elin / nowhere boy




Året är 1956. I ett grått Liverpool bor en pojke med sin morbror George och moster Mimi. Pojken heter John Lennon är 16 år och gillar tjejer, cigaretter, musik och att skippa skolan. När ett tragiskt dödsfall plötsligt inträffar väcks frågor till liv. Från att inte ha haft någon kontakt alls med sin biologiska mor Julia, söker han nu upp henne för svar. Finns det plats för honom i hennes liv? Varför blev han bortlämnad? Var finns hans far?

Samtidigt utvecklas musikintresset. Lennon och hans skolkamrater startar The Quarrymen och när Paul McCartney ansluter till bandet börjar det faktiskt likna något...

Regissör:
Sam Taylor-Wood
Betyg: En stark femma.
Varför: John Lennon förändrade
en hel värld, en hel kultur och gjorde vardagen för många människor speciella med sin musik. En film om honom kan man inte missa. Att få ta del utav en människas liv på så sett som i denna film är helt otroligt. Det är dessutom bra bra musik som b.la Jerry Lee Lewis, Elvis Presley och Chuck Berry. Det tar oss till en annan tid och visar vad man som ungdom gjorde under denna tid och filmen får mig att önska att jag var ung på 50-talet. 

Det är mycket nöje och visar den posetiva sidan i hans liv, samtidigt man får vara med om tragiska händelser. Filmen berör för det har ju trots allt hänt på riktigt. Hänt en riktig människa. Också med känslor. 

Jag tycker du ska se den, även fast inte John Lennon är någon speciell i dina ögon, även fast rock'n'roll inte är något för dig och även om du inte tycker att 50-talet är något vidare intressant.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0