elin / drive

Den namnlösa föraren (Ryan Gosling) lever ett lågt liv och arbetar som mekaniker. På nätterna, kör han flyktbilar åt rånare och inbrottstjuvar. Enligt hans egna regler. Ge honom tid och plats, så är han där fem minuter. Men bara fem minuter. Han deltar inte på något annat sätt än att han bara kör med en tandpetare i mun och bruna läderhandskat, något som han är jävligt bra på. Med polisen i baken kör han lungt och sansat och gasar när det behövs och han undviker polishelikoptrar och andra hot. 

Inom en kort framtid träffar han Irene (Carey Mulligan) som bor brevid honom med sin son Benicio. De börjar tycka om varandra mer och mer men så snart Benicios pappa och Irenes pojkvän kommer hem från fängelset blir allt mer komplicerat. Det går inte många dagar innan pojvännen blir misshandlad och hotad för skulder han har. Detta får den namnlöse föraren reda på och erbjuder sig att köra bilen när pojkvännen ska råna, så att han får ihop alla pengar. De planerar tillsammans ett rån, men ingenting blir någonsin som man tänkt sig och hela planen far åt skogen. Snart har föraren en massa maffiamedlemmar, mer förbannande än någonsin i ryggen med vapen och med motiv att döda. Vad de inte vet, är att föraren är minst lika farlig som dem. 

Jag har sett världens bästa film tror jag. Egentligen är inte Action min grej, men den här var något utöver det vanliga. Att universums snyggaste karl spelade huvudrollen skadade ju inte heller det minsta. Han gjorde hela filmen när han gick in i sin roll som den lite tyste, men endå synlige och välbehövliga förare. Det uppstog kärlek också, och det tycker jag är så himla himla fint. Varje gång.
Har du inte sett Drive, så borde du verkligen göra det. Trailer kan du se HÄR.

Gif'sen är lånade från tumblr.

Kommentarer
Postat av: moa

<a title="moa lundgren on Bloglovin" href="http://www.bloglovin.com/sv/blog/3192648/moa-lundgren/follow"><img alt="bloglovin" border="0" src="http://www.bloglovin.com/widget/subscribers.php?id=3192648&lang=sv" /></a>

2012-01-04 @ 11:48:48
URL: http://mosansliv.blogg.se/
Postat av: moa

fin blogg

2012-01-04 @ 12:16:34
URL: http://mosansliv.blogg.se/
Postat av: ADARAS.se - din bloggtidning på nätet!

Tack för tipset! Har inte sett den. :)



- Hihi vad kul att ni sett det! Jag har en gratisdesign som man får använda så länge man behåller min bildlänk, annars gör jag personliga bloggdesigner för 150-350kr. Men jag har några bloggdesignbeställningar före på tur nu. :) Men om ni är intresserade av gratisdesignen/beställningsdesign så är det bara att mejla! ;)

2012-01-05 @ 02:47:49
URL: http://adaras.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0