappa och hans knäppa flickvän. Spencer känner sig skyldig till Alisons död. Och Hanna svävar mellan liv och död på sjukhuset. För att hon visste för mycket.
Ingen av vännerna vågar säga sanningen, istället fortsätter de leva på lögner. Intrigerna tätnar och ingen går säker. För någon av dem står på tur att bli ”A”:s nästa offer …
 
Det här gillade jag med den:
Att det hände saker hela tiden! Och det var ju i den här boken som man fick reda på vem A var. Måste säga att det var väldigt oväntat. Hade inga misstankar på h*n och det var väldigt oväntat som sakt. Men det var kul att det var så oväntat men jag hade nog ändå förväntat att det skulle vara någon mer självklar. Tycker synd om Hanna fast ändå inte, hon gjorde ju allt för att imponera på henne osv. Nu i Frestelser #5 så är hon tillexempel tillsammans med Lucas och det fick hon ju typ inte för hon. Så lite glad är jag över att hon är borta!
 
Som sakt, är denna bok är bladvändare och jag kunde inte sluta läsa! Det var spännande igenom hela boken och genast när den här var utläst var jag tvungen att fortsätta på nästa bok. Sara har byggt upp en fantastisk historia även om allt inte känns sådär jättemycket genomtänkt. Men jag gillar serien, och vill läsa nästa bok som inte har kommit ut än på svenska.
 
Det här har blivit en utav mina favoritserier. Det är inte bara fina kläder, utseendemässigt (bara Hanna) osv. Kan bara säga att ni MÅSTE läsa eller se serien innan ni dör. Och jag hoppas att ni kommer älska den lika mycket som jag gör.
 
Det här gillade jag inte med den:
Emilys föräldrar! Hur svårt kan det vara att aceptera att deras dotter är lesbisk?När jag läste om trädtopparna vart jag väldigt förbannad på hennes mamma och pappa och det kändes som om hon inte heller kämpade emot sådär jättemycket. Nej, jag tycker inte om Emily och hennes familj. Hon är den ända jag har svårt för. Hon liksom, tycker synd om sig själv och hon tycker att hon och Alison var närmast varandra och blabla. Det finns inget negativt att säga om den här boken, förutom Emily och hennes familj.
 
Det är synd också att Ezra har försvunnit. Jag tyckte väldigt mycket om honom och ja, nu känns Aria lite tråkig kanske?
 
Titel: Intriger
Författare: Sara Shepard
Antal sidor: 249 sidor
Betyg: 9/10
Serie: Pretty Little Liars #4
 

Do you accept the challenge? #1 - Pocketbok

Nu ska jag börja med en ny sak här på bloggen. Jag och min vän Elin ska börja med det. Eller vi har ju redan gjort det. Det hela går ut på att vi ska utmana varandra varje månad och sedan nästa månad är det en ny utmaning. Det kan vara allt ifrån att läsa en klassiker, till att skriva en dikt, till att läsa en bok med en fot på omslaget You name it. Detta tror jag kan bli väldigt roligt och intressant. Kanske läser jag en bok som jag aldrig skulle läsa i vanliga fall.
 
Nu i juli månad bestämde vi oss för att vi ska utmana varandra med en pocketbok som vi köpte till varandra på våran second hand affär. Jag fick välja en pocketbok till Elin och Elin fick välja en pocketbok till mig som jag ska läsa. Det var väldigt svårt men tillslut så hittade vi böcker till varandra. Vi sa bara titlarna till varandra för att ingen skulle få en bok som den redan har läst osv...
 
Elins bok är till vänster och det var den jag valde till henne och min bok som jag ska läsa är till höger. Kanske hinner vi byta bok med varandra också! Jag måste säga att jag ser fram emot att läsa Små citroner gula då jag har pillat och känt på den väldigt länge utan att ha köpt den!
 
Elins bok.
Min bok.
 
Hitta ni också en vän och utmana varandra!

5 saker varför jag älskar att vara bokbloggare

Jag har funderat på varför jag älskar att vara bokbloggare. För det gör jag. Till 100 procent. Här är en lista med 5 andledningar till varför jag älskar att vara bokbloggare och varför jag bloggar om böcker!
 
1.  En sak jag har lagt märke till att vi bokbloggare får se ut hur vi vill. Modebloggorskor ska ju tillexempel alltid va snygga och fräscha. Om man älskar böcker så spelar det ingen roll hur man ser ut, jag tror att jag aldrig har fått en kommentar om mitt utseende. Ja, ni fattar vad jag menar.
 
2. Att alla som jobbar med böcker är så trevliga! Personal på bibliotek (speciellt inne i Katrineholm!!), personalen i bokaffärer. Ja, alla som gillar böcker är nästan alltid trevliga. Jag tror böcker har den effekten på oss.
 
3. Recensionex. Okej, jag älskar att få recensionex ibland. Vem gör inte det liksom? Alla bokförlag i Sverige är galet generösa som ger oss bokbloggare mängder med böcker bara för att vi ska läsa dom och sedan skriva om dom. Fina och bra böcker är det också.
recensionex...
 
4. Att jag kan sammanställa här på bloggen vilka böcker jag läser. Det är jättebra att ha allt på ett och samma ställe. Jag älskar också att sitta och bläddra tillbaka i arkivet och se vad jag läste typ för 6 månader sedan.
 
5. Att man alltid har någon att snacka böcker med! Jag har knappt några vänner att snacka böcker (hej alice&elin&fia ibland när hon får ryck och läser xD). Det finns ett femtio tal bra bokbloggar och de är alltid lika sugna på att snacka böcker! 
 
 
Jag har alltid en bok med mig överallt. Man vet aldrig när man kan få en ledig stund över haha :)
 
Vad älskar ni med att vara bokbloggare? :D

Skandaler - Sara Shepard

 
Detta har jag läst: Pretty little liars #3 Skandaler
 
Och det handlar om: 
Efter Tobys överraskande död försöker Spencer, Aria, Emily och Hanna att återgå till sina vanliga liv. Men inte desto mindre fortsätter den mystiska signaturen ”A” att trakassera dem. Deras perfekta yta börjar rämna inifrån och intrigerna tätnar. Och speciellt för en av tjejerna blir livet extra tungt då hon blir utpekad för mordet på gemensamma bästisen Alison.
Så händer något som förändrar allt. ”A” begår ett litet misstag och en av tjejerna röjer identiteten bakom signaturen. Men innan hon hinner berätta för de andra råkar hon ut för en mystisk ”olycka”. Kommer hon att överleva, eller har någon tystat henne för alltid?
 
Det här gillade jag med den:
Allt! Den här boken var så mycket bättre än de tidigare böckerna. Det var spännande och mer fart. Sara sitter inne och håller på vem A är. Jag har ingen aning om vem A är än och det är här är 3:e boken. Hanna har äntligen kommit på vem A är och skulle precis berätta för Aria, Emily och Spencer men bli påkörd! Vilket genialt drag utav Sara att dra ut på serien tycker jag. Nu måste ju jag som läsare fortsätta att läsa vidare i nästa bok. 
Jag tycker också att Sara har gjort en bra sak med serien. Att jag kommer ihåg vilka tjejer som är vilka! Det är väldigt mycket karaktärer med och i början var det svårt att hålla reda på alla. Men redan efter andra boken så kunde jag alla utantill och deras familjer. Det här har blivit utav en av mina favoritserier och jag håller redan på och läser i nästa bok! 
 
 
Det här gillade jag inte med den:
Att det går olika snabbt i boken. På flera sidor kunde det inte hända någonting men sen vart det en jädrans fart! Det var synd också att jag har kollat på tv serien ett antal gånger innan jag läste böckerna. Tankarna for för mycket till tv serien och hjärnan skulle genast börja jämföra med tv serien.
Vissa saker fanns inte i boken som fanns på tv och så tvärtom. Vart lite förvirrande ett tag haha.
Dock så tycker jag inte synd om Spencer och Aria. För liksom, dom hade ju kunnat göra allt annorlunda med det är lite svårare för Emily och Hanna. Men ändå så är Aria min favorit i serien! Och hennes och Ezras relation. Egentligen brukar jag inte tycka om lärar förhållande men nu, jag dör så fint det är. 
 
 
Antal sidor: 238 sidor
Författare: Sara Shepard
Betyg: 8/10
Serie: Pretty Little Liars #3 

Läsrapport för juni månad.

Gud hänger inte med. Dagarna bara susar förbi och nu är juni förbi. Juni har verkligen varit krävande och jag har nog aldrig sovit så här lite på väldigt väldigt väldigt länge. Det har varit bal, skolavslutning, operation, grillkvällar, utomlandsresor. Ja, ni fattar. Men läsningen då? Den har sett ut såhär:
 
Antal lästa böcker: 8 böcker
Bästa bok totalt:  Himlen börjar här. Som dessutom är omläsning!
Sämsta bok: Hål i huvudet
Bästa roman: Himlen börjar här
Bästa fantasy bok:  The future of us
Bästa bok med spänning:  Matchad
Engelska böcker:  1
Svenska böcker:  7
Lånade böcker: 6
Fått/recensionexemplar/köpt: 1
Böcker i en serie: Härligt oärligt #1, Matchad #1.
 
Härligt oärligt
Regn och åska
Himlen börjar här
Tyll, Svett och frysna själar
The future of us
Hål i huvudet
Matchad
Du glömde säga hej då
 
Övrigt: Jag läste 15 böcker i maj vilket är lite mer än de 8 nu i juni. Men jag är nöjd med tanke på allt jag har gjort nu i juni. Den här månaden har verkligen känns jättelång och det är skönt att juni är över.
 

The Future Of Us - Jay Asher and Carolyn Mackler

 Emma och Josh har alltid varit kompisar. Så länge dom kan minnas. Men sedan förändrades allt. Tiden går och dom har slutat prata helt med varandra. Men sen några månader så får Emma en ny dator och Josh kommer med ett nytt program som han vill att hon ska installera.
Men efter dom har installerat programet dyker facebook upp. Och då drar hela boken igång på allvar.
 
När jag köpte den här boken så läste jag inte på baksidetexten. Jag fastnade för omslaget i affären och "var bara tvungen" att köpa den och jag älskar häftade böcker. Varför satsar inte de svenska bokförlagen på häftade istället för dyra inbundna böcker? Dom är så mycket skönare att ha i handen istället för en liten pocketbok eller en stor inbunden bok...
 
Boken var väldigt lättläst för att vara på engelska. Det var lätta dialoger (men inte för lätta) utom det var alldeles lagom svårt och lätt. Jag tyckte det var roligt att läsa boken eftersom språket var lätt och fluffigt.
 
Det vart i perioder när jag läste den här boken, ibland tyckte jag att det aldrig hände något i den så jag la undan den och läste andra böcker istället. Men när jag väl läste andra böcker så drogs mina tankar till den här boken och jag var tvungen att läsa den istället. 
 
Jag tyckte sådär om karaktärerna. Josh var helt klart  bättre än Emma som inte vart sådär jättepoppis hos mig. Hon tänkte typ nästan hela tiden bara på framtiden och att hennes framtid inte var lika bra som Josh. Hon vart också arg på Josh för att hon ville ändra på sin framtid men det ville inte Josh och blabla. Tyckte hon var en liten bitch emellan åt och ett par gånger ville jag bara kasta iväg boken.
 
Iden med boken tycker jag också är skitbra! Kul att dom använde facebook som "se in i framtiden" objekt. Det här är en bok som man inte glömmer i första taget. Just pga den roliga handlingen. Det kändes också lite som om jag hade makt över Emma och Josh. Eftersom jag vet ju var facebook är och inte dom. Det var inte den bästa bok jag har läst iår för jag hade förväntat mig något mer WOW över boken. Jag hoppas inte att författarna skriver något mer tillsammans, för deras och för våran skull. I sånna fall måste dom höja ribban och hoppa högre!
 

Titel: The future of us
Författare: Jay Asher & Carolyn Mackler
Antal sidor: 356 sidor
Betyg: 5/10
Serie: -


Lite allmänt skit typ.

Tjenare tjenare. Som ni kanske har märkt så är uppdateringen inte så där skit bra om man säger så. Men det är ju sommarlov och det finns massor med andra saker att hitta på än att sitta vid datan (även om jag vill det).
Jag har också opererats i knät och äter starka tabletter och dom gör mig trötta. Men inte så trötta att jag höll mig borta ifrån en bokaffär och handlade böcker...
 
TAAAADAAAA!!!!!!!! Nu är den äntligen min och jag vill så gärna börja läsa den nu nu nu. Men måste läsa klart Pretty Little Liars #2 först. Men sen så. Det här är ren kärlek kan jag säga er och den var så i bokhyllan tillsammans med Tankeläsaren. Men det är det roliga med den här boken var att på Bokia så fanns det inte, kollade överallt och nej, den fanns inte. Jag bryr mig inte mer om det, och vi åker till Maxi, och guess what?! den fanns där...Man tycker ju ändå att Bokia borde ha den. Fast den kanske var slut? xD
Sen har jag köpt lite andra böcker som ni ser. Den vandrande städerna måste ni läsa och jag måste läsa bok 2 snart och bok 3 och bok 4...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0